Jamba - szélhámosság http://www.jamba.hu/
Elküldve: 2009. 06. 26. 13:13
www.google.hu és beír csengőhangok, máris dőlnek az ingyen csengőhangok ezerrel csak fel kell tölteni a telóra. Ennyi. Nekem eszembe se jutott hogy más módom is lehetne csengőhangom. Ha net van minden van, csak használni kell.....
Elküldve: 2009. 07. 01. 08:26
Idézet: sinkaneti - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 13:36
És persze, azért volt olyan sok a számla, mert ez a kis lüke gyerek válaszolgatott is az sms-ekre...
Elegendő csak a legelsőre válaszolni, utána indul a "szolgáltatás". A többire már nem kell válaszolni, apróbetűvel ott van a beleegyezés, hogy emelt díjas sms-t fog kapni rendszeresen.
Ha a legelsőre nem válaszolt volna, nem történt volna semmi sem! Úgyhogy kérdéses esetben már a legelsőre sem szabad semmit válaszolni! Persze kivéve, ha ő valóban azt akarja...
Elküldve: 2009. 07. 01. 08:37
Idézet: kornovak - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 0:51
Nagyon fontos: a weboldalon valószínűleg ott van (apróbetűvel természetesen), hogy az sms-re válaszolva hozzájárulsz az emelt díjasok rendszeres fogadásához, még ki is kalkulálják, hogy hetente ennyit fogsz érte fizetni, stb. Jogilag ez nem problémás, más kérdés, hogy szinte mindenki "véletlenül" belemegy.
Ha meg nem akaraod az emeltet, akkor semilyen "idegen" sms-re nem szabad válaszolni! Csak azokra, amik pl. ismerősöktől jönnek. Bármely idegen szám rejthet olyan mögöttes technikát, ami egyetlen válasz után automatikusan befizet téged egy ilyen buliba... Erre írta Jahno, hogy elég egy kattintás a weben - illetve egy válasz sms. Ha nem válaszolsz, nincs semmi baj.
A pénzt valószínűleg nem lopták el, csak figyelmetlen voltál, nem olvastál el mindent az adott weblapon.
Ha meg is találod őket, joggal védekeznek majd, hogy te hozzájárultál a dologhoz a válasszal, le volt írva.
A szolgáltatást szerintem nem jól mondtad le, azért jöhetett továbbra is. Az üzeneteiket a telefonon hiába tiltod, mert az üzenet a szolgáltatód által továbbításra kerül, max. a készülék dobja el, de a számlázás nem az alapján történik.
Tényleg átverés mindazonáltal.
ps.: úgy tűnik, hogy az emelt díjas sms-ek szolgáltató általi tiltása megoldja az ilyen problémákat, más kérdés, hogy lehet, hogy nem mindig alkalmazható, főleg, ha máshonnan is vár az ember emeltet...
Szerkesztette: Warrior 2009. 07. 01. 08:42 -kor
Elküldve: 2009. 07. 01. 08:45
Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 14:13
www.google.hu és beír csengőhangok, máris dőlnek az ingyen csengőhangok ezerrel ...
S még az a pici pszichológia is benne van a dologban, hogy anno azt írták, hogy "add meg a mobilszámod", manapság már csak annyit, hogy "mobilszámod:". Nagy különbség, ugyanis az ember gyanút fog, ha valamit "meg kell adni", ezzel szemben ha hétköznapi módon kérik, mintegy nyilvánvalóvá téve, hogy erre szükség van, akkor egy rakás ember beírja. Ő nem megadta, csak odaírta...
Szerkesztette: Warrior 2009. 07. 01. 08:47 -kor
Elküldve: 2009. 07. 01. 10:04
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 9:37
Ezt megírják SMSben is. Legalábbis én direkt kipróbáltam a dolgot, hogy egyszeri júzer miképpen tud ilyet véletlenül megrendelni, meg amikor minden magától történik. Jön az SMS, erre kell ilyen "igen" meg hasonló szavakat visszaírni válaszban, akkor kattan a szolgáltatás, meg a heti max. 8 darab 400 forintos. De az is jön, hogy lehet lemondani, csak a hülyék szeretik anyázni az üzemeltetést, mert nyilván ott hibás az egész.
Elküldve: 2009. 07. 01. 10:06
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 9:37
Most már tényéeg azon vagyok, hogy megrendelek dolgokat aztán egyből le is mondom, csak legyen még öbb tapasztalatom vitaalapban. Egyszeri júzer szempontjából sántíthat a dolog, de szerintem nem olyan szürnyű és lemondhatatlan, mint ahogy előadják.
Gondolom a lemondókódra senki nem emlékszik 1 hónap után, viszont az egyenleggel akkor szembesülnek.
Elküldve: 2009. 07. 01. 11:11
A TV reklamban is kint van es mindig is kint volt, hogyan lehet lemondani, csak odaig nem terjed a latomezo.
Megall ott a ingyen resznel.
Az SMS-t, amiben szinten ott van a lemondas mikentje, 'szommá teli van a postfijokkom, Del
Na ennyi a velemenyem errol.
hobizoli
Szerkesztette: hobizoli 2009. 07. 01. 11:14 -kor
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com
"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"
Elküldve: 2009. 07. 02. 00:58
Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 12:11
Necces, de ja. Kicsit más kategória, de faszom tele a keresőkre optimalizált weboldalakkal, ahol nagyban ott a reklám, hogy "download for free". Oszt a persze, letölteni ingyé lehet, csak aztán az SW fizetős. Vagy éppen letöltéshez reggel, telefonszám, hírlevél kell, meg a különben is oda nem jutottam el, hogy egy rendes leírás legyen róla, csak kuglival találtam egy valamit.
De Jamba meg a többi küld SMS-t, hogy "küldjed el a STOP vagy **** kódot az YYYY számra a szolgáltatás lemondásához". Igazad van, ezt szokták törölni, oszt kocsog a szolgáltató.
Elküldve: 2009. 07. 02. 11:13
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 1:58

Súgó
A téma zárva.