HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VII. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 08. 22:05

Idézet: R.W. - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 22:17

... Úgy értem, a radiátort, vagy a tartályt egy rendes, kereskedelmi forgalomban lévő hűtőgépen vezetném keresztül...

aminek a kompresszora kb 2 óra alatt totálkárosra fog égni a manőveredtől :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#562 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 22:06

a northwood egyáltalán nem kazán mondjuk egy prescott-hoz képest :)
és a mai játékok és alkalmazások mellett szinte mindegy, hogy a northwood 3.2 vagy 3.6ghz-en megy. sajnos..
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#563 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 23:22

Idézet: Lojá - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 23:10

Ugyanazt már csak azért sem, mert a talp nem változott.

Nem raktam szmájlít, tehát nem viccelek:) Nem véletlen vannak furatok ott, akkora számban, olyan átmérővel, ahogy vannak. :rolleyes:

Szabad kérdeznem tőletek, hogy milyen folyadékot hasnáltok?

MC Pite alkoholja már nem szívderítő magában sem. Nem is értem miért kell még mindíg kísérletezgetni. :think:

Én a vízhűtéses kezdetem óta (húhh milyen rég is volt már..... :) ) az innovaprotect féle löttyöt használom desztvízzel bekeverve. Az égvilágon semmi baja nincs még több év után sem, tiszta átlátszó és olyan a víz mint amikor beleöntöttem. Igaz nem öntök hozzá semmi színező és uv reagens stb.. löttyöt.

#564 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 23:23

Zollkával mi van ki tudja?  :think:  Kurvarég nem beszéltem vele.... :o

#565 Felhasználó inaktív   R.W. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 09. 15:21

gemini: Rosszul emlékeztem, Prescott magos :banghead: (auh) Megkavart a procicsere...
3.9-ig egész jól elmegy, de izzadok mellette, a venti hangja meg szétdarálja az agyam...ezért vágtam bele ebbe az agymenésbe.
kAy: Az volt a csízióm, hogyha a folyadék hőmérsékletét aktív használat közben is alacsonyan lehet(ne) tartani, akkor nem okozhat(na) a hűtőnek sem gondot ennek szinten tartása, visszahűtése. Ehez persze megfelelő mennyiségű folyamatosan hűtött lötyőt kell(ene) mindig benne tartani, hogy az átkeringetett anyag ne emelje a "nagycucc" hőjét. Remélem elég kacifántosan fogalmaztam :D Gondolkodtam a Zalman féle passzív hűtésen, de ahogy néztem teszteket a hatásfoka nem lenne jobb mint a mostani....bár tény, sokat halkítana.
WiZARD: Melyik szigetelésre gondoltál konkrétan?

#566 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 15:39

szerintem páralecsapódásra gondol wizzard
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#567 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 15:55

igen, megfelelő "szivaccsal" leburkolni mindent, hogy ne legyen párás, és főleg ne csöpögjön....

mellesleg mint kAy írta, átlag hűtő valószínüleg nem szereti ha folyamatosan belülről fűtöd 100-150 wattal, és ezáltal szinte folyamatosan mehet a kompresszora.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#568 Felhasználó inaktív   R.W. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 16:02

Szóval akkor az a soksok előhűtött anyag a hűtőgépben sem lenne szerintetek elég ahoz, hogy ellensúlyozza a beáramlott meleg cucc nagyrészét?

#569 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 17:26

attól függ. ki kell számolni, hogy az előhűtött anyagot mennyi idő alatt fűti fel a gép. onnan kezdve hogy felfűtötte, és bekapcsol a hűtő kompresszora, folyamatosan menni fog.
szóval az is kérdés hogy a gépet mikor és mennyit használod. ha 2-3 órákat használod, akkor megfelelő mennyiségű (hőkapacitású) hűtőfolyadékkal nem lesz gondod. ha 24/7 megy a gép, akkor nincs az a mennyiségű hűtőfolyadék ami elég lenne.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#570 Felhasználó inaktív   R.W. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 18:04

Van úgy hogy kikapcsolom :D  Szóval akkor felejtős....vágom...azért köszi :)
Marad a lakáson kívülre költöztetett radiátor+venti kombó.

#571 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 08:41

Idézet: Lojá - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 23:10

Ugyanazt már csak azért sem, mert a talp nem változott.

Nem raktam szmájlít, tehát nem viccelek:) Nem véletlen vannak furatok ott, akkora számban, olyan átmérővel, ahogy vannak. :rolleyes:

Szabad kérdeznem tőletek, hogy milyen folyadékot hasnáltok?

MC Pite alkoholja már nem szívderítő magában sem. Nem is értem miért kell még mindíg kísérletezgetni. :think:

Te miről beszélsz? Másfél literhez ioncserélt vízhez ment egy-másfél deci alkholol... Ez nem kísérlezetgetés, ez kell bele!

R.W., inkább procicsere? :D

Szerkesztette: MC Pite 2008. 09. 30. 08:48 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#572 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 02. 22:41

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 9:41

Te miről beszélsz? Másfél literhez ioncserélt vízhez ment egy-másfél deci alkholol... Ez nem kísérlezetgetés, ez kell bele!

R.W., inkább procicsere? :D

Aszem kicsit késői válasz, de...

Én arról beszélek, hogy sok anyag nem tolerálja az alkoholt, meg arról, hogy az alkohol könnyen elillan, meg...

Ellenben a a nromális, kenést megoldó, korróziót gátló és algásodást csírájában elfojtó adalékokkal szemben. (ami pölö lehet akár márkás fagyálló is).

Tehát nem, nem az kell bele! :omg:

#573 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 02:50

Nem először írom már le, ebbe a topikba, hogy az én vízhűtésem tiszta ioncserélt vízzel működik már negyedik éve. 2004 decembere óta kering, szállítja a hőt átlagosan napi 20-22 órában. Egyszer sem cseréltem le. Még akkor sem kellett megtennem - köszönhetően a gyorscsatlakozóimnak -, amikor a számítógépem hardver elemeit frissítettem. Mindössze három-négy havonta rátöltök hozzávetőlegesen 0,4-0,6 dl-t. A vizem kristálytiszta. Ezek után én még akkor sem töltenék hozzá adalékanyagot, ha fizetnének érte. Uff!

#574 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 07:59

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 3:50

Nem először írom már le, ebbe a topikba, hogy az én vízhűtésem tiszta ioncserélt vízzel működik már negyedik éve. 2004 decembere óta kering, szállítja a hőt átlagosan napi 20-22 órában. Egyszer sem cseréltem le. Még akkor sem kellett megtennem - köszönhetően a gyorscsatlakozóimnak -, amikor a számítógépem hardver elemeit frissítettem. Mindössze három-négy havonta rátöltök hozzávetőlegesen 0,4-0,6 dl-t. A vizem kristálytiszta. Ezek után én még akkor sem töltenék hozzá adalékanyagot, ha fizetnének érte. Uff!

Most mondjam azt, hogy attól. hogy Te így használod, attól nem biztos, hogy így jó?

- a szivattyúdnak biztos, hogy semmi kenést nem adsz
- a vized lehet, hogy tiszta, viszont a blokkok felületét azért megnézném

hogy csak a fontosabbakat említsem.

Ha Neked megfelel így és elégedett vagy vele, akkor használd nyugodtan.
Viszont másoknak ajánlani szerintem akkor sem tanácsos. Persze az enyém is csak egy vélemény.

#575 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 16:11

Idézet: Lojá - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 8:59

Most mondjam azt, hogy attól. hogy Te így használod, attól nem biztos, hogy így jó?

- a szivattyúdnak biztos, hogy semmi kenést nem adsz
- a vized lehet, hogy tiszta, viszont a blokkok felületét azért megnézném

hogy csak a fontosabbakat említsem.

Ha Neked megfelel így és elégedett vagy vele, akkor használd nyugodtan.
Viszont másoknak ajánlani szerintem akkor sem tanácsos. Persze az enyém is csak egy vélemény.

Most elgondolkodtattál.

Hogy a pumpának van-e kenése, illetve, hogy mennyire van neki rá szüksége azt nem tudom. Egy Hydor L20-ast használok. Ez egy viszonylag olcsó darab. Igazság szerint nem terveztem neki hosszabb életet, mint amit már megélt. Ha holnap adja meg magát, akkor is elégedett leszek, hogy eddig bírta.

A blokkokat illetően lehet, hogy igazad van. Sajnos ezt is csak akkor fogom megtudni, ha eldugul valamelyik. Nem tudom szétszedni, sem belenézni. Talán majd pár év múlva egy apró endoszkóppal belekukkantok. Vagy beküldök majd néhány felderítő nano robotot.

Szóval egyenlőre nem fogok hozzányúlni. Sőt. Hogy ezt minél később kelljen megtennem, este még mondok egy imát is érte.

Egyébként lehet, hogy azért ódzkodom az adalékanyagoktól, mert egyszer már megjártam vele: 2004. dec. 31., péntek - 0:30 és az azt követő hozzászólások

#576 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 18:28

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 17:11

Most elgondolkodtattál.

Hogy a pumpának van-e kenése, illetve, hogy mennyire van neki rá szüksége azt nem tudom. Egy Hydor L20-ast használok. Ez egy viszonylag olcsó darab. Igazság szerint nem terveztem neki hosszabb életet, mint amit már megélt. Ha holnap adja meg magát, akkor is elégedett leszek, hogy eddig bírta.

A blokkokat illetően lehet, hogy igazad van. Sajnos ezt is csak akkor fogom megtudni, ha eldugul valamelyik. Nem tudom szétszedni, sem belenézni. Talán majd pár év múlva egy apró endoszkóppal belekukkantok. Vagy beküldök majd néhány felderítő nano robotot.

Szóval egyenlőre nem fogok hozzányúlni. Sőt. Hogy ezt minél később kelljen megtennem, este még mondok egy imát is érte.

Egyébként lehet, hogy azért ódzkodom az adalékanyagoktól, mert egyszer már megjártam vele: 2004. dec. 31., péntek - 0:30 és az azt követő hozzászólások

Némi iróniát vélek felfedezni az írásodban.

Viszont az tény, hogy rengeteg ember használ normális fagyállót például adaléknak és nincsenek gondjaik, mint ahogy nekem sincsenek köbö 6 éve.

#577 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 20:16

Idézet: Lojá - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 19:28

Némi iróniát vélek felfedezni az írásodban.

Viszont az tény, hogy rengeteg ember használ normális fagyállót például adaléknak és nincsenek gondjaik, mint ahogy nekem sincsenek köbö 6 éve.

Nem volt benne irónia. Komolyan gondoltam, amit írtam. Tényleg igazad lehet a blokkok belsejét és a pumpa kenését illetően. És eddig ezekkel az érvekkel én nem számoltam. Imát perszer nem mondtam este. Azt viccnek szántam.

Én anno nem fagyállót vagy alkoholt öntöttem a vízbe, mint azt mások szokták. Apum ajánlotta, hogy hoz a munkahelyéről, a Bosch-ból olyan adalékot, amit az ottani üzemi gépek vízhűtésébe kevernek. Most már tudom, hogy ez valami egészen más lehetett, mint a fagyálló vagy az alkohol.

#578 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 22:32

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 21:16

Nem volt benne irónia. Komolyan gondoltam, amit írtam. Tényleg igazad lehet a blokkok belsejét és a pumpa kenését illetően. És eddig ezekkel az érvekkel én nem számoltam. Imát perszer nem mondtam este. Azt viccnek szántam.

Én anno nem fagyállót vagy alkoholt öntöttem a vízbe, mint azt mások szokták. Apum ajánlotta, hogy hoz a munkahelyéről, a Bosch-ból olyan adalékot, amit az ottani üzemi gépek vízhűtésébe kevernek. Most már tudom, hogy ez valami egészen más lehetett, mint a fagyálló vagy az alkohol.

Akkor félreértettelek, 1000 bocsánat érte. :respect:

Érdekes cucc lehetett édesapád szerzeménye. A helyedben én sem gondoltam volna rá, hogy kárt tehet a rendszerem bármely egységében is. :(

Jelenleg a Valvoline Super-Coolant mellett teszem le a voksom. Beszerzési forrást nem linkelek, mert nem lenne etikus szakmai topicban. :cool2:

Ha érdekel, bepötyögöd egy keresőbe. ;)

#579 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 00:02

Idézet: Lojá - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 23:32

Akkor félreértettelek, 1000 bocsánat érte.

Ugyan már. Semmi sem történt.

Érdekes cucc lehetett édesapád szerzeménye. A helyedben én sem gondoltam volna rá, hogy kárt tehet a rendszerem bármely egységében is.

Pedig először én is kételkedtem benne. Illetve féltem a bizonytalantól. Apumtól még a folyadék nevét, paramétereit is elkértem - amiből végül semmit sem sikerült leszűrnöm. A neten szintén semmi információt nem találtam róla. Valamilyen gyári adalékanyag lehetett. Most már mindegy...

Jelenleg a Valvoline Super-Coolant mellett teszem le a voksom. Beszerzési forrást nem linkelek, mert nem lenne etikus szakmai topicban.

Nem tudom, hogy etikus-e vagy sem. Nekem az a véleményem az ilyesmiről - legyen szó bármilyen médiában elhangzott jelenleg reklámnak minősülő dologról -, hogy vicc az egész. Kereskedelmi termékekről normálisan már el sem hangozhat semmi? Virágnyelven kell beszélni? Vagy kisípolni mindent? De ez most csak úgy mellékesen jutott az eszembe.

Köszönöm az ajánlást. Majd eszembe fog jutni, ha a szükségét érzem.

#580 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 00:38

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 1:02

Ugyan már. Semmi sem történt.

Pedig először én is kételkedtem benne. Illetve féltem a bizonytalantól. Apumtól még a folyadék nevét, paramétereit is elkértem - amiből végül semmit sem sikerült leszűrnöm. A neten szintén semmi információt nem találtam róla. Valamilyen gyári adalékanyag lehetett. Most már mindegy...

Nem tudom, hogy etikus-e vagy sem. Nekem az a véleményem az ilyesmiről - legyen szó bármilyen médiában elhangzott jelenleg reklámnak minősülő dologról -, hogy vicc az egész. Kereskedelmi termékekről normálisan már el sem hangozhat semmi? Virágnyelven kell beszélni? Vagy kisípolni mindent? De ez most csak úgy mellékesen jutott az eszembe.

Köszönöm az ajánlást. Majd eszembe fog jutni, ha a szükségét érzem.

Innen is látszik, hogy sokszor nem lehet elég körültekintő az ember.

Reklámra: Alapból sz@rok az ilyenekre, csak magamat (pontosabban konkrét terméket) nem akartam reklámozni direktben. :rolleyes:

Az ajánlást pedig szívesen. ;)

Hátha érdekel Téged és másokat is, hogy most fejeztem be a Swiftec Apogee GTX konfigos tesztjét: Swiftech Apogee GTX - A brutális

Az eddigi tesztek is elérhetők a főoldalról...

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.