HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4301 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 11. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 11. 00:13

Nem kell 600-as táp..

A srác sok helyen kérdezi… és csak a megerősítés érdekli. Lé nem számít.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4302 Felhasználó inaktív   Bertold 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 11. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 11. 00:13

Nem kell 600-as táp..

igen már ki is néztem egy fsp aurum 550W-os muduláris tápot..
szerintem az megfelelő lesz...

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Szerkesztette: Bertold 2012. 02. 11. 12:02 -kor

#4303 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Bertold - Dátum: 2012. 02. 10. 08:45

...
Én arra gondoltam hogy ne legyen feleslegesen nagy a táp és természetesen megbízható legyen...
...

Itt az én konfigom, 1-2 hete raktam össze, viszonyítási alapként. Röviden annyit, hogy egy Enermax 500W-os 6 éves model (3 éve használom) viszi az egészet, és betonstabil.
If your mind can conceive it, you will achieve it.

#4304 Felhasználó inaktív   Bertold 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: TNTmax - Dátum: 2012. 02. 11. 13:57

Itt az én konfigom, 1-2 hete raktam össze, viszonyítási alapként. Röviden annyit, hogy egy Enermax 500W-os 6 éves model (3 éve használom) viszi az egészet, és betonstabil.

Igen olvastam a bejegyzésed,kösz a hozzászólást.

Mostmár egészen biztos hogy az lesz amit írtam(550-es fsp).
Hát nálam nem lesz hangkártya, meg egyelőre csak 1hdd lesz, de később(majdha remélhetőleg lemennek az árak) szeretnék kicsit nagyobb tárhelyet :)

#4305 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Bertold - Dátum: 2012. 02. 11. 12:01

igen már ki is néztem egy fsp aurum 550W-os muduláris tápot..
szerintem az megfelelő lesz...

Egy kis kiegészítés, ha megengeded...

Olvastam a másik topic-ban is a hozzászólásaidat, és annyi megjegyzésem van, hogy a nem moduláris FSP Aurum nem 550-es, hanem 500 Watt-os. Egyébként a 80+ Gold fokozatú tápegységek között a legjobb ár/érték arányú tápegység ez. Ennél olcsóbban jelenleg nem kapható ilyen jó hatásfokú táp.

A minőségére sem lehet panasz, de tény, hogy az FPS Aurum moduláris változatában vannak csúcs minőségű, japán gyártmányú kondik, így hosszabb távra megbízhatóbb. Ettől függetlenül a "sima" Aurum közép-felső közép kategóriás kondenzátoraival sem lehet sok probléma. Különösen, hogy - éppen a magas hatásfok miatt - ez a tápegység nem sok hőt termel.

Mivel azt mondad, hogy maximum 30.000 forintért szeretnél tápegységet vásárolni, én az FSP Aurum CM 550-est javaslom.

A moduláris tápokkal kapcsolatban azt tudni kell, hogy minden egyes kábelcsatlakozó-aljzat egy potenciális hibaforrás a hagyományos, "rögzített" kábelezéssel szemben. Az is fontos azonban, hogy átlagos konfiguráció esetében, amely összeszerelését követően nincsen folyamatosan bolygatva, szétszedve, a kábelek a tápon ki-bedugdosva a hiba lehetősége minimális.

Mindezek függvényében érdemes döntened.

Egyébként bárhogyan döntesz is... ha FSP Aurum tápegységet vásárolsz, akkor PC DISZKONT internetes áruházat javaslom, mert ők adják az 5 év jótállást a tápegységhez.

(Rajtuk kívül még a Gépbolt is, de náluk jóval drágább ez a tápegység jelenleg. Bőven, 30.000 forint felett van.)

A többi üzlet - elítélhető módon - 2 év jótállással forgalmazza ezeket a tápegységeket.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4306 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 18:38

Enermax tápegység kalkulátor.

Hogy mennyire hiteles ezzel tervezni, azt majd a hozzáértőbbek megmondják, de kiindulási alapnak szerintem nem rossz.

Nekem ezt dobta ki (90%-os terhelés esetén és 20%-os kapacitás ráhagyással).

Leginkább befolyásoló tényezők:
- CPU terheltség
- Overclock
- System Load
- Capacitor Aging (táp (kondik) elhasználódása)

Kép

Szerkesztette: TNTmax 2012. 02. 11. 19:02 -kor

If your mind can conceive it, you will achieve it.

#4307 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 12. 02:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 02. 11. 18:16

A moduláris tápokkal kapcsolatban azt tudni kell, hogy minden egyes kábelcsatlakozó-aljzat egy potenciális hibaforrás a hagyományos, "rögzített" kábelezéssel szemben. Az is fontos azonban, hogy átlagos konfiguráció esetében, amely összeszerelését követően nincsen folyamatosan bolygatva, szétszedve, a kábelek a tápon ki-bedugdosva a hiba lehetősége minimális..

Egyetértek, én ugyanilyen meggondolásból vettem modulárisat tavaly nyáron az új gépembe:

http://www.aqua.hu/c...yseg-80983.html

Egyből hozzáteszem, hogy akkor még nem ilyen brutál horror áron volt! Pár évig biztosan nem lesz bolygatva, meg turkálva benne -- akkor pedig minek legyen még 3-4 kábelköteg a gépben, teljesen feleslegesen? De napi-szintű rángatásra magam se ajánlom... :respect:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#4308 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 02. 13. 08:11

Én már van hogy vagy 10 éve vettem utoljára tápot bolt ban, én szerzek egy rosszat és azt újítom fel magamnak.
Így vannak most a gépeim ben a zalmanok isaz egyik ben egy 850w-s a másikban egy 600w-s már meg vannak vagy 3 éve,most az egyik 40ezer ft újonnan a másik van vagy 50 ezer.

Szerkesztette: adax01 2012. 02. 13. 08:20 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#4309 Felhasználó inaktív   Bertold 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 02. 11. 17:16

Egyébként bárhogyan döntesz is... ha FSP Aurum tápegységet vásárolsz, akkor PC DISZKONT internetes áruházat javaslom, mert ők adják az 5 év jótállást a tápegységhez.

(Rajtuk kívül még a Gépbolt is, de náluk jóval drágább ez a tápegység jelenleg. Bőven, 30.000 forint felett van.)

A többi üzlet - elítélhető módon - 2 év jótállással forgalmazza ezeket a tápegységeket.

Köszi az infókat (Mindenkinek)

Ehhez a webshop ajánlódhoz annyit fűznék hogy nemcsak ők vállalnak 5 év garanciát erre a tápra ilyen még a lambdacomputer.hu is mondjuk ott 32350 de a szállítás csak 850 pick-pack pontos átvétellel ami azt jelenti hogy kihelyezett pontokra vidékre 2munkanapon belül kiviszik és még 5napig őrzik ha esetleg nem tudnál azonnal odamenni,és kártyával is fizethetsz.(ez azért szerintem elég jó)

ezen az oldalon szerintem sok termék van tűrhető áron plusz nálam ez a szállítás tényleg egy jó pont.

Egyébként a gépemet nem fogom állandó jelleggel szétszedni szóval maradok a moduláris fsp-nél....

TNTmax: tetszik ez az enermaxos táp kalkulátor...
adax01: jó lenne érteni hozzá :D

Szerkesztette: Bertold 2012. 02. 13. 13:11 -kor

#4310 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 19:21

Engem jelenleg a Seasonic 560KM-jd indít be ;)

Elegánsabb, tisztább a felépítése az Aurumnál, sokkal nem is drágább (a 33000Ft-os Aurumhoz viszonyítva).

#4311 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 01:37

Üdv!

Pár napja volt gép upgrade, gondoltam új táp vétele nem lesz szükséges, úgy tűnik tévedtem.

Régi konfig:
Gigabyte EP43 DS3L
Core2Duo E7200@3.15GHz
2x2GB DDR2
Sapphire HD4850

Az új konfig:
Asrock Z68 Extreme2
Core i5 2500k
2x4GB DDR3
MSI GF GTX560Ti Twin Frozr OC

Ami maradt:
1 DVD iró
2db SATA vinyó (7200rpm)

Táp: Coolink MPT-4512P (450W)

Tünet: gyak. rendesen resetel a gép, pillanatra leáll minden, majd bootolni kezd. Memóriát, procit videokártyát nyúztam, nem volt gond, sőt, egy éjszakát ment a 3DMark11 combined gond nélkül. Határon autózik a kicsike valszeg, egyszer Tera online (ez 100% proci+vga load és vinyot is tekergeti) közben szállt el, egyszer meg (és ez az árulkodó) DVD behelyezésnél. Amint nekiállt volna felpörögni a drive, puszi és pá. A két konfig között a vidkari adja a különbség nagy részét valszeg, a rohadéknak 2 plusz táp kell. Ettől függetlenül szerintem bele kéne férjek a 450W-ba. Az is érdekes, hogy gép inditásnál még nem jelentkezett probléma, pedig ugye ott minden pörög (bár vga+cpu nem maxon). Ja, megnéztem a táp számláját, 2004/11. Bárcsak eddig menne minden cuccunk.
Kérdés, hogy kell-e feljebb menni, 550W esetleg? (SSD tervezek majd, de akkor kijön az egyik vinyó, SLI nem lesz). Jó lenne moduláris, de ott kezd elszállni az ár, ahogy nézem. Végülis van hová begyűrni a felesleges kábeleket, szal mind1. 20k alatt szeretném megoldani.

#4312 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 19. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: valkai_elod - Dátum: 2012. 02. 13. 19:21

Engem jelenleg a Seasonic 560KM-jd indít be ;)

Engem reggel a kávé :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4313 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: pluhi - Dátum: 2012. 02. 19. 01:37

Üdv!

Pár napja volt gép upgrade, gondoltam új táp vétele nem lesz szükséges, úgy tűnik tévedtem.

Régi konfig:
Gigabyte EP43 DS3L
Core2Duo E7200@3.15GHz
2x2GB DDR2
Sapphire HD4850

Az új konfig:
Asrock Z68 Extreme2
Core i5 2500k
2x4GB DDR3
MSI GF GTX560Ti Twin Frozr OC

Ami maradt:
1 DVD iró
2db SATA vinyó (7200rpm)

Táp: Coolink MPT-4512P (450W)

Tünet: gyak. rendesen resetel a gép, pillanatra leáll minden, majd bootolni kezd. Memóriát, procit videokártyát nyúztam, nem volt gond, sőt, egy éjszakát ment a 3DMark11 combined gond nélkül. Határon autózik a kicsike valszeg, egyszer Tera online (ez 100% proci+vga load és vinyot is tekergeti) közben szállt el, egyszer meg (és ez az árulkodó) DVD behelyezésnél. Amint nekiállt volna felpörögni a drive, puszi és pá. A két konfig között a vidkari adja a különbség nagy részét valszeg, a rohadéknak 2 plusz táp kell. Ettől függetlenül szerintem bele kéne férjek a 450W-ba. Az is érdekes, hogy gép inditásnál még nem jelentkezett probléma, pedig ugye ott minden pörög (bár vga+cpu nem maxon). Ja, megnéztem a táp számláját, 2004/11. Bárcsak eddig menne minden cuccunk.
Kérdés, hogy kell-e feljebb menni, 550W esetleg? (SSD tervezek majd, de akkor kijön az egyik vinyó, SLI nem lesz). Jó lenne moduláris, de ott kezd elszállni az ár, ahogy nézem. Végülis van hová begyűrni a felesleges kábeleket, szal mind1. 20k alatt szeretném megoldani.

Szerintem megérné felújítani azt a tápot és jó eséllyel a készenléti köre beteg, nem autózik határon a főkör.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4314 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 19. 09:02

Engem reggel a kávé :Đ

A prérifarkasokat meg a tea.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4315 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 19. 09:18

A prérifarkasokat meg a tea.

Napersze :Đ

#4316 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 19. 09:05

Szerintem megérné felújítani azt a tápot és jó eséllyel a készenléti köre beteg, nem autózik határon a főkör.

Hmm, hogyan tudnám ezt diagnosztizálni/mérni? Vagy ez ilyen vakon cserélünk pár alkatrészt, azt vagy jobb lesz vagy nem story?
Közben már kinéztem ezt, picit drágább, de azt mondják ezekben van anyag.

Szerkesztette: pluhi 2012. 02. 19. 10:39 -kor

#4317 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: pluhi - Dátum: 2012. 02. 19. 10:36

Hmm, hogyan tudnám ezt diagnosztizálni/mérni? Vagy ez ilyen vakon cserélünk pár alkatrészt, azt vagy jobb lesz vagy nem story?
Közben már kinéztem ezt, picit drágább, de azt mondják ezekben van anyag.

Annyira nem vakon. Ha leszeded a burkolatot, látni is fogod jól a dolgot, de olykor a rutin mondja meg. A CM-ek készenléte gyenge pontjuk, meg a 12V-os puffer is elagghat. Ezek javíttatása töredéke egy új tápnak.

#4318 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 11:28

Sziasztok! (Tyűű, de rég jártam erre :) )
Szeretnék a szakértő uraktól egy kis távoli supportot kérni :cool2:

Van egy APC Smart-UPS750-es ketyerém, ami két éves (van rajta még egy év gari), viszont úgy fest, az akksi megadta magát, ugyanis már a második önteszten is hibát érzékel, világít a piros "akkuhiba" LED és ötóránként sípol, ahogy meg van írva neki. :angry:

Mit lehetne tenni venne? Írok a szervíznek holnap, de az akkut szokták cserélni egyáltalán gari ideje alatt?
(Azt írják APC oldalán, hogy 3-5 évig tart ki az akku, hát ez nagyon nem jött össze neki, pedig elég ideális környezetben működik a készülék.)

Ezt az RBC48-as akkut elég horror áron adják Mo-n (~25-30e HUF), ezért arra gondoltam, megrendelném külföldről, ott kb. harmad áron van. Ezt az oldalt ajánlották - szerintetek érdemes lehet rendelni? Mondjuk az akku típusszámára mindjárt két találatot is adott, 12V-os és 6V-os csomagot - hát persze hogy nem derül ki a dokumentációból, hogy az enyémbe melyik kellene... :glare:

Szóval, szerintetek mit tegyek?
Előre is köszi a súgást :)

Szerk.: hmm, most nézem csak alaposabban, hogy az általam linkelt oldalon nem gyári APC akku van. Akkor ez kilőve... :glare:

Szerkesztette: DarkChild 2012. 02. 19. 11:32 -kor

#4319 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 19. 10:23

Napersze :Đ

Mit nem hiszel el ezen brekmen? Gyalogkakukk ízű fekete (ritkán zöld) tea, vagy körte ízesítésű fehér tea. Sokkal jobban megpörget, mint a keserű feketeleves, és a hatása is tartósabb. Néha délután szlappantok kafít is, mert a tea hosszabb ideig hat és nem tudok tőle degleni iccaka.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4320 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 02. 19. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 19. 11:02

Annyira nem vakon. Ha leszeded a burkolatot, látni is fogod jól a dolgot, de olykor a rutin mondja meg. A CM-ek készenléte gyenge pontjuk, meg a 12V-os puffer is elagghat. Ezek javíttatása töredéke egy új tápnak.

Teljesen egyet értek veled én is ezt tenném, az biztos hogy annyira meg volt ez a táp terhelve hogy eddig bírta.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.