HWSW Informatikai Kerekasztal: Jamba - szélhámosság - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Jamba - szélhámosság http://www.jamba.hu/ Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 09:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 6:03

...amúgy qrvára nem fogom, hogy mi a francért kell csengőhangot ilyen arcoktól venni?

Venni akart a franc. Azt írták, ingyen van.

#22 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 10:27

Idézet: Omega - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 5:26

... júzer úgy 'fizet elő' a szolgáltatásra, hogy nem tud róla...

Azért mert nem olvassa el (vagy nem is bírja, mert olyan pici a betű a hirdetésben/tv-n). A jamba egyébként tényleg elég pofátlan, de vannak normális cégek is. Az etikettben egyébként le van írva (és a normális cégek be is tartják), hogy lemondani a stop xxx -el lehet (pl. stop naplo). A reigsztrálás utáni tájékozató sms-ben meg tájékoztatva van _MINDIG_ a felhasználó a következőkről:
1. hogyan tudja lemondani
2. mennyibe kerül neki (Ft+áfa/fogadott sms)
3. ügyfélszolgálat számát

Szintén benne van az etikettben, hogy a regisztrálást követő 2 percben _NEM LEHET_ a friss regisztrálónak emelt díjas sms-t küldeni. Ez a két perc elég arra, hogy visszaküldje a stop xxx szót a megadott számra.

A cikk meg kicsit elkésett, mivel már tavaly nyár óta működik ez T-Mobile és Pannon-nál (Voda még mindig nem).

#23 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 12:29

Minek kell sms-ért letölteni bármit a telefonodra? Veszel egy adatkábelt (1000 Ft.) és azt töltesz rá, amit csak akarsz, sznobok kékfogazhatnak is.

#24 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 12:37

Idézet: Omega - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 9:06

Azt írták, ingyen van.

Ja, ők meg szeretetszolgálat. :)

#25 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 15:25

Aki elhiszi bármiről hogy ingyen, az pont meg is érdemli.

#26 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 15:30

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 13:37

Ja, ők meg szeretetszolgálat. :)

Naív voltam. Gondoltam működik a dolog, hogy valaki úgy reklámozza magát, hogy tessék, próbáld ki, és ha megtetszik, akkor lehet veszel is belőle. Sajna nem így volt, ez van.

bean, köszi.
Számítottam rá, hogy jön a lámázás, de azért bízom benne, hogy olyan is olvassa, aki nem olyan okos mint akik fikázót szólnak hozzá, hanem hozzám hasonlóan 70 alatti IQ-val rendelkezik és megérdemli. :p

#27 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 15:32

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 11:27

Azért mert ...

_NEM_ volt apróbetűs rész és tájékoztató feltűntetve!
Megvannak az SMS-ek, esély nem volt lemondani, jött, fizettem. A T-Mobile megvonta a vállát, a jamba meg jót röhög a markában...

#28 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 16:36

Mar bocs, de errol a lehuzasi formarol mar egy eve is lehetett tudni.

Sms-fogadás ötszázért, index @ 2006. 03. 16., 11:55

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 26. 16:43 -kor

#29 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:23

Hat ja, errol a jambarol mar csak az nem tudja, hogy lehuzos sms-es ceg, aki burokban volt az elmult evben ;)

Ellenben ha megvan minden sms-ed, akkor azzal sztem igen jo leszel egy korre az NHH-nal ;) Talan meg a penzed is visszakapod...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#30 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:56

Idézet: Warton - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 13:29

Minek kell sms-ért letölteni bármit a telefonodra? Veszel egy adatkábelt (1000 Ft.) és azt töltesz rá, amit csak akarsz, sznobok kékfogazhatnak is.

Elnézést, az :offtopic:, de miért sznobizmus, ha Bluetooth-ot használok? Mert számomra kényelmesebb?! :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#31 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:57

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:56

Elnézést, az :offtopic:, de miért sznobizmus, ha Bluetooth-ot használok? Mert számomra kényelmesebb?! :confused: :think:

tipikus emberi tulajdonság. nekem nincs, másnak se legyen :p
JóSebesség

#32 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 19:16

Na... ment egy mail-ecske, hamár viszket az orrom, tüsszentek.

Idézet

Tisztelt T-Mobile!

Amiért írok Önöknek, az nem egy friss dolog miatti reklamáció, inkább csak a mostanában hallottak és olvasottak késztettek.

A Jamba (http://www.jamba.hu/) ,  illetve Önök elcsaltak némi pénzt tőlem.
2006. decemberében volt Jamba oldalán egy olyan reklám, amely ingyenesen letölthető csengőhangot hírdetett.
Kiválasztottam, jött egy aktíváló SMS, amit gyanúból nem aktiváltam.
Erre jött egy SMS, amiben megkérdezték, nem felejtettem-e el valamit?
Aztán utána mégegy, majd egy újabb, aminek a végén ott volt, hogy 'Ez az SMS önnek x száz forintjába került.'
Meglepettségemben gyorsan letöltöttem a csengőhangot, a további emelt díjas SMS-ek elkerülése érdekében. (A sorrend és az események sora, esetleges kimaradott lépések teljesen irrelevánsak, tájékoztatva nem voltam arról, hogy az ingyenes csengőhang letöltésére irányuló tevékenységl anyagi kiadást vonz magával!)

Következő hónapban megkaptam a számlát, s az 'emeltdíjas SMS fogadása' tétel mellett kellemetlen összeg szerepelt.

Felhívtam a Önöket, előadtam a történteket s elmondtam, hogy ezt nem szeretném kifizetni, mert nem rendeltem meg szolgáltatást, nem volt apróbetűs rész a Jamba oldalon, csak az ingyenes csengőhang. Közölték, hogy Önök nem tudnak mit tenni, nem vonhatják kétségbe a kiszámlázást. Mondtam, hogy ez egy átverés, amiben Önök is részt vesznek mint szolgáltató, botrány lesz. Hosszas tanakodás után elküldtek, mondván hívjam fel a Jamba oldalt is üzemeltető társaságot, s kaptam egy számot...Mellékesen kikapcsoltattam az emeltdíjas SMS fogadása opciót, aminek létezéséről nem tudtam. Véleményem szerint alapból tiltva kellene lennie (akárcsak a Roaming szolgáltatásnak), hiszen a normálistól eltér a szolgáltatás, mivel -kellő tájékozottság nélkül- többletköltséget eredményezhet az ügyfélnek.

Felhívtam a Jamba oldalt üzemeltető társaságot, nehézkesen, de elértem. Modortalan női hang, végig sem hallgatva, közbevágva elmondta, volt ott egy olyan, hogy előfizettem a szolgáltatásra, azaz egy emelt díjas SMS áráért letölthetek bármennyi csengőhangot; az előfizetés minden hónapban automatikusan él, ha letöltök, ha nem.
Válaszomban kifejtettem, hogy az informatika, számítástechnika a szakmám, ezért nem kattintgatok össze-vissza, nem láttam ilyet. Mire ő: márpedig ott volt. Következő mondatomat meg sem várva rögvest kérdezte, hogy töröljön-e az ügyfelek listájából. Persze... nyilván van rutinja, az ilyen hívások lekezeléséből ki van képezve.
Következő hónapban magasabb volt a számlám egy emeltdíjas SMS-el.

Most pedig hallottam és olvastam, hogy ez a dolog nem teljesen korrekt, sőt erősen aggályos a Jamba tevékenysége mind erkölcsileg, mind szabályozás szempontjából, így közvetve az Önöké is. Azt szereném, ha vélt vagy valós sérelmem orvoslásra kerülne, és mások nem járnának így.

Első körben kérem, hogy a témát alaposan megvizsgálni, és a fogadott emelt díjas SMS-ek árát egyenlegemen jóváírni szíveskedjenek.

A telefonomban megtalálható SMS-ekkel és a történettel a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fogok fordulni, kedvezőtlen válasz esetén.

Szíves válaszukat előre köszönöm!

Üdvözlettel:
*

#33 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 20:28

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:57

tipikus emberi tulajdonság. nekem nincs, másnak se legyen :p

Ja, így már értem! :D :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#34 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 20:58

Idézet: bean - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 15:25

Aki elhiszi bármiről hogy ingyen, az pont meg is érdemli.

Aki elhiszi egy cégről, amelyik milliókért reklámoz a tévében, hogy ingyen adja az áruját, az valóban megérdemli. :cool:

#35 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 09:54

Idézet: Omega - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 15:32

_NEM_ volt apróbetűs rész és tájékoztató feltűntetve!
Megvannak az SMS-ek, esély nem volt lemondani, jött, fizettem. A T-Mobile megvonta a vállát, a jamba meg jót röhög a markában...

Melyik számra és milyen kulcsszót küldtél el?
1787-re próbáltam ki 1-2 hete a sat1-et, az első notifikációs sms-ben benne volt, hogy lemondáshoz küldjem a STOPACTION-t a 1787-re.
Az is nagyon érdekelne viszont, hogy milyen számról kaptad az sms-eket.

Szerkesztette: Sipi- 2007. 03. 27. 09:55 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 11:41

Az oldalukon beírtam a telefonszámom. 1787-ről jött a következő szöveg: "Most már csak be kell gépelned a jelszavad! 466481 a weboldalon! (Mentsd el a további ellenőrzés érdekében a www.jamba.hu weblapon)

Ezt beírtam, megjött a hang linkje, asszem WAP de ezekhez annyira nem értek. Letöltöttem.
Aztán jött még egy ilyen üzi mint fent, majd egy olyan, hogy elfelejtettél valamit (most be nem gépelem), aztán egy olyan, hogyha további segítségre van szükségem, akkor forduljak [felsorolva az elérhetőségeik], majd a szöveg hogy ez nekem 480Ft-ba került... semmi lemondás meg ilyen nem volt.
Ha lett volna, nem reklamálnék.

#37 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:22

Idézet

Tisztelt *, kedves Előfizetőnk!

Levelét illetékességből az Üzleti Ügyfelek Ügyfélszolgálata felé továbbítottuk. Válaszuk megérkezéséig türelmét kérjük!

Üdvözlettel:

*
levelezési képviselő

Mivel üzleti ügyfél vagyok. Hajrá... :)

#38 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 18:49

különben egyszerű a megoldás az emelt díjas hivásokat illetve sms ek fogadását letiltatod a mobilszolgálltatódnál ennyi...Egyik ismerősömnek ezt ma rendeztük el ennyi,most küldjön a jamba sms-t.. :D

Szerkesztette: djculture 2007. 03. 28. 18:50 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#39 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 19:38

Megvan, csak tudod, alapból nincs tiltva, és nem mindenki bámul TV-t, pár éve meg olyan még nem volt, hogy emeltdíjas SMS fogadása... :)

#40 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 19:51

Idézet: djculture - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 19:49

különben egyszerű a megoldás az emelt díjas hivásokat illetve sms ek fogadását letiltatod a mobilszolgálltatódnál ennyi...Egyik ismerősömnek ezt ma rendeztük el ennyi,most küldjön a jamba sms-t.. :D

akkor viszont ugrott a kulonbozo sms-ben fizetheto dolgok is, pl. autopalya matrica, parkolodij, meg mittomen mit lehet meg igy fizetni...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.