HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VII. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 14:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:57

azon regelve vagyok, valami más? :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#302 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 15:49

Idézet: gemini - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 14:42

azon regelve vagyok, valami más? :)

jobbat nem tudok, de szólj ha találsz.

Szerkesztette: WiZARD 2007. 10. 29. 15:50 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#303 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 19:55

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 15:10

rosszabb lesz mint a víz.
sűrűbb, és a hőtani képességei is szarabbak...

én ugyanilyen fagyállót használtam (sajnos muszáj a fagyálló nekem), kipróbáltam helyette sima ioncserélt vizet, és procihőfokban 10 fokot nyertem azonos folyadékhőmérséklet mellett...
de jön a tél, úgyhogy tehetem vissza a fagyállót :(

Sajnálattal hallom, pedig olyan jó lett volna a ződ folyadék. :(
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#304 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 12:22

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 16:17

Nem.

De örülök, hogy te is beszállsz, egy harmadik értelmezést képviselve.  :)

Akkor helyesbítek.. Az az optimális ami az elegendő lehető legkisebb és a még éppen nem fölösleges  felső érték közötti intervallum.. :D
Amúgy kettőtök közül neked van igazad, de némi igazítást még elbír.. Én úgy fogalmaznám át, hogy az optimális intervallum felső határa, azaz az értelemmel bíró maximuma.. :D
De amúgy besenyőpistabácsisan "általában étkezés előtt és után között van az evés, jómagam eszerint korrigálok..! :Đ

#305 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 13:30

Idézet: VAZUL - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 12:22

Akkor helyesbítek.. Az az optimális ami az elegendő lehető legkisebb és a még éppen nem fölösleges  felső érték közötti intervallum..
Ez nem az optimális fogalmának a meghatározása. Annak egy konkrét szintnek kellene lennie, nem pedig egy intervallumnak. A te értelmezésedre az ideális szó a helyes.

Különben meg nem is erről beszéltünk. Mindössze Adept említette meg egyszer ezt a szót ebben a hozzászólásában:

Idézet: Adept - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 6:29

Hiszen azt keressük, hogy mi az a legkisebb nyomás ami már optimálisan üzemel a rendszer.
Itt az optimális szónak szintén olyan értelmezés van tulajdonítva, mintha az egy egyész intervallumot takarna. Pedig nem. Sőt, ekkor már ő is eltért annak a mondatnak az értelmezésétől mely nézeteltérésünk alapvető eredője volt.

Tulajdonképpen végig másról folyt az eszmecsere, mint amiről a legelején valójában szó volt. Innen indult minden:

Idézet: Adept - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 21:37

Érdemes lenne tudni hogy mi az a minimál nyomás ami föle már nem kell menni, mert nem hűt jobban...
Én ekkor nem tudtam, hogy Adept valójában mire gondol. Hogy minimumra, maximumra vagy optimumra, esetleg egy egész intervallumra kérdez-e rá. Mindössze csak ellentmondónak tartom a mondat első és második fele között lévő logikai kapcsolatot. Az ugyanis értelmetlen. Vagy a minimális szó helyett kellett volna maximális-t használnia, vagy pedig a fölé szó helyett alá-t.

#306 Felhasználó inaktív   BandiTar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 17:43

Sziastok lenne egy kérdésem.Ez rámegy az 1950-prora?(ASUS 256Mb)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Heatkiller GPU-X X1800/1900+MOSFET
Segítséget előre is kösz! :respect:
KONFIG: Asus A8N-E, X2 4200+, ASUS 1950Pro, 2 GB A-Data, Maxtor 300Gb,WD 320Gb, Hyundai Imagequest L72D, Logitech Mx 518, Genius Slim Star Pro, Audigy2, Genius SW-5.1 Home Theatre, FSP Bluestorm 500, Vízhűtés(Alphacool+házibarkács)

#307 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:56

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 14:30

Ez nem az optimális fogalmának a meghatározása. Annak egy konkrét szintnek kellene lennie, nem pedig egy intervallumnak. A te értelmezésedre az ideális szó a helyes.

Különben meg nem is erről beszéltünk. Mindössze Adept említette meg egyszer ezt a szót ebben a hozzászólásában:
Itt az optimális szónak szintén olyan értelmezés van tulajdonítva, mintha az egy egyész intervallumot takarna. Pedig nem. Sőt, ekkor már ő is eltért annak a mondatnak az értelmezésétől mely nézeteltérésünk alapvető eredője volt.

Tulajdonképpen végig másról folyt az eszmecsere, mint amiről a legelején valójában szó volt. Innen indult minden:
Én ekkor nem tudtam, hogy Adept valójában mire gondol. Hogy minimumra, maximumra vagy optimumra, esetleg egy egész intervallumra kérdez-e rá. Mindössze csak ellentmondónak tartom a mondat első és második fele között lévő logikai kapcsolatot. Az ugyanis értelmetlen. Vagy a minimális szó helyett kellett volna maximális-t használnia, vagy pedig a fölé szó helyett alá-t.

Azt hiszem az ideális és az optimális közötti értelmezésbeli különbözőség közelít a 0-hoz.. részemről az optimális inkább illik egy tágabb intervallumra mint az ideális, de ez már nyelvészeti gondolkodásmódbani különbség.. továbbra is mondhatod, hogy nincs teljesen igazam de szerintem ugyanarról beszélünk.. én nem Adept hsz-éhez tettem kiegészítést hanem a tiedéhez.. csak pontosítottam.. azt hittem viccesebbre veszed.. ;) a mondandód második felét tekintve meg hát nemtom de ezt én nem vitattam, sőt 1etértettem benne.. de biztos az ismétlés a tudás attyja.. :p :D

#308 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 03:55

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 19:55

Sajnálattal hallom, pedig olyan jó lett volna a ződ folyadék. :(

van olyan fagyálló amiből kis mennyiség is beszínezi a vizet, és talán még nem sokat ront a hőtani tulajdonságokon.
illetve vannak kifejezetten vízhűtésbe való cuccok, amik szintén színez(het)ik a vizet...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#309 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 08:36

nekem a sima alphacool szuperhajlékony csöveimet simán zöldre festette a benzinkúti ioncserélt viz+alphacool algásodás elleni folyadék. azokat a csöveket amik még a régi rendszerből vannak, meghagyta szép átlátszónak :) (azok jóval ridegebbek, ezért cseréltem a gépen belül ezekre az ujabb alphacool-okra, de kivül maradt a régi, ahova nem kell a hajlékonyság. elég kontrasztos a kettő :))
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#310 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:34

Idézet: VAZUL - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 21:56

Azt hiszem az ideális és az optimális közötti értelmezésbeli különbözőség közelít a 0-hoz.
Igazad van, szinte ugyanazt jelentik. Rossz kifejezést találtam rá.

részemről az optimális inkább illik egy tágabb intervallumra mint az ideális, de ez már nyelvészeti gondolkodásmódbani különbség
Nézz utána a Magyar Értelmező Kéziszótárban, az optimális szó jelentése: A legkedvezőbb.

Tanultál operációkutatást? Vagy matematikából emlékszel olyan feladatokra ahol az optimális megoldást kellett megkeresni? Ha létezett ilyen eredmény, akkor az azt jelentette, hogy annál "jobb" már nincsen.

Nem akarok okoskodni és/vagy kötekedni. De a szavakon értsük azt, amit azok valójában jelentenek, különben értelmét veszti minden beszélgetés.

azt hittem viccesebbre veszed
;)

#311 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 21:09

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:34

Igazad van, szinte ugyanazt jelentik. Rossz kifejezést találtam rá.

Nézz utána a Magyar Értelmező Kéziszótárban, az optimális szó jelentése: A legkedvezőbb.

Tanultál operációkutatást? Vagy matematikából emlékszel olyan feladatokra ahol az optimális megoldást kellett megkeresni? Ha létezett ilyen eredmény, akkor az azt jelentette, hogy annál "jobb" már nincsen.

Nem akarok okoskodni és/vagy kötekedni. De a szavakon értsük azt, amit azok valójában jelentenek, különben értelmét veszti minden beszélgetés.

;)

Megbeszéltük!  :D

#312 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 14:12

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 14:26

Sziasztok.

Kérdésem az lenne, hogy a hűtőrendszerem meghálálná-e azt hogyha desztvíz+alkohol helyett előre bekevert autóba való fagyálló folyadékot tennék bele... Vettem a tecsóban az ótómhoz fagyállót, előre bekevert -35'C-ig jó és szép ződ. Ezt szeretném beletölteni a gépembe is, mert úgyis fog belőle maradni. Vajon a hővezető képessége ugyanaz mint a vízé vagy rosszabb lesz és inkább ne csináljam? :think:

Pumpa jobban szeretné, ha van akármi ragasztás a rendszerben az oldaná. Hővezetésre nem olyan jó, de megteszi.

Ha kell egy fél falkon zöld UV reagens festék akkor nekem még van, féláronodaadom :). Csak közelről fog kelleni megvilágítani, pl blokknál, stb.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#313 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 14:36

Nincs valakinek felesleges S775 lefogatoja Nexxos XP Bold blokkra?
Zollkat nyuzom erte mar joideje, de nem tud szerezni :(

Kezdem unni az alacsony sebessegen morgo Zalman7000-est, ha meg az alaplap feltekeri, akkor meg suvit, mint az allat...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 09. 14:38 -kor

#314 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 03:05

Üdv.

Biztos ez a 99999999-edik hasonló hozzászólás amit fogok írni, de muszáj, mert nincs időm végigolvasni a témáról szóló 100000 oldal rizsát, és a keresés itt nem segít.
(bár így is jó sok órát töltöttem már az elmúlt napokban hozzászólások olvasásával + google stb-vel)

Már vagy 8-10 éve olvasok néha-néha a vízhűtésről, de eddig a gyakorlatban még sosem volt hozzá szerencsém, most viszont tervezek egy új gépet, és ha az meglesz (remélhetőleg néhány hónapon belül), azt már vízhűtéssel szeretném.

A következő gépet tervezem:
Alaplap: ASUS P5K Deluxe/WiFi-AP
CPU: Intel Core 2 Duo E6850
RAM: 2 db Corsair TwinX 800MHz 2GB CL4
egyetlen db HDD: Samsung 500GB SATA2
GPU: Asus Extreme N8800GTS HTDP 640MB PCIe

Teljes vízhűtést szeretnék, TÁPot is beleértve, így kinéztem ezt: Silentmaxx FANLESS 500W vízhűtésű táp

Az egész rendszer építésénél az első számú szempont a CSEND.
Ennélfogva passzív rendszert szeretnék, az egész rendszerben az egyetlen ami mozoghat az a pumpa, a víz, és a HDD.
Olvastam egy egész jó kis Zalman szettről, a Reserator 2-ről, ami nagyon megtetszett, de sok helyen olvastam, ahogy lefikázzák a profik. :) (Mora 2 -t láttam, h dícsérik nagyon, viszont az csak egy radiátor az egész, nem egy szett)
Olyan rendszert szeretnék építeni, aminek a hangja nem nagyobb ennél a Reserator 2 -nél, de annál jobb a hűtése.
Tuningot csak annyit szeretnék amit még éppen elbír a rendszer ahhoz, hogy ne kelljen ventivel vagy egyéb módon megemelnem a rendszer hangját.

Mivel nem csináltam még sose vízhűtést, olyan kérdések is felmerülnek bennem, hogy pld érdemes-e már több körös rendszerben gondolkodnom(gondolom ennyi eszköz miatt igen) és hogy azt hogy lehet rendesen kivitelezni. Aztán meg miket kellene/érdemes hűtenem a rendszerben, mivelhogy a gépházban teljesen állni fog a levegő. Én alapból ezekre gondoltam: CPU+NB+SB+GPU+HDD+TÁP.
Szerintetek a gépházban álló levegő miatt kéne még mást? Esetleg RAM? FET-ek az alaplapon? Vagy más?

Meg milyen fő alkatrészei vannak az egész rendszernek amiket nem szabad kifelejtenem? (nyilván pumpa, csövek, blokkok, radiátor, aztán valami kiegyenlítő tartály vagymi)

Ja és ha olyan lesz a megoldás, hogy a pumpa külön van, nem beépítve ahogy a Reserator 2 -ben, akkor lehet azt valahogy halkítani/némítani gumilábakon kívül? Pld hogyha köréépítek valami hangszigetelőanyagot.

Végülis az sem lenne utolsó ha nem kéne nagyon sokat szerelnem vele, (ezért akartam eredetileg Reserator 2-t, de pár fórum olvasgatás lebeszélt erről) főleg a kevés gyakorlati tapasztalat miatt.

Ja és fontos lenne, hogy a géppel együtt magától induljon a hűtés is, ahogy a Reserator 2 esetében.

Tehát milyen alkatrészeket javasoltok ezen szempontok alapján amiket leírtam?

Az az érzésem, hogy páran most le fognak hurrogni, hogy kezdőként ne legyen ilyen nagy "igényem", meg el lett mondva 99999999-szer, meg kereső, meg olvassak, meg stb, de azért várom a konstruktív hozzászólásokat. :) (vagy linkeket, csak ne a google.com -ra mutassanak, vagy a hwsw fórum keresőmotorra)

Szerkesztette: Fenyő 2007. 11. 15. 03:31 -kor

#315 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 11:59

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 3:05

érdemes-e már több körös rendszerben gondolkodnom
Nem.

Aztán meg miket kellene/érdemes hűtenem a rendszerben, mivelhogy a gépházban teljesen állni fog a levegő. Én alapból ezekre gondoltam: CPU+NB+SB+GPU+HDD+TÁP.
Elég, ha ezeket hűtőd.

Esetleg RAM? FET-ek az alaplapon? Vagy más?
Nem szükséges. Viszont tegyél még egy 120-as ventilátort a házba. Ezzel - például egy melegebb nyári napon - bármikor át lehet szellőztetni a rendszert. Működését program segítségével automatizálhatod, hogy egy bizonyos rendszer-hőmérsékleti érték felett kapcsoljon csak be.

Ja és ha olyan lesz a megoldás, hogy a pumpa külön van, nem beépítve ahogy a Reserator 2 -ben, akkor lehet azt valahogy halkítani/némítani gumilábakon kívül? Pld hogyha köréépítek valami hangszigetelőanyagot.
Persze. Nyilván ha valamilyen hangszigetelt dobozba teszed, halkabb lesz.

Végülis az sem lenne utolsó ha nem kéne nagyon sokat szerelnem vele, (ezért akartam eredetileg Reserator 2-t, de pár fórum olvasgatás lebeszélt erről) főleg a kevés gyakorlati tapasztalat miatt.
Ha az alkotóelemeket külön-külön vásárolod meg, akkor sem kell túl sokat szerelned. Bár ez relatív.

Ja és fontos lenne, hogy a géppel együtt magától induljon a hűtés is, ahogy a Reserator 2 esetében.
Vagy olyan pumpát veszel ami 12 voltról működik. Ez esetben a tápegységgel együtt bekapcsol az is. Vagy pedig veszel - esetleg készítesz - egy olyan szerkezetet ami egy relé segítségével vezérli a 230-as pumpát.

Tehát milyen alkatrészeket javasoltok ezen szempontok alapján amiket leírtam?
Konkrét termékeket nem ismerek. Ebben majd Zollka fórumtársunk biztosan készséggel segít neked.

Szerkesztette: <Euro> 2007. 11. 15. 12:02 -kor

#316 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 17:38

Idézet

Nem szükséges. Viszont tegyél még egy 120-as ventilátort a házba. Ezzel - például egy melegebb nyári napon - bármikor át lehet szellőztetni a rendszert. Működését program segítségével automatizálhatod, hogy egy bizonyos rendszer-hőmérsékleti érték felett kapcsoljon csak be.

Inkáb mégis csak teszek blokkot a FET-ekre is, és a RAMra is.
Tényleg teljesen ventillátormentessé szeretném tenni a gépet, meg a FET-eken már amúgy is van passzív hűtő, mert ezen a lapon már elég szépen fűtenek:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Tehát akkor CPU+NB+SB+GPU+HDD+TÁP+2_MOSFET+RAM. Ennyi mindent is nyugodtan felfűzhetek egy körre?
Tényleg, milyen sorrendben érdemes őket? A legkevésbé melegedőtől a legjobban melegedő felé, vagy fordítva, vagy milyen szempont szerint érdemes őket felfűzni egy körbe?

Idézet

Persze. Nyilván ha valamilyen hangszigetelt dobozba teszed, halkabb lesz.

Na igen, csak ugye persze akkor a pumpa nem tud szellőzni, és gondolom a pumpa is termel némi hőt.
Vagy ezek olyanok, hogy az eleve bennük menő vízzel már hűtik magukat? (végülis így lenne logikus)

Idézet

Vagy olyan pumpát veszel ami 12 voltról működik. Ez esetben a tápegységgel együtt bekapcsol az is.

Tényleg, eleve a tápra kötöm. :)

Amúgy nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat.

Hogyhogy más nem szólt eddig? Ennyire elijesztettem a többséget a szövegemmel?

#317 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 19:36

sokat kérdezel :)
meg azért nem is pörög annyira itt a vizes topic mint régebben (amikor mondjuk én is belekezdtem, vagy főleg még korábban, amikor még nagyban ment a barkácsolás - no offense!)
zollkának amugy teljesen passziv gépe van. erről megoszlanak a vélemények, azaz hogy jó-e, vagy nem a teljesen ventillátormentes gép.
nekem adottság meglenne (mo-ra2 radi) de mégsem mertem meglépni. a vizes táptól kicsit félek, a full vizes laptól meg nagyon. úgy érzem valamennyi légmozgásnak egészen egyszerűen muszáj lennie a házamban.
meg fogsz lepődni: egy olyan rendszerben, ahol a tápban (tagan 12 centis) és a házba van összesen 3db venti (a két házhűtő fix 5v-ról) ott már a pumpa a leghangosabb alkatrész. morog is, zajos is. pedig külön számára készitett szivacs házikóban lakik a házon kívül (a házban nagyon átadta a rezgést a háznak)

a winchester hűtése megint érdekes, nekem amikor bekerült a rendszerbe a 2900xt (már eladtam) akkor 50 fokos volt a viz terhelés alatt (más kérdés, hogy a vga meg 65 fokos volt :D) szóval 50 fokos vízzel melegítettem volna a winchestert, nem hűtöm... ezt azért jól át kell gondolni.
a 640-es gts helyett amugy egyértelműen az uj 8800gt-t kell venni, kevesebbet is fogyaszt, kevésbbé is melegszik. az EK-nak szerintem már van rá blokkja, meg az aquacomputernek is van g92 fullcover blokkja (nem is csunya).

#318 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 21:13

Idézet

a vizes táptól kicsit félek, a full vizes laptól meg nagyon.

Hogyhogy?
Mik a fenntartásaid vele?

Idézet

pedig külön számára készitett szivacs házikóban lakik a házon kívül (a házban nagyon átadta a rezgést a háznak)

Gumilábakkal valahogy próbáltad?

Idézet

a winchester hűtése megint érdekes, nekem amikor bekerült a rendszerbe a 2900xt (már eladtam) akkor 50 fokos volt a viz terhelés alatt (más kérdés, hogy a vga meg 65 fokos volt ) szóval 50 fokos vízzel melegítettem volna a winchestert, nem hűtöm... ezt azért jól át kell gondolni.

Na itt lép be a bekötési sorrend fontossága. Szal ha pld a wincsit előbbre teszed mint a GPU-t, akkor a wincsit hűti, a GPUhoz pedig egy eleve picivel melegebb víz érkezik. Tehát megfelelő sorrenddel ezt ki lehet védeni. Nem?

Idézet

a 640-es gts helyett amugy egyértelműen az uj 8800gt-t kell venni, kevesebbet is fogyaszt, kevésbbé is melegszik.

Basszus tényleg!
Most utánanéztem, nem is értem, hogy kerülte el eddig a figyelmem. Kevesebbet eszik, jócskán gyorsabb is, és még olcsóbb is, több mint egy huszassal!

Idézet

az EK-nak szerintem már van rá blokkja,

Hát ITT én nem találtam, de ha lenne is, honnan szerzem be?

Idézet

meg az aquacomputernek is van g92 fullcover blokkja (nem is csunya).

Biztosan elkerülte a figyelmem, de én nem találtam meg. Meg tudod mutatni valami linkkel?

#319 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 21:53

olvasd ezt: itt van Ek és AquagraFX blokk is a hozzászólások közt.
eddy szerint hétfőtől fenn lesz a webshopban a 8800gt fullcover blokk.

a vizes tápoktól azért félek, mert nem csak azok a dolgok melegednek, amik rá vannak kötve a hőleadó felületre. oké, hogy azok nyilván jobban, meg a rendes tápokban 105 fokig jó kondik vannak, de én már csak ilyen maradok :)

a pumpát próbáltam sokféle képpen, nem jött be. kicsi a házam tulajdonképpen, igy a függesztés kimaradt, azt hiszem az lett volna az egyetlen mód, hogy ne rezonáljon nagyon.

vizhő dolog: mindegy hova kötöd a blokkot, ha a viz a radiból kifelé 50 fokos.... ha egyszerűen nem tud többet a környezetnek leadni, akkro nincs mese. full passzivitáshoz mai csucs vga-val szerintem 2db mo-ra2 kell, vagy legalább 10 cape cora. meg egy erős pumpa.

#320 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 21:59

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 21:13

Na itt lép be a bekötési sorrend fontossága. Szal ha pld a wincsit előbbre teszed mint a GPU-t, akkor a wincsit hűti, a GPUhoz pedig egy eleve picivel melegebb víz érkezik. Tehát megfelelő sorrenddel ezt ki lehet védeni. Nem?

Nem igazan.

Egy egyensulyba beallt rendszernel nem nagyon van par foknal tobb fok differencia a radiatorba bemeno meleg, meg az onnan kijovo hideg kozott.
Szoval edesmindegy, hogy varialod a blokkok sorrendjet...

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.