HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 22. 10:16

Idézet: Delila - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 4:34

Lacy

Valószínű, hogy nem a laphoz rendelted a makrót.
Lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A jobb oldalon kapott üres lapra másold be.

hkpk

Semmi bocs, azért fórum, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. Lehet, hogy Lacy ezt a fájlt nem makróbarátként mentette. Neki 2007-ese van, ott máshol lehet beállítani a biztonsági szintet.

Köszi a hozzászólásotokat!

No megnéztem, hogy nem a laphoz rendeltem-e a makrót, de bizony a laphoz rendeltem, de a biztonság kedvéért a másik kettő munkalapot ki is töröltem.
Továbbá Makróbarát excel sablonként van mentve a kiterjesztéséből is látszik, meg nem engedi a mentést anélkül, így a kiterjesztése *.xlsm tehát makróbarát.
Viszont nekem így nincs 2007-es ben biztonsági állítás hogy közepes vagy ilyesmi, hanem kérdezőre van állítva tehát rákérdez és rányomok hogy engedélyezze de ennek ellenére sem csinál semmit.
Megpróbáltam már azt is hogy bemásoltam az excel biztonságos mappájába ahol elvileg mindent enged, de ott sem csinál semmit.
Úgyhogy továbbra is tanácstalan vagyok. :confused:

#542 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 22. 10:40

Lacy

Nézd meg, hogy az adataid az A:B oszlopban vannak-e, megvan-e a kritérium tartományod a H:I-ben, van-e 1-es érték az I2-ben? A B oszlop adja-e a 0 és 1 értékeket?
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#543 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 13:19

Delila

Megnéztem mindent mégegyszer és ez is rendben van! :confused:

#544 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 14:37

Lacy

Nézd meg a postaládádat.
Link

#545 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 21:37

Delila

Köszönöm a segítséged, de office 2007 alatt nem működik, kipróbáltam másik gépen is ahol 2007 volt fennt ott sem működik, még küszködök vele biztos valami hülye beállításlesz, de most már megnyugodtam hogy jól követtem az utasításodat amit mégegyszer nagyon köszönök, ha megtaláltam a hibát akkor majd jelzem.

Köszi :respect:

#546 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 07:45

Lacy

Tényleg beállítási gondod lehet, mert amit küldtem, az a 2007 alatt vidámat fut.
Link

#547 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 11:50

Lacy

Nézd meg, hogy be van-e kapcsolva az Analysis ToolPak, és az Analysis ToolPak - VBA bővítmény. Ezek ketten egy halom új függvényt adnak, egyik az Excelben, másik a VB-ben. Előfordulhat, hogy olyan utasítás van a makróban, amit a bővítmény nélkül nem tud értelmezni.

2007-nél Office gomb/lent jobbra Az Excel beállításai/balra Bővítmények/lent a Kezelés legördülőben Excel Bővítmények/Ugrás, és itt kapcsolhatod be a két fent említett bővítményt.

Szerkesztette: Delila 2009. 07. 23. 11:51 -kor

Link

#548 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:57

Delila

Mostmár mindent kipróbáltam, valóban igaz az a két micsoda... Analisys izé nem volt bepipálva, mostmár brpipáltam és nem működik még mindig, de viszont a próbálgatások közepette rájöttem ha módosul a változói oszlop, a munkalapról kivágom és újra beillesztem csak akkor szűr egyszer, tehát minden módosítás után ki kéne vágnom majd beszúrni, ez viszont nem tudom hogy miért van, már kipróbáltam még egy gépen is de ott is így csinál, a következmény hogy biztos jó a makró  :up: , csak valami beállítás hiba vagy valami blokkolja csak nem tudom hogy mi, de még próbálkozom, most már kezd idegesíteni ez a 2007-es sz**..., de nem nyugszom most már :p ...  :think:

#549 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 20:40

Lacy

A hirtelen felindulásban írt végtelen mondatodból azt vélem kiszűrni, hogy nem az A, hanem a B oszlop adatainak változásakor szeretnéd frissíteni a szűrést. Ha így van, a
  If Target.Column = 1 Then
sorban az 1 helyett írj 2-t.
Link

#550 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 09:49

Delila

Igen köszi működik :respect: . Ez volt valóban a baj. még jóhogy én vagyok hülye és nem az exel :omg: . Így van ha nem ért az ember ilyen makrós izékhez, ezért irigyellek is hogy te ezt ennyire érted és tudod.
Viszont még egy kérdés ezt akkor is működővé lehet tenni ha a B oszlopra egy hivatkozást teszek. Megpróbálok most érthető lenni! Ha a B oszlopban lévő adatok egy hivatkozás alapján váltanak, mégpedig 1 és 0 közt ahogy most is, tehát a szűrést ily módon szeretném majd.
Ez a táblázat arra szolgálna hogy szabási listát készítsek és itt írja ki a hozzá tartozó adatokat és ilyesmi. Tehát abból állna hogy ha a B oszlopban lévő adat 0-ra vált az a sor nem kell ahogy most is változik ha hivatkozással módosítom a B oszlop celláit (jelen esetben HA függvénnyel), A mellette lévő oszlopokat (amit még a későbbiek során beviszek) pedig FKERES függvénnyel válsztanám ki, tehát így csak az 1-et tartalmazó oszlop sorai lennének ami a szabási listát adná. Ha a B oszlopban lévő adat 1-re vált akkor az a sor szabásra megy, tehát ezért kellene ilyen módon ez a táblázat.

#551 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 10:55

Lacy

Tehát a B oszlopodban egy HA függvény eredménye a 0, vagy 1 érték. Ez valamelyik oszlop adatának a változásától függ. A Target-tel azt az oszlopot kell figyeltetni, ahova adatot vittél be. A B oszlopba nem viszel, ott a függvény állítja elő az eredmény változását.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
  If Target.Column = 1 Then
    Range("A:B").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
        "H1:I2"), CopyToRange:=Range("E1:F1"), Unique:=False
  End If
End Sub

Az If Target.Column kezdetű sorban az 1 helyére annak az oszlopnak a sorszámát írd, amelyikre a HA függvényed hivatkozik (C oszlop esetén 3, F oszlopnál 6). Ha az A oszlopra hivatkozol, marad az 1.
A szűrt listát a makró akkor frissíti, ha a hivatkozott oszlopban változás jött létre.
Link

#552 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 12:28

Delila

No megnéztem a táblázatomat, amit minden képp módosítanék talán az a legördülő lista (amihez ábrákat csatoltam ahogy mondtad még az elején...) melynek van cellacsatolása, megpróbáltam arra az oszlopra tenni a módosítást ahol a csatolása található, mert a többit nem feltétlen módosítom, de az is hivatkozásnak minősül (pedig csak az érték látszik semmiféle hivatkozás nem), mert ha átiom csak akkor módosul.
Nem lehetne esetleg, hogy megnyitáskor és ha bármi változik a fájlban akkor is frissüljön, erre csak azért lenne szükség hogy elkerülhető legyen a hiba, ezzel minden hiba lehetőség ki lenne zárva. Persze a hivatkopzások megjelenítendő értékeinek módosulását is ideértem, mert ha a legördülő listát módosítom akkor egy jó pár hivatkozásra hatással van, tehát így a cellákba nem viszek be értéket.

És mégegyszer köszi! :respect:

#553 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 13:53

Lacy

Így már nagyon összetett a feladat. Erre csak akkor tudnék reagálni, ha teljes mértékben ismerném a fájlod felépítését, a különböző adatok elhelyezését.

Küldd el, és megpróbálom megoldani. Részletesen írd le, melyik oszlopban, sorban történő változással mit szeretnél elérni.
Link

#554 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 08:35

Sziasztok!

Szeretnék egy ilyen grafikont készíteni, annyi csavarral, hogy nem egy vonalgrafikont akarok az oszlopgrafikonra rakni, hanem kettőt. Miként? :)

#555 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 08:44

Ha 2 oszlop adatot adsz meg arra a tengelyre akkor elvileg mennie kellene...

pl adataid:

home    wo tax    tax
5    15000    3750
7    25000    6250
8    35000    8750
9    22000    5500

es ebbol ketto secondary axisra megy aminek a typja line. (kiprobaltam, mukodik)

Szerkesztette: Wyco 2009. 07. 28. 08:44 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#556 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 08:49

Köszönöm, ez jónak tűnik. :) A kérdés már csak az, hogy hogyan mondom meg neki, hogy ne önkényesen válassza ki, melyik oszlopot milyenfajta grafikonnal rajzolja, hanem beállíthassam én magam?

#557 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 09:17

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 7:49

Köszönöm, ez jónak tűnik. :) A kérdés már csak az, hogy hogyan mondom meg neki, hogy ne önkényesen válassza ki, melyik oszlopot milyenfajta grafikonnal rajzolja, hanem beállíthassam én magam?

Az oszlopfajtanal amikor megadod h primary/secondary axis akkor megadod a chart typeot is.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#558 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 11:17

Idézet: Wyco - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 10:17

Az oszlopfajtanal amikor megadod h primary/secondary axis akkor megadod a chart typeot is.

Az oszlopfajtát hol lehet ezt megadni?

- Beírtam 3 oszlopnyi adatot
- Kiválaszottam a grafikon varázslóban a Custom Types alatt a Line - Column on 2 Axes lehetőséget
- Itt hol lehet kiválasztani, hogy melyik series melyik kategóriába tartozik?

Grafikonban nagyon hülye vagyok, úgyhogy aképp kezelj :)

#559 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 11:35

Az adatsorodat kijelölöd egy kattintással. Legegyszerűbben a képernyő alján megjelenő Diagram menü ikonjai közül kiválasztod a diagram formáját megjelenítő legördülőt (Minták névre hallgat), és abból a vonalat, vagy egyebet.
Link

#560 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 11:56

Ez sajnos nem az, a fenti problémára keresek megoldást. Tehát egy oszlopgrafikon, és két vonal egy charton. (Jelenleg ott tartok, hogy két oszlop, és egy vonal :) )

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.