Idézet: djculture - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 9:57
szerintem csak a maxtornál előjött a smart hiba.az asus féle p4p sorozat meg alergiás a smart hibára.Le kell huzni minden eszközt róla és ugy elinditani előtte meg egy biosreset.
kipróbáltam a következő felállásokat rajta, eddig semmi változás:
- 0 meghajtó, még ide kábel sincs rákötve
- memóriamentesen (így pl elvileg kellene fütyülnie, de nem adott ki semmilyen bios füttykódot)
- memóriával végigpróbálva mind a 3 memória-slotot
- hdd-vel, memóriával (ilyenkor csipog a maxtor, ha az van bekötve, a wd nem csipog)
az alaplapon levő control led zölden világít, folyamatosan, ebből következtetek, hogy nem valószínű az alaplapi meghibásodás. kondikat megnéztem, nincs elváltozás. levettem a procihűtőt, procit kivettem, hűtőt megpucoltam, kicsit volt csak poros.
tápot felnyitottam, kifújtam, kipucoltam, kondi nem púpos, nem olvadt meg semmi sem benne.
amikor megkattant a rendszer, akkor lecsekkoltam a táp hőmérsékletét, nem volt túlmelegedve, nem volt égett szag, semmi.
legközelebb a masina közelébe kerülök megpróbálom a bios resetet lehúzva az összes meghajtóval, de nem tartom valószínűnek, hogy a maxtor szállt volna el ilyen csúnyán.
tápot sajna csak úgy tudnám kipróbálni, ha vennék hozzá egy másikat.
mindenesetre ha nem változik a helyzet, akkor deszka csere, és akkor már cpu+táp+vga csere. de ez csak a legvégső esetben, ha lehet.
-C0pp3rM!n3-