HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#3661 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 09. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2010. 03. 09. 20:14

A PNF család valóban nem 80-at meghaladó hatásfokú, de az új APN család, pl. az FSP 400W FSP400-60APN, az már igen.

Ahogyan elnézem a "FSP 400W FSP400-60GHN" típus is. Az Aqua honlapja szerint legalábbis. :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2010. 03. 09. 20:14

Halknak halk, ami esetleg ellene szól, az a "csak" két év gari.

Jótállás! ;) Éppen az imént írtam. :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#3662 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 09. 19:29

A Chicony-ról nem mondok semmit, mert nem ismerem. Egyébként pedig tudod, hogy a kisebb gépbe úgyis az FSP-t ajánlom neked. :)

Ezt tudtam, de azt, hogy a többiek mit javasolnak majd azt nem. (Na ja, Csokisnál is vártam a Corsairt. :D)

Idézet

Ne haragudj, de hadd javítsalak ki!

Nem "garancia", hanem "jótállás". Ugyanis az van rá. (A "garancia" fogalma pedig, mint olyan nem létezik kis hazánkban.)

Az értékesítő üzlet köteles a gyártó által vállalt jótállási feltételeket továbbadni. Vagyis kevesebb jótállási időt nem adhat, mint amennyit a gyártó vállal. Azt viszont nem tiltja semmilyen jogszabály, hogy több év jótállást vállaljon, mint amennyit a gyártó ad az adott termékre.

(Egy közismerten megbízható termék esetében ez lehet egy jó reklámfogás is a bolt részéről, amellyel elégedett, új vevőket nyer a magas jótállási időnek köszönhetően.)

Erről beszélgethetnénk bővebben, ha otthon vagy a témában... csak gondolom nem itt. Van, volt 1-2 eset, amivel találkoztam és szeretnék tisztán látni. Mondjuk amit a boltról írtál nekem fura, mert ha jól tudom 1 év a bolt által kötelezően adott időtartam. Többet nem kell "átadnia" sem tudtommal. De lehet, hogy a garancia/jótállás/szavatosság témakörében keveredek. De én úgy tudom nem csak jótállás létezik.

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 09. 19:34

Én az "alap" FSP tápok közül a 350 PNF típusjelűt használom. (Gondolom, te is az Aqua üzletében nézted; Fehérváron ott a legolcsóbb azon boltok közül, ahol lehet kapni ezt a típust.) Meglehetősen halk tápegység.

Az egyébként "dübörgőnek" nem mondható Glacialtech Silent Blade házventilátoraim mellett nem hallani a hangját. Csak akkor hallom, ha odatapasztom a fülemet a számítógép oldalára a táp magasságában.

A hatásfoka nem a legjobb, mert "csak" olyan 70% körüli, egyébként megbízható tápegység, és még olcsó is.

A PNF helyett akkor már inkább az általam linkelt APN. Úgy láttam Didyman jónak mondta az FSP-k közül és ennek a hatásfoka is rendben van.

Szerkesztette: vipisrac 2010. 03. 09. 20:58 -kor

#3663 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 09. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: vipisrac - Dátum: 2010. 03. 09. 20:55

A PNF helyett akkor már inkább az általam linkelt APN. Úgy láttam Didyman jónak mondta az FSP-k közül és ennek a hatásfoka is rendben van.

Hát, kb. ugyanaz a bél, kicsit finomhangolva talán.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3664 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 21:48

Ezt tudtam, de azt, hogy a többiek mit javasolnak majd azt nem. (Na ja, Csokisnál is vártam a Corsairt. :D)

Hé, ez nem ér!:glare: https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue.gif Én legszivesebben Enermax-ot javasolnék, méghozzá Enermax Cyclops 405 típust, de nem tudom, hogy milyen áron tudod venni (drágább kicsit, mint a Corsair).:)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3665 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 09. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 03. 09. 21:48

Hé, ez nem ér!:glare: https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue.gif Én legszivesebben Enermax-ot javasolnék, méghozzá Enermax Cyclops 405 típust, de nem tudom, hogy milyen áron tudod venni (drágább kicsit, mint a Corsair).:)

Az is, hogy mitől megy:D Alig van benne alkatrész, marhák ezek, de úgy tűnik, tökös egy jószág máshol is. Abban viszont még mindig nem vagyok biztos, hogy anita csiu kezei között megy át.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3666 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 22:15

OFF:

Erről beszélgethetnénk bővebben, ha otthon vagy a témában... csak gondolom nem itt. Van, volt 1-2 eset, amivel találkoztam és szeretnék tisztán látni.

Majd visszatérünk erre később a megfelelő helyen, ahol nem OFF topic! ;) (Tényleg... nincsen a fogyasztóvédelemnek egy korábban nyitott témája a "Sziget"-en?)

Mondjuk amit a boltról írtál nekem fura, mert ha jól tudom 1 év a bolt által kötelezően adott időtartam. Többet nem kell "átadnia" sem tudtommal.

A "kötelezően adott időtartamot" jogszabály határozza meg. A jótállási idő minimális mértéke 1 év. A rendelet hatálya alá tartozó tartós fogyasztási cikkek (a 10.000 forint brutto vételár feletti számítógép alkatrészek is idetartoznak) esetében ráadásul 3 év a kötelező szavatosság. (Amelynek az első éve maga a jótállás.)

Amennyiben a gyártó ennél - a fogyasztóra nézve - kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, akkor azt bizony a forgalmazó köteles továbbadni. Ha 3 év a gyártói jótállás, akkor annyit. Ha 10 év, akkor annyit.

Mégpedig emiatt:

Idézet

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:

1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
[..]
(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

2. § (1) A jótállás időtartama egy év.

Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelethez
[..]
20. személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;
[..]

A fogyasztói szerződés pedig abban a pillanatban létrejön, amikor megvásárolod a terméket. (Olyan eset is előfordul, hogy a forgalmazó vállal önként jótállást a gyártótól függetlenül. Természetesen azzal is a fogyasztó jár jól.)

De lehet, hogy a garancia/jótállás/szavatosság témakörében keveredek. De én úgy tudom nem csak jótállás létezik.

Utóbbit jól tudod. Szavatosság és jótállás létezik, illetve építési termékek esetében "kötelező alkalmassági idő".

A "garancia" intézménye nem létezik. Az emberek többsége "garancia" alatt valójában a "jótállásra" gondol. A "garanciajegy", valójában "jótállási jegy".

(Halkan jegyzem meg, hogy az EU-ban nem létezik a jótállás intézménye, s emiatt valószínűsíthető, hogy az EU-s irányelvek alapján nálunk is meg fog szűnni.) /OFF

Vajon miben különbözik az APN sorozattól a GHN sorozat? :think:

#3667 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 23:05

Ő az APN család egy tagja: http://www.deltaco.d...DK//psu-241.pdf

Ő pedig a GHN-é: http://www.80plus.co...400W_Report.pdf

A GHN-ről további infók: https://www.shopfsp....0ghn/p/637.html (a "produckt image" részben részletesen).

A "gari"-ról meg annyit, hogy pl. az István név jut eszébe mindenkinek a "Pityu"-ról is... ;)

A kereskedő által tovább adott gyártói garancia pedig azért problémás, mert sok esetben a +év az +pénzt is megkövetel, amit külön kellene kifizetni. Illetve eltűnhet idő a garanciából a nagyker/importőr környékén is, és akkor hiába követeljük a kiskereskedőn...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3668 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 10:04

[quote name='StSanya' date='2010. 03. 09. 23:05' timestamp='1268172340' post='6191451']
Ő az APN család egy tagja: [url="http://www.deltaco.dk/support/infoDK//psu-241.pdf"]http://www.deltaco.d...DK//psu-241.pdf[/url]

Ő pedig a GHN-é: [url="http://www.80plus.com/manu/psu/psu_reports/SP626_FSP_FSP400-60GHN_ATX12V_400W_Report.pdf"]http://www.80plus.co...400W_Report.pdf[/url]

A GHN-ről további infók: [url="https://www.shopfsp.com/fsp40060ghn/p/637.html"]https://www.shopfsp....0ghn/p/637.html[/url] (a "produckt image" részben részletesen).

Köszi, majd megvizslatom ezeket a leírásokat! ;

[quote name='StSanya' date='2010. 03. 09. 23:05' timestamp='1268172340' post='6191451']

A "gari"-ról meg annyit, hogy pl. az István név jut eszébe mindenkinek a "Pityu"-ról is...  [/quote]

Az tény, viszont az előbbinek az utóbbi a becézett alakja. A garanciának viszont semmi köze a jótálláshoz. (Tudom, a cégek zöme sem tudja, mert mindenhol "garanciát" írnak a "jótállás" és/vagy szavatosság helyett.) Ahogyan a "szer" és a "sz*r" sem ugyanaz.

[quote name='StSanya' date='2010. 03. 09. 23:05' timestamp='1268172340' post='6191451']A kereskedő által tovább adott gyártói garancia pedig azért problémás, mert sok esetben a +év az +pénzt is megkövetel, amit külön kellene kifizetni. Illetve eltűnhet idő a garanciából a nagyker/importőr környékén is, és akkor hiába követeljük a kiskereskedőn...[/quote]

Mindkettő jogszabályellenes. Ha a kedvezőbb gyártói jótállási feltételeket pénzért adja tovább a forgalmazó, akkor törvénysértést követ el.

Amennyiben pedig nem adja tovább a gyártói jótállást a "nagyker/importőr", akkor ő is.

Attól, hogy kis hazánkban sok helyen ez a gyakorlat, még nem jelenti azt, hogy nem jogszabályellenes, s azt sem, hogy ne tehetnél ellene, ha éppen arról van szó.

#3669 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 09. 22:15

OFF:

Majd visszatérünk erre később a megfelelő helyen, ahol nem OFF topic! ;) (Tényleg... nincsen a fogyasztóvédelemnek egy korábban nyitott témája a "Sziget"-en?)

Ezt tegyük át egy másik, akár új topicba és indulhat a téma. :)

A kiemelt részt én nem "átadás"-nak tekintem. Ill. fordítva: pontosan annak. Vagyis ahhoz a forgalmazónak már kvázi semmi köze. Sajnos.
De persze lehet, hogy ez nem így van, mert bennem egy rakás kérdést felvetett az utóbbi időben. Pl. elég bajos a gyártóval intézni az ügyet a forgalmazó nélkül (pedig ez a szokványos), mikor az adásvételi szerződést a forgalmazóval kötötted.

Szerkesztette: vipisrac 2010. 03. 10. 11:02 -kor

#3670 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 03. 10. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 03. 09. 16:34

Ha valóban halkabb kellene, akkor a 2 Chieftec-et felejtsd is el. Hangosak, nem is kicsit.:) Ha halk kell relatív nem drágán, akkor a fentebb is említett Corsair CX400 a neked való. ;) Igen, simán elég lesz az említett konfighoz!

Ez ugyanaz? CORSAIR CMPSU-400CXEU?
Mit jelent az EU a végén?

Az FSP FSP400-60APN nem emlékszem pontosan de valami 26 decibelt írnak. Igaz ez?
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#3671 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: neta - Dátum: 2010. 03. 10. 14:11

Az FSP FSP400-60APN nem emlékszem pontosan de valami 26 decibelt írnak. Igaz ez?

Fogalmam nincs, az mekkora hang, de most vettem meg, pénteken hazaviszem és betolom a gépbe, aztán nyilatkozom a hangjáról. Köszönet az ittenieknek, meg mertem venni :) Próba, cseresznye. Legrosszabb esetben úgy jár, mint a tavalyelőtt hirtelen szükségben beszerzett chieftek, ami hülye hangos volt - átforrasztottam 5V-ra a kis rohadékot :Đ Gondoltam, ha túlmelegszik, akkor tajgetosz... Főleg, hogy azóta az integrált 780G lapos 45 wattos X2-es cuccot hajtja.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3672 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 15:24

Ez ugyanaz? CORSAIR CMPSU-400CXEU?
Mit jelent az EU a végén?

Igen, azaz! Az EU meg az, hogy Európába van szánva, semmi több. :)

Azt az FSP-t még nem hallottam, így nem tudok nyilatkozni a hangjáról.

Szerkesztette: Csokis 2010. 03. 10. 15:24 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3673 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 10. 10:04

Az tény, viszont az előbbinek az utóbbi a becézett alakja. A garanciának viszont semmi köze a jótálláshoz. (Tudom, a cégek zöme sem tudja, mert mindenhol "garanciát" írnak a "jótállás" és/vagy szavatosság helyett.) Ahogyan a "szer" és a "sz*r" sem ugyanaz. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue_2.gif

Maradjunk annyiban, hogy a garancia az egy köznyelvi kifejezés, míg a jótállás/szavatosság pedig jogi. Ha pontosan, szabatosan akarunk beszélni, akkor nyilvánvalóan az utóbbit kell használnunk. Ahogyan hivatalos helyen sem "Pityuzunk", hanem Istvánt mondunk. De mondok egy jobb példát: A gyilkosság is köznyelvi kifejezés, a büntetőjog pl. emberölésnek ismeri, így kell szakszerűen mondani. De ha jogásszal beszélsz, mindkettőt megérti, hiszen ő is beszél köznyelven is... Nah, így van ez a garancia kifejezéssel is. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue_2.gif Pl: HWSW cikk címe:

Tíz év garancia a SanDisk új SSD-ire

Idézet

Mindkettő jogszabályellenes. Ha a kedvezőbb gyártói jótállási feltételeket pénzért adja tovább a forgalmazó, akkor törvénysértést követ el.

Amennyiben pedig nem adja tovább a gyártói jótállást a "nagyker/importőr", akkor ő is.

Attól, hogy kis hazánkban sok helyen ez a gyakorlat, még nem jelenti azt, hogy nem jogszabályellenes, s azt sem, hogy ne tehetnél ellene, ha éppen arról van szó.

Félreértesz, a _gyártó_ adja a kedvezőbb jótállási feltételeket +pénzért (lásd pl: Toshiba laptophoz csomagban). A másikkal kapcsolatban pedig felhívnám a figyelmedet, hogy a magyar jogi védelem a vásárlónak jár, nem pedig pl. a kiskereskedőnek. Ő valamilyen szerződésben áll a nagyker/importőrrel, s erre a jogviszonyra nem terjed ki a fogyasztóvédelem...

Hogy konkrét is legyek, pl: Ramiris Computer Emporium
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3674 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 03. 10. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 03. 10. 14:21

Fogalmam nincs, az mekkora hang, de most vettem meg, pénteken hazaviszem és betolom a gépbe, aztán nyilatkozom a hangjáról. Köszönet az ittenieknek, meg mertem venni :) Próba, cseresznye. Legrosszabb esetben úgy jár, mint a tavalyelőtt hirtelen szükségben beszerzett chieftek, ami hülye hangos volt - átforrasztottam 5V-ra a kis rohadékot :Đ Gondoltam, ha túlmelegszik, akkor tajgetosz... Főleg, hogy azóta az integrált 780G lapos 45 wattos X2-es cuccot hajtja.

30 db az már nem is hallható szinte. Várom a fejleményeket!
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#3675 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:42

Ez nem sokat jelent. :) A 450-es Chieftec-re is 27dB-t írtak és a második leghangosabb táp, amit valaha hallottam. :glare: :laugh:

#3676 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 20:40

<= Hangerő decibelben, mi kb. mekkora

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3677 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 03. 10. 20:40

Indeed. De milyen távolságról ekkora a hangja? 1m-ről mérik?
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3678 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 03. 10. 21:02

Indeed. De milyen távolságról ekkora a hangja? 1m-ről mérik?

Valahogy úgy, most ne kelljen újra a szabványt bogarásznom :)

168 	géppuska lövése 1 méterről
150 	repülőgép sugárhajtóműve 30 méterről
140 	pisztolylövés 1 méterről
120 	fájdalomküszöb; vonat kürt 10 méterről
110 	gyorsító motorkerékpár 5 méterről; láncfűrész 1 méterről
100 	légkalapács 2 méterről; diszkó belül
90 	üzemi zaj, kamion 1 méterről
80 	porszívó 1 méterről, zaj forgalmas utca járdáján
70 	erős forgalom 5 méterről
60 	iroda vagy vendéglő belül
50 	csendes vendéglő belül
40 	lakóterület éjjel
30 	színházi csend
10 	emberi lélegzet 3 méterről
0 	emberi hallásküszöb (egészséges fül esetén); egy szúnyog repülésének hangja 3 méterről

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3679 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 00:07

Vettem egy ilyet, piszok halk, és olyan zongoralakk van rajta, mint a Sonata házon:
http://specialtech.c...068&cat=0&page=

Jóság.

Belül olyan HW van (bazi nagy bordák) mint az Antecben, valahogy komolyabbnak tűnik mint a 450-es Chieftec. Súlyra is :)

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2010. 03. 11. 00:08 -kor

#3680 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 14:22

Most, hogy kicseréltem a tápom, a régi 50 hónapos Chieftec GPS-450AA-101A típusú tápról készítettem belső képeket. :) Természetesen már a kitakarított állapotról (rengeteg kosz volt benne)! :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Szerintem nagyon jó állapotban van ahhoz képest, hogy már több, mint 4 éve ment a nap 14 órájában! :cool2: El is tettem a szekrénybe, jó lesz még tartalék tápnak. :wub:

Szerkesztette: Csokis 2010. 03. 11. 14:28 -kor

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.