HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 28. 12:32

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 10:56

Ez sajnos nem az, a fenti problémára keresek megoldást. Tehát egy oszlopgrafikon, és két vonal egy charton. (Jelenleg ott tartok, hogy két oszlop, és egy vonal :) )

A "folosleges" oszlopon jobbgomb, es a tulajdonsagok kozt be tudod allitani h melyik tengelyen legyen, a tipusnal meg h milyen legyen (pl vonal)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#562 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 12:36

Megvan, sikerült! :D Köszönöm a segítséget. :respect:

#563 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 12:38

:up:
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#564 Felhasználó inaktív   odysess 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 31. 07:50

Az lenne a kérdésem, hogy csináltam egy képletet, és azt kéne, hogy ez mondjuk c5 cellától c70-ig vizsgáljon meg egy másik munkalapon lévő adattáblát.

Szóval ahelyett hogy ezerszer bemásolnám, mit tehetnék? 8-10-nél többször amúgy sem engedi bemásolni.

Köszi a segítséget.

#565 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 07:58

odyses

Másik lapra így hivatkozhatsz:
=Munka2!C5

Írhatsz pl. Ha függvényt is.
=ha(Munka2!C5>100;1;0)
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#566 Felhasználó inaktív   odysess 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 31. 08:16

Idézet: Delila - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 7:58

odyses

Másik lapra így hivatkozhatsz:
=Munka2!C5

Írhatsz pl. Ha függvényt is.
=ha(Munka2!C5>100;1;0)

Ennél egy kicsit bonyolultabbnak érzem a problémát. Leírom részletesebben:
A képlet vizsgál egy szövegláncot és összehasonlítja egy másik munkalapon lévővel, hogy egyezik-e, ha egyezik ugye 1 az érték, ha nem akkor nulla. Ezután megvizsgálja, hogy egy adott időpont a megfelelő két nap közé esik-e, ha igen akkor felvesz egy számértéket, ha nem akkor nulla.

Az összeg tehát csak akkor kerül be, hogyha a név egyezik 1 és a -tól-ig időpont közé esik, mertha bármelyik nulla akkor a szorzat is nulla

A lényege az, hogy behelyezzen összegeket egy névhez és a megfelelő tól időpont közé. Ez a képlet csak egy sorra az ötödikre működik. A többire csak akkor működne, ha újra bemásolnám az egészet, de ezt csak korlátozottan engedi az excel. Nos nekem legalább 100 "bemásolást" kéne helyettesítenem.

Ennek tükrében olyan ciklus kéne szerintem (nem értek egyáltalán a programozáshoz) vagy bármi, ami az ötös sor megnézése után ellenőrzi a hatos, hetes ..... 70-es sort is.

Ez a gondom, köszönöm a segítséget előre is meg utólag is.

#567 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 13:13

odyses

Be kellene tenned egy képet, mert így nehezen követhető.

A minta nélkül egy próbálkozás:
A 3 feltételt összerakhatod egy ÉS függvénnyel.
=HA(ÉS(A1=Munka2!C5;B1>=Munka2!D5;B1<=Munka2!E5);1;0)

Ha a 70 sorod mindegyikében a C5-re (és a dátumokat tartalmazó cellákra) kell hivatkoznod, akkor fix címként add meg a C5-öt: $C$5.
Akkor a képlet másolásánál minden sor továbbra is a C5-re mutat.
Link

#568 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 11:51

Hello!

Egy dbf fileban szeretném a magyar karaktereket angolra lecserélni, hogyan tudnámezt a leggyorsabban megtenni? /á:a ; é:e ; stb/

Köszi!

#569 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 12:00

Find&Replace?

#570 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 12:32

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 12:00

Find&Replace?

Hello!

No de milyen programnál?

#571 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 13:03

Azt hittem (a topic címe alapján), hogy az Excel adott. De szerintem dBase-ben is van hasonló lehetőség.

#572 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 13:32

Idézet: robagp - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 13:32

Hello!

No de milyen programnál?

excelben Szerkesztés Menü / Keresés :: Csere fül ?

vagy ha nagyon hc vagy, írjál rá egy makrót :Đ

-C0pp3rM!n3-

#573 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 14:38

Hello,

VBA...hogy lehet egyszeruen megoldani hogy minden olyan worksheetet ami adott szoveggel kezdodik (pl "data") xlveryhidden-re allitson? (az adott szoveget a kodban adom meg, tehat nem kell input field.)
koszi

ezt probaltam, de bar lefut, nincs eredmenye

WS_Count = ActiveWorkbook.Worksheets.Count
            If Left(ActiveSheet.Name, 5) = "Dataf" Then ActiveWorkbook.Worksheets(i).Visible = xlVeryHidden
            If Left(ActiveSheet.Name, 5) = "TNS_O" Then ActiveWorkbook.Worksheets(i).Visible = xlVeryHidden
        Next i

Szerkesztette: Wyco 2009. 08. 10. 15:18 -kor

#574 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 10. 15:26

Megoldva:

WS_Count = ActiveWorkbook.Worksheets.Count
        For i = 1 To WS_Count
            If Left(ActiveWorkbook.Worksheets(i).Name, 5) = "Dataf" Then ActiveWorkbook.Worksheets(i).Visible = xlVeryHidden

Next i

#575 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 21:13

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Excell táblázatom, amibe egy csomó szerződés van felsorolva mindenféle adattal pl. mikor veszti hatályát. Az lenne a kérdésem, hogy milyen formában lehetne az excellben valahogy jól láthatóan jelöltetni hogy a szerződés nemsokára mittomén 1 hónap múlva hatályát veszti. Pl. átírná az adott sort pirosra vagy valami hasonló, tehát nem csak azt, hogy a végére odaírja, hogy hamarosan lejár, mert ez így nem annyira áttekinthető legalábbis nekem. Gondolom valami if függvénnyel kell megoldani, csak nem tudom hogy van-e olyan parancs, ami a formázásra hat. :think:

#576 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 21:20

Idézet: Warton - Dátum: 2009. aug. 19., szerda - 20:13

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Excell táblázatom, amibe egy csomó szerződés van felsorolva mindenféle adattal pl. mikor veszti hatályát. Az lenne a kérdésem, hogy milyen formában lehetne az excellben valahogy jól láthatóan jelöltetni hogy a szerződés nemsokára mittomén 1 hónap múlva hatályát veszti. Pl. átírná az adott sort pirosra vagy valami hasonló, tehát nem csak azt, hogy a végére odaírja, hogy hamarosan lejár, mert ez így nem annyira áttekinthető legalábbis nekem. Gondolom valami if függvénnyel kell megoldani, csak nem tudom hogy van-e olyan parancs, ami a formázásra hat. :think:

conditional formattingot hasznalj
ha a datumod cellajara referencialsz akkor a fuggveny cond. formatban lehet ilyesmi:
=$A$1-TODAY()>100

ahol a1 a datum cella, 100 a nap limit (tehat ha 31 nappal lejaras elott akarod h nyafogjon akkor 31 legyen)

#577 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 21:30

A képletet értem, a conditional formatting nincsen meg. Azt hol lehet beállítani.

szerk: megvan, majd még lehet, hogy lesz kérdésem ezzel kapcsolatban. :)

Szerkesztette: Warton 2009. 08. 19. 21:34 -kor

#578 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 21:35

Idézet: Warton - Dátum: 2009. aug. 19., szerda - 20:30

A képletet értem, a conditional formatting nincsen meg. Azt hol lehet beállítani.

szerk: megvan, majd még lehet, hogy lesz kérdésem ezzel kapcsolatban. :)

Oksi
Ird meg melyik verziot hasznalod ha van meg kerdes :) [2003/2007]

#579 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 21:39

Igazából OpenOffice 3.1, de amit az Excell tud azt általában ez is tudja.

#580 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 06:59

Warton

Nem írtad, melyik oszlopban vannak a dátumok.

Vegyük, hogy a szerződés kötésének az ideje az A oszlopban van.
Kijelölöd a sorokat, illetve a tartományt, amit színnel akarsz megkülönböztetni a többitől. A Formátum menüpontban a Feltételes formázást választod.
Feltételként a legördülőből a "A képlet értéké" -t választod, a jobb oldalon kapott üres mezőbe beírod:
=MA()-$A1>=30

Ez a leírás Exce 2003-ra vonatkozik.
Link

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.