Idézet: didyman - Dátum: 2010. 10. 03. 09:25
Zalmanban a biztosíték nem véletlenül ment ki! Próba csak sorbakötött izzóval legyen!
Az FSP 460PFN szerver, tényleg, nem PNF

. Ott a paneleket összekötő tüskesorok gyanúsak, meg el szokott égni benne pár ellenállás, amik előterhelést adnak az egyes ágaknak (ezeket a táp tranzisztorokkal kapcsolja, talán azok haltak el). Készenlét van?
Szia didyman!
OFF, de leírom: az FSP a gép portalanítása után nem indult. Mondtam, hogy hiába reklamál, nem vállalom magamra az 5 éves leamortizált, természetes módon elhalálozott tápja cseréjét egy újra, mert ő így gondolta. Azt monda jót adott, rosszat kapott vissza és szerinte ilyenkor egyébként is be kellene vállalnom a "kárt". Ezzel megszűnt az üzleti kapcsolat, de nem is erőltettem. Hozzáteszem egy sima APC back UPS-en van, ami kvázi szinuszt ad és nem jó az ilyen tápnak (ez 5 éve is meg lett mondva, persze arra sem emlékeznek, amit két hete mondtam), áramszünet így nagyon nem volt, ezt magyaráztam neki, hogy meg lett szakítva a tápellátás, utána nem indul. OFF vége
Először is, hogy tudok készenlétet mérni? Gondolom az alaplapi csatlakozón. Szerintem egyébként egyiknél sincs készenlét, emlékeim szerint a LED sem világított az alaplapon.
Másodszor, hogy érted a sorbakötött izzós próbát?
A panelokat kivettem, szétszedtem (a köcsög sárga trutyi miatt alig jött szét), nem égtek meg a tüskesorok. Egyik betűzött panelon a rákent sárga ragasztó trutyi forrasztási oldalról el van színeződve, alkatrészek tetején is van néhol ilyen elszíneződés (pl. ellenálláson is), az alkatrészek alatta épnek néznek ki. Gondolom ez évek alatt a melegtől is lehet ilyen. Más szemmel látható jelet nem látok.
Szóval köszönöm az eddigieket és várom a válaszod, úgy indulnék tovább.