HWSW Informatikai Kerekasztal: Jamba - szélhámosság - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Jamba - szélhámosság http://www.jamba.hu/ Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 02. 15:34

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 16:28

Láttam ahogy elküdte többször is de lesesz rták.Olyan szinten volt a dolog hogy már az ügyfélszolgálatos számot is hivogatta hogy feljelenti őket ha továbbra is havidijjaznak neki.Utána megunta mondtam neki legolcsóbb ha letiltatja az emeldíjas cuccokat.
Nemrég meg egy haver jött át hogy a 16 éves gyereke telóján szintén ez a móka van feltöltős amint rátöltötték a 3 rugót már érkeztek is az sms ek hogy itt tudja ezt meg azt wapon letölteni és ez az sms 900ft+áfába került.Persze a 3 rugónak annyi lett 2 perc alatt.Ugyhogy simkártya kuka.Hiába küldték itt is a stop szót.Ugyhogy ez büncselekmény ami ezek csinálnak minimum.Nem kell csak kicsit visszaolvasni Omega se tudta leállitani a dolgot.Ez a küld el a stop xxx szót és vége egy humbuk!

Tudsz mondani telefonszámot hozzá (amiről az sms-ek jöttek)?
Én azt tudom, hogy az én munkahelyem korrekten jár el, működnek a stop xxx kulcsszavak; ha panaszkodik az üfsz-nél, akkor leírjuk kézzel a szolgáltatásról, stb..

#122 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:51

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 15:34

Én azt tudom, hogy az én munkahelyem korrekten jár el, működnek a stop xxx kulcsszavak; ha panaszkodik az üfsz-nél, akkor leírjuk kézzel a szolgáltatásról, stb..

Majd megkérdezem az illetőt hátha benne van a telójába még,mer én nem igazán néztem ilyesmit csak az üziket mutatta.De gyanitom a jamba volt mert én nekem is először egy simem bánta a velük való foglalkozást 2005 körül.

Szerkesztette: djculture 2008. 09. 02. 20:52 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#123 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 21:22

Idézet: djculture - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 21:51

Majd megkérdezem az illetőt hátha benne van a telójába még,mer én nem igazán néztem ilyesmit csak az üziket mutatta.De gyanitom a jamba volt mert én nekem is először egy simem bánta a velük való foglalkozást 2005 körül.

Én nem a jambánál dolgozok :) Annyira nem fontos, én maximum azt tudnám megnézni, hogy hozzák küldött-e be smst, volt-e feliratkozva valamire.

#124 Felhasználó inaktív   sinkaneti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 27. 10:39

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 15:34

Kedves Mindenki!
Én csak kb. 1 hete tudom, hogy van ilyen lehúzós izé...  :confused: Álmomban sem gondoltam, hogy fogadott sms-ekért fizetni kell! A múlt havi telefonszámlára a 11 éves kisfiam csinált 12ezer Ft-ot. Persze, jól leszidtuk, hogy minek válaszolgat hülye sms-ekre. Aztán 3 napja megint 9ezer volt a számlája, égre-földre fogadkozott, hogy nem válaszolt. A Vodafon-nál homályosítottak fel minket erről az új jótékonysági jelenségről...
Letiltattam az emelt díjas sms-eit, de azt mondta az üsz-os, hogy a már meglevő "szerződés"(!!!!????) tovább élhet.
Szóval, a kérdésem:
hogy tudom elérni ezeket a szemeteket, illetve hogy tudom lemondani az sms-eket. A szám, amiről küldik: 17629
Köszönöm a segítséget!!

#125 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:26

Idézet: sinkaneti - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 10:39

hogy tudom elérni ezeket a szemeteket, illetve hogy tudom lemondani az sms-eket. A szám, amiről küldik: 17629
Köszönöm a segítséget!!

Attól függ mit reklámoz. Egy "17629 STOP" szöveget csak elküldenék, ha nem, akkor megpróbálnám kitalálni, hogy "17629 valamiszolgáltatáskódja STOP" lehet. Elküldöttben csak ott lehetett, hogy mikor/mit rendeltél.
Make love not Wor.

#126 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 11:26

Attól függ mit reklámoz. Egy "17629 STOP"

Ja, ennyi:

http://www.zemgo.com...n/legal_ma.html
Make love not Wor.

#127 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:40

"A ZEMGO csak a 18. életévüket betöltött állandó magyarországi lakosok számára érhetőek el."

en itt kernem el a szolgaltato reszerol, hogy mikeppen bizonyosodott meg errol, amikor "megkototte" a szerzodest!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#128 Felhasználó inaktív   sinkaneti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:54

Nem reklámoz semmit, válaszolgatni kell a feltett kérdésekre. Pénzt, x-box-ot, ilyesmiket "lehet" nyerni vele.
A Vodás üsz-os adott egy listát a lehetséges telefonszámokról, az azokhoz tartozó ügyfélszolgálati telefonszámokról, de ez a 17629 nincs köztük. A gyerek mondta, hogy valószínűleg a Jamba van a dolog mögött, de nem tudom ennek semmilyen elérhetőségét...

#129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 12:04

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 11:40

en itt kernem el a szolgaltato reszerol, hogy mikeppen bizonyosodott meg errol, amikor "megkototte" a szerzodest!

A visszaküldött sms ugyanolyan, mint a weboldal. Elmúltál már 18? Oszt rákatt az igenre. Ebbe ne menjünk bele. De ahogy nézem a tarifájukat is, azért még válaszoltak is a kérdésekre, mert havi 3600 pénznél többet csak a kapott után nem bírok kihozni.
Make love not Wor.

#130 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 12:08

Idézet: sinkaneti - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 11:54

Nem reklámoz semmit, válaszolgatni kell a feltett kérdésekre.

de nem tudom ennek semmilyen elérhetőségét...

17629 STOP

Már rájöttem, olvass felfelé:

http://zemgo.com/ma-en/faq_ma.html

"Hogyan állíthatod le a szolgáltatást?

A felhasználó bármikor lemondhatja a szolgáltatást, úgy hogy a STOP szót küldi a 17629-re vagy ha kapcsolatba lép az ügyfélszolgálatunkkal. Mindig adja meg ilyen esetben  a mobiltelefonszámát.
"
Make love not Wor.

#131 Felhasználó inaktív   sinkaneti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 12:36

Köszönöm szépen a segítséget!!!!!!!!!!!! Sajna, a telefon a gyerekkel együtt suliban van, de a zemgo.com-on találtam egy e-mail-t, ahová írtam. Most várok egy picit.
És persze, azért volt olyan sok a számla, mert ez a kis lüke gyerek válaszolgatott is az sms-ekre...

#132 Felhasználó inaktív   sinkaneti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 12:42

Mégse vártam picit se, hanem felhívtam a zemgo.com-on lévő telefonszámot is (328-5077), rögtön fel is vették, és azt mondta az üsz-os, hogy nem kap többet a gyerek. Kiváncsi vagyok, tényleg így lesz-e! Még egyszer nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!!
Üdv!

#133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 21:49

Nnnna, megasztáros meg egyéb SMS szavazás után is visszajött a klasszikus kérdés, hogy ha akarsz X cumót vagy forintot nyerni, akkor küldd vissza,  hogy igen, vagy itt egy kérdés, válaszold meg. Nahh, ezzel lehet feliratkozni az emelt díjjal kapott SMSekre.
Make love not Wor.

#134 Felhasználó inaktív   kornovak 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 28. 23:51

Ezen a jambán dühöngök én is hónapok óta - és tulajdonképp csak most jöttem rá.
Én is úgy jártam, mint az előttem szóló: vagy másfél éve láttam neten, ingyenes csengőhang, beirtam hülye fejemmel a telefonszámomat. Aztán jött valami sms, hogy hetente ennyi meg ennyi forint.
Ekkor lemondtam sms-ben ezt a szolgáltatást. Mégis tovább bombáztak. Akkor letiltottam az üzeneteiket.
Azonban hónapok óta feltünt - mit feltünt, dührohamot kaptam - hogy feltöltöttem a telefont mondjuk ezer forinttal - és nem hivtam senkit aznap. Este kikapcsoltam, és reggel egymás után két üzenet jött a pannontól, hogy egyenlege 600 ft alatt van, rögtön utána, hogy egyenlege 300 ft alatt van. 38 ft. Ennyi fogyott el álmomban, kikapcsolt telefon mellett. A pannon persze nem adott felvilágositást, dühöngtem mint állat, irtam a pannonnak emilt, válasz semmi. Ez megismétlődött még vagy kétszer, legutóbb tegnap. Feltölt ezer, reggel bekapcs, két sms-számlámon semmi. A hatodik ügyintéző végre arra célozgatott, hogy valami emeltdijas mittommi... MOndom nem vagyok gyerek, nem játszásra használom a telefont. Beszélek rajta, ha kell. Most minden emeltdijas szolgáltatást letiltottam - eddig sem vettem igénybe a szarjankó jambától semmit, semmiféle csengőhangot másfél éven át - mégis ellopták a pénzemet.
Hol lehet ezeket megtlaálni, kik csinálják ezt? Lehet, hogy kidobom a telefont az ablakon és sose veszek másikat. Ebben az országban bárki bárhol ellophatja a pénzedet és meg se tudod?

#135 Felhasználó inaktív   kornovak 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 28. 23:53

"úgy hogy a STOP szót küldi a 17629-re -

- Én elküldtem. Soha semmit nem irtak, én sem kértem vettem igénybe.
Ez egész egyszerűen rablás.

#136 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 00:04

Ha feltöltős a kártya akkor a kártyát kukábadobni és annyi,venni egy másikat.Ha utolagfizetős az emeltdíjas szolgáltatásokat  letiltod innentol nem tudnak ilyesmiket küldözgetni.Ez a két megoldás van hiába stopoltok a yambánál az a divat hogy még ez is pénzbe kerül és küldözgetheted napestig.Amugy a szerződés továbbél hülyeség a neten bárki beirhatja a telszámodat igy mivel megse győződnek arrol hogy ki a megrendelő bárki előtt semmis ez a szerződés.

Szerkesztette: djculture 2009. 05. 29. 00:11 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 00:22

Idézet: kornovak - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 0:51

Ebben az országban bárki bárhol ellophatja a pénzedet és meg se tudod?

Jamba eléggé nemzetközi.
Make love not Wor.

#138 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 00:24

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 1:04

Amugy a szerződés továbbél hülyeség a neten bárki beirhatja a telszámodat igy mivel megse győződnek arrol hogy ki a megrendelő bárki előtt semmis ez a szerződés.

Aztán ha bárki beírja a számod, akkor kapsz sms-t, amire vissza kell válaszolni, aztán jön sms, hogy mennyi lesz a költség, meg merre, és mivel mondhatod le. Tudom, mert júzereim is sorban szopják be, én meg kipróbáltam, hogy miképpen működik.

Lemondani sem bonyolult, működik.
Make love not Wor.

#139 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 07:22

szerintem azutan, hogy a szerzodesben szerint leirtak szerint jartal el, es lemondtad, es tajekoztattad a Pannont, hogy megis valami eszi az egyenlegedet (elso email) mar nem Te vagy a hunyo. ha a Pannon tovabbra is engedelyezte a penzlevonast, sot nem tajekoztatott rola, hogy miert tortenik, az kifejezetten az o saruk. tessek elbattyogni a fogyasztovedelemhez, es kovetelni a Pannonon a penzt!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#140 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 12:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 1:24

Aztán ha bárki beírja a számod, akkor kapsz sms-t, amire vissza kell válaszolni, aztán jön sms, hogy mennyi lesz a költség, meg merre, és mivel mondhatod le. Tudom, mert júzereim is sorban szopják be, én meg kipróbáltam, hogy miképpen működik.

Lemondani sem bonyolult, működik.

Aki el is olvassa rendesen a válaszsmst, az le is tudja mondani (ha akarja)  és nem húzzák le.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó