HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 17. 08:57

Idézet: fusti67 - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 8:24

Nagyon szépen köszönöm! (Am rögtön megüt a guta...)

Sajni az adattranszponálás nem műkszik, mert ez nem egy adatfájl lenne, hanem egy hálózatrajz, és nincs jobb ötletem, miben rajzoljam meg... A PowerPoint lenne az igazi, de ott meg a hálózat rajzolása nehézkes...

Az office2007 nagyon nem tetszik, nem találok rajta semmit... És vagy 4 gépet kéne átállítani, amiken felváltva dolgozok...

Megrajzolom elforgatva, csak úgy nehezebb lesz...

Köszi még egyszer!

Konrétan rajzolni akarsz excelben?
Szerintem nincs sok értelme. Inkább javasolnék egy rajzprogramot, ahol beállítod a gridet egységre (pl. 5mm) és ponttól pontig rajzolgatsz. És ezt a végén ki is tudod menteni képfile-ként, de tudod bármikor módosítani.
A CorelDraw tud ilyet, de egy kisebb vagyon. Ingyenesben van a Gimp, én nem ismerem, de sokan istenítik, ill. az Inkscape, ez van nekem is, megnéztem, tudja állíthatóan a rácsvonalakat, ill rácspontokat, ahogy szeretnéd. (Inkscape egyébként is bejött, könnyen kezelhető, átlátható, legalábbis nekem. :))
Szerintem ezzel jársz jobban. :)

Sok szerencsét hozzá!!! :D

Szerkesztette: Bogyosz 2009. 02. 17. 08:59 -kor

HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#422 Felhasználó inaktív   Smica 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 17. 10:49

Üdv!

Az lenne a gondom, hogy szeretném több különböző munkalapon egyes cellák
értékeit átlagolni a nullát tartalmazó cellák kivételével és bár ez egy gyakorlott excel felhasználónak
nyilván nem nagy ügy én itt elakadtam. Próbálkoztam darabtelivel és több más függvényt is megnéztem,
de sehol sem találtam olyat, hogy mely munkalapokról mely cellákat vegye figyelembe.

Ha idegesítően alap a kérdés, akkor bocs érte.
Előre is köszönök minden segítséget!

#423 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 10:56

=SZUM(Munka1!A2:A20;Munka2!A1:A20)/(DARABTELI(Munka1!A2:A20;">0")+DARABTELI(Munka2!A1:A20;">0"))

Szerkesztette: Delila 2009. 02. 17. 11:01 -kor

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#424 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 13:23

Idézet: Bogyosz - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 16:15

Szerintem is Delila második javalsata lesz a nyerő. Mindent kijelöl, másol, irányított beillesztés, transzportálva. ...

transzponálva
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#425 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 22:03

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 13:23

transzponálva

Jólvanna :), jogos.  :D
Felmentés: egy öthónapos és egy másfél éves gyerkőc ordít egész nap mellettem. :) Az sem semmi teljesítmény, hogy meg tudok írni egy posztot anélkül, hogy beleöntenék a teát a billentyűzetbe és ne írjanak bele...  :p  :cool:
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#426 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:21

Idézet: Bogyosz - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 8:57

Konrétan rajzolni akarsz excelben?
Szerintem nincs sok értelme. Inkább javasolnék egy rajzprogramot, ahol beállítod a gridet egységre (pl. 5mm) és ponttól pontig rajzolgatsz. És ezt a végén ki is tudod menteni képfile-ként, de tudod bármikor módosítani.
A CorelDraw tud ilyet, de egy kisebb vagyon. Ingyenesben van a Gimp, én nem ismerem, de sokan istenítik, ill. az Inkscape, ez van nekem is, megnéztem, tudja állíthatóan a rácsvonalakat, ill rácspontokat, ahogy szeretnéd. (Inkscape egyébként is bejött, könnyen kezelhető, átlátható, legalábbis nekem. :))
Szerintem ezzel jársz jobban. :)

Sok szerencsét hozzá!!! :D

Hálózatrajzról, azaz - gondolom - szervezeti diagramról beszél. Gondolom úgy csinálta, hogy a cellák voltak a szervezeti egységek és vonalakat húzott közé. csak ez sok mellérendelt egységnél a plusz helykihagyásokkal sok oszlop lehet.
Szervezeti diagramot az Excel "rajz" eszköztárában (is) lehet készíteni, és akkor tök független az oszlopszámtól.
Csakhát újra kell csinálni az egészet...

#427 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:34

Idézet: fusti67 - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 8:24

Nagyon szépen köszönöm! (Am rögtön megüt a guta...)

Sajni az adattranszponálás nem műkszik, mert ez nem egy adatfájl lenne, hanem egy hálózatrajz, és nincs jobb ötletem, miben rajzoljam meg... A PowerPoint lenne az igazi, de ott meg a hálózat rajzolása nehézkes...

Az office2007 nagyon nem tetszik, nem találok rajta semmit... És vagy 4 gépet kéne átállítani, amiken felváltva dolgozok...

Megrajzolom elforgatva, csak úgy nehezebb lesz...

Köszi még egyszer!

excel->nézet->eszköztárak->rajzolás->diagram vagy szervezeti diagram beszúrása

#428 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:44

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 1:28

Tudja valaki, hogy permutációk, variációk hogyan állíthatók elő excelben?

Például beirjuk a 6 elemet, következő cellába, hogy mennyit kell belőle kiválasztani - mondjuk 3 - mire az eredmény az a lista, hogy a 6 elemből hányféleképpen lehet 3 elemet kiválasztani.

Adatbázisban, vagy programozással ez megoldható, kérdés, hogy táblázatkezelő képes-e erre?

A táblázatkezelő csak nagyon bonyolultan lenne közvetlenül (munkalapfüggvényekkel) alkalmas erre, nagyobb elemszámnál a problémák szerintem a kivitelezhetetlen felé mutatnak. De makrózva (azaz visual basicban programozva) az excelt simán megoldható a kérdés.

#429 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 15:37

Hogy csináljam, hogy egy általam csinált (user defined) function bármely munkafüzetben menjen? personal.xls moduljába hiába raktam be, #NÉV? hibát kapok (miközben ha bemásolom a kérdéses munkafüzet moduljába, akkor eléri, azaz működik).
Csak annyi lenne amúgy, hogy

function fuznev()
    fuznev=activeworkbook.name
end function

Borzasztó szar ez az excel/VB help, nem találok erre semmit.  :mad:

#430 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 18:01

Idézet: Cpt. Flint - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 15:37

Hogy csináljam, hogy egy általam csinált (user defined) function bármely munkafüzetben menjen?

Miután elmetetted a personal.xls-be, a bővítménykezelőben jelöld be, ezután a függvények között a felhasználói kategóriában, és persze a mind-ben megtalálod.

Egyébként a CELLA=("filename") függvény is ezt az eredményt adja, útvonallal együtt (a már mentett fájloknál).
Link

#431 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 20:05

Idézet: Delila - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 18:01

Miután elmetetted a personal.xls-be, a bővítménykezelőben jelöld be, ezután a függvények között a felhasználói kategóriában, és persze a mind-ben megtalálod.

Egyébként a CELLA=("filename") függvény is ezt az eredményt adja, útvonallal együtt (a már mentett fájloknál).

ezzel sajna nem jutottam semmire. a bővítmenykezelőben nem jelenik meg ilyesmi. van ott Analysis ToolPak, Euró eszközök, Feltételes összegzés varázsló stb., de a függvényemet nem látom. ha tallózást nyomok és megkeresem a personal.xls-t, akkor kiír valami olyasmit, hogy ez nem bővítmény.

A második részt meg egyáltalán nem fogom. a CELLA=("filename"), ez hogyan függvény? és hol kellene alkalmaznom? VB-ben? munkafüzetben? de hogyan? mi az a zárójelen belüli "filename"? Nem értem, bocs.

Szerk.: már értem, kicsit összekavartad. =cella("filename") lenne a képlet. De azért az nem teljesen ugyanaz, mert nekem most éppen nemigen kell a teljes elérési út, és kicsit egyszerűbb ezt a saját függvényt használnom, mint kiválogatni egy kilométeres karakterláncból az engem érdeklő részt. Csak jó lenne, ha az ilyen kis hasznos dolgokat mindenhonnan elérném.
Amúgy nagyon vicces. A súgóban - magyar nyelvű excel - argumentumként "fájlnév" van, de azzal nem megy, csak a "filename" formával.  :eek:

Szerkesztette: Cpt. Flint 2009. 02. 18. 20:15 -kor

#432 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 22:34

Naszóval, két lehetőségre jöttem rá némi próbálkozással.

1. Vagy csinálok egy xla-t és abba (annak egy moduljába) pakolom a saját függvényeimet; ez esetben Delila tanácsa szerint az xla a Bővítménykezelőbe (tallózással megkeresve) felvehető. Onnantól a benne levő függvények bármelyik munkafüzetből használhatók és megjelennek a függvénylistában is, pl: =sajatfuggv().
2. Ha a personal.xls-be teszem a függvényt, akkor is megjelenik a függvénylistában és használható is bárhonnan - de csak elérési úttal együtt, azaz így: =personal.xls!sajatfuggv()

Talán az xla-s megoldás célszerűbb, de legalábbis egyszerűbb és elegánsabb.

#433 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 07:52

Mindkét megállapításod helyes, sőt az is, hogy a súgó a magyar változatban becsap. :strong:
Link

#434 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 12:12

Idézet: Delila - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 7:52

Mindkét megállapításod helyes, sőt az is, hogy a súgó a magyar változatban becsap. :strong:

Ne is mondd; megpróbáltam használni a DÁTUMÉRTÉK függvényt, de a magyar súgóban megadott formátumokból a szövegeseket (2008. jan. 9. v. 2008. január 9.) nem veszi be.  :confused: Most emiatt szórakozhatok pluszban azzal, hogy a szövegesen megadott hónapot előbb (mondjuk pl. FKERES-sel) konvertálom számra.  :mad:

#435 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 12:46

Annyiban egyébként igazad van, hogy az "activeworkbook" meg az "activesheet" saját függvényben munkalapról meghívva elég érdekes dolgokat tud eredményként adni; különösen, ha mondjuk a függvényt tartalmazó cellára egy másik munkafüzet cellájából hivatkozunk, és onnan indítjuk az újraszámolást.
A "thisworkbook.name" - utólag belegondolva persze érthetően - meg annak az xla-nak a nevét adta, amibe a függvényt (makrót) pakoltam, hehe... :D

#436 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 13:05

Az xla munkalapjait nem lehet használni?
Arra gondoltam, hogy egyes saját függvényeimhez adattábla kell, és azokat oda kellene rakni. De mivel az xla nem jelenik meg az excel "munkalapos" részén, csak a VB ablakban (de ott úgy mitatja, mintha lennének munkalapjai, viszont ezekre a "view object" inaktív), így nem tudok mit kezdeni vele. Mást kellene használnom? xml? Vagy mégis a personal.xls-be kell rakni az ilyen függvényeimet?

#437 Felhasználó inaktív   x00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 18:49

Sziasztok!

Ms Office 2007 Excelben ha választógomb (optionbutton) formokat rakok ki a munkalapra hogyan tudom kilépéskor beállítani hogy melyik legyen bejelölve a 3-ból? Pl. Választógomb 1 néven fut az egyik és az ilyen elnevezés nemtetszik a VBA-nak.

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
    szam1 = 0
    szam2 = 1
    Választógomb 1.Value = 1
    MsgBox ("Viszlát!")
End Sub

A Választógomb 1 elnevezést nem szereti, de az Excel alapból ezt adta és nem tudom megváltoztatni.
Előre is köszönöm a segítséget!

#438 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 18:51

Idézet: x00 - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 18:49

Sziasztok!

Ms Office 2007 Excelben ha választógomb (optionbutton) formokat rakok ki a munkalapra hogyan tudom kilépéskor beállítani hogy melyik legyen bejelölve a 3-ból? Pl. Választógomb 1 néven fut az egyik és az ilyen elnevezés nemtetszik a VBA-nak.

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
    szam1 = 0
    szam2 = 1
    Választógomb 1.Value = 1
    MsgBox ("Viszlát!")
End Sub

A Választógomb 1 elnevezést nem szereti, de az Excel alapból ezt adta és nem tudom megváltoztatni.
Előre is köszönöm a segítséget!

Vagy nevezd át, vagy tedd idézőjelek közé. Utóbbi csak tipp, én inkább átnevezném. :)

#439 Felhasználó inaktív   x00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 19:13

Idézet: Bogyosz - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 18:51

Vagy nevezd át, vagy tedd idézőjelek közé. Utóbbi csak tipp, én inkább átnevezném. :)

Nem sikerül átneveznem sajnos.
Idézőjel nem jó:
'Választógomb 1'.Value = 1

Ez ugye komment így a feldolgozó figyelmen kívül hagyja
"Választógomb 1".Value = 1

Ez pedig fordító hibát okoz.
Marad az átnevezés ha rájövök, hogy hogyan.

Szerkesztette: x00 2009. 03. 09. 19:14 -kor

#440 Felhasználó inaktív   x00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 19:39

Idézet: x00 - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 19:13

Nem sikerül átneveznem sajnos.
Idézőjel nem jó:
'Választógomb 1'.Value = 1

Ez ugye komment így a feldolgozó figyelmen kívül hagyja
"Választógomb 1".Value = 1

Ez pedig fordító hibát okoz.
Marad az átnevezés ha rájövök, hogy hogyan.

Közben rájöttem, hogy zároltak voltak az elemek :rolleyes:
Úgyhogy sikerült átírni a neveket és így már megy.
Köszi a segítséget!

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.