HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 01. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Lacy1 - Dátum: 2012. 03. 31. 21:34

Delila

Köszönöm szépen a választ, egy kis segítséget is szeretnék kérni még ennek a használatához, mivel nem vagyok programozásban jártas.

A megvalósítást a következőképpen kezdtem el lementettem *.xlsm formátumba, majd a fejlesztői eszközökből beszúrtam egy gombot és ehez rendeltem hozzá a makrót, de hibaüzenettel nem hajtotta végre ezt a parancsot.
Ehez a makróhoz kérnék magyarázatot, hogy mi micsoda, illetve hogy hol tudok a diagramhoz nevet rendelni (mint ebben az esetben "Diagram 1") továbbá ezt a makrót hova kell beszúrnom (most jelenleg a Munk1 laphoz szúrtam be a VBA szerkesztőben)

Köszönettel:
Lacy1

Bocs, hogy beleszólok, de a hivatkozott megoldáshoz adnék ötleteket (mert az sem az, ami az ottani kérdésre a válasz).
A makrót egyébként beszúrhatod az aktív munkafüzetbe, egyéni makrófüzetbe, bővítménybe, szóval több helyre is, de ha sikerült vezérlőhöz rendelned, akkor valószínűleg jól van ott ahol van.

Mivel a kérdésed általános volt, feltételezem sok esetben szeretnéd ezt alkalmazni, legjobb ha megismerkedsz a program elemeivel. Diagramhoz nevet rendelni lehet makróval is, de egyébként az Excel automatikusan nevet rendel hozza...
Na, de lássuk inkább a kódokat.
Minden programsor elé magyarázatot írok (Ez a fórum motor nagyon hülyén színezi a kódot, a színeknek nincs jelentőségük):
A hivatkozott kód, ezen látszik, hogy makrórögzítéssel készült:
Sub Lekerekítetttéglalap_Kattintás Makró
'C1 cella kiválasztása:
Range("C1").Select

'az aktív cella tartalmának kiürítése:
ActiveCell.FormulaR1C1 = ""

'C2 cella kiválasztása
Range("C2").Select

'Az aktív lapon található "Diagram 1" nevű diagram kiválasztása
ActiveSheet.ChartObjects("Diagram 1").Activate

'Az aktív diagram 1. számú trendvonalának kijelölése - ha ilyen nincs, itt hibaüzit generál a makró, és leáll
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).Select

'Az aktív elem törlése akar ez lenni, nem túl sikeres, nem minden Excel verzióban van meg ez a metódus:
ActiveChart.SetElement (msoElementTrendlineNone)

'Új trendvonal hozzáadása:
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines.Add

'Az aktív digaram 1. számú trendvonalának kijelölése
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).Select

'A kijelölés (trendvonal) tulajdonságainak belövése
With Selection
.Type = xlPolynomial
.Order = 2
End With

'A kijelölés (trendvonal) képletének megjelenítése
Selection.DisplayEquation = True

'Az aktív diagram 1. számú trendvonala címkéjének kijelölése
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).DataLabel.Select

'A C1 cella kijelölése
Range("C1").Select

'Az aktív cella tartalma legyen "y = 0,0421x2 - 3,4177x + 203,38"
ActiveCell.FormulaR1C1 = "y = 0,0421x2 - 3,4177x + 203,38"

'A C2 cella kijelölése
Range("C2").Select
End Sub

Szerintem rögzítése közben Ctrl+C / Ctrl+V-vel átmásolta a képletet, de a rögzítő ezt már nem tudja lekezelni...

A hivatkozott oldalon függvényről szólt a kérdés, az is megoldható, bár nem túl szerencsés, mert használata előtt ki kellene jelölni egy diagramot, bla bla

Legyen itt egy működő makró kódja, remélem boldogulsz a módosításával:
Sub Trendvonalképlet()
'a kijelölt diagram nevének lekérdezése (csak érdekességképpen, ha kellene)
' Megjegyzés, Excel 2002 a diagram nevét a munkalap nevével adja vissza, "munkalapnév diagramnév" formában.
' Elképzelhető, hogy másik Excel ezt másképpen teszi
Diagramneve = Right(ActiveChart.Name, Len(ActiveChart.Name) - Len(ActiveSheet.Name) - 1)

'Azaz a diagram neve jobbról számítva annyi karakter, amennyi az Excel szerinti 
'diagram név hossza, mínusz a munkalap nevének a hossza, mínusz egy karakter,(a szóköz). 
'Így marad a tulajdonképpeni diagram név, amit a makróban felhasználhatunk a diagram
'kijelöléséra, ahogy a következő parancs mutatja. //Erre a mutatványra sajnos szükség van//

'A meghatározott nevű diagram kijelölése:
ActiveSheet.ChartObjects(Diagramneve).Activate
'//ugyebár ez fakultatív, hiszen ki volt jelölve, úgy határoztuk meg a nevét!

'P1 cella tartalom törlése:
Range("P1").ClearContents

'//Ugyebár erre nincs feltétlenül szükség, ha a makró futtatása előtt ki van 
'jelölve a diagram

'Ha hibába ütközik az Excel, pl. nincs is trenvonal, amit törölni kellene, akkor 
'lépjen tovább, ne hibaüzengessen.
'Figyelem, ettől minden további hibát is át fog lépni!
On Error Resume Next

'Az aktív diagram 1. számú trendvonalának törlése:
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).Delete

'Új trendvonal hozzáadása:
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines.Add

'Az 1 számú trendvonal tulajdonságainak belövése
With ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1)
.Type = xlPolynomial
.Order = 2
End With

'Az 1 számú trendvonal képletének a megjelenítése (enélkül nem működik a következő parancs)
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).DisplayEquation = True

'A P1 cellába írja be a trendvonal képletét: 
Range("P1").FormulaR1C1 = ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).DataLabel.Text

End Sub

Szerkesztette: hkpk 2012. 04. 01. 20:26 -kor

#1062 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 04. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2012. 04. 01. 21:24

Bocs, hogy beleszólok, de a hivatkozott megoldáshoz adnék ötleteket (mert az sem az, ami az ottani kérdésre a válasz).
A makrót egyébként beszúrhatod az aktív munkafüzetbe, egyéni makrófüzetbe, bővítménybe, szóval több helyre is, de ha sikerült vezérlőhöz rendelned, akkor valószínűleg jól van ott ahol van....
[/code]

Kedves hkpk!

Köszönöm szépen a válaszodat, igen jól értelmezed ezt többször szeretném alkalmazni általánosan is. Ki fogom próbálni sajna kissé bonyolultnak tűnik de nagy szükségem van rá ezért meg fogom nézni ezt a makrót. Lehetséges hogy lesz még hozzá kérdésem... :)

Mélységes köszönet a válaszért!
Lacy1

#1063 Felhasználó inaktív   tbandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 05. 14:37

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni Tőletek!

Lehet, hogy felmerült már ez a probléma, ha igen akkor elnézést kérek. 2007-es Excelem van, az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom előhozni egy file korábbi mentését, ugyanis véletlenül rámentettem arra amire nem kellett volna. Így elszállt egy hónapos munkám. Csatoltam a dokumentumot, pár nappal ezelőtti mentés kéne az adott file-ról. Az "A" oszlopban lévő számadatok íródtak valami hibának folytán felül. Az utolsó karaktereknek nem szabadna nulláknak lenniük.

A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!

András

#1064 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 06. 06:56

tbandi

Hasonló kérdésre ezt olvastam valahol:

"Letörölt csatolt file visszaállítása.

Csináltam egy tesztet, úgy tűnik, tényleg van egy másolat a forrástábláról a fájlban. Eléggé Excel veterán vagyok, de ez most nekem is új volt. Tedd a következőket:
1. A hivatkozásokat tartalmazó Excel fájlban nyiss egy új fület.
2. Helyezz el az A1 cellába egy hivatkozást a törölt tábla A1 cellájára. Ez valahogy így fog kinézni:
Kód:
='C:\[teszt1.xls]Munka1'!A1
A pontos elérést puskázd ki valamelyik meglévő hivatkozásból. A lényeg, hogy a végén A1 legyen és ne $A$1!
Amikor bekéri frissítés céljából az Excel a hivatkozott fájlt, nyomj mégsét.
3. Autokitöltéssel húzd végig jobbra a frissen létrehozott cellát annyit oszloppal, amennyit a forrás tartalmazott.
Ha túlhúzod, akkor sincs gond. (Autokitöltés = kijelölöd az A1-et, majd a cella jobb-alsó sarkában levő pöttyöt megfogva végighúzod jobbra a kijelölést.)
A frissítéshez újra kéri az Excel a forrásfájlt, megint mégse.
4. A felső, immár helyreállt sor celláit jelöld végig ki, majd csinálj egy autokitöltést lefelé is. Innentől kezdve meg kell, hogy kapd a forrásfájl tartalmát.
5. Ezt az egészet jelöld ki, majd CTRL&C, majd szerkesztés->irányított beillesztés->csak értéket.
Ekkor a hivatkozások felülíródnak a megjelenített értékekkel, ezzel végleg elválva a fantom forrástól. A helyreállt táblát már át tudod másolni másik Excel fájlba, stb.
Sajnos a formázásokat végleg elvesztetted, de ez legyen a legnagyobb baj."

Nem emlékszem a forrásra, de elmentettem, szó szerint idéztem. Remélem, sikerrel tudod majd alkalmazni.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#1065 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 07. 18:50

hkpk!

Köszönöm a leírásodat még egyszer, könnyedén megértettem ez alapján, a gyakorlatban, és működik az egyenlet ki írás cellába!

Delila!

Neked is köszönöm a hozzászólását, mivel már régebben is segítettél, így azokat a dolgokat is kombináltam a makróhoz, így például az automatikus makrofuttatást. :laugh:

Egy szóval profik vagytok! :unsure: :unsure:

Üdv:
Lacy1

#1066 Felhasználó inaktív   kicsigee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 04. 09. 08:26

Sziasztok!

Teljesen minimális excel tudásom van, alap függvények szintjén.:)
Most viszon van egy bonyolult táblám, amivel sok időt töltök, hogy átlássam és ez a csodás profgram meg tudná könnyíteni, ebben kérném egy lelkes profi segítségét!

Adott a táblázatban; megnevezés, fizetés módja (kp, utalás), összeg, stb..(nem releváns infók)
Nagyon nagy tábla, sok sorral(nem 10000, kicsi embernek sok:) )

Szeretnék egy másik sheeten egy olyat látni, hogy a kp alatt jelenjen meg az összes kp tétel összesítve, az összes utalás tétel külön cellában összesítve. Na most van egy sheetem kp bevételről, van másik két sheetem utalásról (2 helyről jön, muszáj külön nyilvántartanom) -az utalásnál lenne még egy plusz, hogy ott megjelenik egy plusz ktg, amit egy külön oszlopban rögzíthetnék és akkor azon az összesítő sheeten az átutalás összesítő mellett ennek a költségnek az összesítőjének is meg kellene jelennie. Tehát így nézne ki az összesítő sheetem:

KP ; Utalás1; plusz ktg1; Utalás2; plusz ktg2

Remélem érthetően fogalmaztam és előre is köszönöm a segítséget, gondolom ez nem egy nagy dolog, de nekem nagyon bonyi, erősen meghaladja az excel tudásomat!:)

Üdv, g

#1067 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 10:40

kicsigee

A SZUMHA (SUMIF) függvényt nézd meg, az lesz jó erre a feladatra.
Link

#1068 Felhasználó inaktív   slatya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 07:39

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni Tőletek!

2003-as excel-t használok.
Valamit véletlenül elállíthattam, mert tegnaptól a " ctrl-V " beillesztésre mindig értéket illeszt be (a másolt képletek esetén is)
Meg tudná valaki mondani mit állítottam el és hogyan tudom visszaállítani?
A segítséget előre is köszönöm!

slatya

#1069 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 11:21

Sziasztok!

Az Excelnek ismét vannak furcsa tulajdonságai számomra amik kicsit furcsák és idegesítőek, ebben kérném a segítségeteket.
Az alábbi makrót alkalmazom arra a dologra, hogy a diagram egyenletét kiírassam egy cellába:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 2 Then

Range("I18").ClearContents
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).DisplayEquation = True
Range("I18").FormulaR1C1 = ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).DataLabel.Text

End If

End Sub

Ezzel azt értem ugye bár el, hogy a diagramon tetszőlegesen beállíthatom, hogy milyen egyenlet látszon meg ilyenek. Eddig rendben is van, de ha azt akarom, hogy az R négyzet is jelenjen meg akkor a cella (amibe a függvény kerül) automatikusan engedélyezi a "sortöréssel több sorba" funkciót! Ezt szeretném elkerülni valami módon, erre van e esetleg valami megoldásotok?

Egy másik kérdésem, hogy ha az automatikus makrofuttatást egy másik munkalap 2. oszlopára szeretném alkalmazni, ez megtehető-e?

Köszönettel:
Lacy1

#1070 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 11:28

Lacy1

A makró vége legyen
Range("I18").WrapText = False

Sheets("Másik_lap").Range("I18").ClearContents
Sheets("Másik_lap").Range("I18").FormulaR1C1 = ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).DataLabel.Text
Link

#1071 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:58

No, kérdeznék...
Makróból hogy lehetne (egyáltalán meg lehet) meghatározni azt a sort, (sorközt) ami oldalbeállítás után számítva az oldal aljára vagy tetejére esik, azaz, ahová a halovány szaggatott vonalat helyezi az Excel?
Azaz, ahová az oldaltörés esik.

Kb. az kellene, hogy ettől a sortól felfele lépegetve az első részösszeg / összegzés / vastagon szedett sor alá kerüljön (makróból beállítva) az oldaltörés.

#1072 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2012. 04. 12. 13:58

No, kérdeznék...
Makróból hogy lehetne (egyáltalán meg lehet) meghatározni azt a sort, (sorközt) ami oldalbeállítás után számítva az oldal aljára vagy tetejére esik, azaz, ahová a halovány szaggatott vonalat helyezi az Excel?
Azaz, ahová az oldaltörés esik.

Kb. az kellene, hogy ettől a sortól felfele lépegetve az első részösszeg / összegzés / vastagon szedett sor alá kerüljön (makróból beállítva) az oldaltörés.

Éppen most válaszoltam egy hasonló kérdésre egy másik fórumon.
"
Sub OldalTor()
    Dim sor%, usor%
    usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
    For sor% = 2 To usor%
        If Cells(sor% - 1, "A") = "Összesen:" Then
            ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add before:=Cells(sor, 1)
        End If
    Next
End Sub

Ezzel a makróval minden sor alá, ahol az A oszlop cellájában szerepel az "Összesen:" szöveg, beszúrtam egy kézi oldaltörést.
Kipróbáltam sorok törlésével és beszúrásával, ezek viszik magukkal az oldaltörést. Mikor annyi sort szúrtam be, hogy a kijelölt adatok már nem fértek el 1 oldalon, a maradékot a következőre tette, de a összesítés alatti sorok új lapra kerültek.

Biztos át tudod alakítani a makrót a saját megkülönböztető sorodhoz (pl. nem az A oszlopban van, és nem "Összesen:" a szöveg)."
Link

#1073 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2012. 04. 12. 15:01

Éppen most válaszoltam egy hasonló kérdésre egy másik fórumon.
"
Sub OldalTor()
    Dim sor%, usor%
    usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
    For sor% = 2 To usor%
        If Cells(sor% - 1, "A") = "Összesen:" Then
            ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add before:=Cells(sor, 1)
        End If
    Next
End Sub

Ezzel a makróval minden sor alá, ahol az A oszlop cellájában szerepel az "Összesen:" szöveg, beszúrtam egy kézi oldaltörést.
Kipróbáltam sorok törlésével és beszúrásával, ezek viszik magukkal az oldaltörést. Mikor annyi sort szúrtam be, hogy a kijelölt adatok már nem fértek el 1 oldalon, a maradékot a következőre tette, de a összesítés alatti sorok új lapra kerültek.

Biztos át tudod alakítani a makrót a saját megkülönböztető sorodhoz (pl. nem az A oszlopban van, és nem "Összesen:" a szöveg)."

Köszönöm a reakciót, de nem pontosan ezt akartam, ám ez az én kommunikációs hiányosságom...
(a fentivel tisztában vagyok)
szóval kb arról volna szó, hogy van több részösszeg sor pl. (vagy akármi) és azt kellene ezek közül megtalálni, amelyik a legközelebb esik a lap aljához... (számolós megoldásom van, de az nem az igazi)

#1074 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 07:44

hkpk

Azt írtad egy előző hozzászólásban, hogy a részösszegeket félkövérrel vitted be. Ezt információként lehet értelmezni.

Sub UcsoSzum()
    Dim sor As Integer, usor As Integer

usor = Range("A1").End(xlDown).Row
    For sor = usor To 1 Step -1
        If Cells(sor, 1).Font.Bold = True Then
            ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add before:=Cells(sor + 1, 1) 'ez a kézi oldaltörés
            MsgBox "Az utolsó részösszeg a(z) " & sor & " sorban van."
            Exit Sub
        End If
    Next
End Sub

Link

#1075 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 08:10

hkpk

Közben rájöttem, hogy nem ez volt a kérdés. A makró eredménye az a sorszám, amelyik fölött található az utolsó oldaltörés.

Sub UcsoTores()
    Dim tores As Integer, sor As Integer, usor As Integer

tores = Rows(usor).PageBreak
    sor = usor
    Do While Rows(sor).PageBreak = tores
        sor = sor - 1
    Loop
    MsgBox sor
End Sub

Link

#1076 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 09:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2012. 04. 13. 09:10

hkpk

Közben rájöttem, hogy nem ez volt a kérdés. A makró eredménye az a sorszám, amelyik fölött található az utolsó oldaltörés.

Sub UcsoTores()
    Dim tores As Integer, sor As Integer, usor As Integer

sor = usor
        sor = sor - 1
    Loop
    MsgBox sor
End Sub

Közeben túrom ám a netet is, de amenyire nem sikerül magyarul leírni a problémám, hát gondolhatod, hogy angolul... :)

Ez a fenti kód akkor működik, ha vannak belőtt oldaltörések, de ha nincsenek, akkor elszámol sor=0-ig, ott meg kiakad, értelemszerűen.

Megpróbálom képpel elmagyarázni, mit szeretnék:
A képen látható, piros nyíllal jelölt szaggatott vonalat (Azaz, az Excel által _saccolt_ oldaltörést jelölés helyét) felderíteni.
A képnél maradva, azt szeretném itt, hogy mondjuk egy hét ne kerüljön két lapra megosztva.
Felderítem hol a szaggatott vonal, és attól felfele az első üres sor elé (2012.03.09 után) szúrok oldaltörést.

Van-e módja annak a "szaggatott vonalnak" (mi a neve?) a felderítésére? -Ez a kérdés.
Csatolt fájl  Vágólap02.png (33,67K)
Letöltések:: 14

#1077 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2012. 04. 12. 12:28

Lacy1

A makró vége legyen
Range("I18").WrapText = False

Sheets("Másik_lap").Range("I18").ClearContents
Sheets("Másik_lap").Range("I18").FormulaR1C1 = ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).DataLabel.Text

Delila!

Köszönömn szépen működik! :)

#1078 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 11:55

hkpk

Sikerült összehozni, csak szépséghibája, hogy miután berajzolta a kézi oldaltöréseket, hibára fut a
sorban (sor=0). Próbáltam On Error, és If sor<1 hibakezelést, fütyül rá, de addigra elvégzi a feladatot.

Sub Toresek()
    Dim tores As Integer, sor As Integer, usor As Integer, sor1 As Integer
    usor = Range("A65536").End(xlUp).Row

sor = usor

Do While sor > 2
            sor = sor - 1
        Loop

For sor1 = sor To 3 Step -1
            If Cells(sor1 - 1, 1) = "" Then
                ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add before:=Cells(sor1, 1)
                Exit For
            End If
        Next
        sor = sor - 2
    Loop
End Sub

Link

#1079 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 11:56

Lacy1

Szívesen.
Link

#1080 Felhasználó inaktív   Storey 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 16. 10:10

Sziasztok!

Volna egy-két kérdésem excel-lel kapcsolatban. Nagyon jó lenne ha valaki tudna segíteni.
Szóval, a következő a problémám! Adott egy munkafüzet, azon belül 3 munkalap. Az első kettőn két táblázat található, melyek tartalma majdnem ugyanaz, csak a sorrend más ( ez a két tábla folyamatosan változik). De nem nyúlhatok a sorrendhez! Ezt a két táblázatot szeretném összegezni egy harmadikban. Hivatkozással meg tudtam oldani az első táblázatot, csak a második táblánál már rossz eredményt hoz, mivel más a sorrend. Próbáltam FKERES-se, Ofset-tel de nem sikerült. Ez az első gondom. Aztán van még egy másik is. Szeretném ezeket a folyamatosan változó adatokat sorszámozni. Ez még ment is, csakhogy egyenlőség esetén egy másik adatra kellene hivatkozni. Ezt a problémát még nem sikerült orvosolnom!
Remélem világos voltam.
Előre is köszi a segítséget!

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »