HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#3701 Felhasználó inaktív   KeyserSoze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 16. 09:25

Üdv!

Van egy Chieftec HPC-420-302-DF tápom, most múlt 5 éves. Intel Core 2 Duo E8400 CPU-t és Gigabyte P35C-DS3R lapot hajtott stabilan 2 évig (minden mást kivontam már az egyenletből), de újabban véletlenszerűen rosszalkodik a rendszer.

Először két hete kapcsolt le váratlanul és szokatlanul, a Num Lockot égve hagyta, ha ez jelent valamit, utána nem akart rendesen elindulni. Vagy belefagyott a bootba, alaplapi LED-ek, HDD LED-ek (akkor is, ha semmi nem volt már bekötve) égtek, a videokártyám az első fázisban maradt veszettül pörgő ventilátorral, a monitor nem kapott jelet, semmi nem moccant tovább. Vagy bekapcsolás után szinte azonnal lekapcsolt, az idő változó, láttam olyat is, hogy normálisan beindult, és néhány perc múlva kapcsolt le, olyat is, hogy a másodperc töredékén belül, a ventik éppen csak kattantak egyet. Mindenesetre általában egy másodperc körül kapcsol le, és nem ad a monitornak jelet, aztán újra próbál bekapcsolni, loopol, amíg le nem állítom határozottan.

Néha meg tökéletesen megy, az első eset után két hétig nem volt probléma, de pár napja már gyakori lett a szitu, hidegindításkor vagy sok óra használat utáni lekapcsolódáskor is vacakol. Egy ideje már nem merem használni keresem a választ. Rengeteg guglizással arra jutottam, hogy valószínűleg a táp a hibás, itt is sok a hasonló leírást olvastam (de általában csak sztoriként, nem kérdésként). Didyman 4+ éve ezt írta a 420-as Chieftecekről: "a 420-nak an egy-két gyenge pontja a készenléti körben, amik ritka esetben, de a táp hosszú kínlódásos halálát okozzák" - az én helyzetem is valami hosszú kínlódásos alkatrészhalálnak tűnik.

A kérdésem annyi lenne, hogy ennyi alapján megállapítható-e távdiagnózissal, nagy bizonyossággal a táphiba, vagy még simán lehet CPU vagy lap?

Továbbá, ha a táp "eldobós", milyet ajánlanátok helyette? Intel Core 2 Duo E8400 (3GHz), Gigabyte P35C-DS3R, Sapphire ATI Radeon HD3650, SATA DVD író, 2 nagyobb SATA HDD, 4 nagyobb házventi van benne. Tudom, hogy ennek nem kell sok, mindenesetre fölé lőnék, valószínűleg 1-2 éven belül bővítek vagy ezt-azt cserélek, és a tápok elvileg hosszabb időre szólnak. A legfontosabb, hogy ne legyen nagyon 20 felett, atom megbízható, minden védelemmel ellátott, nem "döglékeny", legrosszabb esetben magában elmenős legyen, már amennyire ezt a statisztikák alapján ki lehet jelenteni. Ha jól vettem ki, egy FSP Blue Storm Bronze 500 talán jó vétel lenne, a kisebbek kaptak itt némi fikát, a Blue Storm, Everest és Epsilon csak dicséretet.

Kösz a válaszokat.
"tartózkodjon az internethozzáférés túlzott mértékű használatától" - Dennis Hamaker, UPC Magyarország Kft.

#3702 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 16. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: KeyserSoze - Dátum: 2010. 03. 16. 09:25

Üdv!

Van egy Chieftec HPC-420-302-DF tápom, most múlt 5 éves. Intel Core 2 Duo E8400 CPU-t és Gigabyte P35C-DS3R lapot hajtott stabilan 2 évig (minden mást kivontam már az egyenletből), de újabban véletlenszerűen rosszalkodik a rendszer.

Először két hete kapcsolt le váratlanul és szokatlanul, a Num Lockot égve hagyta, ha ez jelent valamit, utána nem akart rendesen elindulni. Vagy belefagyott a bootba, alaplapi LED-ek, HDD LED-ek (akkor is, ha semmi nem volt már bekötve) égtek, a videokártyám az első fázisban maradt veszettül pörgő ventilátorral, a monitor nem kapott jelet, semmi nem moccant tovább. Vagy bekapcsolás után szinte azonnal lekapcsolt, az idő változó, láttam olyat is, hogy normálisan beindult, és néhány perc múlva kapcsolt le, olyat is, hogy a másodperc töredékén belül, a ventik éppen csak kattantak egyet. Mindenesetre általában egy másodperc körül kapcsol le, és nem ad a monitornak jelet, aztán újra próbál bekapcsolni, loopol, amíg le nem állítom határozottan.

Néha meg tökéletesen megy, az első eset után két hétig nem volt probléma, de pár napja már gyakori lett a szitu, hidegindításkor vagy sok óra használat utáni lekapcsolódáskor is vacakol. Egy ideje már nem merem használni keresem a választ. Rengeteg guglizással arra jutottam, hogy valószínűleg a táp a hibás, itt is sok a hasonló leírást olvastam (de általában csak sztoriként, nem kérdésként). Didyman 4+ éve ezt írta a 420-as Chieftecekről: "a 420-nak an egy-két gyenge pontja a készenléti körben, amik ritka esetben, de a táp hosszú kínlódásos halálát okozzák" - az én helyzetem is valami hosszú kínlódásos alkatrészhalálnak tűnik.

A kérdésem annyi lenne, hogy ennyi alapján megállapítható-e távdiagnózissal, nagy bizonyossággal a táphiba, vagy még simán lehet CPU vagy lap?

Továbbá, ha a táp "eldobós", milyet ajánlanátok helyette? Intel Core 2 Duo E8400 (3GHz), Gigabyte P35C-DS3R, Sapphire ATI Radeon HD3650, SATA DVD író, 2 nagyobb SATA HDD, 4 nagyobb házventi van benne. Tudom, hogy ennek nem kell sok, mindenesetre fölé lőnék, valószínűleg 1-2 éven belül bővítek vagy ezt-azt cserélek, és a tápok elvileg hosszabb időre szólnak. A legfontosabb, hogy ne legyen nagyon 20 felett, atom megbízható, minden védelemmel ellátott, nem "döglékeny", legrosszabb esetben magában elmenős legyen, már amennyire ezt a statisztikák alapján ki lehet jelenteni. Ha jól vettem ki, egy FSP Blue Storm Bronze 500 talán jó vétel lenne, a kisebbek kaptak itt némi fikát, a Blue Storm, Everest és Epsilon csak dicséretet.

Kösz a válaszokat.

Javítható, de mielőbb kéne. A szekunder oldalon a 2200uF/16V-os kondi, és a készenlétben lévő 470uF+1000uF páros, a közelükben lévő 100uF-os és itt a primer oldalon egy 22uF-os kondi szorul cserére.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3703 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 16. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: KeyserSoze - Dátum: 2010. 03. 16. 09:25

Üdv!

Kösz a válaszokat.

Javítható, de mielőbb kéne. A szekunder oldalon a 2200uF/16V-os kondi, és a készenlétben lévő 470uF+1000uF páros, a közelükben lévő 100uF-os és itt a primer oldalon egy 22uF-os kondi szorul cserére.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3704 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 16. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 03. 16. 06:36

A hang az szélzaj jellegű, elég halk, de valamivel több, mint a fixen 5V-ra kötött chiefteckel vagy a hiper type r-rel volt (azok gyakorlatilag némák voltak).
Most szubjektíven épp marhára nem zavar, mondom, a 2 vinyó hangosabb (de azok se hangosak igazán), ha megpörög, akkor meg a hypertx, de némának semmiképp nem nevezném. Mivel tapasztalatból tudom, hogy van ennél halkabb táp, azt mondom, a CX400 pont az lehet.

Valami minimális hanggal ki tudunk egyezni, ennek a Hipro-nak a szélzaja is elég jó. Jó, hogy majdnem ua. a konfig, mert így összehasonlítható némileg a dolog :), szintén Hyper TX2 van mellette, de a táp hallhatóan hangosabb. Szélzajjal is és akkor még a morgást nem vettem hozzá. Nem tudom... az FSP-t is szívesen kipróbálnám, de félek, hogy ha kicsit hangosabb, ill. még fel is fűti egyszer rendesen a proci akkor milyen hangja lesz... és ugye még a HiPro-val is kéne valamit kezdeni... :(

De lehet veszek egy 400APN-t és megnézem. Szvsz nem felmelegítve nem lehet az vészes az általad leírtak alapján. Ha meg melegítve nem bírja akkor megy az otthoni alsó tápos gépbe a 400PNF helyére. Ott kussban lesz, ide meg jön egy CX400. Csak ebbe a gépbe még ez is sok... Mértem egyet konnektorból a HiPro-val, idle 95W, Linx alatt 150W... 3D-ben még max kap egy keveset a 8600GT-től, de a 200W-ot nem lépi át...

ps: Amúgy nekem is van egy javításra szánt Chieftec HPC-420-am. Didyman, merre vagy helyileg?

Jah, még valami! Van egy APC Back 500AV az egyik gép előtt. Anno a Chieftec GPS-450-nel nem bírták egymást (ebből lett a 400-PNF). A fent felsorolt tápoknál, CX400, 400-APN lehet gond ezzel? Ahogy emlékszem a PFC-vel kapcsolatos a probléma...

#3705 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: vipisrac - Dátum: 2010. 03. 16. 13:32

Valami minimális hanggal ki tudunk egyezni, ennek a Hipro-nak a szélzaja is elég jó. Jó, hogy majdnem ua. a konfig, mert így összehasonlítható némileg a dolog :), szintén Hyper TX2 van mellette, de a táp hallhatóan hangosabb. Szélzajjal is és akkor még a morgást nem vettem hozzá. Nem tudom... az FSP-t is szívesen kipróbálnám, de félek, hogy ha kicsit hangosabb, ill. még fel is fűti egyszer rendesen a proci akkor milyen hangja lesz... és ugye még a HiPro-val is kéne valamit kezdeni... :(

De lehet veszek egy 400APN-t és megnézem. Szvsz nem felmelegítve nem lehet az vészes az általad leírtak alapján. Ha meg melegítve nem bírja akkor megy az otthoni alsó tápos gépbe a 400PNF helyére. Ott kussban lesz, ide meg jön egy CX400. Csak ebbe a gépbe még ez is sok... Mértem egyet konnektorból a HiPro-val, idle 95W, Linx alatt 150W... 3D-ben még max kap egy keveset a 8600GT-től, de a 200W-ot nem lépi át...

ps: Amúgy nekem is van egy javításra szánt Chieftec HPC-420-am. Didyman, merre vagy helyileg?

Jah, még valami! Van egy APC Back 500AV az egyik gép előtt. Anno a Chieftec GPS-450-nel nem bírták egymást (ebből lett a 400-PNF). A fent felsorolt tápoknál, CX400, 400-APN lehet gond ezzel? Ahogy emlékszem a PFC-vel kapcsolatos a probléma...

CHICONY Hipro 430W és FSP 400-60APN is járt már nálam, az FSP halkabb is picivel, illetve 80+-os, azaz jobb hatásfokú, modernebb. Mivel egy árban vannak, én az FSP-t venném, bár rá két év, míg előbbire 3 év gari van. Ezt kell mérlegelni, kinek a pap, kinek a papné... :)

Mindkettő bírta az APC szünetmentesemet is, CX400 sajnos nem járt még nálam, de biztosra veszem, hogy ő is bírná.

Szerkesztette: StSanya 2010. 03. 16. 18:06 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3706 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2010. 03. 16. 18:00

CHICONY Hipro 430W és FSP 400-60APN is járt már nálam, az FSP halkabb is picivel, illetve 80+-os, azaz jobb hatásfokú, modernebb. Mivel egy árban vannak, én az FSP-t venném, bár rá két év, míg előbbire 3 év gari van. Ezt kell mérlegelni, kinek a pap, kinek a papné... :)

Mindkettő bírta az APC szünetmentesemet is, CX400 sajnos nem járt még nálam, de biztosra veszem, hogy ő is bírná.

Kicsit későn jött az infó, de köszi. :) Múlt héten vacilláltam a két táp között, végül APN-es konkrét info és a Hipro-ról olvasott viszonylag jók és a 3 év miatt az lett. Sajnos hangos és cicereg/kerreg is kicsit. Megpróbálom visszacseréltetni...
Hatásfokra nem tudom egyébként mennyivel jobb az FSP, elvileg ez is 80 felett kéne hogy legyen...

#3707 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 16. 08:33

Hogyne :D . Bontok el egy Zen-t, abban van ilyen IC. Azt kapja meg a tiéd, remélem, működőképes.

mostmar csak azt nem tudom hova menjek ;)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#3708 Felhasználó inaktív   KeyserSoze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 16. 23:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 16. 09:37

Kösz a részletes infót, és bocs, hogy kétszer zavartalak vele.

Mivel meglehetősen sürgős a dolog, és messze lakunk egymástól, gondolom időigényes és költséges lenne a szervizelés futárral. Meg ártani nem árt, ha egy modernebb, jobb hatásfokú tápot újítok be, így inkább ez utóbbi lesz belőle.

A Csifit talán megpróbálom később gariztatni (élettartamot adtak rá), vagy majd javíttatom tartaléknak, ha nem fájna sokba.
"tartózkodjon az internethozzáférés túlzott mértékű használatától" - Dennis Hamaker, UPC Magyarország Kft.

#3709 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: KeyserSoze - Dátum: 2010. 03. 16. 23:51

Kösz a részletes infót, és bocs, hogy kétszer zavartalak vele.

Mivel meglehetősen sürgős a dolog, és messze lakunk egymástól, gondolom időigényes és költséges lenne a szervizelés futárral. Meg ártani nem árt, ha egy modernebb, jobb hatásfokú tápot újítok be, így inkább ez utóbbi lesz belőle.

A Csifit talán megpróbálom később gariztatni (élettartamot adtak rá), vagy majd javíttatom tartaléknak, ha nem fájna sokba.

Vettem egy Q6600-as quadot (SLACR) az E2160 helyére, az lenne a kérdésem, hogyha nem tuningolok, akkor elég lesz a táp hozzá? Sokan azt mondják nem, igaz ez? Nézhetek új táp után? :blink:

Szerkesztette: Trebron09 2010. 03. 20. 17:47 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3710 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 19:34

A Q6600-nak közel másfélszer akkora a fogyasztása...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3711 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 03. 20. 19:34

A Q6600-nak közel másfélszer akkora a fogyasztása...

Értem, de a TDP szerint ugye "csak" 65W vs. 95W, nem tudom, eléggé elbizonytalanodtam, egy 400-as táp elég lenne neki?

(Ph-n találtamegy ilyet, Q6600-as témában:

Idézet

Windows Vista x64:

Gigabyte G31-es alaplap + 750GB Samsung 7200rpm + 2GB DDR2 + 350W Delta táp

A proci 1.2GHz 0.8 vagy 0.85V Vcore. 6x200-as FSB, ram 400-on.

48W idle, 59W prime95 4 szálon! A teljes gép fogyasztása

750GB 7200rpm + 2x2GB DDR2 @ 800

proci alapfesz alatt ( talán 1.05V ) alapórajelen ( 2.4GHz )

65W idle és 115W prime95 4 szálon.

Ill. találtam egy ilyet:

Kép

Itt egy Q6600-ról + 8500GT-ről van szó:

Idézet

350w is actually more than enough.

95w CPU
40w Max for the 8500GT
15w Max for HDD
15w Max for CDROM
30w for Mobo
50w for Case Fans
------------------
Total 245w - And that is with everything maxed.
Normal load will be much lower.

So, you are really not concerned about total wattage.
Just look for a good quality PSU.
Here are two good examples.
The first one is just fine for your setup.
The second one would be better if you ever wanted a top of the line video card.

Sok ellentmondásos hozzászólást/cikket találtam azzal kapcsolatban, hogy egy hasonló konfigurációhoz mekkora tápegység kell, valaki szaki írjon a témával kapcsolatban, köszönöm!!!

Szerkesztette: Trebron09 2010. 03. 20. 20:29 -kor

.-= Vasak =-.

#3712 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 03. 20. 20:02

Értem, de a TDP szerint ugye "csak" 65W vs. 95W, nem tudom, eléggé elbizonytalanodtam, egy 400-as táp elég lenne neki?

Egy jóminőségű 400 W-os elég lehet neki, 450 W-ossal megy 50%-os túlhúzással... de azért a többi elem fogyasztását ne feledd ki a számításokból.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3713 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 03. 20. 17:45

Vettem egy Q6600-as quadot (SLACR) az E2160 helyére, az lenne a kérdésem, hogyha nem tuningolok, akkor elég lesz a táp hozzá? Sokan azt mondják nem, igaz ez? Nézhetek új táp után? :blink:

Ha nekem lenne ez a konfigom, simán kipróbálnám, szerintem bírnia kéne.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3714 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 03. 20. 21:08

Ha nekem lenne ez a konfigom, simán kipróbálnám, szerintem bírnia kéne.

Egyelőre ez lesz, megnézem bírja-e a táp, amúgy ha nem bírja az miben jelentkezik, még nem találkoztam olyan esettel.
Ha nem lesz elég egy ilyen jó lenne:

Chicony Hipro 380W
.-= Vasak =-.

#3715 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 00:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 03. 20. 23:35

Egyelőre ez lesz, megnézem bírja-e a táp, amúgy ha nem bírja az miben jelentkezik, még nem találkoztam olyan esettel.
Ha nem lesz elég egy ilyen jó lenne:

Chicony Hipro 380W

Találtam egy egy postot, miszerint egy 350-es tápnak elégnek kell lennie:

Q6600 Quad Power Consumption
Hi,

just checked out how much my oc Q6600 is consuming when idle and full load with prime on all core and dirt running on my oc 8800gts

Idle 190watts thats still 50 watts more than my E6600 @ 3.2 with 7900GT
http://www.imgx.org/...full/4473_1danw

My Old E6600 @ 3.2 full load only reached 220watts with a 7900GT
343watts for Q6600 with 8800GTS
http://www.imgx.org/...full/4472_l5z96

https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/redface.gif
.-= Vasak =-.

#3716 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 03. 21. 00:32

Találtam egy egy postot, miszerint egy 350-es tápnak elégnek kell lennie:

Q6600 Quad Power Consumption
Hi,

just checked out how much my oc Q6600 is consuming when idle and full load with prime on all core and dirt running on my oc 8800gts

Idle 190watts thats still 50 watts more than my E6600 @ 3.2 with 7900GT
http://www.imgx.org/...full/4473_1danw

My Old E6600 @ 3.2 full load only reached 220watts with a 7900GT
343watts for Q6600 with 8800GTS
http://www.imgx.org/...full/4472_l5z96

https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/redface.gif

Ph-n is rákérdeztem a dologra, aztmondták, hogy bőven elég lesz, mivel a 4670 nagyon keveset fogyaszt, akkor ennek fényében egyelőre nem veszek tápot, marad a próba.

(Az E2160 előtt egy Celeron D 346 (89W TDP) volt a gépben 3,7Ghz-re húzva és azt is bírta a táp, bár 3,7-en nemtudom mennyit evett a cpu.)

A mostani cpu hűtőm elég lesz a quadnak? (Egy CM Hyper TX2-őt használok csavaros felfogatással, rajta egy Revoltec Air Guard 92mm-es ventivel ami állandóan 2200rpm-el forog.)

Szerkesztette: Trebron09 2010. 03. 21. 14:40 -kor

.-= Vasak =-.

#3717 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 19:23

Jól eldumálok magamban... :laugh:
.-= Vasak =-.

#3718 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 03. 21. 19:23

Jól eldumálok magamban... :laugh:

Szvsz elég lesz neki a 350-es FSP.
380-as HiPro sztem felejtős, legalábbis olyan szempontból, hogy szvsz semmivel nem erősebb a 350-es FSP-nél... ha egyáltalán erősebb.

A lényeg, hogy egy "gyengébb" 400-as vagy minőségi 350-es is elég kell, hogy legyen... a 12V terhelhetőségét kell nézni szvsz, nem a marketing wattokat amiket ráírnak. (Én most vettem 430-as HiPro-t és 400-as Corsairt. Előbbinél 430 a peak, 380 az átlag load, kombinált 12V ebből 300W alatt van (280 talán?), a Corsairen ha jól rémlik akkor 360W körül. Mondjuk ebből neked a kisebb is elég lenne, csak a különbség miatt írtam a példát...)

szerk: Ja és írtam, hogy a HiPro hangos. Ha végül cserélni kell és még találsz, akkor kb. azonos árban FSP 400-60APN. Bár most elég hiánycikk lett. Amúgy minden táp... rohadt érdekes.

Kb. 1 hónapja néztem az árakat:
CX 400 14k

3 hete, amikor vettem a CX400-at havernak és a HiPro-t:
CX 400 11.5k
HiPro 430 7.2k
FSP 400-APN 7.5k

Aztán visszavették a HiPro-t múlt héten és kerestem a helyére FSP-t... plussz még egy CX 400-at otthoni gépbe.
Egyrészt elfogytak raktárról, szinte minden, másrészt emiatt megnyomták az árakat is:
CX 400 13-14k
FSP 400-APN 8.5-9k

Szerkesztette: vipi 2010. 03. 22. 10:04 -kor

#3719 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 22. 09:58

Szvsz elég lesz neki a 350-es FSP.
380-as HiPro sztem felejtős, legalábbis olyan szempontból, hogy szvsz semmivel nem erősebb a 350-es FSP-nél... ha egyáltalán erősebb.

A lényeg, hogy egy "gyengébb" 400-as vagy minőségi 350-es is elég kell, hogy legyen... a 12V terhelhetőségét kell nézni szvsz, nem a marketing wattokat amiket ráírnak. (Én most vettem 430-as HiPro-t és 400-as Corsairt. Előbbinél 430 a peak, 380 az átlag load, kombinált 12V ebből 300W alatt van (280 talán?), a Corsairen ha jól rémlik akkor 360W körül. Mondjuk ebből neked a kisebb is elég lenne, csak a különbség miatt írtam a példát...)

szerk: Ja és írtam, hogy a HiPro hangos. Ha végül cserélni kell és még találsz, akkor kb. azonos árban FSP 400-60APN. Bár most elég hiánycikk lett. Amúgy minden táp... rohadt érdekes.

Kb. 1 hónapja néztem az árakat:
CX 400 14k

3 hete, amikor vettem a CX400-at havernak és a HiPro-t:
CX 400 11.5k
HiPro 430 7.2k
FSP 400-APN 7.5k

Aztán visszavették a HiPro-t múlt héten és kerestem a helyére FSP-t... plussz még egy CX 400-at otthoni gépbe.
Egyrészt elfogytak raktárról, szinte minden, másrészt emiatt megnyomták az árakat is:
CX 400 13-14k
FSP 400-APN 8.5-9k

:respect:

Amúgy a tápomra ez van firkantva:

Model: AX-350PNF https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif (az AX nem elírás! pontosan ez van rajta!)(350W PEAK)
DC Output: 300W

+3,3V = 20A
+5V = 20A
+12V1 = 16A
+12V2 = 16A
+5Vsb = 2,5A
-12V = 0,8A

[+3,3v & +5v = 120W MAX.] [+12v1 & +12v2 = 264W MAX.]
.-= Vasak =-.

#3720 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 23:53

elég lesz neki
nekem húzott quad plusz kétszer 4850-nek elég 400w 12v-on
tied 264-et tud 12v-on, abból lesz vagy 50 a vga, marad ~190 a procinak (16A ugyanis csak 192w :D)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.