HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#3901 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 25. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 25. 16:39

Tehát egy fogyasztó még feszültségimpulzust is generál. Visszafelé.

Az induktív fogyasztók egyértelműen, képesek rá. Egy fojtótekercs, amikor összeomlik a köré épült mágneses mező, képes igen keményen visszarúgni Tulajképp így működik az autókban a gyújtótranszformátor is.
Arról a "szakik" tudnak mesélni, normál üzemmódban a különféle kapcsolóüzemü csodák mit csinálnak a táphálózattal és esetlegesen mit tudnak csinálni szerencsétlen körülmények között.

#3902 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 25. 18:23

Hány mikrohenry értékű az a "fojtótekercs", ami esetünkben oly csodásan "visszarúg"?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3903 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 25. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 25. 16:21

Tehát a számítógép előtt levő elosztóba dugott készülékeket is magával viheti a meghibásodó táp? Hogyan?

pl. mert volt olyan táp is, ahol a kapcsoló vezérelte a a tápba dugható egyéb eszköz tápellátását is, és itt most nem az AT-s tápoknál szokásos mechanikus kapcsolóra gondolok.

#3904 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 06:05

Namost akkor miről is beszélünk?

ÁTkötés - vagyis a létező nem ATX tápok -, amikor a táp hátoldalán volt egy konnektor, de semmi köze a táphoz, vagy egy fantasztikus valamiről - mi is a típusszáma annak a "közismert" és minden utcasarkon utánad dobott tápnak, ami itthon annyira elterjedt, már csak az ára miatt is - amelyik még a 220 V-os csatlakozóit is vezérli?

#3905 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 26. 07:05

Namost akkor miről is beszélünk?

ÁTkötés - vagyis a létező nem ATX tápok -, amikor a táp hátoldalán volt egy konnektor, de semmi köze a táphoz, vagy egy fantasztikus valamiről - mi is a típusszáma annak a "közismert" és minden utcasarkon utánad dobott tápnak, ami itthon annyira elterjedt, már csak az ára miatt is - amelyik még a 220 V-os csatlakozóit is vezérli?

Te arról beszélsz, hogy mindenkinél mindent jobban tudsz.
Én pedig arról, hogy emlékszem rá, hogy egyszer láttam egy ilyen kialakítású tápot valami elborult kialakítású gépben.

#3906 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 09. 26. 09:09

Én pedig arról, hogy emlékszem rá, hogy egyszer láttam egy ilyen kialakítású tápot valami elborult kialakítású gépben.

És még csak nem is nagy ügy egy 12volt vezérlésű, kétáramkörös jelfogóval megoldani a tápon belül.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3907 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 09. 26. 09:09

A nagynénikém is már hallott arról az emberről, aki a szomszéd utcában lévő nagybátyja Amerikában élő unokatestvérének televíziós fellépéséről kapott levelet.... de ez a sztori valószínűleg gyakoribb, mint az általad egyszer látott táp aktualitása. :)

#3908 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 09. 26. 09:21

És még csak nem is nagy ügy egy 12volt vezérlésű, kétáramkörös jelfogóval megoldani a tápon belül.

Kifejezetten jellemző a Vargáné féle tápokra.... most éppen a nagyotmondási verseny folyik? :D

#3909 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 26. 09:51

A nagynénikém is már hallott arról az emberről, aki a szomszéd utcában lévő nagybátyja Amerikában élő unokatestvérének televíziós fellépéséről kapott levelet.... de ez a sztori valószínűleg gyakoribb, mint az általad egyszer látott táp aktualitása. :)

cenzored

#3910 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 26. 12:25

Jajmá. AT-s vackokban a kapcsoló vagy vezérelte a másik kimenetet is, vagy nem, ATX-nél meg konzum megoldásokban sose, csak át volt kötve. Elektronika eldurranásakor lehet akármilyen impulzus, akármerre, amit egy jól épített bemeneti szűrő és egy biztosíték bőven megfog, amúgy nem szokott jellemző lenni, hogy a kapcsolt/nem kapcsolt kimenet agyonvág a közelsége okán bármi egyebet, de elektronikában nincs olyan, hogy biztos.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3911 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 26. 13:25

.... de elektronikában nincs olyan, hogy biztos.

Na és az iték? :)

#3912 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 26. 13:48

Na és az iték? :)

Ítót akartunk írni. :-)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3913 Felhasználó inaktív   rohamqkac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 26. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 09. 25. 14:23

Én 2 dologra tudok tippelni így elsőre, vagy a tápban elöregedtek a kondik és már nem bírja úgy a terhelést vagy vga hiba (driver hiba) okozza a gondot, csinálj egy vga driver frissítést és úgy nézd meg.
Teszteknél mi a helyzet a géppel? Úgy is -terhelés hatására- csinálja?

megvan a hiba, a vga adta meg magát, hoztam egy másik vga-t és elindult a gép, mert az enyémmel el sem indult egy ilyen leállás után a másikkal ment , az enyémet át tettem egy másik gépbe és ott sem produkált jelet. ugyhogy vga csere:( a kölcsön karival simmán elindult a gép és nem volt baja.

#3914 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 06:36

Üzenet megtekintéseIdézet: rohamqkac - Dátum: 2010. 09. 26. 17:33

megvan a hiba, a vga adta meg magát, hoztam egy másik vga-t és elindult a gép, mert az enyémmel el sem indult egy ilyen leállás után a másikkal ment , az enyémet át tettem egy másik gépbe és ott sem produkált jelet. ugyhogy vga csere:( a kölcsön karival simmán elindult a gép és nem volt baja.

Na, mondom én neked... :) Legalább meglett a hiba. A legdrágább alkatrész.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3915 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 09. 25. 13:56

...

Scaurus: kárt nem tehet benne, csak simán nem működik vele együtt (az APC Back UPS család pedig csak passzív pfc-s tápokkal működik)

Engedelmeddel áthúztam a helytelen kijelentést. Ami igaz, az annyi, hogy bizonyos Chieftec alapú aktív tápok nem működnek kvázi szinuszos kimenetű szünetmentesekkel, mindegy, hogy az APC vagy más gyártotta őket. S emiatt, hogy az aktív (tudomásom szerint csak Chieftec gyártmányú) táp esetleg túlterhelhet egy kvázi szinuszos kimenetű szünetmentest, ami annyit jelent, hogy a táp el sem indul róla, illetve azonnal leáll, javasolják inkább a tiszta szinuszos kimenetű szünetmenteseket, ilyen pl. az APC Smart család, amik persze drágábbak.

Pl. nálam sem indult el egy Chieftec táp az APC Back-emről, s minden nálam járt más táp viszont igen, most pl. egy Corsair megy, korábban FSP volt.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3916 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2010. 09. 28. 14:10

S emiatt, hogy az aktív (tudomásom szerint csak Chieftec gyártmányú) táp esetleg túlterhelhet egy kvázi szinuszos kimenetű szünetmentest, ami annyit jelent, hogy a táp el sem indul róla, illetve azonnal leáll, javasolják inkább a tiszta szinuszos kimenetű szünetmenteseket, ilyen pl. az APC Smart család, amik persze drágábbak.

Pontosabban Delta gyártású Chieftec-nek matricázott táp.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3917 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 14:39

Engedelmeddel...

Jó tudni, köszi, hogy javítottad! :D :respect:

Szerkesztette: Trebron09 2010. 09. 28. 14:40 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3918 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 23:34

Engedelmeddel áthúztam a helytelen kijelentést. Ami igaz, az annyi, hogy bizonyos Chieftec alapú aktív tápok nem működnek kvázi szinuszos kimenetű szünetmentesekkel, mindegy, hogy az APC vagy más gyártotta őket. S emiatt, hogy az aktív (tudomásom szerint csak Chieftec gyártmányú) táp esetleg túlterhelhet egy kvázi szinuszos kimenetű szünetmentest, ami annyit jelent, hogy a táp el sem indul róla, illetve azonnal leáll, javasolják inkább a tiszta szinuszos kimenetű szünetmenteseket, ilyen pl. az APC Smart család, amik persze drágábbak.

Pl. nálam sem indult el egy Chieftec táp az APC Back-emről, s minden nálam járt más táp viszont igen, most pl. egy Corsair megy, korábban FSP volt.

Akartam írni, hogy igen, ez a deltás csíftekeknél volt jellemző (UCC3817-es PFC vezérlők azt hiszem), az eltrjedtebb CM6800 és társainál ez már nem akkora probléma.

#3919 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 09:05

Van egy Zalman ZM460B-APS, csak annyit tudni, hogy leállt és nem indul. Kicseréltem benne 3db puputevét (2db 2200uF 6.3V; 1db 1000uF 16V), az egyikre zsugorcső volt húzva, azt utólag cseréltem ki, közben próbáltam indítani. Jelenség változatlan. A többi teve nem púpos. Mit próbáljak még?

#3920 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 16:05

Ma lett még egy FSP460-60PFN. 4-5 éves, portalanítás után nem kapcsolt be. Nem látszik semmi belülről. Ezzel mit lehet kezdeni?

Portalanítást úgy értem, hogy a táp nem lett szétszeve, csak a gép lett kitakarítva. Sürgős lenne, ha van tippetek vagy ismeritek a tápot segítsetek plz.

Szerkesztette: Freddy001 2010. 09. 29. 16:07 -kor

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.