Elküldve: 2007. 08. 10. 17:58
jó kérdések sora.
kezdjük azzal, hogy a "nagyon jó léghűtés" az sajnos nem elég jó. főleg a vga hűtésére szolgáló megoldások. a gyári ESZMÉLETLEN hangos, a thermaltake meg nem fér el, és nem is kapható perpill, más meg egészen egyszerűen nincs.
volt korábban nagyon jó léghűtésem, de azokkal sem lehet elérni azt a szintet hangban, amit ez a rendszer pillanatnylag hoz. és úgy itélem meg, a viz jobb hatással van a tuningra is.
tehát megvettem a vizhűtést.
a kiindulás az volt, hogy a gépem minél csendesebb legyen, hiszen mellette aludtam. amikor a rendszert vettem (másfél éve kb) akkor fele ekkora teljesitményt sem kellett hűtenie, és simán elvitte.
most, hogy már nem alszom mellette, plusz a gép hőleadása is legalább a kétszeresére nőtt, ugy tűnik kinőttem a passziv mo-ra2 radit, és nincs is feltétlen szükség a passzivitására.
radiból nem fér el egy másik a másik oldalra csak ha házat cserélek (pénz), de ez az egy meg ugye passzivan terhelés alatt kevés. (pedig nem kicsi, hiszen ráfér 9db 12-es venti, 390*390-es)
2 választásom volt:
- veszek egy másik ugyanekkora radit
- veszek a mostanira 9db ventit.
a második jelenleg olcsóbb megoldás, és szerintem több hő leadására is képes.
a rendszer 2D-ben, ahol számomra továbbra is lényeges a hang - a ventik nélkül fog működni. ennél nem tudok halkabb működést elérni levegővel.
3D-ben, ahol pedig nem hallom, mert fülessel játszom, na ott meg kisegítésként mind a 9 venti megy majd próbaképpen 5v-ról. de ott meg nem igen számít a hang, bár pillanatnyilag nincs elképzelésem mennyi hangot csinál a 9 db venti 5v-ról.
igy szerintem egy baromi erős és mindemellett nagyon halk rendszerem van.
a tápot még le kell cserélnem, mert hangos. a gyári 22 dba szerintem lefelé van kerekitve egy csöppet, igy egy 520-as corsair költözik majd be, aminek egy 500-as moduláris seasonic az alapja, és a tesztek alapján ez az egyik leghalkabb ventis táp.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2