Idézet: ion - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 11:31
Nem akarok abszolút idiótának tunni, de vagy atejtettek, mint kulát a palánkon vagy nem olvastam el valahol a kisbetűs részt...
Mult honapban vettem meg ezt a Pannon feltöltős mobilinternetet a külföldi vendégeimnek, és pár napja lejárt az egy hónap. Mondtam nekik, nem gond, csak rá kell rakni pénzt a kártyara. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondták, legalább 5990 forintnak kell rajta lennie. OK, akkor csak rá kell rakni... Persze a feltöltés 5000 forintos vagy 10000 forintos címletekben történhet... Sebaj, rakjunk rá 10000-et, megtörtént.
Még mindig nem tudtak csatlakozni, ráadásul nem is a program dobta a hibaüzenetet, hanem az oprendszer.
Felhívtam megint a pannont, kiderült, hogy ha az egy hónap lejárta után nincs pénz a kártyán, akkor azonnal deaktiválódik a szolgáltatás, és újra kell indítani. Persze ez még nem minden, mert - ha újra akarom indítani a szolgáltatást - plusz pénzt számolnak fel naponta (attól a naptól, amikor lejárt az egy hónap, addig a napig, amíg újraaktiváltatom a szolgáltatást). Na most, ez a 3-4 napos szarakodás 900 forintba került. Ezt elhiszi valaki?
Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan, mintha hűségszerződés lenne, vagyis ha nem akarom minden hónapban használni, akkor keményen csengetni kell a szüneteltetett napok után. LOL?
Én ma kérdeztem erre rá a 1220-on, és nekem azt mondták a "kihagyásnak" nincs plusz költsége.
Adott esetben lehet érdemesebb egy új csomagot venni.
Egyébként én is átvertnek érzem magam a következők miatt.
kifizeted a 30 napot ( 5GB-ot) és azt hiszed, most 30 napig van neted, ha belül maradsz az 5GB-on.
Hát nem.
Van egy önkényesen kiválasztott periódusa a csomagnak, és a 30 nap ezen fordulónapok között él (persze 30 napokból így nem rakható ki egy folyamatos év, de ez másik kérdés)
Ha aktiválod mondjuk 5.-én, és a fordulónapod 10.-e lesz, akkor 10-éig használhatod, DE csak az erre az időszakra arányosított forgalmat (tehát kb 840MB-ot) használhatod fel. Ez volna a törthónap. Ezután ha tovább szeretnéd használni a kifizetett (!!!) 30 napból maradó részt, akkor be kell fizetned a törthónapra (5/30 részt azaz kb 1000Ft-ot) különben nem tudják leemelni a következő időszakra a teljes árat.
Hát erősen átb$$$szás szaga van az ügynek, mert azt nem hiszem, hogy ilyen ócska elszámoló rendszert lehet írni a XXI. században. (ha meg lehet, akkor adják ajándékba a tört hónapot)
Tehát ha az a terved, hogy 2 hetes nyaralásra veszel egy ilyen csomagot, akkor szinte biztosan nem férsz bele a 30 napba, mert közbe jön egy periódus és pengetned kell. Ha pedig másnap valami nagyot szeretnél letölteni (jött egy fontos munka), ami azért simán elférne az 5GB mellett, akkor az sem fog összejönni, mert kimeríted az önkényesen szétszabdalt keret tört hónapra eső részét.
Kifizetek 30 napot és 5GB-ot, és az se nem 30 nap, se nem 5GB.
Egyébként műszakilag a szolgáltatás rendben van.