HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VII. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   zoltenya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 22. 20:21

Idézet: gemini - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 21:09

ennek semmi értelme.... :think:
mi viszi el a hőt a processzorról? mert se a cső, se a tartály nem épp hővezető önmagában

mint mondtam, ez nagyon egyszerű rendszer, és ebben a témában enyhén szólva láma vagyok. a rendszer lényege annyi, mint mikor egy meleg dolgot vízzel borítasz le, persze nem borítom le a gépem. egy egyszerű hűtőrácsot víz hűt, a víz folyamatosan áramlik, az áramlás egy egyszerű elektromotorral történik. nem tudtok valami honlapot, mely ezzel a témával foglalkozik?

#542 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 23. 12:34

Idézet: zoltenya - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 21:21

mint mondtam, ez nagyon egyszerű rendszer, és ebben a témában enyhén szólva láma vagyok. a rendszer lényege annyi, mint mikor egy meleg dolgot vízzel borítasz le, persze nem borítom le a gépem. egy egyszerű hűtőrácsot víz hűt, a víz folyamatosan áramlik, az áramlás egy egyszerű elektromotorral történik. nem tudtok valami honlapot, mely ezzel a témával foglalkozik?

:think: ez a fórum nem jó? :confused: csak körül kellene nézni :idea:
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#543 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 14:12

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 22:31

Van egy kis ogndom... új blokk és nagy az ellenállása kissé; a 1046 morog mint a gép :(
Tippek?
Kép
Kép
Kép

picit tágítottam a lukaon de a talp lesz a szűk keresztmetszet. Eheimbe elvileg új rotort raktam kb 2-3 éve, nem tudom mennyit kophatott. :(

http://mcpite.uw.hu/MOV00054.3gp

Ehez a blokkhoz Laing DDC vagy valamelyik variánsa dukál. Ha pedig az Eheim a szívügyed, akkor meg a blokkból kell kisebb ellenállásút vásárolni. Ma már kis ellenállású (és jó teljesítményű) blokkokból egész olcsón lehet szerezni.

#544 Felhasználó inaktív   zoltenya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 21:08

Idézet: gabyka - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 12:34

:think: ez a fórum nem jó? :confused: csak körül kellene nézni :idea:

de, de tökéletes

#545 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 21:30

Idézet: zoltenya - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 21:21

momo.uw.hu vagy az aláírásom...

Lojá, igen. Arra a pumpára nicns most keret sem, és tartállyal sem akarok bacakodni; ez az eheim fő ütőkártyája jelenleg.
Blokkcsere lehet, 1-2 hét plusz már 2 blokk állna a polcon...

A c változatot részesítettem előnyben.
1,eheim mod elvégzése
2, vízcsere hogy a kis izé ne akadályozzanak
3,
a,kibővítjük a lukakat a felső darabon
b,megtoldjuk 8 lukkal
c,amiből 4 már az elkerülő körből kapja a vizet
d,talpon a tüskék sarkai közé fúrok (összes közé, pff...)
e,oldalról is megfúrom kicsit a 'bejáratokat'
f,a felsőn a 3 vályatot szélesítem
g,azok közti gátakat kivágom
h,oda bevezető nyílást tágítom

Jah, most kb jó...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#546 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 02:08

Én nem értem egyébként... Az X2O pumpának meg sem kottyant az a blokk, nemtom hogy a tiéd miért hasal el rajta... :think:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#547 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 09:50

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 3:08

Én nem értem egyébként... Az X2O pumpának meg sem kottyant az a blokk, nemtom hogy a tiéd miért hasal el rajta... :think:

Mert megszivattál vazze :D
Vszínű a szivárgásgátló tett be kicsit meg a rotor is ment már 3 évet 7/24ben, a pumpa meg kb 5 évet 7/24ben. Vízcsere, iszonyat sok mosás, ; nem ksi melóvel blokk ellenállásának csökkentése - és most ok.

Egyébkétn ha megnézed a High Flow modellek nem véletlen jelentek meg ez után a gyártó kínálatában; szal nem lehettem egyedül ezzel ;)

Még a rugós izével való felfogatás laza 15 perc volt, de feltornásztam - és hátlapi merevítővel legalább :)

De már  benn van végre... http://mcpite.uw.hu/gepem/DSC02739.JPG
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#548 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 20:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 22:30

momo.uw.hu vagy az aláírásom...

Lojá, igen. Arra a pumpára nicns most keret sem, és tartállyal sem akarok bacakodni; ez az eheim fő ütőkártyája jelenleg.
Blokkcsere lehet, 1-2 hét plusz már 2 blokk állna a polcon...

A c változatot részesítettem előnyben.
1,eheim mod elvégzése
2, vízcsere hogy a kis izé ne akadályozzanak
3,
a,kibővítjük a lukakat a felső darabon
b,megtoldjuk 8 lukkal
c,amiből 4 már az elkerülő körből kapja a vizet
d,talpon a tüskék sarkai közé fúrok (összes közé, pff...)
e,oldalról is megfúrom kicsit a 'bejáratokat'
f,a felsőn a 3 vályatot szélesítem
g,azok közti gátakat kivágom
h,oda bevezető nyílást tágítom

Jah, most kb jó...

Ahogy érzed. Ha elég a teljesítmény úgy is, akkor nem para.

Egyébként pedig a High-Flow modellek is csak a közdarabban térnek el, tehát ha kicsit korábban olvasom a h.sz.-ed, akko szívesen lefotózom, hogy ott mit műveltek az "alfások". ;)

#549 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 14:48

Gondolom hasonlót, gyárilag.
Hogyne lenne jó a teljesítmény, ne vicceljünk :)

Más kérdés hogy a q**a radi csonkjánál szivárog most, de zöld víz. Amin nem csodálkoznék ha most is beleroktam volna a zöld festéket; de nem... 1,5 vízre meg öntöttem 1,5 deci alkoholt elgalább úgyhogy algának sem illene lennie...
(vaaaagy kifolytból elpárolgott és az kezdett el algásodni csak? A hülye cső csaknem fog :think:)

#550 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 21:44

a szuperhajlékony alphacool csövek tiszta zöldek lettek nálam is.
a viz mondjuk tökéletesen tiszta volt, de ez a szmötyi szerű valami kiült a csőben. a blokkban nem, igy nem zavart.
ha visszakeresed öcsém linkelt képet itt (vagy a komplett vizhűtés topicban) ugyanazokat a csöveket használja mint én és neki is zöld...
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#551 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 22:10

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 15:48

Gondolom hasonlót, gyárilag.
Hogyne lenne jó a teljesítmény, ne vicceljünk :)

Más kérdés hogy a q**a radi csonkjánál szivárog most, de zöld víz. Amin nem csodálkoznék ha most is beleroktam volna a zöld festéket; de nem... 1,5 vízre meg öntöttem 1,5 deci alkoholt elgalább úgyhogy algának sem illene lennie...
(vaaaagy kifolytból elpárolgott és az kezdett el algásodni csak? A hülye cső csaknem fog :think:)

Ugyanazt már csak azért sem, mert a talp nem változott.

Nem raktam szmájlít, tehát nem viccelek:) Nem véletlen vannak furatok ott, akkora számban, olyan átmérővel, ahogy vannak. :rolleyes:

Szabad kérdeznem tőletek, hogy milyen folyadékot hasnáltok?

MC Pite alkoholja már nem szívderítő magában sem. Nem is értem miért kell még mindíg kísérletezgetni. :think:

#552 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 12:20

ha engem kérdezel - desztviz + alphacool algásodásgátló/korroziógátló volt benne, és bezöldült a cső  :think:
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#553 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 13:51

Nálam alapból ioncserélt víz+1.5dl 96%-os volt benne sokáig, akkor maximum a csövek elején volt itt-ott pici barna valami, az is csak egy vékony vonal. Raktam bele korróziógátlót, meg pumpakenőt, erre megjelent a zöld és a barna is nagyobb mennyiségben. Vízcserét csináltam, most megint csak ioncserélt meg alkesz, és megint relatíve tiszta a cucc. Lehet kipróbálok majd valami más korróziógátlót, hátha. Vagy ami még tervben van, hogy az egyetlen alu alkatrészemet(tartály) is legyártatom vhol rézből. Drága lesz, de akkor már minden réz, meg felületkezelt réz lesz a rendszerben, és az talán jobb lesz.

Szerkesztette: freeone 2008. 08. 04. 13:52 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#554 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 05:54

nem tudom volt e mar, par eve nem jarok erre  :Đ
http://www.ms.ornl.gov/researchgroups/cmt/...Electronics.pdf

grafitszivacs  :up:

#555 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 11:09

Huuhh... Ez érdekes, de mi is ez pontosan?
Ja kérdésem is van még 1.
Fórumtársakhoz! :)
Szeretném újra vízhűtésűvé alakítani a gépem.
Eddig sima amd hűtővel ment a dolog, de van 3 blokkom. (CPU, GPU, NB) és most ott tartanék, ha tudnám persze,h hogy tudom felapplikálni a procira (X2 4000+) a blokkot, akkor marha jó lenne. Valami olyan megoldás kéne, amit csak bekattintok a fülekbe, és kész... vagy inkább lukazzak?
Szerintetek melyik megoldás a király? :respect:

#556 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 14:24

Idézet: carr - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 12:09

Huuhh... Ez érdekes, de mi is ez pontosan?
Ja kérdésem is van még 1.
Fórumtársakhoz! :)
Szeretném újra vízhűtésűvé alakítani a gépem.
Eddig sima amd hűtővel ment a dolog, de van 3 blokkom. (CPU, GPU, NB) és most ott tartanék, ha tudnám persze,h hogy tudom felapplikálni a procira (X2 4000+) a blokkot, akkor marha jó lenne. Valami olyan megoldás kéne, amit csak bekattintok a fülekbe, és kész... vagy inkább lukazzak?
Szerintetek melyik megoldás a király? :respect:

Szerintem a lyukas megoldással jobban jársz. Igaz hogy a füles egyszerűbb, de sérülékenyebb is. Ha meghúzod izomból a prociblokkot, úgy ahogy ildomos, akkor elpattanhat az a műanyag keret és a procid hűtés nélkül maradhat...

Szvsz biztosabb a lyukakba rögzíteni. :)
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#557 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 21:44

Valahogy így agyaltam én is. A kérdés csak az, h egy HOC 3.0-s blokkot hogy fogassak rá? :confused:

#558 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 00:07

Nem is a hogy, inkább a mivel a gondom...

#559 Felhasználó inaktív   R.W. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 21:17

Sziasztok!

Háhh:) Végre egy vizes fórum ami még nem döglött be:)
Az lenne a kérdésem, mi van akkor ha "erőszakosan" hűtöm le a lötyőt? Úgy értem, a radiátort, vagy a tartályt egy rendes, kereskedelmi forgalomban lévő hűtőgépen vezetném keresztül, amit nem messze raknék a géptől. ( Nem mellékesen a sörömért sem kéne messzire menni:) ). Okozhat ez lecsapódást, vagy bármi kellemetlenséget? Szeretném a ventillátorok számát minimalizálni, ugyanis nem sok értelmét látom annak, ha a lötyit újfent ventillátorok legyezik...
Másik tényező, hogy egy 3GHz-s kazán Northwoodról van szó, amit szeretnék kicsit megsürgetni...
Nem volt időm végigolvasni, szóval nemtom volt-e már szó hasonlóról. Ha igen, akkor bocsi.

#560 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 21:26

sajnos számolni kell a páralecsapódás veszélyével.
nagyban függ attól hogy mennyire párás a környezet, és mennyire hűtöd le a löttyöt.
megfelelő szigeteléssel viszont egyáltalán nem gáz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.