HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4341 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 13. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2012. 03. 13. 02:39

Köszi! Szétszedni épp nem terveztem... De akkor megpróbálom vele - leves próbája az evés. :)

Pedig ha pár éves elmúlt nemárt kitakarítani..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4342 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 03. 13. 09:33

Pedig ha pár éves elmúlt nemárt kitakarítani..

Igazad van, egyetértek. Megkeresem ma a garilevelet, mert mintha 5 év gari rémlene, s addig azért nem szívesen szed(et)ném szét. Ha csak 3 vagy kevesebb, akkor előbb-utóbb meg fogom keresni a cickósembert, nézzen rá. :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#4343 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 21:18

400as döglődő Deer helyett kellene valami használható táp olcsóért. melyik noname legyen?

és előbb-utóbb én is, hogy mi van már C128Dmmel :Đ

Szerkesztette: DGabor 2012. 03. 13. 21:20 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4344 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 14. 11:43

4 és fél év közel folyamatos használat után úgy gondoltam nem ártana belenézni a Corsair HX 520-as tápomba, hogy mi a helyzet.
KépKépKépKép
Azt hittem nagyobb por lesz, de szinte alig kellett takarítani. A kondik is remélem jók még, de meddig? Kicsit megijesztett ez a sárga "trutyi", de mivel már új korában is ilyen http://prohardver.hu...ir_inside_b.jpg ezért gondolom ez normális. Szigetelő lehet?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#4345 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 17. 07:52

Nem szigetelő, azzal a trutyival rögzítik egymáshoz az alkatrészeket. Idővel hajlamos kiszáradni, megrepedezni.

#4346 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 17. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: valkai_elod - Dátum: 2012. 03. 17. 07:52

Nem szigetelő, azzal a trutyival rögzítik egymáshoz az alkatrészeket. Idővel hajlamos kiszáradni, megrepedezni.

Ez a fajta nem. A kiszáradós inkább hőre keményedik és porózussá válik, emiatt légnedvességet köt meg és rohadni kezd benne az alkatrész, meg átütni a 320V.. :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4347 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 18. 15:32

Köszi, bíztató jelek :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#4348 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 04. 05. 08:08

Én azt a kondit már cserélném.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#4349 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 04. 06. 06:03

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2012. 04. 05. 09:08

Én azt a kondit már cserélném.

Nincs annak baja, csak úgy esik rá a fény.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4350 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 14. 14:41

Üdv,

Sikeresen ventit cseréltem egy corsair tx650es tápban. Az új venti fordulat szám szabályzó panelről kapja az áramot, és nem tápon belüli csatlakozóról amiről a régi.
Okozhat bármiféle problémát hogy az eredeti tüskére nincs dugva semmi? (sima piros-fekete 2 pines)

#4351 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 14. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2012. 04. 14. 14:41

Üdv,

Sikeresen ventit cseréltem egy corsair tx650es tápban. Az új venti fordulat szám szabályzó panelről kapja az áramot, és nem tápon belüli csatlakozóról amiről a régi.
Okozhat bármiféle problémát hogy az eredeti tüskére nincs dugva semmi? (sima piros-fekete 2 pines)

Az nem. Az igazi kérdés az, a fordulatszabályozó honnan veszi a jelet (a ventillátor eléggé lehűti-e a tápot).

#4352 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 03:07

ŐŐŐ ki kellene takarítani a gépem de azóta félek tőle mióta az 500w-os chief megadta magát utána! Csettegett össze vissza de úgy hogy majdnem a szívem megállt és persze tönkre is ment. Ez lehetett a portól vagy szösztől hogy feltöltődött aztán áthúzott valamin? Nemsokára ki kellene pucolni a gépet :s

#4353 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 04. 15. 00:07

Az nem. Az igazi kérdés az, a fordulatszabályozó honnan veszi a jelet (a ventillátor eléggé lehűti-e a tápot).

Tőlem :D egy előlapi fordulat számszabályzó panelről. egy 12cm arctic cooling venti költözött bele 830as fordulaton kb.
Valószínűleg kevesebb levegőt szállít mint a gyári (bár kézzel ezt nehéz megállapítani) Viszont a gyári venti negyede valamiért ki volt takarva egy fóliával, ez nincs.

#4354 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2012. 04. 15. 09:20

Tőlem :D egy előlapi fordulat számszabályzó panelről. egy 12cm arctic cooling venti költözött bele 830as fordulaton kb.
Valószínűleg kevesebb levegőt szállít mint a gyári (bár kézzel ezt nehéz megállapítani) Viszont a gyári venti negyede valamiért ki volt takarva egy fóliával, ez nincs.

Az nem véletlenül lett kitakarva valószínüleg úgy kapott valamely alkatrész megfelelő huzatot. :)
Szerintem, ha a tápban lévő venti, ha nem qrva hangos vagy csapágyas addig nem kell kicserélni, ha nem muszáj, mert ált. ezzel csak baj szokott lenni, ha nem ugyanolyan (vagy jobb) légszállítású ventit raksz bele.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#4355 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2012. 04. 15. 08:20

Ezt mondják úgy másképpen, h (fél)vakrepülés.
Egy korrekt rendszerben a legkritikusabb elem hőfokát nézik, ennek az elemnek a hőfokát tartják a kritikus érték alatt (az automatikával). A gyakorlatban ez általában egy hűtőborda, vagy egy integrált áramkör lapka hőmérséklete (abba van beleintegrálva a hőmérséklet érzékelésére felhasznált elem (kihasználva a P-N átmenet feszültség hőfokfüggőségét).

#4356 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 04. 15. 13:17

Ezt mondják úgy másképpen, h (fél)vakrepülés.
Egy korrekt rendszerben a legkritikusabb elem hőfokát nézik, ennek az elemnek a hőfokát tartják a kritikus érték alatt (az automatikával). A gyakorlatban ez általában egy hűtőborda, vagy egy integrált áramkör lapka hőmérséklete (abba van beleintegrálva a hőmérséklet érzékelésére felhasznált elem (kihasználva a P-N átmenet feszültség hőfokfüggőségét).

Vakrepülés bizony, annyit tudtam csinálni kívülről megmértem táp burkolat hőfokat terhelve / terhelés nélkül. az előző ventihez mérten nincs jelentős különbség. ugyanakkor gyárilag egy 0.7 amperes szörny teljesített szolgálatot 2800 fordulaton 50dB zajszint körül. azt is kizártnak tartom hogy ekkora teljesítményre szükség lenne.

#4357 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2012. 04. 15. 09:20

Miért nem egy sima 12 voltos ventilátort tettél bele?
Úgysem fogod kézzel szabályozgatni a fordulatát. Vagy igen??? :think?

#4358 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 04. 15. 20:28

Miért nem egy sima 12 voltos ventilátort tettél bele?
Úgysem fogod kézzel szabályozgatni a fordulatát. Vagy igen??? :think?

mert még régről volt egy zalman venti szabályzó panelem, és nem emlékeztem miért nem használtam.
Mostmár tudom :D 1. fordulatszámra villog ami nem kicsit idegesítő. 2. tényleg nem fogom tekergetni kézzel hosszútávon.
A vége úgy is az lesz kap egy pwm-es ventit. Egyébként utána olvasva a tápventi kérdésnek igen sokféle vélemény van. A leginkább szimpatikus hardforum-ról való, szabad fordításban:

Idézet

Egy jól méretezett tápnál minimális levegőáram is elég hogy lefújja a hőt a bordákról, viszont egy apró melegedő alkatrészen nagyobb légáram sem segít.

Forrás link is lesz, csak momentán nem megy hardforum.com

#4359 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 20:30

"Egy jól méretezett tápnál minimális levegőáram is elég hogy lefújja a hőt a bordákról, viszont egy apró melegedő alkatrészen nagyobb légáram sem segít."
A félvezető túlhevülés hamar kiderül.
Az impulzus üzemmódtól erősen melegedő kondenzátorok lassabban jeleznek vissza.

#4360 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2012. 04. 15. 21:02

mert még régről volt egy zalman venti szabályzó panelem, és nem emlékeztem miért nem használtam.
Mostmár tudom :D 1. fordulatszámra villog ami nem kicsit idegesítő. 2. tényleg nem fogom tekergetni kézzel hosszútávon.
A vége úgy is az lesz kap egy pwm-es ventit. Egyébként utána olvasva a tápventi kérdésnek igen sokféle vélemény van. A leginkább szimpatikus hardforum-ról való, szabad fordításban:

Idézet

Egy jól méretezett tápnál minimális levegőáram is elég hogy lefújja a hőt a bordákról, viszont egy apró melegedő alkatrészen nagyobb légáram sem segít.

Forrás link is lesz, csak momentán nem megy hardforum.com

Az apró melegedő alkatrészre általában bordát tesznek.

A levegő mennyisége számít: mondjuk ha fogyaszt a géped kb. 200 W-ot, akkor egy 80%-os tápnál 40 wattot elfűt.
Csak gondolj bele, hogy egy bekapcsolt 40-es villanykörtét (jó, azzal együtt, hogy nem hűtőborda alakja van) mennyire kéne fújnod, hogy ne melegedjen fel. De legyen csak 20 watt.

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.