HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 13. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: monamee - Dátum: 2012. 01. 09. 20:36

Oszlopok esetében még működik is, de sorok esetében nincs kedvem vágig görgetni mind a nem tudom én hogy hány 100 ezret

Más megoldást nem tudsz?

Köszi

a szerkesztő előtt ott láthatod a név mezőt. Ird be: A65536. Nyomd le: Shift+Ctrl+End...

#1042 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 10:14

Adott egy XLA fájl, benne néhány makróval.
És adott egy munkafüzet, ebben van 5 vezérlő egyik munkalapon, azokhoz van rendelve az XLA fájl makrói.
A munkafüzetnek sok példánya van, mindenhol más tartalommal van feltöltve. A vezérlők és az XLA fájl azonos, mindenhol u.a. elérési úton is van az XLA fájl, de van olyan is, ahol a személyes Bővítmények mappába került.

A következő jelenségek szórakoztatnak:
- Néhol nem elérhető hivatkozásként kezeli az XLA fájlt, csatolások módosításakor azt jelzi, be van töltve.
= felesleges plusz kattintások

- Szinte mindenhol újra kell konfigurálni a vezérlők hozzárendelését, amikor újabb változata kerül a munkafüzetnek használatba. Hiába van ugyanott, ugyanolyan makrókkal az XLA fájl, a munkafüzet, ha újonnan került egy gépre, ott újra kell konfigurálni, mert alapból a gombok megnyomásakor a munkafüzetben keresi a makrókat (akkor is ha be van töltve az XLA fájl)

- Néhol sehogy nem lehet átállítani egyik gombot. A többi gomb rendesen működik, elindítják a makrót az XLA fájlból. De egy gomb esetén mindig a helyi fájlban keresi a makrót. Akkor is ha beírom: fileneve.xla!Makró
Akkor is ha jól működő gombot átmásolok egy jól működő munkafüzetből.
Azaz, u.a. gépen meg van nyitva egy e-mailban érkezett munkafüzet, és minden gomb jól működik benne.
Kimentve a helyi meghajtóra, a munkafüzet meghülyül, egyik gomb nem akar működni, nem találja a makrót.
A másik megnyitott munkafüzetből a jól működő gombot átviszem a rosszul működő helyére, és ott abból is rosszul működő lesz.

Mindezt Excel 2007 alatt. (Hogy rohadna meg az agya, aki kitalálta, hogy ez kell ide a melóba....)
Tipp?

#1043 Felhasználó inaktív   Lulu13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 15. 16:05

Sziasztok,

Excel 2007-ben a feltételes formázásban tud valaki segíteni?
egy cellát szeretnék megformázni ami szöveget tartalmaz, hőtérképes megoldással.
Ehhez a cellához tartozna egy tábla amiben megadjuk az alsó középső és felső értéket illetve egy más cellába a tényleges értéket ami alapján színezni kellene a szöveges cellát
Ezt valahogy meglehet oldani vagy csak a 2003-ból ismert színezéses formázást tudom rá alkalmazni?
köszönöm
Lulu

#1044 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 13:46

Az mitől van, hogy az Excel 2007 viselkedése a számot ábrázoló sztringekkel szemben egyik hétről a másikra egyszer csak megváltozik?
Ugyanazon DBF forrás, ugyanaz a makró, ugyanolyan adatok... Azelőtt nem kellett a sorba rendezéshez DataOption1:=xlSortTextAsNumbers paraméter, most kell, ahhoz hogy helyesen rendezze sorba, aztán azelőtt az "55" -öt nem találta nagyobbnak a "463"-nál, most számmá kell alakítani, ahhoz, hogy ezt jól eldöntse...

Évekig jól működtek a makrók, most viszont tenger sok helyen kell variálni.

#1045 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 08:52

azt hol a bánatba lehet beállítani, hogy az excel 2007 ezeket ne így rendezze sorba:
Kaba
Kács
Kadarkút
?

Azaz az ékezetes betűket tekintse ne tekintse azonosnak az éktelen megfelelőjével..

#1046 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 09:06

hkpk

Rendezés magyar ABC szerint:
Vezérlőpult | Területi és nyelvi beállítások | Területi beállítások fül | Testreszabás gombon katt | Rendezés fül | Lenyílóból a Technikai lehetőséget választani, végig okézni.
Természetesen az alapértelmezett területi beállítás Magyar kell hogy legyen.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#1047 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2012. 02. 22. 09:06

hkpk

Rendezés magyar ABC szerint:
Vezérlőpult | Területi és nyelvi beállítások | Területi beállítások fül | Testreszabás gombon katt | Rendezés fül | Lenyílóból a Technikai lehetőséget választani, végig okézni.
Természetesen az alapértelmezett területi beállítás Magyar kell hogy legyen.

Köszi, gyors voltál, közben én is megtaláltam :-)

#1048 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2012. 02. 22. 09:10

Köszi, gyors voltál, közben én is megtaláltam :-)

:)
Link

#1049 Felhasználó inaktív   sutemeny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 18:48

A következő kérdésre keresem a választ. 97-2003as verziójú excelről van szó. Van egy összesítő "A" fájl sok-sok hivatkozással, ami 11 B-B fájl adataira támaszkodik, és az a 11 fájl is egyenként 5 C-C fájlra hivatkozik. a folyamat: kiscsávó kitölti C-t. közepes csávó megkapja az 5 C-t, frissíti B-jét, megküldi nagycsávónak, aki a 11 B ből csinál 1 A-t. Hogyan tudom elérni azt, hogy ne legyen adatvesztés, ugyanis valami 255 karakter után rossz számokkal számol. Egyenként megnyitva C-k és B-k jók, A, pedig nagyon nem. A fájlok csak egy szinten keresztül találkoznak, tehát "A" nem találkozik "C"kkel.
Nem tudom érthető voltam-e ebben a formában, és van rá megoldás?

#1050 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: sutemeny - Dátum: 2012. 02. 28. 18:48

A következő kérdésre keresem a választ. 97-2003as verziójú excelről van szó. Van egy összesítő "A" fájl sok-sok hivatkozással, ami 11 B-B fájl adataira támaszkodik, és az a 11 fájl is egyenként 5 C-C fájlra hivatkozik. a folyamat: kiscsávó kitölti C-t. közepes csávó megkapja az 5 C-t, frissíti B-jét, megküldi nagycsávónak, aki a 11 B ből csinál 1 A-t. Hogyan tudom elérni azt, hogy ne legyen adatvesztés, ugyanis valami 255 karakter után rossz számokkal számol. Egyenként megnyitva C-k és B-k jók, A, pedig nagyon nem. A fájlok csak egy szinten keresztül találkoznak, tehát "A" nem találkozik "C"kkel.
Nem tudom érthető voltam-e ebben a formában, és van rá megoldás?

úgy érted, hogy 255 jegyű számig jó, utána nem pontos az Excel? Vagy azzal van gondod, hogy az oszlop szélessége max 255 karakter lehet? (Attól még a cellába 32767 karakter elfér, de ez csak a szerkesztőlécen fog látszani)

#1051 Felhasználó inaktív   sutemeny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 20:25

Közben megoldottam, köszönöm a válaszod. Az volt a gondom, hogy a sok-sok fájlokba történő hivatkozás miatt az összesítés nem adott pontos értéket valahol szerintem karaktervesztés, vagy fogalmam sincs mi lépett fel( a 255 karakter izé a 2007es nek a kompatibilitás hibaüzenete volt, nem értettem pontosan. Úgy oldottam meg, hogy a 11 fájlnak létrehoztam az összesítőben 1-1 munkalapot, és nem a fájlokbol, hanem a munkalapokról összesítettem, és így már pontosak lettek az adatok. Köszönet még egyszer.

#1052 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:25

Na most mondjon valaki valami okosat, mert befuccsoltam, neten sem egyértelműek a válaszok...

Szóval az van, nézegettem a qrva régi tábláimat, meg-meg nyitottam Excel 2007-el, és hoppá, az egyikben voltak a munkafelületen olyan vezérlők (nyomógombok), amik makrókat indítottak.
Ilyen ismer ugyan az Excel2007, legalábbis nem prüszköl miattuk, más kérdés, hogy mennyire kezeli őket stabilan...
Azt viszont nem tudom, de szerintem igen, a régi munkafüzetben volt létrehozva egyéni eszköztár ami u.a. gombokat tartalmazta, ikonokkal szépítve...
Csak mert valahonnan az Excel 2007 felnyomta magának a TAB ("eszköztársor") felületre ezt az eszköztárat.
Az a neve a dolognak, hogy "Egyéni eszköztárak". Rajta vannak a nyomógombjaim, feliratként, ikonnal díszítve :blink:

Nem is tudtam, hogy lehet ilyen létrehozni :-o

Ám de hogyan lehet ezt eltüntetni? Bezártam a régi fájlt, de az új eszköztár nem akar eltűnni, Excel bezárása / újra megnyitása sem, beállításoknál nem találom a kikapcsolás lehetőségét, súgó nem mond semmit...

Szerk: megtaláltam: Jobb egérgombklikk felette: csoport törlése...

Szerkesztette: hkpk 2012. 03. 28. 14:30 -kor

#1053 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:35

Nagy kár, hogy nem jöttél rá a létrehozás lehetőségére. Nekem éppen az a bajom, hogy az elég sok, personal-ban tárolt ikonomat nem hozza fel. Elérhetem a makrókat, ki is tudok tenni hozzájuk ikonokat a gyorselérési eszköztárra, de olyan semmitmondó rajzolatot (sokat) rendelhetnék hozzájuk, amik nem fejezik ki a funkciójukat.

Nincs a fájlodban egy makró, ami eseményvezérelt, és a megnyitáskor láthatóvá teszi az eszköztáradat?
Link

#1054 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 29. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2012. 03. 28. 15:35

Nagy kár, hogy nem jöttél rá a létrehozás lehetőségére. Nekem éppen az a bajom, hogy az elég sok, personal-ban tárolt ikonomat nem hozza fel. Elérhetem a makrókat, ki is tudok tenni hozzájuk ikonokat a gyorselérési eszköztárra, de olyan semmitmondó rajzolatot (sokat) rendelhetnék hozzájuk, amik nem fejezik ki a funkciójukat.

Nincs a fájlodban egy makró, ami eseményvezérelt, és a megnyitáskor láthatóvá teszi az eszköztáradat?

Nincs ilyen, átnéztem a makrókat. Majd megnézem régebbi Excel alatt, hogy mi is van. Emlékeim szerint a régi Excel szolgáltatásával volt létrehozva manuálisan az eszköztár, és ugyanúgy voltak hozzárendelve az ikonok.
De nem nyugszom bele, mert engem is izgat a téma, majd beszámolok róla. A jelek szerint ez egy eltitkolt feature, a többi felett nem működik a jobb egérgombos context menü (vagy nem az jelenik meg)

Szerkesztette: hkpk 2012. 03. 29. 08:16 -kor

#1055 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 30. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2012. 03. 28. 15:35

Nos, régebbi Excelt nem találtam (Ezt a fájlt még WinNT alatt hoztam létre, talán 97-es excellel), annyit viszont kiderítettem, hogy egy XLB fájlban levő eszköztárat jelenít meg az Excel 2007, amikor ezt a fájlt megnyitom. Hogy hol hivatkozik erre, fingom nincs, mert az eszköztárak akkor is megnyílnak, ha a makrók le vannak tiltva.
Akkori régi excelben külön fogalom volt a MenuBar és a CommandBar, kb. Excel 2000 alatt lett összeházasítva... ha jól emléxem. És lehetett egyéni eszköztárakat létrehozni, és menteni is XLB fáljba.

Kicsit amúgy kupálódtam Excel 2007-el kapcsolatban. Meg tud nyitni XLB fájlokat, abban levő ikonokhoz rendelt parancsoknak viszont ugyanabban a fájlokban kell lenniük. Vagy nem...
Én régen leszoktam az ikonosdiról, mert az ikonok az egyes verziók során sokat változtak, meg volt amikor instabil volt az eszköztár. Rászoktam a sima menükre, ezek jól működnek a mai napig.
A menüket az Excel 2007 egy külön buborékba teszi a Ribbon sávra. Ennek a neve "Menüparancsok".
Az eszköztárakat egy másik buborékba teszi, annak a neve "Egyéni eszköztárak". Ebbe is lehet menüszerű vezérlőket kreálni, ill. minden eszköztár alá további parancsokat lehet felvinni. (Nem próbáltam ki, hogy ha menüket viszek alájuk, akkor azt hova teszi az Excel.
A netről vadásztam régebbi mintákat, ide teszem példának, de ezek tényleg csak példák, mert nem működnek jól, de kísérleti alapnak jók.

Köd: Aktuális Excel verziónkban elérhető vezérlők ikonja, neveik. A kódból kiderül hogyan másolható
az ikon, régebb, ha jól emlékszem csak másolással - beillesztéssel lehetett átvinni az ikont. )És ehhez az Excel a vágólapot használta, felülírva annak tartalmát :angry:
A kód Kovalcsik Géza egyik régi tankönyvének a mellékletéből való. (Futtatás előtt üres munkalapra kell állni! Jó sokáig fut, türelmesen ki kell várni!)
Option Explicit
Sub gombAzonosító()
    Dim newBar As Object
    Dim Con As Object
    Dim I As Long
    Dim K As Long
    Dim Felirat As String
    Application.ScreenUpdating = False
    On Error GoTo hiba
    I = 1
    Set newBar = CommandBars.Add(Name:="Custom2", _
         Position:=msoBarTop, Temporary:=True)
    newBar.Visible = True
    'Meddig számoljon
    For K = 1 To 8000
        Set Con = newBar.Controls.Add(Type:=msoControlButton, Id:=K)
        Cells(I, 1) = Str(Con.Id)
        Cells(I, 1 + 1) = Con.Caption
        Cells(I, 1 + 2).Select
        Con.CopyFace
        ActiveSheet.Paste
        Con.Delete
        I = I + 1
Tovabb:
    Next K
    CommandBars("Custom2").Delete
    Columns(2).EntireColumn.AutoFit
    Exit Sub
hiba:
    Resume Tovabb
End Sub

Mintegy 900 soros lesz a lekérdezés, de nem folytonos számozású. Ami azért érdekes, mert meg lehet adni hiányzó ID-eket is, amikor létrehozunk egy vezérlőt! És lesz ikonja is szerencsével, ami nem szerepel a fenti kóddal létrehozott listán, fene sem érti. Talán másik kóddal jobb listát lehet generálni...

menüparancsok létrehozása:
'Meglévő "Saját menüpontom" menü törlése az új létrehozása előtt
Dim sormenu As Object
For Each menusor In Application.CommandBars()
menuneve = menusor.Name
If menuneve = "Worksheet Menu Bar" Then
Set sormenu = Application.CommandBars(menuneve)
For Each menupont In sormenu.Controls()
If menupont.Caption = "S&aját menüpontom" Then
menupont.Delete
exit for
End If
Next menupont
End If
Next menusor

epit:
'"Saját menüpontom" menüpont létrehozása:
Dim Menu1 As Object

Set Menu1 = sormenu.Controls.Add(Type:=msoControlPopup)
Menu1.Caption = "S&aját menüpontom"

'Almenük létrehozása a "Saját menüpontom" menüponthoz:
Set subMenu1 = Menu1.Controls.Add(Type:=msoControlButton)
With subMenu1
    .Style = msobuttonandicon
    .OnAction = "Bővítmény.XLA!X_filebeolvas"
    .Caption = "Mega &NX*.TX* lista..."
End With
End If

Set subMenu2 = Menu1.Controls.Add(Type:=msoControlButton)
With subMenu2
    .Style = msobuttonandicon
    .OnAction = "Bővítmény.XLA!A_filebeolvas"
    .Caption = "&Alap bit-TXT lista..."
    .FaceId = 53 ' <- Ikon hozzárendelése a menüponthoz
End With
End If
'Stb...

Fenti módszerrel a "Menüparancsok" buborékba lehet sok sok menüt almenüvel létrehozni.

Alábbi kódok a netről valók, és tupirozásra szorulnak:
Egyéni eszköztár létrehozása (ettől létrejön az egyéni eszköztárak buborékja):
Sub AddNewCB()
   Dim myCommandBar As CommandBar, myCommandBarCtl As CommandBarControl
   On Error GoTo AddNewCB_Err

Set myCommandBar = CommandBars.Add(Name:="Sample Toolbar", Position:= _
      msoBarFloating)
   myCommandBar.Visible = True

Set myCommandBarCtl = myCommandBar.Controls.Add(Type:=msoControlButton)
   With myCommandBarCtl
      .FaceId = 17  <-Ikon hozzárendelése
      .Caption = "Toggle Button"
      .TooltipText = "Toggle First Button"
      .OnAction = "=ToggleButton()"
   End With

Exit Sub
AddNewCB_Err:
   MsgBox "Error " & Err.Number & vbCr & Err.Description
   Exit Sub
'Ezt futtatja a nyomógomb:
Function ToggleButton()
   Dim CBButton As CommandBarControl
   On Error GoTo ToggleButton_Err
   Set CBButton = CommandBars("Sample Toolbar").Controls(1)
   CBButton.Visible = Not CBButton.Visible
   Exit Function
ToggleButton_Err:
   Exit Function
End Function
End Sub

Másik kód, ez valamiért elfedi a "Menüparancsok" buborékot az "Egyéni eszköztárak buborékkal:
Sub AddNewMB2()
   Dim myCommandBarSubCtl As CommandBarControl
   On Error GoTo AddNewMB_Err

Set myCommandBar = CommandBars.Add(Name:="Sample Menu Bar", Position:= _
      msoBarTop, MenuBar:=True, Temporary:=False)

'Set myCommandBar = CommandBars.Add(Name:="Sample Menu Bar", _
       MenuBar:=True, Temporary:=False)
   'myCommandBar.Protection = msoBarNoMove

Set myCommandBarCtl = myCommandBar.Controls.Add(Type:=msoControlPopup)
   myCommandBarCtl.Caption = "Displa&y"

Set myCommandBarSubCtl = myCommandBarCtl.Controls.Add(Type:=msoControlButton)
   With myCommandBarSubCtl
      .Style = msoButtonIconAndCaption
      .Caption = "E&nable ClickMe"
      .FaceId = 59
      .OnAction = "=ToggleClickMe()"
      .Parameter = 1
      .BeginGroup = True
   End With
   Exit Sub
AddNewMB_Err:

End Sub
Function ToggleClickMe()
   Dim MyMenu As CommandBar
   Dim myCommandBarClickMe As CommandBarControl
   On Error GoTo ToggleClickMe_Err
   Set MyMenu = CommandBars("Sample Menu Bar")
   Set myCommandBarClickMe = MyMenu.Controls(2)
   With CommandBars.ActionControl
      Select Case .Parameter
         Case 1
            myCommandBarClickMe.Enabled = True
         Case 2
            myCommandBarClickMe.Enabled = False
      End Select
   End With
   Exit Function
ToggleClickMe_Err:
   Exit Function
End Function

Harmadik minta kód (A hozzárendelt parancsok nem működnek ilyen formában):
Sub AddNewMB()
   Dim myCommandBarSubCtl As CommandBarControl
   On Error GoTo AddNewMB_Err

Set myCommandBar = CommandBars.Add(Name:="Sample Menu Bar", Position:= _
      msoBarTop, MenuBar:=True, Temporary:=False)
   myCommandBar.Protection = msoBarNoMove

Set myCommandBarCtl = myCommandBar.Controls.Add(Type:=msoControlPopup)
   myCommandBarCtl.Caption = "Displa&y"

With myCommandBarSubCtl
      .Caption = "E&nable ClickMe"
      .FaceId = 59
      .OnAction = "=MsgBox(""You clicked Enable ClickMe"")"
      .Parameter = 1
      .BeginGroup = True
   End With
   With myCommandBarSubCtl
      .Caption = "Di&sable ClickMe"
      .FaceId = 276
      .OnAction = "=MsgBox(""You Disable ClickMe"")"
      .Parameter = 2
      .BeginGroup = True
   End With

With myCommandBarCtl
      .BeginGroup = True
      .Caption = "&ClickMe"
      .Style = msoButtonCaption
      .OnAction = "=MsgBox(""You clicked ClickMe"")"
   End With

With myCommandBarCtl
      .BeginGroup = True
      .Caption = "&Set Visibility Off"
      .Style = msoButtonCaption
      .OnAction = "=MsgBox(""You set visibility off"")"
   End With
   Exit Sub
AddNewMB_Err:
   Exit Sub
End Sub

#1056 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 30. 12:50

hkpk

Kovalcsik makróját lefuttattam a 2003-as verzióban, ahol a saját ikonjaim vannak. Villámgyorsan végzett, 852 ikon címét, nevét és rajzát adta meg, de csakis az Excel saját ikonjait.
Ezután indítottam a makrót 2007-ben, nem kifejezés, hogy sokáig tartott, pedig csak 56-tal több ikont tartalmaz.
A másik két makróra most nincs időm, hétvégén kipróbálom.

Köszönöm! bár azt, hogy a saját rajzaimmal jelenjenek meg a 2007-es verzióban a saját ikonjaim, azt hiszem, nem tudom velük megoldani. :blink: Vajh' miért kell elrontania a Microsoftnak, ami régebben jó volt és működött?
Link

#1057 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 17:17

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy szeretném kinyerni egy adott cellába egy diagram trendvonalának egyenletét (pl: y= -8.545E-02 + ...) és egy másik adott cellába az R négyzet értékét. Ez megtehető-e valahogy?

Fontos lenne nekem valami féle megoldás, ha tudtok kérlek segítsetek. Előre is köszönöm a segítségeteket!

Köszönettel:
Lacy1

#1058 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 18:46

Lacy1

Itt tett fel valaki hasonló kérdést a 12934-es hozzászólásban, és a 12940-ben kapta meg a végső választ.
Link

#1059 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 20:34

Delila

Köszönöm szépen a választ, egy kis segítséget is szeretnék kérni még ennek a használatához, mivel nem vagyok programozásban jártas.

A megvalósítást a következőképpen kezdtem el lementettem *.xlsm formátumba, majd a fejlesztői eszközökből beszúrtam egy gombot és ehez rendeltem hozzá a makrót, de hibaüzenettel nem hajtotta végre ezt a parancsot.
Ehez a makróhoz kérnék magyarázatot, hogy mi micsoda, illetve hogy hol tudok a diagramhoz nevet rendelni (mint ebben az esetben "Diagram 1") továbbá ezt a makrót hova kell beszúrnom (most jelenleg a Munk1 laphoz szúrtam be a VBA szerkesztőben)

Köszönettel:
Lacy1

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2012. 03. 31. 19:46

Lacy1

Itt tett fel valaki hasonló kérdést a 12934-es hozzászólásban, és a 12940-ben kapta meg a végső választ.

#1060 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 01. 17:00

Lacy1

A PH fórumon kérdezd meg a választ adótól.
Link

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.