Idézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 31. 14:36
Szerintem nem.
Indítsd el a gépedet, lépj be a BIOS-ba. Majd rántsd ki az MGE szünetmentes csatlakozóját a falialjzatból/elosztóból, ahonnan kapja a delejt. Ha a gép lekapcsol azonnal, akkor a táp nem bírja a kvázi szinuszos áramot (kétlem) és/vagy üresek az aksik vagy rossz az UPS. Ha viszont a gép megy egy darabig, akkor bírja a táp a kvázi színuszos áramjelet, csakis az UPS-el lehet a gond.
Az említett UPS-t nem tudom már használni. Megpróbálom elmagyarázni.
Éppen ilyen UPS-em van:

(UTP és telefonvonal csatlakozók nélkül.)
A hátlapi aljazatok működése evidens; régen a monitor, a nyomtató és a gép volt rákötve. Az előlapján lévő kis nyomógombbal kellett bekapcsolni. Bekapcsoláskor mindig egy kattanó hangot adott ki (a kapcsoló hangja, ahogyan "beragadt"), valamint csippant egyet.
Áramszünet esetén szintén lehetett hallani a kattanást, és folyamatosan csipogott pár másodpercenként. (Amíg bírta az aksija a gép áram alatt tartását.)
A régi, passzív PFC-s DTK tápom helyett vásároltam az említett FSP tápot. Nem emlékszem már pontosan a részletekre, de sokáig nem üzemelt az UPS-el, mert egyszer csak kattant, csippant egyet, amikor a gép előtt ültem, s teljesen lekapcsolt a számítógép.
Meglepődtem, mert áramszünet nem volt. Próbáltam visszakapcsolni az UPS-t, de a kapcsológomb már nem ragadt be. Nagy ellenállást lehetett érezni a gombban, azonnal "visszanyomta" magát.
Ezért kikötöttem a rendszerből.
Fentieket leírtam az UPS topic-ban, s többen azt mondták, hogy kiszáradtak az aksik, s amiatt kapcsol le az UPS. Ezt el is könyveltem, egészen addig, amíg nem olvastam a fenti táptesztnél olvasható sorokat az Aktív PFC-s tápokkal kapcsolatban.
Ezért jutott eszembe, hogy talán az FSP táp miatt nem volt hajlandó működni az UPS.

Ezek szerint ez lehetetlen? Amit ott írnak, azt nem kell komolyan venni?