HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#3801 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 06. 21. 09:02

Cseréld ki a proci ventijét, lehet, hogy a biosban úgy van beállítva, hogy ha nem forog a cpu venti, akkor ne kapcsoljon be.

Megvolt, ezt még ma hajnalban kipróbáltam, rádobtam egy 92 mm-es Zalmant, annak is mászott két mm-t a lapátja, aztán megállt minden...

#3802 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: kopi92 - Dátum: 2010. 06. 21. 11:20

Megvolt, ezt még ma hajnalban kipróbáltam, rádobtam egy 92 mm-es Zalmant, annak is mászott két mm-t a lapátja, aztán megállt minden...

A bios-t frissítetted az új proci berakása előtt? Vagy az alaplap vagy a táp hibádzik.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3803 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 06. 21. 11:20

A bios-t frissítetted az új proci berakása előtt? Vagy az alaplap vagy a táp hibádzik.

Ugyanaz a proci került vissza bele, ami a tisztogatás előtt volt benne. Jó lenne, ha a táp krepált volna be, azt úgyis max. 2 rugóért tudnám eladni így hét évesen :D

#3804 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 23:44

Üzenet megtekintéseIdézet: kopi92 - Dátum: 2010. 06. 21. 12:24

Ugyanaz a proci került vissza bele, ami a tisztogatás előtt volt benne. Jó lenne, ha a táp krepált volna be, azt úgyis max. 2 rugóért tudnám eladni így hét évesen :D

Engem jobban szokott az zavarni, hogy mennyiért tudok másikat szerezni a döglött cucc helyett, mint az, hogy úgyse ért volna sokat. Most is megdöglött a D-Link DI524 routerem (villámcsapás érte), aztán oké, hogy nem ért volna lófaszt se ha eladom, de nekem jó volt, így meg vehetek helyette másikat...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3805 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 22. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 06. 22. 00:44

Engem jobban szokott az zavarni, hogy mennyiért tudok másikat szerezni a döglött cucc helyett, mint az, hogy úgyse ért volna sokat. Most is megdöglött a D-Link DI524 routerem (villámcsapás érte), aztán oké, hogy nem ért volna lófaszt se ha eladom, de nekem jó volt, így meg vehetek helyette másikat...

Adjak egy 604-et? Kedvesen kell mosolyognod érte és egy búzasört is lehet, hogy venned kéne :-D . Ha már itt tartunk, és itt kukkolsz, mint valami 20 Ft-os peep show-ban, elmondhatnád, hogy ez meg ez vagyok, innen meg innen jöttem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3806 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 06. 21. 23:44

Mivel úgyis tervbe volt véve az eladása, engem most ez jobban zavar :D Amúgy igazad van.

#3807 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 14:10

Üdv

Keresek egy használt tápot, hátha porosodik valakinél.
A lényeg, ez egy újabb épített gépembe kellene, ezért lehetőleg lapos, hosszúkás forma lenne elönyös.
Kérdezném tőletek azt is, milyen min teljesítménnyel kell számolnom, ha lesz rajta 1 db atom/ion full hd lap, 1dvd és egy vinyó?

Üdv
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#3808 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Der,Die,Das Gumis - Dátum: 2010. 06. 24. 15:10

Üdv

Keresek egy használt tápot, hátha porosodik valakinél.
A lényeg, ez egy újabb épített gépembe kellene, ezért lehetőleg lapos, hosszúkás forma lenne elönyös.
Kérdezném tőletek azt is, milyen min teljesítménnyel kell számolnom, ha lesz rajta 1 db atom/ion full hd lap, 1dvd és egy vinyó?

Üdv

30W alatt fog enni a gép. Lapos alatt mit értesz, mekkora méretei lehetnek max? Van egy SFX DTK-m, felújítva, aztán lehet, hogy kell gumi is.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3809 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 30. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 06. 22. 00:44

Nekem van egy TP-LINK TL-R460 asom ha kell odaadom amit kérek érte az nem sok egy köszönöm meg egy üveg alkoholmentes sör.
:D
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#3810 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2010. 06. 30. 12:43

Nekem van egy TP-LINK TL-R460 asom ha kell odaadom amit kérek érte az nem sok egy köszönöm meg egy üveg alkoholmentes sör.
:D

Köszönöm a felajánlásokat, de hamár így esett a dolog, akkor belekezdek egy házi szerver-háttértár-letöltőgép projektbe, és akkor már az el fogja látni a router feladatát is. Egyelőre meg van úgy oldva a netem, hogy egy switch-re kötöttem az itthon levő két gépet meg a modemet, így az egyik gép megkapja a publikus ip-t, másik gép meg kap a szolgáltató hálójából egy belső ip-t, és így megy a net mindkettőn, csak a két gép között a hálózat nem működik így.

Szerkesztette: potyo 2010. 06. 30. 18:54 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3811 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 10:54

Tavaly nyáron, mikor 1,5 hónapra elutaztam, kihúztam a gépet a hálózatból a biztonság kedvéért. Mikor hazajöttem, nem akart beindulni a gép, csak úgy, ha indítás előtt a tápon a zöld kábelt földeltem, járattam kicsit üresen, utána az alaplap is beindította. Ezt az első pár indításkor eljátszotta.

Létezik olyan, hogy nem bírja a táp a huzamosabb áramtalanítást? Egy olyan 4 év körüli Zalman 450-esről van szó.

#3812 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 11:21

Kondenzátorok

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3813 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 07. 01. 12:21

Kondenzátorok

Arra gondoltam. Akkor tényleg ilyen rosszul viselik? Lehet, a végüket járják? Bár más gond nincs a táppal.

#3814 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 07. 01. 12:28

Arra gondoltam. Akkor tényleg ilyen rosszul viselik? Lehet, a végüket járják? Bár más gond nincs a táppal.

Hát innen nemigen lehet megmondani... de a rendszeres használatból kieső elektrolitek hajlamosak a nyűglődésre.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3815 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 11:55

Hát, megkérem majd akkor a családom, hogy néhe kapcsolják be az elosztót, kapjon egy kis áramot, aztán meglátjuk. Szeretem ezt a tápot, nem örülnék, ha elpusztulna, amíg engem hiányol.

#3816 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 07. 01. 12:28

Akkor tényleg ilyen rosszul viselik?

A fotókörben van két nagy stúdióvaku, a kézikönyvükben benne van, hogy ha hosszabb ideig használaton kívül vannak, akkor a kondik egészsége érdekében érdemes kéthetente-havonta elővenni őket, és villantani párat.

#3817 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 01. 13:00

A fotókörben van két nagy stúdióvaku, a kézikönyvükben benne van, hogy ha hosszabb ideig használaton kívül vannak, akkor a kondik egészsége érdekében érdemes kéthetente-havonta elővenni őket, és villantani párat.

Az teljesen más miatt szükséges. Ott nagy áramok, nagy feszültség van, egy ilyen környezetben működő kondit illik használaton kívül néha emlékeztetni magára, mert a fegyverzet szeret lustulni megfelelő előfeszítés hiányában, ami aztán ha hirtelen üzem alá kerül, akár tönkre is mehet diszkrét hang- és fényjelenség kíséretében. A zalmanban meg csak száradnak kifelé, illetve pupulnak elfelé a Yageo SEK-ek a készenléti körben. Ha érdekel, erről a jelenségről kerítek egy remek cikket, ami a kémiai szinten magyarázza a problémát olyan vájtalmájúaknak, mint te :Đ .

#3818 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 07. 01. 12:55

Hát, megkérem majd akkor a családom, hogy néhe kapcsolják be az elosztót, kapjon egy kis áramot, aztán meglátjuk. Szeretem ezt a tápot, nem örülnék, ha elpusztulna, amíg engem hiányol.

Azé' ki kéne cserélni őket, mert a készenléti kör esetleg eléggé szenved miattuk. Nem nagy dolog, rutinhiba.

#3819 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 22:34

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 01. 23:24

Ha érdekel, erről a jelenségről kerítek egy remek cikket, ami a kémiai szinten magyarázza a problémát olyan vájtalmájúaknak, mint te :Đ .

Engem minden ilyen érdekel, ha nem az enkórról meg a fészbukról szól. :-)

#3820 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 07. 03. 18:08

Az a cikk didyman engemet is érdekelne én még a primer elkot(kat) is kicserélném mert azok is lepusztulhatnak.

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.