Amikor terhelve van, véletlenszerű időközönként restartol a gép. Semmi windows hibauzenet vagy programhiba, sima restart. Proci 45 fokos, de már volt ugy, hogy egy ilyen restart utan mikor a biosba léptem, 79 volt, és még ot is ment felfele 85-ig. Azt nem néztem, hogy azért-e mert nem forgott a venti, de gondolom terheletlenul egyáltalán nem szabadna melegednie, még állo ventivel se.
Fórumokon utánaolvastam, és vagy TÁP vagy alaplap hibát irnak ilyen esetekre. Az alaplaphoz adott progi nem mutat semmi érdekeset, de ajánlották a SensorView nevü progit, ami diagrammot is rajzol, + kérték a táp adatait.
Nost minden fesz jónak tűnik, de a 12V-os fesz terheléskor leesik 10V-re az eddigi minimum 9.6V volt, ekkor még ment a gép rendesen, legalább is nem restartolt. Kérdés csak az, hogy ez jól mér-e.
Műszerrel bemértem az egyik szabad ágon a feszt (szabad ide energiakábel, a sárga-fekete-fekete-piros tipusu) és 12V-ot mutatott stabilan, 11.85-12.12 körül. De akkor mit mér ez a Sensorview? 12V-ot mutat, néha felmegy 12.7-re meg lefele 9.6V-ra (wow + virtualdub konvertálás + winrar). Lehet, hogy a táp ágain más az érték, vagy ha pl egy szabad ágon 12V-ot mérek, akkor fix hogy mindenhol máshol, pl alaplapon is annyi meg a vidkari is annyit kap?
Konfig:
GigaByte alaplap, core2 duoe E8400 proci, 2x2GB 800MHz zeppelin ram, ati HD4850 sapphire vidkari
550W Eurocase táp (+12vdc 36A, -12vdc 0.8A)
SensorView Diagramm:

lehet tápproblem, vagy kilőhetem, és gyanakodhatok az alaplapra?
Szerkesztette: DaMaGepy 2008. 12. 20. 16:48 -kor

Súgó
A téma zárva.