HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 19:43

Hello!
Tudtok javasolni a mostani konfigomhoz XTRA CSENDES, normális, megbíz6ó tápot? Mivel erősen gondolkozom vmilyen vízhűtés beszerelésén, és így akkor már csendesre szeretném, csinálni a gépet! Le7őleg ne legyen 1 vagyon.

Ez a Chifi is tökéletes LENNE, ha nem zúgna időnként úgy , mint egy zetor 3d-ben! :Đ Vagy az csak a léghűtős proci miatt csinálja? :think:

OFF: drága pénz 1 olyan vinyócsendesítő keret v mi? :think:  Bocsi, csak a vinyós kussosító eszközökhöz nem értek...  :confused:
Bocs az offért, és köszönöm a válaszokat! :respect:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#1742 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 18. 19:48

Idézet: yeffy - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 19:43

OFF: drága pénz 1 olyan vinyócsendesítő keret v mi? :think:  Bocsi, csak a vinyós kussosító eszközökhöz nem értek...  :confused:
Bocs az offért, és köszönöm a válaszokat! :respect:

http://depo.hu/zalman/zm-2hc2
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1743 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 19:58

Idézet: yeffy - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 19:43

Hello!
Tudtok javasolni a mostani konfigomhoz XTRA CSENDES, normális, megbíz6ó tápot? Mivel erősen gondolkozom vmilyen vízhűtés beszerelésén, és így akkor már csendesre szeretném, csinálni a gépet! Le7őleg ne legyen 1 vagyon.

Ez a Chifi is tökéletes LENNE, ha nem zúgna időnként úgy , mint egy zetor 3d-ben! :Đ Vagy az csak a léghűtős proci miatt csinálja? :think:

legolcsóbban egy 450-es corsair vx-el uszod meg.
aztán 425-ös enermax modu82+ meg 520-as corsair hx
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1744 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 20:50

nem akartam uj topicot nyitni ennek a kerdesnek de mindenkeppen meg akartam kerdezni es talan ide illik legjobban.
Milyen baja lehet a szamitogepnek ha nem foldelt konnektorba van dugva? miert jo egyaltalan a foldeles. nagyon hulye vagyok az elektromossaghoz.
eddig foldeltbe volt dugva a gepem de ha a hazban tobb nagyobb fogyasztasi elektromos kutyu ment(fritoz mosogep melegszendvicssuto stb) akkor villogott a monitorom kepe. sot amikor nem ment semmi akkor is csinalta egy kicsit. most hogy kikototte a tesom a foldelest a konnektorbol elmult ez a problema. En nem ertem hogy miert de orulok neki, csak ugy hallottam hogy a szamitogepet foldeltbe kell dugni.
szal milyen veszelyei vannak a nem foldelt konnektorba dugasnak?

koszi elore is a valaszt.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1745 Felhasználó inaktív   8Ball 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 23:15

Nos ha nincs leföldelve a gép az több problémát is okozhat!
Előszőris a hálózatot olyan módszerrel szűrik, hogy ha nincs leföldelve a Gép háza könnyen elég magas feszültség kerülhet a házra ami az emberekre veszélyes elsősorban. Másrészt viszont legtöbb esetben a RAM-ok bánják de akár (ez a legrosszabb eset) az alaplapod is bánhatja főleg ha esetleg taperolod menet közben, szóval lehetőleg földelt konnektorba dugd  a számítógépet!
És hogy mi köze van a monitorhoz a földelésnek azt nem igazán értem.
Talán arról lehetett szó hogy a berendezések túl nagy áramot vettek fel és a fali kábelezés nem bírta emiatt csökkent a feszültség konnektorban és vibrálni kezdett a monitorod, hogy miért szűnt meg a jelenség a földelés kikötésével azt  nem értem. Nálam is ez van de csak Heggesztéskor amit a multkori hasonló eset óta nem engedek ősömnek legalábbis az én konnektoraimból xD
A másik lehetőség hogy a VGA-d gerjedt be de hogy miért arról fogalmam sincs! :(

Szerkesztette: 8Ball 2008. 03. 18. 23:24 -kor

#1746 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:01

Idézet: 8Ball - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 0:15

Nos ha nincs leföldelve a gép az több problémát is okozhat!
Előszőris a hálózatot olyan módszerrel szűrik, hogy ha nincs leföldelve a Gép háza könnyen elég magas feszültség kerülhet a házra ami az emberekre veszélyes elsősorban. Másrészt viszont legtöbb esetben a RAM-ok bánják de akár (ez a legrosszabb eset) az alaplapod is bánhatja főleg ha esetleg taperolod menet közben, szóval lehetőleg földelt konnektorba dugd  a számítógépet!
És hogy mi köze van a monitorhoz a földelésnek azt nem igazán értem.
Talán arról lehetett szó hogy a berendezések túl nagy áramot vettek fel és a fali kábelezés nem bírta emiatt csökkent a feszültség konnektorban és vibrálni kezdett a monitorod, hogy miért szűnt meg a jelenség a földelés kikötésével azt  nem értem. Nálam is ez van de csak Heggesztéskor amit a multkori hasonló eset óta nem engedek ősömnek legalábbis az én konnektoraimból xD
A másik lehetőség hogy a VGA-d gerjedt be de hogy miért arról fogalmam sincs! :(

az elmult fel evben 2X ment mar tonkre az egyik ramom ugy is hogy foldeltben volt :D
amugy en is arra gyanakodtam hogy a kabelek a falban mar nem nagyon birjak a terhelest ezert szoltam a tesomnak hogy hozza el a szunetmenteset mert ugy hallottam hogy azok ki tudjak egyenliteni az ramingadozast. nagy meglepetesunkre a vibralas ugyanugy fennalt a szunetmentes bekotese utan is. igaz hogy eleg kicsci szunetmentes volt neki es amikor ki akartuk probalni hogyha kihuzzuk a 22bol a szunetmentest akkor is csinalja e akkor rogton kikapcsolt a gep(nem birta a szunetmentes megtartani :( ) igy nem tudtuk azt kiprobalni :(
aztan jott az otlet hogy kossuk ki a foldelest a konnektorbol mert korabban is volt mar a tesomnak valami problemaja a foldelessel es azota megszunt teljesen az emlitett problema.
szal nem szivesen kotnem vissza a foldelest a konnektorba hacsaknem tenyleg veszelyes.
meg en attol is tartok hogy nem csak a monitornal jelentkezik ez a jelenseg es lehet hogy a szamitogep tapjanak sem tesz jot ez a jelenseg. mondjuk en arra gondoltam hogy aramingadozas miatt villog a kep es az biztos nem tesz jot a tapnak de vegulis most nem biztos hogy az aramingadozas miatt van mert foldeles nelkul most teljesen jonak tunik.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1747 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:21

Földelés nélkül bármilyen fém házas elektromos árammal történő készülék üzemeltetése veszélyes.
Köttesd vissza.
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#1748 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:35

igazából nem veszélyes emberre nézve, mert az érintésvédelmi feladatokat ellátja az áramvédő kapcsoló*. már persze, ha van. szóval, ha gond van, z leold. a nagyon kicsi szivárgóáramnál van probléma, ami az ilyen mikrovoltokon nyomuló cuccokat tönkreteheti.
a villogás asszem EMC/zavarfeszültség, aminek nem lenne szabad bekövetkeznie. bár a rossebb tuggya. esetleg földhurok?
földeletlen belső hálózatnál, ha nincs behúzva a védőföld,  (vagy nincs lenyomva helyi földelőszonda) de kismegszakítón van a rendszer, annyi a veszély, ha bejön valami kis áramtöbbletecske (villám a közelben), akkor az csúful el tudja intézni a fogyasztókat. hiába van pl. a gép előtt villámvédő, szünetmentes. ha kismegszakító és védőföldelés sincs (vagy legalább biztosíték, de nem megszegelt), akkor ellenben simán fennállhat az életveszély bizonyos esetekben.
*kismegszakító, így sztem jobban megismerik mire gondoltam
didyman kéne ide, h tisztába tegye a dolgokat...  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 09:52 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1749 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:58

Idézet: salaud - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:21

Földelés nélkül bármilyen fém házas elektromos árammal történő készülék üzemeltetése veszélyes.
Köttesd vissza.

hehe. láttál te már védőföldet videón, dvd játékoson?  :Đ

#1750 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:54

vagy esetleg azt erdemes megprobalni hogy a monitor kabelebol a foldelest kiszedni es akkor talan az nem villogna es a gepnek meg lehetne normal foldelt konnektora.es akkor csak a monitorom megy tonkre ha nagyon tonkre akar menni valami. az meg meg egy jo ideig garis :D mivel nem reg vettem mert azt hittem hogy a regi crt monitorom azert villog mert regi. de kozben kiderult hogy nem azert....

#1751 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:08

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:58

hehe. láttál te már védőföldet videón, dvd játékoson?  :Đ

Valóban nem láttam.
Viszont kevesebbet is fogdosom, mit a pc-t(bár nem ezért).
Mindazonáltal velem már megesett olyan, hogy rossz földelésű konektorba dugott pc ház finoman(hálistennek) rázott.
Igaz, az családi ház volt, ótvar földeléssel. Viszont hozzátennem, hogy egy 9V-os elem is képes megállítani a szived, megfelelő körülmények között. ÉN nem kockáztatok...
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#1752 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:40

Idézet: salaud - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:08

Valóban nem láttam.
Viszont kevesebbet is fogdosom, mit a pc-t(bár nem ezért).
Mindazonáltal velem már megesett olyan, hogy rossz földelésű konektorba dugott pc ház finoman(hálistennek) rázott.
Igaz, az családi ház volt, ótvar földeléssel. Viszont hozzátennem, hogy egy 9V-os elem is képes megállítani a szived, megfelelő körülmények között. ÉN nem kockáztatok...

azért nem láttál, mert mintha tilos is lenne földelni őket. asszem ezek kettős szigetelésű eszközök.
az áramerősség az, ami veszélyes, nem a feszültség. a bizsergés az kb. 2 mA. az elengedési küszöb meg 10 mA, 20 mA felett van a szívbénulás veszélye (de inkább 25).  ilyen áramerősség szivárgó áramból a pc-nél nem jön össze.
és mint említettem, a kismegszakító leold, ha a fázison és a nullán eltér az áramerősség. 0.2 s válaszidő, 30/100 mA. a bőr, testrészek ellenállása 1 s-ig legalább kitart-
szóval nem kockáztatsz. az ilyen jellegű hibaáram ellen az áramvédő kapcsol a legjobb. az, h nincs védőföldelés, amerre a szivárgóáram (vagy kondenzátor felől?) elmegy, élettanilag semennyire sem veszélyes, maximum a berendezést károsítja.

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 12:05 -kor

#1753 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:11

Idézet: avman - Dátum: 2008. Mar. 19., Wednesday - 11:40

és mint említettem, a kismegszakító leold, ha a fázison és a nullán eltér az áramerősség.

Az EVR-re gondolsz, nem a kismegszakitora.

#1754 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:23

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:11

Az EVR-re gondolsz, nem a kismegszakitora.

konkrétan a fi relére gondoltam  :Đ . csak manapság már nem ismerek villanyászt, aki olyan kismegszakítót szerel be, amely nem működik áramvédő kapcsolóként is :)

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 12:25 -kor

#1755 Felhasználó inaktív   GZoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:24

Az EVR, vagy ÉV relé, az tulajdonképpen az áramvédő kapcsoló, ami úgy működik, mint egy összegző transzformátor. A vasmagján áthaladó üzemi vezetékek együttes árama mindig 0 legyen. Ezen a vasmagon nem halad át a föld, ha erre felé szivárog áram, és meghaladja a 30/100/200mA-ert, akkor leold. Ez csak kiegészítő védelem, a biztosító minden esetben kötelező.

#1756 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:28

evr, érintésvédelmi relé, fi relé, áramvédő kapcsoló. ugyanarról beszélünk, csak én voltam hülye, mikor belekevertem a szimpla kismegszakító szót is, amely csak a túlterhelés ellen véd.  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 12:29 -kor

#1757 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:48

Sziasztok!

Sajnos ugy nez ki kinottem a jo oreg 420-as chieftec tapom.
http://prohardver.hu/teszt/megateszt_26_ta..._es_hpc420.html
Pedig meg egy darabig nem terveztem tap cseret. Sajnos neha be is fagy a gep, es a tap is sipolo hangot ad, ha 3D-s alkalmazast inditok.
Amit kineztem helyette:
Enermax EG565AX-VE
Chieftec 750W Turbo Series (CFT-750-14CS)

Ezekkel van valakinek tapasztalata?
Ami fontos, hogy ne legyen hangos. A mostani eleg halk.

#1758 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:56

Idézet: XGOD - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:48

Sziasztok!

Pedig meg egy darabig nem terveztem tap cseret. Sajnos neha be is fagy a gep, es a tap is sipolo hangot ad, ha 3D-s alkalmazast inditok.
Amit kineztem helyette:
Enermax EG565AX-VE

HPC420 javítható szériahibából. Olcsóbb és jobb lesz eztán.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1759 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 14:05

Idézet: XGOD - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:48

Sziasztok!

Amit kineztem helyette:
Enermax EG565AX-VE

megkérdezhetem, mihez kell neked 750w-os táp?
9800gx2 SLI-ben? mellé esetleg egy feszültségemelt Q6600?
mert egy mai egykártyás csúcs rendszerhez nem nagyon kell komolyabb táp, mint az 520-as corsair hx vagy az 525-ös enermax modu82+
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1760 Felhasználó inaktív   8Ball 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 16:27

Biztos hegeszteni is akar vele :D

Szerkesztette: 8Ball 2008. 03. 19. 16:28 -kor

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86