HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 07. 08:59

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 22:50

...
Mindenesetre nem elfelejtendő, hogy bezárni lehet task managerből is az Excelt, az ellen nincs gyógyír.

De figyelmeztet, hogy minden NEM MENTETT anyag el fog veszni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#82 Felhasználó inaktív   noemi56 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 18. 19:55

Hi! Valaki tudna mondani egy linket, ahol  excel próbaverziót ingyen le lehet tölteni?

#83 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 20:35

Idézet: noemi56 - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:55

Hi! Valaki tudna mondani egy linket, ahol  excel próbaverziót ingyen le lehet tölteni?

http://us7.trymicrosoftoffice.com/default....o&culture=en-US
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#84 Felhasználó inaktív   Flugi80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 16:34

Üdv mindenkinek!

Nagy marhaságot csináltam és ennek orvoslására kérnélek titeket. Egy filet sablonnak használva újat csináltam, viszont a mentés másként helyett sima mentéssel mentettem, így elvesztek a régi adatok. Hogy lehet megoldani azt hogy visszanyerjem a régi adatokat?

A megoldást előre is köszönöm!

#85 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 22:30

Idézet: Flugi80 - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 16:34

Üdv mindenkinek!

Nagy marhaságot csináltam és ennek orvoslására kérnélek titeket. Egy filet sablonnak használva újat csináltam, viszont a mentés másként helyett sima mentéssel mentettem, így elvesztek a régi adatok. Hogy lehet megoldani azt hogy visszanyerjem a régi adatokat?

A megoldást előre is köszönöm!

Néhány tipp, nem megváltó megoldások, de talán segíthetnek:

1. Ha a közös használat be van (és az átíráskor is be volt) kapcsolva az XLS-ben, akkor az Excel elmentette a visszalépéseket (undo) a fájlba is, így visszatöltve a fájlt vissza tudod léptetni a régi állapotra. Csak nem a vissza gombbal kell, hanem a közös használat nyomkövetőjével. Hogy be van-e kapcsolva, azt legegyszerűbben onnan látod, hogy ilyenkor a megnyitott XLS ablak fejlécében a fájl neve mellett egy "[közös]" felirat is szerepel.

2. Ha Vistát használsz, vagy tartományi környezetben levő XP-s/vistás géppel (ahol a tartományvezérlő Win 2003 Server) történt a baleset, akkor a ShadowCopy még vissza tudja hozni a régi fájlt. Ehhez a fájlon jobb klikk, majd az "Előző változatok" menüpontot kell kiválasztani.

3. Nagyon halovány lehetőség, de TALÁN bekerült a régi fájl egy rendszervisszaállítási pontba. Volt már ilyenre példa. Ez esetben rendszervisszaállítás indítása, vagy kevésbé gyilkos módszer, ha kézzel átnézed a \System Volume Information mappát. (Ehhez először jogosultságot kell módosítani a mappán, alapból nem tudod megnézni.)
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#86 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 09:57

Ha a cellák tartalmát össze akarom adni, akkor pl. "=SZUM(A4:A11)" a függvény. Ez könnyű még nekem is. :D De mi van akkor, ha másik munkalapon lévő A4:A11 összegét szeretném látni (hogy a példánál maradjunk) az aktuális munkalapon? :confused: Hogy kell ezt megoldani? :think: :)

Szerkesztette: Csokis 2008. 01. 10. 09:59 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#87 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 13:43

Közben rájöttem! :)

Idézet

=SZUM(Munka2!A4:Munka2!A11)

Viszont van egy másik problémám! :D

Munka1-en azt akarom viszont látni egy cellában, hogy a Munka2 A1:A11 közötti cellákat számmal írja ki, ha van írva bele valami! Remélem érthető?! :confused: Tehát a Munka 2-es A1-ben van az, hogy pl. Bajusz, az A2-ben mit tudom én mondjuk haj és így tovább valami szerepel A20-ig, akkor a Munka1 lapon ebben a bizonyos cellába írja azt, hogy 20, mivel 20 darab cella van, amibe írva van! Remélem, most már rendben, hogy mit szeretnék?! :blink: Én erre a DARAB függvényt akartam felhasználni (vagy a DARABTELI-t), de nem jött össze sehogy sem! :( Tudja valaki a megoldást? :think:

Szerkesztette: Csokis 2008. 01. 10. 13:57 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#88 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 17:43

Na, ezt is megoldottam! :D Igaz, kerülő megoldással a DARABTELI függvény segítségével, de jó lesz ez így nekem. :)

#89 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 20:00

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:43

Na, ezt is megoldottam! :D Igaz, kerülő megoldással a DARABTELI függvény segítségével, de jó lesz ez így nekem. :)

Próbáltad már az Adatok/Kimutatás funkciót? Azt erre találták ki.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#90 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 22:58

Idézet: Delila - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 20:00

Próbáltad már az Adatok/Kimutatás funkciót? Azt erre találták ki.

Még nem, de meg fogom! :) Köszönöm! :respect:

#91 Felhasználó inaktív   qpci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:10

Excel táblázat oszlopaiban lévő számok darabszámát kellene megszámolnom. Melyik szám hányszor szerepel. És függvénnyel lenne jó, nem vb-ben, mert openoffice alatt is jó lenne, ha működne.
Köszi
AMD 2500+, GeForce4 Ti 4200, 512 DDR, LG DVDRAM, Seagate 160GB 7200rpm, PCTV Pro, 19" Acer LCD, cicis nénis egérpad.

#92 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 19:30

Idézet: qpci - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 12:10

Excel táblázat oszlopaiban lévő számok darabszámát kellene megszámolnom. Melyik szám hányszor szerepel. És függvénnyel lenne jó, nem vb-ben, mert openoffice alatt is jó lenne, ha működne.
Köszi

Kimutatás, ahogyan az előbb Delila is említette. Ezt az OpenOffice is valószínűleg ismeri, elég alap funkció.

#93 Felhasználó inaktív   colo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 11:53

Sziasztok!

Adott egy excel fájl melyben filmek vannak ABC sorrendben.
Szeretném csak a rajzfilmeket külön munkalapra vagy fájlba kilistázni.
A keresés-listába mind probáltam, csak onnan nem tudom kimenteni. Office 2003.
Mi a megoldás?

Kösz: colo

#94 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 15:53

Idézet: colo - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 11:53

Sziasztok!

Adott egy excel fájl melyben filmek vannak ABC sorrendben.
Szeretném csak a rajzfilmeket külön munkalapra vagy fájlba kilistázni.
A keresés-listába mind probáltam, csak onnan nem tudom kimenteni. Office 2003.
Mi a megoldás?

Kösz: colo

Állj a címsorba, Adatok/Szűrő/AutoSzűrő.

A legördülő segítségével szűrd ki a játékfilmeket, és egyszerűen Ctrl+C, Ctrl+V-vel másold a másik helyre.
Link

#95 Felhasználó inaktív   2rok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 10:48

Hali, lenne nekem egy exceles kérdésem, van pár 5letem rá de nagy adatmennyiségről van szó, és az én 5letemhez elég sok dummy táblát kellene használni, hátha valaki tud jobbat ;) Szóval a probléma:
oszlopokban 1-31ig a számok (napok egy hónapon belül, ezalatt3 sor van. 1. hogy mikor jelentkezett be a csóka, 2. hogy mikor jelentkezett ki,  és 3. ennek az összesenje, ezenfelül itt még különböző betűk is lehetnek de azokat le tudom kezelni nem gond, inkább csak egy elv kellene hogy hogy a legjobb... 3 műszak van. az első 6-14 a második 14-22, és a 3. 22-06, az összesen mező már meg van oldva, a 31 után még szerepel pár oszlop: M1 M2 M3 ide összegezni kellene hogy egy adott honapban mennyit dolgozott az 1 2 és 3. műszakban.  műszak átfedések lehetnek, ez a gond ;)) és akkor azt külön kell számolni hogy 4 órát ebbe 4 órát abba dolgozott. Remélem érthető volt, a segítséget előre is köszi ;) Nem kell pontos képlet egy elv is bőven elég.

#96 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 12:23

A jobb átláthatóság kedvéért már eleve megfordítanám a táblázat elrendezését.
A1-ben a dolgozó neve, A3-tól lefelé a 31 nap.
B és C az 1. műszak kezdete és vége, D és E a 2.-é, F és G a 3.
H, I és J az 1-3 műszak összesítése (itt már eleve felszorozhatod az eltöltött időt a pótlék %-ával, és ezt szorzod majd valahol az órabérrel). K oszlopban a 3 műszak összesítése lehet.
A két, egymással átfedésbe került műszak ezzel könnyen megoldható.

Mivel ez a forma jóval "keskenyebb" az előzőnél, a következő oszlopokba be lehetne vinni egy újabb dolgozó adatait.
Táblázat elrendezése
.
Link

#97 Felhasználó inaktív   2rok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 13:08

Idézet: Delila - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 12:23

A jobb átláthatóság kedvéért már eleve megfordítanám a táblázat elrendezését.
A1-ben a dolgozó neve, A3-tól lefelé a 31 nap.
B és C az 1. műszak kezdete és vége, D és E a 2.-é, F és G a 3.
H, I és J az 1-3 műszak összesítése (itt már eleve felszorozhatod az eltöltött időt a pótlék %-ával, és ezt szorzod majd valahol az órabérrel). K oszlopban a 3 műszak összesítése lehet.
A két, egymással átfedésbe került műszak ezzel könnyen megoldható.

Mivel ez a forma jóval "keskenyebb" az előzőnél, a következő oszlopokba be lehetne vinni egy újabb dolgozó adatait.
Táblázat elrendezése
.

nah igen ezzel az a gond amiért nem megoldható hogy 1:
az adminisztrátor ilyen sok embernél nem fogja megtenni azt a szivességet hogy most nekem 6 oszlopba irosgasson dolgokat ő csak beirja 1be hogy mikor jött egy másikba h mikor távozott.... de nem fogja nekem szétbontani, ugye az a porbléma ha pl 10órakor jött és éjfélkor távozott akkor ez ugye 10-14ig azelső műszakba dolgozott  14-22 a második műszakba , és 22-24 a 3. műszakba. + ha pl elirja hogy a 2. oszlopba rakja aminek az 1.ben kellene hogy legyen... akkor annak avisszakeresése az elég komoly feladat.
2: nem csak számokat irnak bele hanem betűket is (Sz,b stb...) jó.. megoldható irják az 1. oszlopba és figyeljem azt.. de mégis jobb lenne az az elrendezés amit vázoltam...  arra esetleg 5let ??

jah igen.. pluszba még rájön az hogy ezek ki lesznek nyomtatva..... és figylni kellene hogy 1 lapra ne 5 ember férjen csak á mert még ezen kivül más oszlopok is vannak ;))

Szerkesztette: 2rok 2008. 01. 31. 13:10 -kor

#98 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:18

Próbáld ezt
Link

Jó kínlódást a 3. műszakhoz!
Link

#99 Felhasználó inaktív   2rok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 07:32

Idézet: Delila - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 15:18

Próbáld ezt
Link

Jó kínlódást a 3. műszakhoz!

ahha... hmm, köszi a segitséget a 3. műszakot megirni nem gond... csak majd szeresse az excel ha 31 ilyet összeadok 1 képleten belül ;))) lehet csinálok neki inkább segédtáblát ;))) De köszi a segitséget..

#100 Felhasználó inaktív   kzoltan 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 02. 17:59

Haliho!

Tudna nekem valaki egy jó függvényt mondani arra, hogy egy adott sor minden x. celláját hogyan adjam össze?

Előre is kösz:

Zoli

ui.: Lehet, hogy láma kérdés, de nekem most valahogy nem akar összejönni

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7