HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 07. 09:54

Ismét árlistás kérdés :-)

Adott egy táblázat, rengeteg sor, sok oszlop. Termékek vannak benne, és a specifikációk. Namost, a termékek között vannak értékcsökkentek (karcos, repedt, leejtették, leitták kávéval, satöbbi), ezeknek közös jellemzője, hogy az első oszlopban levő termékleírásban valahol szerepel vagy az a szó, hogy "bontott", vagy az, hogy "Létrehozás oka". Van arra lehetőség, hogy ezekre rákeresve az adott sorokat törölje az Excel? Jelenleg úgy csinálom, hogy Find All, aztán a kijelölt cellák háttérszínét megváltoztatom, és indulhat az irtás. Csak ez elég időigényes, és fennáll a veszély, hogy véletlenül olyan sort is törlök, amit nem kéne.

#722 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 06. 07. 09:54

... az első oszlopban levő termékleírásban valahol szerepel vagy az a szó, hogy "bontott", vagy az, hogy "Létrehozás oka". Van arra lehetőség, hogy ezekre rákeresve az adott sorokat törölje az Excel?

Tegyél autoszűrőt a címsorba. Az A oszlopban az 'Egyéni' kategóriában a 'tartalmaz'-hoz írd be a 'bontott' szót, a második feltétel vagy-gyal kapcsolódjon az elsőhöz, itt a 'tartalmaz' legyen a 'Létrehozás oka'. Nem kell idézőjelek, vagy aposztrófok közé tenni a keresett szöveget.
A kiszűrt sorokat egyszerre kijelölve törölheted, a többi megmarad.

Szerkesztette: Delila 2010. 06. 07. 10:16 -kor

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#723 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2010. 06. 07. 11:13

Tegyél autoszűrőt a címsorba. Az A oszlopban az 'Egyéni' kategóriában a 'tartalmaz'-hoz írd be a 'bontott' szót, a második feltétel vagy-gyal kapcsolódjon az elsőhöz, itt a 'tartalmaz' legyen a 'Létrehozás oka'. Nem kell idézőjelek, vagy aposztrófok közé tenni a keresett szöveget.
A kiszűrt sorokat egyszerre kijelölve törölheted, a többi megmarad.

Ó, köszi, a szűrőzést eddig elintéztem egy kattintással, jobban meg kellett volna néznem :Đ

#724 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 06. 07. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 06. 07. 10:27

Ó, köszi, a szűrőzést eddig elintéztem egy kattintással, jobban meg kellett volna néznem :Đ

Szívesen, fő, hogy sikerült, és ezután használhatod az összetettebb szűrést. :rolleyes:
Link

#725 Felhasználó inaktív   SHEPHI 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 12. 06:41

Új felhasználó vagyok!
Segítséget kérek Excel táblázatban szöveg mezőhöz, szám vagy szöveg hozzárendelés lehetséges-e?
Pontosabban pl. egy cégnév beírásakor a következő cellában szeretném látni a számlaszámát.

#726 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 12. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: SHEPHI - Dátum: 2010. 06. 12. 06:41

Új felhasználó vagyok!
Segítséget kérek Excel táblázatban szöveg mezőhöz, szám vagy szöveg hozzárendelés lehetséges-e?
Pontosabban pl. egy cégnév beírásakor a következő cellában szeretném látni a számlaszámát.

Az FKERES függvényt nézd meg. Ehhez valahol kell egy segédtáblázat, ami az összes cég nevét, és mellettük a számlaszámaikat tartalmazza.
Link

#727 Felhasználó inaktív   Aluka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 14:08

Sziasztok. Most találtam ezt a fórumot. Excelben kellene megoldani a következő problémát, hátha tud rá valaki ötletet.
A feladat egy egyedi, egyszerűsített költségvetés készítés első fejezete, ami így néz ki:
Adott két tábla. Az egyik egy adatokkal feltöltött táblázat, sok sor, 3 oszlop: megnevezés, anyag, díj.
A másik táblázatban üres sorok (is) vannak, ide kellene az elsőből 'leválogatni' a tételeket. Ezt csak kézzel lehet kiválasztani, nem lehet automatizálni.
A leggyakrabban előforduló dolgokra van már gyakorlat: "beviteli lista vezérlő elem". Ez annyit tesz hogy egy harmadik táblába lenyíló ablakokat készítettem csoportok szerint, ott kiválasztom a megfelelő tételt, kiírja a sorszámot és egy FKERES függvénnyel kiírja az adatokat. Ezt irányított beillesztéssel teszem a második tábla helyére. De ez csak kis listákra jó, nagyban használhatatlan, hosszadalmas és nem a probléma megoldása hanem a megkerülése.
Amit szeretnék: valamilyen csoport - alcsoport - alcsoport... rendszerbe átalakítani-rendszerezni a teljes első táblát és továbbfejleszteni a leválogatást benne.
Az még külön egy jó pont volna, ha egy tetszőleges cellába lehetne beszúrni az előbbieknek megfelelően a második táblából és nem kellene másolgatni ezt a 'lenyílólista' gombot. Például egy billentyűzetkombináció egy egyedi beszúrás funkcióval?
Megoldható ez komolyabb programozási ismeret nélkül?
Remélem érthető voltam :)

#728 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 13:33

Aluka

Létrehozod a fő-, al-, és al_al csoportokat.
Vegyük, hogy a főcsoportban ezek a tételek vannak: gyümölcsök, zöldségek és fák. Ez a 3 adat van az F1:F3 tartományban.

A G1:G4 tartomány: alma, körte, szilva, narancs. Ezt a tartományt elnevezed gyümölcsök-nek.
A gyümölcsökhöz tartozó alcsoport a szín.
Az almához tartozó színek a H1:H3-ba kerülnek: piros, zöld, sárga. A tartomány neve legyen alma.

Az A1-be beviszel egy érvényesítést, a forrás az F1:F3 tartomány.
A B1 érvényesítésének a forrásához ezt írod: =INDIREKT(A1)
A C1 forrása: =INDIREKT(B1)

Természetesen megírod a többi alcsoporthoz is az adatokat, az elnevezés mindig legyen azonos a fölötte lévő csoportbeli névvel.
Pl. a szilva lehet kék, piros és zöld, ennek a csoportnak a neve legyen szilva.
Link

#729 Felhasználó inaktív   Aluka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 13:04

Delila
Köszönöm a segítséget, ez már félig a megoldás. Sem a tartomány elnevezést, sem az érvényesítést korábban nem használtam még, de egy kis súgó böngészés után sikerült a mintapéldát feléleszteni. Lehet -e olyat hogy egy cellán belül legyen a csoport alcsoport választás? Üdv Aluka

#730 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 13:08

Aluka

Ezt nem lehet megoldani. Hacsak úgy nem, hogy a főcsoportban lévő összes alcsoportot is fel nem viszed egy-egy cellába így:
Főcsoport_Alcsoport_1
Főcsoport_Alcsoport_2
.
.
.
Főcsoport_Alcsoport_n
Link

#731 Felhasználó inaktív   Aluka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 16:48

Sziasztok.
Egy egyszerűnek tűnő képlettel böktem már el egy csomó időt, mire rájöttem mi a hiba, persze a megoldást nem tudom. A következő: =(4,3-1,2-4*0,75)/0,1 eredménye persze 1, de lefelé kerekítve egész számra =INT((4,3-1,2-4*0,75)/0,1) a végeredmény 1 helyett 0. A tizedeshelyek növelésével derül ki hogy jó sok tizedesnél már vált és 0,999999999999996 lefelé kerekítve érthető hogy 0. Tud valaki orvosságot?
A segítséget előre is köszönöm.

#732 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 06:16

Aluka

Az INT függvény nem kerekít, hanem a szám egész részét adja, függetlenül a tizedesek mértékétől. Egyszerűen levágja a tizedeseket.
Nézd meg a KEREKÍT, KEREL.LE, KEREK.FEL, PADLÓ, és PLAFON függvényeket.
Link

#733 Felhasználó inaktív   stikati 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 12:27

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek .
Szóval excelben szeretnék ábrázolni 2 adatsort egy diagramon, úgy, hogy azonos az X tengely, de a két Y két különböző paraméter. Tehát van egy jobb és egy bal oldali Y az egyik pl hőmérséklet a másik pedig %-os összetétel. A régi excellben találtam két Y-os diagram típust, de a 2007-es még nem a "barátom", és nem találtam meg ezt a fungciót.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

#734 Felhasználó inaktív   stikati 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 12:32

Tudom , nem éppen céges promléma..., de próba szerencse :p

#735 Felhasználó inaktív   PoHoS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 11:15

Üzenet megtekintéseIdézet: stikati - Dátum: 2010. 06. 30. 13:27

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek .
Szóval excelben szeretnék ábrázolni 2 adatsort egy diagramon, úgy, hogy azonos az X tengely, de a két Y két különböző paraméter. Tehát van egy jobb és egy bal oldali Y az egyik pl hőmérséklet a másik pedig %-os összetétel. A régi excellben találtam két Y-os diagram típust, de a 2007-es még nem a "barátom", és nem találtam meg ezt a fungciót.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Szia!

A másodlagos függőleges tengely felvételénél lesz amit szeretnél megvalósítani. MS honlap
Amikor munkahelyen lecserélték a 2003-as office csomagot Én is kerestem ezt a funkciót egy fél óráig. :)
A jó kolléga nem csak ígér, hanem be is tart.
D3 Battle Tag: PoHoS#2375

#736 Felhasználó inaktív   Lulu13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 23. 10:11

Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem:
van két táblázatom:
1. tartalmaz Id-t és egy dátumot
2. szintén tartalmaz Id-t és egy dátumot
az lenne a kérdésem, hogy az 1. táblázatban adott id-hoz tartozó és az adott dátumhoz leközelebb álló, de kisebb és nagyobb (persze külön oszlopban:))számot hogy tudom megkeresni a 2. táblázatból?
(a 2. táblázatban egy idhoz több dátum is lehet)
köszönöm
Lulu13

Szerkesztette: Lulu13 2010. 07. 23. 10:18 -kor

#737 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 23. 14:37

Lulu13

Vegyük, hogy az 1. táblázat a Munka1, a 2. a Munka2 lapon van. Készíts a Munka2 adataiból kimutatást. A SOR-hoz az ID-t és a dátumot tedd be, az ADAThoz szintén a dátumot (ennek majd az adrabszámát írja ki, de ez nem lényeges). Nevezd át a lapot, legyen a neve Kimutatás.

A Munka1 lapon az A oszlopban van az ID, a B-ben a dátum. A C2-be (mert biztosan van címsor is), ez a képlet kerül:
=FKERES(A2;Kimutatás!A:B;2;0)

A D2-be: =INDIREKT("Kimutatás!B" & HOL.VAN(A3;Kimutatás!A:A;0)-1)

Nem véletlenül hivatkozom a D2-ben az A3-ra, így írd be.

A C2 és D2 képletét együttesen másold le az adataid mellé.
Két sorban lesz majd hiba a D oszlopban, azokat kézzel kijavítod.
Link

#738 Felhasználó inaktív   Lulu13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 26. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2010. 07. 23. 15:37

Lulu13

Vegyük, hogy az 1. táblázat a Munka1, a 2. a Munka2 lapon van. Készíts a Munka2 adataiból kimutatást. A SOR-hoz az ID-t és a dátumot tedd be, az ADAThoz szintén a dátumot (ennek majd az adrabszámát írja ki, de ez nem lényeges). Nevezd át a lapot, legyen a neve Kimutatás.

A Munka1 lapon az A oszlopban van az ID, a B-ben a dátum. A C2-be (mert biztosan van címsor is), ez a képlet kerül:
=FKERES(A2;Kimutatás!A:B;2;0)

Nem véletlenül hivatkozom a D2-ben az A3-ra, így írd be.

A C2 és D2 képletét együttesen másold le az adataid mellé.
Két sorban lesz majd hiba a D oszlopban, azokat kézzel kijavítod.

Szia,

ennél a résznél elakadtam, itt a kimutatás sheetre gondolsz és a B oszlopra?(Kimutatás!B")
köszi
Lulu13

#739 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 26. 16:33

Lulu13

A lapot, ahova a kimutatás készült, elnevezted Kimutatásnak. A Munka1 lapon a C2-be írod az =FKERES(A2;Kimutatás!A:B;2;0) képletet,
szintén a Munka1 lapon a D2-be kerül ez a képlet:
=INDIREKT("Kimutatás!B" & HOL.VAN(A3;Kimutatás!A:A;0)-1), ezek veszik majd az adatokat a Kimutatás lapról.
Link

#740 Felhasználó inaktív   Lulu13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2010. 07. 26. 17:33

Lulu13

A lapot, ahova a kimutatás készült, elnevezted Kimutatásnak. A Munka1 lapon a C2-be írod az =FKERES(A2;Kimutatás!A:B;2;0) képletet,
szintén a Munka1 lapon a D2-be kerül ez a képlet:
=INDIREKT("Kimutatás!B" & HOL.VAN(A3;Kimutatás!A:A;0)-1), ezek veszik majd az adatokat a Kimutatás lapról.

Szia,
valamiért még mindig nem megy.:Đ
csatoltam hogy mit hova hogyan csináltam.
Ránéznél?
nagyon köszi

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39