HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 18. 08:42

Köszönöm szépen!!!

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2011. 10. 17. 16:47

Szia Berpetike!

Kijelölöd a cellákat, ahova írhat a felhasználó. A cellaformázás Védelem fülén kiveszed a pipát a Zárolt szó elől. Ez a felszabadítás akkor lép életbe, mikor az Eszközök - Védelem - Lapvédelmet bekapcsolod. Ott több kivételt adhatsz a védelem alól, a Zárolt cellák kijelölése előtt ne legyen pipa. Jelszót is adhatsz a védelemhez.

#962 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 18. 09:59

Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne, lehet e olyat csinálni excelben hogy van egy bizonyos cella szélességem amibe változóan 2 vagy több karakter kerül. És ha beírom azután a megmaradt szélességben kipontozza a cellát a teljes szélességében. tehát valahogy így gondoltam pl: ....222.....
Köszönöm előre is.
Sziasztok

#963 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 18. 13:16

berpetike

A cella elejére meghatározott számú pontot tehetsz idézőjelek között az egyéni formátumban. A végén viszont meg lehet adni, hogy a cella teljes szélességébe tegyen a bevitt adat után pontokat.
A forma "...."# ##0*.

Az idézőjelek közötti rész 4 pontot tesz a beírt szám elé, a # ##0 a beírt szám formátuma (ezres csoportosítás. A * jel után tett karaktert, ami jelenleg pont, annyiszor ismétli a cellában, ahányszor szükséges a cella teljes szélességének a kitöltéséhez.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#964 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 18. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: NHeidfeld - Dátum: 2011. 10. 17. 20:34

Szia,

kb. igen, bár ennyire nem rózsás a helyzet. :) Nem tudom matematikában jártas vagy-e, egyetemi tananyag amiről szó van, a legkisebb négyzetek módszere (trendvonal-illesztés). Ennek a rövid magyarázata talán annyi, hogy egy mérési pontsorozatra (tehát ismert x-y értékpárokra) olyan görbe illesztése (esetemben pl. másodfokú, parabola), amely a lehető legközelebb van minden mérési ponthoz. Szval deriválni, szummázni meg hasonló finomságokat kell csinálni, ha ki szeretnéd számolni az együtthatókat... Viszont hogy így rákérdeztél lehet, hogy matek oldalról kéne megközelítenem a problémát! Azaz, analitikusan kiszámolni az együtthatókat (tanultuk, csak nem embernek való :D). Amúgy nagyon kedves vagy köszi, de ne törd magad emiatt, csak gondoltam megkérdezem, hátha van rá parancs, csak én nem tudok róla. Amúgy a tanárom (ez tulajdonképpen egy házi feladat) azt mondta, hogy programozzam le Matlab-ban, ne legyek hülye :D

Köszi azért a HELP-et! :blush:

ui.: Amúgy elég vicces, hogy a magyar Excel ezek szerint nem tud annyit, mint az angol nyelvű...

Igen, derivációval kezdtem a gondolatot, aztán rájöttem, programtechnikailag másképp kellene közelíteni.
3 ismeretlenes egyenletként szimpatikusabb lenne, 3 ismert mérési értékkel, de tény, hogy a többi mérési értékeknek szigorúan követni kellene az adott vonalat, ha egy is "kilóg" dől az egész.
Szerintem próbáld meg 3 értékkel felírva mintegy 3 ismeretlenesként kezelve, hátha passzol a többi értékre is, amit kapsz :rolleyes:

Igen, én is gondolkodtam ezen az angol-magyar verzió dolgon, de igazából le kellene ellenőrizni egy angol Excellel, hogy valóban így van-e.

#965 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 19. 15:22

No, kérdeznék.

Azt meg lehet-e oldani egy super autorun makróval, vagy valahogy, hogy az Excel, ha megnyitnak egy fájlt, akkor a neve alapján lefuttasson / betöltsön más makrókat.
Tehát nem a Workbook_Open() funkcióra lenne szükség, ami akkor fut, ha megnyitják azt a fájlt amiben ez van,
hanem, van úgy sok (közelít a 10ezerhez) excel fájl, amelyek neve ugyanazzal kezdődik, és sorszámozva folytatódik. Ha egy ilyen fájl van megnyitva, akkor bizonyos funkciók / makrók / melyeket egyéni menüből lehet indítani, működjenek, másképp viszont ne. Tehát mezei munkafüzeteknél ne legyenek menüpontok sem.

Alternatív megoldás lehetne, ha a sok munkafüzetbe (melyeket makró állít elő) bele lehetne kódolni ezt a ThisWorkbook elemhez. Lehet ilyent makróból művelni?

#966 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 14:57

Sziasztok!
Tudnátok e segíteni abban hogy hogyan lehet excelben legördülő menüt készíteni? nekem olyan kellene amit ha kiválasztok az egyik cellába akkor beírja a köv cellába a kiválasztotthoz tartozó számokat.
Köszönöm előre
Sziasztok

#967 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 21. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: berpetike - Dátum: 2011. 10. 20. 15:57

Sziasztok!
Tudnátok e segíteni abban hogy hogyan lehet excelben legördülő menüt készíteni? nekem olyan kellene amit ha kiválasztok az egyik cellába akkor beírja a köv cellába a kiválasztotthoz tartozó számokat.
Köszönöm előre
Sziasztok

Legegyszerűbben érvényesítéssel csinálhatod meg, de lehet űrlap-, vagy ActiveX vezérlővel is.
Az érvényesítésnél az FKERES függvénnyel írhatod be a kiválasztott adathoz tartozó érték(ek)et, az űrlapvezérlőnél az INDIREKT-tel, az ActiveX-nél FKERES-sel, vagy makróval. Találd ki, melyiket szeretnéd alkalmazni, akkor azt részletesebben leírom. Kell hozzá tudni, honnan vegye a legördülő az adatokat, és honnan a kiválasztott értékhez tartozó többi értéket.
Link

#968 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 21. 12:03

Szia!
Fkeressel csináltam meg most hogy egy másik xls-fileból bolvassa a kért értékeket így =fkeres(h12;'[adatbazis.xlsx]adat'!$A$1:$B$49;2) de így az a bajom hogyha nem pontosan írom be a lehívni kivánt szöveget akkor téveszt, tehát vagy nem jól csinálok valamit vagy az fkres nem túl jó erre szerintem.

Olyat szeretnék hogy beírok egy bizonyos szöveget és az alatta lévő cellába beirja az ehhez a szöveghez tartozó számokat. Jó lenne ha a szöveget automatikusan már be is tudná adni ahogy elkezdem írni az első pár karakterét.

Köszönöm előre is.

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2011. 10. 21. 09:58

Legegyszerűbben érvényesítéssel csinálhatod meg, de lehet űrlap-, vagy ActiveX vezérlővel is.
Az érvényesítésnél az FKERES függvénnyel írhatod be a kiválasztott adathoz tartozó érték(ek)et, az űrlapvezérlőnél az INDIREKT-tel, az ActiveX-nél FKERES-sel, vagy makróval. Találd ki, melyiket szeretnéd alkalmazni, akkor azt részletesebben leírom. Kell hozzá tudni, honnan vegye a legördülő az adatokat, és honnan a kiválasztott értékhez tartozó többi értéket.

#969 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 21. 13:14

berpetike

A füzetbe, amelyikbe be akarod kérni az adatokat, másold át az adatbazis.xlsx adat lapjáról az A1:A49 tartományt (mindegy, melyik lapra), és adj neki nevet, legyen pl. adatok.

A H12-be tegyél be érvényesítést: Adatok, Adateszközök, Érvényesítés. A Beállítások fülön a Megengedve legördülőben jelöld be a Listát, a Forráshoz írj egy egyenlőségjelet, F3-ra megjelenik az adatok, amit kiválasztva már működik az érvényesítés.

A cellában kiválasztod a megfelelő tételt, mire az fkeres függvény beírja a megfelelő értéket. Pontos kereséshez a függvény utolsó paramétere (ami itt nincs beírva) nulla, vagy HAMIS.
=fkeres(h12;'[adatbazis.xlsx]adat'!$A$1:$B$49;2;0)
Link

#970 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 07:42

Szia!

Köszönöm szépen hogy leírtad, de én office2007 et használok és addig eljutottam hogy a forráshoz beírtam az egyenlőség jelet de az f3 ra nem csinál semmit. Nem tudom mi lehet a baj?

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2011. 10. 21. 14:14

berpetike

A füzetbe, amelyikbe be akarod kérni az adatokat, másold át az adatbazis.xlsx adat lapjáról az A1:A49 tartományt (mindegy, melyik lapra), és adj neki nevet, legyen pl. adatok.

A H12-be tegyél be érvényesítést: Adatok, Adateszközök, Érvényesítés. A Beállítások fülön a Megengedve legördülőben jelöld be a Listát, a Forráshoz írj egy egyenlőségjelet, F3-ra megjelenik az adatok, amit kiválasztva már működik az érvényesítés.

A cellában kiválasztod a megfelelő tételt, mire az fkeres függvény beírja a megfelelő értéket. Pontos kereséshez a függvény utolsó paramétere (ami itt nincs beírva) nulla, vagy HAMIS.
=fkeres(h12;'[adatbazis.xlsx]adat'!$A$1:$B$49;2;0)

#971 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: berpetike - Dátum: 2011. 10. 25. 08:42

Szia!

Köszönöm szépen hogy leírtad, de én office2007 et használok és addig eljutottam hogy a forráshoz beírtam az egyenlőség jelet de az f3 ra nem csinál semmit. Nem tudom mi lehet a baj?

Adtál nevet a tartománynak? Ha igen, fel kell ugrania a neveket tartalmazó ablaknak, amik közül választhatsz. Mivel 1 tartományt nevezel el, 1-nek kell lennie az ablakban.
Link

#972 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 08:15

Igen az adatok -at adtam

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2011. 10. 25. 09:01

Adtál nevet a tartománynak? Ha igen, fel kell ugrania a neveket tartalmazó ablaknak, amik közül választhatsz. Mivel 1 tartományt nevezel el, 1-nek kell lennie az ablakban.

Szerkesztette: berpetike 2011. 10. 25. 08:16 -kor

#973 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: berpetike - Dátum: 2011. 10. 25. 09:15

Igen az adatok -at adtam

Akkor az érvényesítésben a Lista szót kiválasztod, a Forrás mezőbe pedig beírod
=adatok
Link

#974 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 08:58

Köszönöm szépen , működik is.
Esetleg olyat tud e ez a legördülő menü hogyha lenyitom és a kezdő betűt leütöm a billenytűn akkor odaugorjon egyből?

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2011. 10. 25. 13:01

Akkor az érvényesítésben a Lista szót kiválasztod, a Forrás mezőbe pedig beírod
=adatok

#975 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: berpetike - Dátum: 2011. 10. 26. 09:58

Köszönöm szépen , működik is.
Esetleg olyat tud e ez a legördülő menü hogyha lenyitom és a kezdő betűt leütöm a billenytűn akkor odaugorjon egyből?

Szívesen.
Nem tud, rendezd az adatok-at abc-be a könnyebb kiválasztás érdekében.
Link

#976 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 10:12

Kedves Delila!

Olyat tud e az excel hogy a kisbetűvel beírt neveknek csak a kezdőbetűjét nagy betűre változtassa?
köszönöm előre is

#977 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 14:41

http://www.google.hu...DxkZ2Lw&cad=rja

#978 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 16:16

berpetike

A hkpk által belinkelt doc nem mutatja, de a TNÉV függvény a hivatkozott cella szavainak kezdőbetűjét nagyra, a többit kicsire állítja. Pl. a kiss tAmás szöveget tartalmazó cellára hivatkozás Kiss Tamás eredményt ad.
Link

#979 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2011. 11. 02. 16:16

berpetike

A hkpk által belinkelt doc nem mutatja, de a TNÉV függvény a hivatkozott cella szavainak kezdőbetűjét nagyra, a többit kicsire állítja. Pl. a kiss tAmás szöveget tartalmazó cellára hivatkozás Kiss Tamás eredményt ad.

De mutatja, a legutolsó oldal legalján :-)

#980 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 02. 22:28

De mutatja, a legutolsó oldal legalján :-)

Valóban szerepel a dokumentum alján, de nem írja le a kisbetű-nagybetű átalakítási funkcióját, pedig azt is tudja ez a függvény a FIX függvényhez hasonlóan. Az utóbbinál az átalakításon kívül meg lehet adni a tizedesek számát, és azt, hogy legyen-e ezres elválasztó a szöveggé alakított számban.

"TNÉV(hivatkozás): az argumentuma egy cellahivatkozás, amelyben akár egy képlet is lehet. A függvény a hivatkozott cella értékét alakítja szöveggé."
Link

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.