Excel segítség!
Elküldve: 2008. 08. 12. 12:06
A következő kérdésem lenne:
Van egy általam készített makró (cellaműveletek vannak benne), és azt szeretném elérni, hogy ezt a makrót több fájlon is le tudjam futtatni akár anélkül, hogy meg kellene nyitnom a fájlokat, tehát a cél az lenne, hogy minél kevesebb felhasználói interakcióval tudjam ugyanazt a makrót futtatni több fájlon!
Milyen úton oldható ez meg, ha megoldható egyáltalán?
Köszönöm előre is a segítséget!
Elküldve: 2008. 09. 09. 15:26
1 kérdésem lenne Excel gurukhoz:
- Shared workbook-ban hol tudom megnézni azt, hogy ki milyen felhasználónéven módosította az adott excel táblát?
Köszi!
Elküldve: 2008. 09. 11. 15:28
Excelben tettem egy munkalapra egy gombot, aminek nyomtatás lenne a funkciója - egy teljes munkalapot nyomtatna ki. Az a gondom viszont, hogy ha a nyomtató nem érhető el (mert pl az a gép amire rá van kötve, ki van kapcsolva), akkor erről hibaüzenetet kapok. Hogyan oldható meg excelben, pontosabban VBA-n belül ennek a kivételkezelése?
Kis guglizással csak annyit találtam, hogy a nyomtató üzenetei "letilthatók" így:
Application.DisplayAlerts = False
Worksheets.("nyomtatandómunkalapneve").PrintOut
Application.DisplayAlerts = True
Viszont ezek után is kapok hibaüzit... Tehát ez még nem az igazi.
Sajnos most nem tudom megmondani a pontos hibaüzit, mert annál a gépnél dolgozik a kolléga, amelyikre a nyomtató van kötve. De ha befejezte, akkor beírom ide.
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2008. 09. 11. 21:52
Idézet: Auruma - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 16:26
1 kérdésem lenne Excel gurukhoz:
- Shared workbook-ban hol tudom megnézni azt, hogy ki milyen felhasználónéven módosította az adott excel táblát?
Köszi!
Eszközök / Változások követése / Módosítások kiemelése
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 09. 11. 22:04
Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 16:28
Excelben tettem egy munkalapra egy gombot, aminek nyomtatás lenne a funkciója - egy teljes munkalapot nyomtatna ki. Az a gondom viszont, hogy ha a nyomtató nem érhető el (mert pl az a gép amire rá van kötve, ki van kapcsolva), akkor erről hibaüzenetet kapok. Hogyan oldható meg excelben, pontosabban VBA-n belül ennek a kivételkezelése?
Kis guglizással csak annyit találtam, hogy a nyomtató üzenetei "letilthatók" így:
Application.DisplayAlerts = False
Worksheets.("nyomtatandómunkalapneve").PrintOut
Application.DisplayAlerts = True
Viszont ezek után is kapok hibaüzit... Tehát ez még nem az igazi.
Sajnos most nem tudom megmondani a pontos hibaüzit, mert annál a gépnél dolgozik a kolléga, amelyikre a nyomtató van kötve. De ha befejezte, akkor beírom ide.
On Error Resume Next
Worksheets("nyomtatandómunkalapneve").PrintOut
If Err.Number <> 0 Then
MsgBox "Valami gebasz van. Hibaüzenet:" & Err.Description
Err.Clear
End If
On Error GoTo 0Természetesen az "If" blokk elhagyható, ekkor teljesen hibaüzenet-mentesen történik a nyomtatás.
A végén a Goto 0 ne tévesszen meg, nem az elejére dobja vissza a programot, hanem a Visual Basicben így kell jelezni, ha a hibaellenőrzés visszakapcsolható.
Elküldve: 2008. 09. 12. 11:04
szerk: nagyon jól műxik!
Szerkesztette: Misi_D 2008. 09. 12. 11:25 -kor
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2008. 10. 13. 14:00
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az táblázat mögött egy háttérkép legyen?
/nyomtatásnál is látható legyen/
Mert ha beszúrom, akkor előtérben van és nem látszik semmi tőle.
Válaszokat előre is köszike!
Szerkesztette: robagp 2008. 10. 13. 14:07 -kor
Elküldve: 2008. 10. 16. 08:49
Szükségem lenne egy fake "MAXHA" függvényre, vagy valami megoldásra, amely a "SZUMHA" függvényhez hasonló módon működik, csak nem összeadja a megadott tartomány megadott kritériumnak megfelelő celláit, hanem azok maximumát keresi. Lehetőleg minél egyszerűbbet, makrók meg ilyesmik nélkül.
A mellékelt képen egy leegyszerűsített példa látható. Az E oszlop a B oszlop értékeit összegzi, amennyiben A oszlop egyezik a D oszlop értékeivel. Valami hasonlót szeretnék az F oszlopba, de ami a maximumokat jeleníti meg (pl. az F2 cellába "2" értéknek kellene megjelenni, mivel ez az "aa" címkékhez tatozó maximum).
Csatolt fájl:
-
maxha.png (0byte)
Letöltések:: 0
Szerkesztette: peti2mtag 2008. 10. 16. 08:51 -kor
Elküldve: 2008. 10. 16. 19:25
Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 9:49
Szükségem lenne egy fake "MAXHA" függvényre, vagy valami megoldásra, amely a "SZUMHA" függvényhez hasonló módon működik, csak nem összeadja a megadott tartomány megadott kritériumnak megfelelő celláit, hanem azok maximumát keresi. Lehetőleg minél egyszerűbbet, makrók meg ilyesmik nélkül.
Ne függvényezz, erre a pivottábla ("Kimutatás") való. Az Adatok menüben találod meg.
Csatolt fájl:
-
excel2.jpg (0byte)
Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 10. 16. 19:26 -kor
Elküldve: 2008. 10. 17. 07:43
Mint írtam, nekem egy MAXHA-utánzó képlet/függvény kell, ami egyetlen cellába beírható és a fent definiált módon működik, mivel sajnos legjobb tudomásom szerint az Excel alapból nem tartalmaz ilyet. Az általam hozott példa – mint említettem - egy (durván) leegyszerűsített változata a használt munkafüzetnek. Az eredetit nem áll módomban közzétenni, de a példa pontosan leírja az elvárt viselkedést.
Az adatok folyamatosan, kézzel vannak kitöltve, több tartomány korlátozva, ami meg nincs, abba is csak bizonyos intervallumú adatokat adhat be a felhasználó (érvényesítés). Ehhez többek közt szükségem van ezekre a tételenkénti maximum adatokra is, amelyek dinamikusan változnak minden új sor felvitelekor. A kimutatás statikus, és a felhasználó amúgy sem szúrhatja be.
Az a baj, hogy amilyen egyszerűnek látszik a probléma, olyan nehezen találok rá megoldást. További ötletek?
Elküldve: 2008. 10. 18. 18:02
Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 8:43
Ugyan elképzelésem sincs, hogy miért nem jó a kimutatás, de legyen neked.
Használd az alábbi képletet abban a cellában, amelyik a screenshotodon is éppen ki van jelölve:
=MAX(HA(A$2:A$16=D2;B$2:B$16;0))
Arra figyelj, hogy ez a képlet tömbbel dolgozik, így nem sima ENTER-t kell ütni a beírása után, hanem CTRL+SHIFT+ENTER-t. Ekkor a képlet körül kapcsoszárójelek jelennek meg, a tömbképletet jelzendő. (Ha csak sima ENTER-t ütsz, akkor nullát fog adni mindig a képlet.)
Itt egy screenshot is a dologról. Én az S1O1 hivatkozást kedvelem, de átállíthatom A1-re is, ha úgy jobb.
Csatolt fájl:
-
excel3.jpg (0byte)
Elküldve: 2008. 10. 19. 13:18
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 19:02
Pontosítás: a mellette levő "max" oszlopon használd, de a lényeg így is érthető.
Elküldve: 2008. 10. 21. 14:20
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 19:02
Majd egyszer küldök egy tiszteletpéldányt, kívancsi vagyok meg tudod-e csinálni kimutatással...
Elküldve: 2008. 11. 07. 10:46
2000-ben és 2003-ban nem tudok így beillszteni.
Szeretném, mert akkor ha elrejtem az oszlopot vagy a sort akkor elrejtődik vele a kép is.
így meg nem.
Hogyan lehetne beilleszteni 2000-ben vagy 2003-ban is így a képet?
Előre is köszi.
Elküldve: 2008. 11. 07. 10:57
Szúrj be megjegyzést.
Töröld az automatikusan megjelenő szöveget.
A Megjegyzés formázásánál lépj a Színek és vonalak fülre. A Kitöltés Szín legördülőjének alján a Kitöltési effektusokra, ott a Kép fülre, ahol a Képválasztás gombbal kitallózhatod a képet.
Az Eszközök/Beállítások Megjelenítés fülén beállíthatod, hogy a megjegyzések csak akkor jelenjenek meg, mikor a kurzorral föléjük állsz.
Elküldve: 2008. 11. 07. 15:04
Megjegyzés beszurása a "Buszúrás" legördülő "Megjegyzés" sora ugye?
Megjegyzés formázás meg mint a képen?
Ha igen akkor hol a "fül"?
Neked melyik verzió van nekem acad2003?
Vagy ámblock csináltam rosszul?
Előre is köszi.
Csatolt fájl:
-
Exel_Kep_kerdezhez.JPG (0byte)
Letöltések:: 19
Elküldve: 2008. 11. 07. 15:08
Szerkesztette: Delila 2008. 11. 07. 15:09 -kor
Elküldve: 2008. 11. 07. 15:18