HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4101 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 31. 11:22

Elnézést kérek, hogy nem az UPS topic-ban teszem fel a kérdésemet, de mivel ott semki sem válaszol a feltett kérdésekre, ez a topic pedig viszonylag "pörög"... nem volt választásom, ha segítséget szeretnék kapni.

Szóval van egy közel 10 éves MGE Pulsar Ellipse 500-as szünetmentes tápegységem. Nem sokkal azt követően, hogy kicseréltem a DTK tápomat egy FSP 350-60APN tápra, az UPS állandóan kikapcsolt.

A "tünetből" arra következtetésre jutottunk pár hónapja az UPS topic-ban, hogy biztosan kiszáradtak benne az aksik.

Viszont ezt találtam az interneten:

Idézet

"*: Aktiv PFC-s tápok csak valódi szinusz kimenető szünetmentes tápegységekkel tudnak működni. Általában a belépő szintű modellek kimeneti feszültsége nem tökéletes szinusz, ami PFC nélküli, vagy passzív PFC-s tápegységnél nem okoz gondot, de aktív PFC-s táp miatt legtöbbször túlterhelést érzékelve lekapcsolnak."

/Forrás: http://www.radikalmo...?p=6&y=157&st=0 /

Elképzelhető, hogy az MGE UPS ezért nem működött az FSP táppal? Ha jól tudom, abban már aktív PFC van. (Kérlek, javítsatok ki, ha tévedek!)

Előfordulhat tehát, hogy az MGE UPS hibátlan, illetve az akkumlátorainak semmi baja?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4102 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 31. 11:22

Elnézést kérek, hogy nem az UPS topic-ban teszem fel a kérdésemet, de mivel ott semki sem válaszol a feltett kérdésekre, ez a topic pedig viszonylag "pörög"... nem volt választásom, ha segítséget szeretnék kapni.

Szóval van egy közel 10 éves MGE Pulsar Ellipse 500-as szünetmentes tápegységem. Nem sokkal azt követően, hogy kicseréltem a DTK tápomat egy FSP 350-60APN tápra, az UPS állandóan kikapcsolt.

A "tünetből" arra következtetésre jutottunk pár hónapja az UPS topic-ban, hogy biztosan kiszáradtak benne az aksik.

Elképzelhető, hogy az MGE UPS ezért nem működött az FSP táppal? Ha jól tudom, abban már aktív PFC van. (Kérlek, javítsatok ki, ha tévedek!)

Előfordulhat tehát, hogy az MGE UPS hibátlan, illetve az akkumlátorainak semmi baja?

Szerintem nem.

Indítsd el a gépedet, lépj be a BIOS-ba. Majd rántsd ki az MGE szünetmentes csatlakozóját a falialjzatból/elosztóból, ahonnan kapja a delejt. Ha a gép lekapcsol azonnal, akkor a táp nem bírja a kvázi szinuszos áramot (kétlem) és/vagy üresek az aksik vagy rossz az UPS. Ha viszont a gép megy egy darabig, akkor bírja a táp a kvázi színuszos áramjelet, csakis az UPS-el lehet a gond.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4103 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 31. 14:36

Szerintem nem.

Indítsd el a gépedet, lépj be a BIOS-ba. Majd rántsd ki az MGE szünetmentes csatlakozóját a falialjzatból/elosztóból, ahonnan kapja a delejt. Ha a gép lekapcsol azonnal, akkor a táp nem bírja a kvázi szinuszos áramot (kétlem) és/vagy üresek az aksik vagy rossz az UPS. Ha viszont a gép megy egy darabig, akkor bírja a táp a kvázi színuszos áramjelet, csakis az UPS-el lehet a gond.

Az említett UPS-t nem tudom már használni. Megpróbálom elmagyarázni.

Éppen ilyen UPS-em van:
Kép (UTP és telefonvonal csatlakozók nélkül.)

A hátlapi aljazatok működése evidens; régen a monitor, a nyomtató és a gép volt rákötve. Az előlapján lévő kis nyomógombbal kellett bekapcsolni. Bekapcsoláskor mindig egy kattanó hangot adott ki (a kapcsoló hangja, ahogyan "beragadt"), valamint csippant egyet.

Áramszünet esetén szintén lehetett hallani a kattanást, és folyamatosan csipogott pár másodpercenként. (Amíg bírta az aksija a gép áram alatt tartását.)

A régi, passzív PFC-s DTK tápom helyett vásároltam az említett FSP tápot. Nem emlékszem már pontosan a részletekre, de sokáig nem üzemelt az UPS-el, mert egyszer csak kattant, csippant egyet, amikor a gép előtt ültem, s teljesen lekapcsolt a számítógép.

Meglepődtem, mert áramszünet nem volt. Próbáltam visszakapcsolni az UPS-t, de a kapcsológomb már nem ragadt be. Nagy ellenállást lehetett érezni a gombban, azonnal "visszanyomta" magát.
Ezért kikötöttem a rendszerből.

Fentieket leírtam az UPS topic-ban, s többen azt mondták, hogy kiszáradtak az aksik, s amiatt kapcsol le az UPS. Ezt el is könyveltem, egészen addig, amíg nem olvastam a fenti táptesztnél olvasható sorokat az Aktív PFC-s tápokkal kapcsolatban.

Ezért jutott eszembe, hogy talán az FSP táp miatt nem volt hajlandó működni az UPS. :think: Ezek szerint ez lehetetlen? Amit ott írnak, azt nem kell komolyan venni?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4104 Felhasználó inaktív   Meklood 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 01. 00:36

Hello!

Felújítom a gépemet ezek lesznek benne:
Gigabyte GA-MA770T-UD3 alaplap
AMD Athlon II™ X4 645 3,1GHz AM3 processzor
GIGABYTE GTS450 GV-N450OC2-1GI videókártya
Kingston 2GB DDR3 1600MHz CL9 DIMM HyperX Blu Edition memória 2db
plussz még
1 ATA-s és 1 SATA-s vinyó + 1 USB-s külső vinyó
CD/DVD-RW
Leadtek Winfast TV Tuner kártya
Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a konfighoz elég egy 500W-os Codegen táp?

#4105 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 01. 06:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 31. 11:22

A védelem azért elég jellegzetes hanghatásokkal lép közbe többnyire.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4106 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 06:15

Üzenet megtekintéseIdézet: ssanyesz - Dátum: 2011. 01. 26. 17:13

mivel nálam ezek közül: "szabálytalan műveletek, fagyások, képernyő "szemetelődése", kékhalál, esetleg ujraindulás" egyik sem fordult elő, akkor mondhatjuk hogy az 5v-os ágnál annak a 2 tized voltos esésnek nincs jelentősége illetve következménye? :think:

illetve, a tápomnak nincsen 2db 12v-os ága, mint a legtöbb újnál, szóval gondolom a kábelek cserélgetésével, hogy melyik 4 molex csatlakozó etesse a vgat, nincs jelentősége/értelme, hogy kiküszöböljem a hibát/feszültség esést?

A készenléti kör gyengülése nem okoz működés közben szabálytalan dolgokat, inkább az indítás lesz tőle nehézkes, meg egyszercsak megáll, mint a szeg (a készenlét köréből táplált a primer és a szekunder oldali PWM is). A 4,8V-ot ne szoftverrel mérd, hanem első teszkós műszerrel, mindenesetre eléggé alacsony, ekkora értékre már odafigyelünk, ha valóban ennyi.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4107 Felhasználó inaktív   Meklood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Meklood - Dátum: 2011. 02. 01. 00:36

Hello!

Felújítom a gépemet ezek lesznek benne:
Gigabyte GA-MA770T-UD3 alaplap
AMD Athlon II™ X4 645 3,1GHz AM3 processzor
GIGABYTE GTS450 GV-N450OC2-1GI videókártya
Kingston 2GB DDR3 1600MHz CL9 DIMM HyperX Blu Edition memória 2db
plussz még
1 ATA-s és 1 SATA-s vinyó + 1 USB-s külső vinyó
CD/DVD-RW
Leadtek Winfast TV Tuner kártya
Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a konfighoz elég egy 500W-os Sinan SL-500 táp?

Rájöttem, hogy Sinan tápom van és nem Codegen. Az előző hsz-t ki is lehet törölni.

#4108 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 16:58

Nem lett jobb a helyzet. Alig rosszabb a Codegennél.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4109 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 03. 19:57

Sziasztok!

Tegnap hazaérve bekapcsoltam a gépem, majd meglepve tapasztaltam, hogy nem indul a rendszer. Akkor lettem figyelmes arra, hogy ki-be kapcsol a gép. Bekapcsol, ventik felpörögnek, majd 4-5mp múlva magától kikapcsol, 1-2mp után újra be. És ezt nyomatja végtelenített ciklusban. Leállítani csak a tápon lévő kapcsolóval lehet.
Na mondom szuper, nézzük. Vinyó lehúz, hiba ugyanaz. Csatlakozók megigazít, ugyanaz. VGA ki (9800GT), még csak nem is sípol, hogy nincs bent videokártya, ajjaj. Alaplapi elem ki, vissza. Most már nem áll le, sőt sípolva jelzi a VGA hiányát. Na, talán. VGA vissza, minden felpörög, kép nincs. WTF?
Van egy memóriahibás 8800gts-em, azt beledobtam, azzal van kép. 9800GT vissza, semmi.

Ez mi? Ötlet?

Két tippem van: az alaplap (amiről olvastam is, hogy képes ilyen újraindulgatásokra, bár gyógymódot nem láttam rá), vagy a táp. Az alaplapra azért gyanakszom, mert az elem birizgálása után teljesen máshogy kezdett viselkedni a gép, míg a tápra azért, mert a régebbi vga-val elindult. 1-2 hete volt nálam egy HD3870, azzal se volt se kép, se hang, míg másnál azóta is gond nélkül megy.

A szereplők:
Alaplap: Gigabyte 965P S3,
CPU: C2D E6300
Táp: Coolink 500W (cirka 4 éves)

Tanács? ötlet? Tipp? Esetleg tapasztalat?

Előre is köszönöm!
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#4110 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 03. 20:35

4 éves kulink az már öreg, bele kéne nézni.

#4111 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:14

Én hozzám is hoztak ilyent és igencsak rendet kellet vágnom benne a kondik táján különösen az 5v nél.
Most egy 2010 ben gyártott zalman tápot javítok púpos a kondija.

Szerkesztette: adax01 2011. 02. 10. 21:35 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#4112 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 03. 20:35

4 éves kulink az már öreg, bele kéne nézni.

2004. júniusi csíftek 350 with PFC az milyen? :D (takarítva sem volt soha.) :-D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#4113 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 20:51

A Be Quiet!-tápokról valami vélemény/tapasztalat?

Konkrétabban erre lennék kíváncsi :)

Tudom, hogy sok az 530w, de csak ezt tudnám szerezni elég jó árban :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#4114 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 11. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 02. 10. 21:21

2004. júniusi csíftek 350 with PFC az milyen? :D (takarítva sem volt soha.) :-D

Randa koszos lehet abban szerintem már mumifikálódott egér is lehet én 3 havonta takarítom őket mármint az enyéimet.
Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#4115 Felhasználó inaktív   metatron69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 11:58

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem!
Mi a véleményetek a következő tápegységről, vagy ha ez nem valami jó, akkor hasonló árfekvésbe milyent tudnátok ajánlani!
Előre is köszi a segítséget!
A Tápegység: Xilence SPS-XP550.(12)G Eco Series 550W

Üdv:
Met69

#4116 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 08:28

Üzenet megtekintéseIdézet: metatron69 - Dátum: 2011. 02. 24. 11:58

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem!
Mi a véleményetek a következő tápegységről, vagy ha ez nem valami jó, akkor hasonló árfekvésbe milyent tudnátok ajánlani!
Előre is köszi a segítséget!
A Tápegység: Xilence SPS-XP550.(12)G Eco Series 550W

Üdv:
Met69

Minek 550W? Amit ez tud, azt egy 400W-os FSP túlszárnyalja.

#4117 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 04. 20:46

Üdv didyman, kibányásztam a zenélős 400-as FSP-t, meg itt van a BlueStorm is, ha jársz felénk, elvihetnéd némi átnézésre. Ezek működnek egyébként.

Viszont! A zenélős 400-as (ami az otthonim) helyett átmenetileg beraktam az egyik 350-est, amit újrakondiztál (ez egyébként modernebb, a 12V-os ágakat részesíti előnyben, többet tud ezeken, mint a 400-as) - ÉS EZ IS ZENÉL!!! Némileg más tónusban, mint az előző, de még talán borzasztóbb a hanghatás... Először azt hittem, hogy ezek szerint akkor nem is a tápból jött a hang, de ma füleltem levett oldallappal és egyértelmű. Most ilyenkor mi? Újabban ilyenek lettek az FSP-k vagy csak pont kifogtam 2 db sz*rt és a következő jó lesz? Próbáljam bele majd a BlueStormot, ha átnézted? Vagy vegyek valami más márkát? Milyet?

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#4118 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 10. 23:12

Van nálam egypár FPS300-60GNF típusú táp nem tudom elindítani az egyiket még műterheléssel sem csak kattan egyet és késsz.
Mi lehet vele didyman kérlek segíts?
A készenléti fesze meg van neki.

Szerkesztette: adax01 2011. 03. 10. 23:14 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#4119 Felhasználó inaktív   Frank_Delgado 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 20:41

Üdv!

Videokártya vásárlás kapcsán merült fel ( GTX460 vs ati 6850 ), hogy bírná-e ezeket a Codegen 480-as tápom. Na most eléggé megijesztettek, hogy a codegen ( codegány ) tápok semmilyen védelemmel nem bírnak a többi periféria felé ( túlfesz, alulfesz meg a tököm tudja ) és egy meghalás esetén bizony magával viheti a cuccokat. Kb. két éve van ez a tápom, előtte is egy Codegen volt, vagy 4 évig. Egy évvel ezelőtt cseréltem ki mindent, csak ház és táp maradt. Már nézegettem a tápokat az fsp-t ajánlgatták...valóban veszélyes így és a tápcserén kívűl van-e más megoldás? Olyat is javasolt ismerős, hogy túlfesz ellen lehet berakni védőáramkört vagy mit...

#4120 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 14. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Frank_Delgado - Dátum: 2011. 03. 13. 20:41

Üdv!

Videokártya vásárlás kapcsán merült fel ( GTX460 vs ati 6850 ), hogy bírná-e ezeket a Codegen 480-as tápom. Na most eléggé megijesztettek, hogy a codegen ( codegány ) tápok semmilyen védelemmel nem bírnak a többi periféria felé ( túlfesz, alulfesz meg a tököm tudja ) és egy meghalás esetén bizony magával viheti a cuccokat. Kb. két éve van ez a tápom, előtte is egy Codegen volt, vagy 4 évig. Egy évvel ezelőtt cseréltem ki mindent, csak ház és táp maradt. Már nézegettem a tápokat az fsp-t ajánlgatták...valóban veszélyes így és a tápcserén kívűl van-e más megoldás? Olyat is javasolt ismerős, hogy túlfesz ellen lehet berakni védőáramkört vagy mit...

Nem, nincs, mindenképpen cserélj tápot, a gép többi része hogy fog kinézni?
Előreláthatólag egy 400W-os minőségi táp elég lesz.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.