Idézet: salaud - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:08
Valóban nem láttam.
Viszont kevesebbet is fogdosom, mit a pc-t(bár nem ezért).
Mindazonáltal velem már megesett olyan, hogy rossz földelésű konektorba dugott pc ház finoman(hálistennek) rázott.
Igaz, az családi ház volt, ótvar földeléssel. Viszont hozzátennem, hogy egy 9V-os elem is képes megállítani a szived, megfelelő körülmények között. ÉN nem kockáztatok...
azért nem láttál, mert mintha tilos is lenne földelni őket. asszem ezek kettős szigetelésű eszközök.
az áramerősség az, ami veszélyes, nem a feszültség. a bizsergés az kb. 2 mA. az elengedési küszöb meg 10 mA, 20 mA felett van a szívbénulás veszélye (de inkább 25). ilyen áramerősség szivárgó áramból a pc-nél nem jön össze.
és mint említettem, a kismegszakító leold, ha a fázison és a nullán eltér az áramerősség. 0.2 s válaszidő, 30/100 mA. a bőr, testrészek ellenállása 1 s-ig legalább kitart-
szóval nem kockáztatsz. az ilyen jellegű hibaáram ellen az áramvédő kapcsol a legjobb. az, h nincs védőföldelés, amerre a szivárgóáram (vagy kondenzátor felől?) elmegy, élettanilag semennyire sem veszélyes, maximum a berendezést károsítja.
Szerkesztette: avman 2008. 03. 19. 12:05 -kor
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.