HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4161 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 15. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jarvis - Dátum: 2011. 05. 08. 16:50

sziasztok
Valaki megtudná mondani hogy hogyna tudom bekapcsolni a számítógépet ha nincs bekapcsoló gombom hozzá?

muköggy!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#4162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 15. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jarvis - Dátum: 2011. 05. 08. 16:50

sziasztok
Valaki megtudná mondani hogy hogyna tudom bekapcsolni a számítógépet ha nincs bekapcsoló gombom hozzá?

Alaplapon ott a bekapcosló gomb helye, azt kell pillanatra rövidre zárni.
Make love not Wor.

#4163 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 09:56

Mit lehet kezdeni egy olyan (kicsit koros) táppal, amit szűk egy hét áramtalanítás után nem tud bekapcsolni az alaplap? A zöld-fekete rövidre zárásával beindul, de erősen cicereg. Az alaplap csak egy pillanatra tudja bekapcsolni, aztán leáll.
És már ezt eljátszotta egyszer, csak egyrészt megfeledkeztem róla, másrészt az majd' két hónap szünet volt. Akkor kicsit járattam magában, utána elindult a deszkával is, most viszont már jó ideje járatom, és semmi.

#4164 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 10:27

1. ha biztonságra játszol, akkor bal váll felett, jó messzire…

2. ha kevésbé játszol, akkor minden kondenzátor cseréje…

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4165 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 05. 29. 11:27

1. ha biztonságra játszol, akkor bal váll felett, jó messzire…

Igen, volt egy ilyen sejtésem :(. Nem hiszem, hogy érdemes lenne javíttatni, annak ellenére, hogy szeretem. Vagy 6 éves a kis Zalman.
Azt hiszem, be kell ruháznom egy Corsair HX650-be...

#4166 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 05. 29. 11:43

Igen, volt egy ilyen sejtésem :(. Nem hiszem, hogy érdemes lenne javíttatni, annak ellenére, hogy szeretem. Vagy 6 éves a kis Zalman.

Elég nagy baromság lenne kukázni,kis pénzért javítható és többet ér mint a nagy corsair aminek a belvilága egy hulladék fos.Mindenki isteníti de közbe egy kiló kínai szar van abba is már régen ott gyártják az összeset,régi prémium termékekkel össze se hasonlítható.
Régi corsairokba Nippon Chemi-Con és Rubycon kondik voltak mostaniakba meg SamXon meg Jun Fu is.Az utolsó egy kínai lószarral egyenlő.Legutóbb egyiken 2200μF helyett 10μF mértem egy fél év után beszart tápban.

Szerkesztette: djculture 2011. 05. 29. 12:15 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4167 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 29. 13:02

Elég nagy baromság lenne kukázni,kis pénzért javítható és többet ér mint a nagy corsair aminek a belvilága egy hulladék fos.Mindenki isteníti de közbe egy kiló kínai szar van abba is már régen ott gyártják az összeset,régi prémium termékekkel össze se hasonlítható.
Régi corsairokba Nippon Chemi-Con és Rubycon kondik voltak mostaniakba meg SamXon meg Jun Fu is.Az utolsó egy kínai lószarral egyenlő.Legutóbb egyiken 2200μF helyett 10μF mértem egy fél év után beszart tápban.

Igazából sejtettem, hogy a közeljövőben megadja magát a tápom, nézegettem már korábban, mi lenne jó helyette. Seasonic M12II620, vagy Corsair HX650 volt a kettő kellemes, utóbbira 7 év gari van, ami azért kellemes.

#4168 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 05. 29. 13:40

Igazából sejtettem, hogy a közeljövőben megadja magát a tápom, nézegettem már korábban, mi lenne jó helyette. Seasonic M12II620, vagy Corsair HX650 volt a kettő kellemes, utóbbira 7 év gari van, ami azért kellemes.

Ja ha épp a nagyker tudja és akarja érvényesíteni,van most is evvel egy havernek harca.
Hádédész..

#4169 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 29. 13:45

Ja ha épp a nagyker tudja és akarja érvényesíteni,van most is evvel egy havernek harca.

Akkor milyen modulárisat nem horror áron?

#4170 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 05. 29. 14:15

Akkor milyen modulárisat nem horror áron?

hát 28 ért amibe az a corsair kerülne van pár választék.Én ezt vettem nemrég és csak japán kondi van benne érdekes.Ja és ilyen csendes tápom még nem volt 14 centis venti teszi a dolgát.15 ért ajándék elvisz bármit jó darabig.De én mondom a tiedet inkább megnézetném a helyedbe didyman el,nem nagy baja lehet.http://www.argep.hu/...146re-450w.html

Szerkesztette: djculture 2011. 05. 29. 15:59 -kor

Hádédész..

#4171 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 20:10

Amennyiben Zalman a táp, én biztosan nem dobnám ki. Didyman fel tudja frissíteni rajta a forrasztásokat, kicseréli a régi, rossz kondikat rajta megbízhatóra, s van egy jó, használható tápod. (A régi Zalman-ok már védelmek terén is tudtak mindent, amit kell.)

Más kérdés, hogy ha a jövőbe nézel (esetleg várhatóan a konfigurációt is fejleszted belátható időn belül), s fontos számodra a környezettudatosság, akkor valami modern, 80+ Gold hatásfokú tápot vásárolsz.

Az FSP Aurum tápoknak pl. van moduláris verziója is, s korrekt üzletekben (pl. a Gépbolt) a kötelező 5 év jótállást adják rá. (Igaz, egyelőre a nem moduláris, "alap" modelleket lehet csak kapni.)

Én mondjuk nem tartom fontosnak a moduláris tápot. Didyman mondta egyszer, hogy a moduláris tápon minden egyes csatlakozó (hiszen ott "apa-anya" dugókat csatlakoztatva lesz a tápod "bekábelezve") potenciális hibaforrás. S ez tény.

Egy korrekt házban, igényes munkával össze lehet fogatni úgy a tápkábeleket, hogy nincsenek útban. Így én nem érzem szükségét annak, hogy egy számítógép házában feltétlenül moduláris legyen a táp, mert "csak azt lehet elrendezni szépen".

Egyébként a Seasonic tápokkal is jól jársz, bár mivel ezen a piacon az abszolút csúcskategóriát képviseli (az Enermax mellett) jellemzően az egyes modelljei jóval drágábbak a konkurencia hasonló tudású modelljeinél. (Igaz, mindezért minőségi, japán kondikat, profi felépítést kapsz a legtöbb modell esetében.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4172 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 20:17

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 29. 13:45

Azért a Fogyasztóvédelmi Törvényt - a gyártó fogalmára és kötelezettségeire vonatkozó passzusokkal - érdemes "meglobogtatni", ha a nagyker ennyire tiltakozik. (Bár a jogszabályi háttér hiányosságai miatt, sajnos még úgy sem könnyű eset.) Mindenesetre ne hagyja magát a haverod! Legyen tudatos fogyasztó! ;-)

Egyébként pedig - sajnos, nem sajnos - a kiskereskedő (forgalmazó), akinél vásárolt, nem kerülheti meg a "151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról" elnevezésű jogszabály előírásait.

Az 1. paragrafus, 4. bekezdése elég egyértelműen rendelkezik. A haverod szempontjából mindegy hogyan csinálja; érvényesítenie kell a jótállást teljes mértékben. A haverod garanciális jogai nem csorbulhatnak.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4173 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 05. 29. 21:17

Azért a Fogyasztóvédelmi Törvényt - a gyártó fogalmára és kötelezettségeire vonatkozó passzusokkal - érdemes "meglobogtatni", ha a nagyker ennyire tiltakozik. (Bár a jogszabályi háttér hiányosságai miatt, sajnos még úgy sem könnyű eset.) Mindenesetre ne hagyja magát a haverod! Legyen tudatos fogyasztó! ;-)

Egyébként pedig - sajnos, nem sajnos - a kiskereskedő (forgalmazó), akinél vásárolt, nem kerülheti meg a "151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról" elnevezésű jogszabály előírásait.

Az 1. paragrafus, 4. bekezdése elég egyértelműen rendelkezik. A haverod szempontjából mindegy hogyan csinálja; érvényesítenie kell a jótállást teljes mértékben. A haverod garanciális jogai nem csorbulhatnak.

Hiába lobogtatsz bármit ők meg három szakival igazolják hogy te nem tartottad be a kezelési utasitást és megy a huzavona.Párszor már én mint szervizes is megizzadtam mire eltudtam intézni hogy ezt azt kicseréljenek.Legutóbb egy 3 év garis samsung vinyóval jártam így fél év elmúlt mire lett helyette új mert agumiszabályok bármit megengednek a "kereskedőnek tulzott kiadást nem okozhat cimmel".Egy ideje a fogysztóvédelmi hatóságnak meg nulla ereje.Ki be teszegették a törvényeket ezer lyuk van bennük
Hádédész..

#4174 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 31. 06:01

A fenét nem érdemes. Készenlét van meggyengülve benne, ott három kondi, meg a 12V-os esetleg és megy tovább sok-sok évig.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4175 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 20:15

Sziasztok, hátha van valakinek ötlete:
Asus A-45GA (450W)
Gigabyte 965P DS4
Core2Duo 3Ghz
1db NDivia 8800GTS
4db DDR2
1db PCI
1db SATA 7200

Létezik az, hogy nem bírja a 450W-os tápom??

ha beteszek egy Core2Duo 2.16-osat, avval megy, ha beteszem a 3Ghz-eset, akkor
általában bekapcsolom, felpörög... kikapcsol (letilt), pár másodperc múlva
magától elkezdi ezt a ciklust, míg aztán egyszercsak elindul és utána már működik
a gép még akkor is, ha videót számoltatok vele egy órán keresztül (100% proci).

#4176 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Feli - Dátum: 2011. 06. 06. 21:15

Asus A-45GA (450W)
Gigabyte 965P DS4
Core2Duo 3Ghz
1db NDivia 8800GTS
4db DDR2
1db PCI
1db SATA 7200

magától elkezdi ezt a ciklust, míg aztán egyszercsak elindul és utána már működik

Kizárt, a táp bőven bírja a géped, inkább alaplap inkompatibilitásra-meghibásodásra gondolok, esetleg bios frissítés volt már? A memóriákat is érdemes letesztelni egyesével majd egyszerre az összeset.

Szerkesztette: Trebron09 2011. 06. 06. 21:38 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#4177 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Feli - Dátum: 2011. 06. 06. 21:15

Asus A-45GA (450W)
Gigabyte 965P DS4
Core2Duo 3Ghz
1db NDivia 8800GTS
4db DDR2
1db PCI
1db SATA 7200

Hogy a fenébe ne létezhetne, főleg, ha egy kicsit el is van öregedve, a kondenzátorok meg kissé kiszáradva. Mennyi is lehet a két processzor indulóárama között a különbség?

Kép

#4178 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 07. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 06. 06. 23:25

Hogy a fenébe ne létezhetne, főleg, ha egy kicsit el is van öregedve, a kondenzátorok meg kissé kiszáradva. Mennyi is lehet a két processzor indulóárama között a különbség?

Ráadásul a 3GHz-es proci a 8400-es sorozat (6MB cache)
Viszont elektrotechnikai ismereteim szerint 3 év alatt nem szárad ki egy kondenzátor.
Az alaplapnak kutya baja kell legyen, a memóriák már letesztelve.
Ami érdekes, hogy általában akkor adja be magát, amikor felpörög és hallom, hogy
indítja a merevlemezt. Ha visszább taktolom a procit (mondjuk nem 9x, hanem csak
6x a szorzó), akkor elindul elsőre és bebootol. Ha ugyanezt megismétlem úgy,
hogy bekapcsolom a 2nd - rackben lévő - winyót is indulás előtt... akkor
abban a pillanatban, amikor ránindítja a másodikat, összeomlik. Ha pedig maradok az
1db HDD varációnál és a - csak 6x-os szorzónál - bebootolok, Enter BIOS, feltaktolom
vissza 9x-esre a procit, F10 és restart, akkor már minden ugye be van pöccintve,
(vinyó pörög, GPU már megy, stb...) akkor szépen elindul az oprendszer a 3GHz-en ketyegő
procival.

Tehát valószínűleg nagyon a határon van és az induló áramok okozhatják a gondot?!

Szerkesztette: Feli 2011. 06. 07. 07:03 -kor

#4179 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 07. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Feli - Dátum: 2011. 06. 07. 07:56

Tehát valószínűleg nagyon a határon van és az induló áramok okozhatják a gondot?!

Távolról, az általad adott jelenségek alapján, kb ennyi a nagy valószínűséggel állítható. Hogy a tápvonal - a tápegységtől a processzorig - melyik eleme az igazi hunyó, azt ott kell megtalálni. Az összes tápkábel és csatlakozó a helyén, oxidmentesen?

#4180 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 07. 09:26

Nem kell tulbonyolitani, a tápot kell szétszedni és tuti lesz benne a borda környékén egy felpúposodott kondenzátor.5 éves gyártmány igaz atlas belseje van,de már már tuti meg ette a kenyere javát.

Szerkesztette: djculture 2011. 06. 07. 09:31 -kor

Hádédész..

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211