HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 12. 13:42

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 23:12

Sziasztok

Milvel érdemes követni a felhasznált forgalmat, hogy az ember képben legyen, és ne érje váratlanul ha kifut az 5GB-ból?
Van esetleg erre lehetőség a szolgáltató honlapján? (Pannon, voda vagy t-mobile)

Gondolom a korlátlan csomag használóinak ez nem ügy ;), de nekem az előfizetés nem jó.

pannonline.pannon.hu oldalon kovetheted, ugyan nem real time,de eleg jol lehet kovetni az allast.
ezen kivul ha egy gepen hasznalod,a mobile connect program is csinal sztatisztikat.

#1002 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 13. 09:04

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 23:12

Sziasztok

Milvel érdemes követni a felhasznált forgalmat, hogy az ember képben legyen, és ne érje váratlanul ha kifut az 5GB-ból?
Van esetleg erre lehetőség a szolgáltató honlapján? (Pannon, voda vagy t-mobile)

Gondolom a korlátlan csomag használóinak ez nem ügy ;), de nekem az előfizetés nem jó.

Ha a modem szoftvere nem tudja ezt az opciót, én a DU Meter-t ajánlanám erre a célra.

Jól vezeti a statisztikát, valamint rövid távú és hosszú távú limiteket is be lehet neki állítani.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1003 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 13. 10:32

Kis segítség kellene. Vodanet, Huawei E220 modem.

Alapból megy ugye a képek tömörítése webböngészéskor, ki lehet ezt kapcsolni valahol, mert ok hogy egy shift+a -val meg lehet nézni eredetiben, de elég unalmas mindig nyomogatni, meg van pár (pl iwiw) új ablakban nyíló kép amit nem is lehet feljavítani.....nos, van erre megoldás????

#1004 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 10:36

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 11:32

Kis segítség kellene. Vodanet, Huawei E220 modem.

Alapból megy ugye a képek tömörítése webböngészéskor, ki lehet ezt kapcsolni valahol, mert ok hogy egy shift+a -val meg lehet nézni eredetiben, de elég unalmas mindig nyomogatni, meg van pár (pl iwiw) új ablakban nyíló kép amit nem is lehet feljavítani.....nos, van erre megoldás????

APN-nek állítsd be standardnet.vodafone.net -et...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1005 Felhasználó inaktív   nyirzoz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 11:51

Balatonfüredre megyünk nyaralni és érdekelne Pannonos tapasztalat esetleg sebességek.

Köszi!

#1006 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 15:38

Idézet: nyirzoz - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 12:51

Balatonfüredre megyünk nyaralni és érdekelne Pannonos tapasztalat esetleg sebességek.

Vodásnál több volt a 3G, bár néha ott is befigyelt a GPRS.
Make love not Wor.

#1007 Felhasználó inaktív   nyirzoz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 20:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 15:38

Vodásnál több volt a 3G, bár néha ott is befigyelt a GPRS.

Köszi Jahno!

#1008 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 15:14

Idézet: tamaske - Dátum: 2008. júl. 12., szombat - 12:42

pannonline.pannon.hu oldalon kovetheted, ugyan nem real time,de eleg jol lehet kovetni az allast.
ezen kivul ha egy gepen hasznalod,a mobile connect program is csinal sztatisztikat.

Pontosan hol lehet a forgalmat látni a pannon online-ban? Nekem csak a forintos egyenleget sikerült megtalálnom.

#1009 Felhasználó inaktív   plajos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 16:10

Internetes adatforgalom mérésére az ingyenes magyarul is tudó NetMeter-t ajánom.
Kijelzi a hálózat pillanatnyi adatforgalmát (le-/feltöltés), erről
grafikont készít, kijelzi a maximális sebességet, és összesítést is készít
napi, heti, havi bontásban. Megadható a számlázási periódus havi kezdőnapja,
és ekkor figyelmeztet a túllépésre, kijelzi hogy a periódus hátralevő részében
várhatóan naponta mennyi adatforgalmunk lehet úgy, hogy ne lépjük túl a havi
limitet.
Innét lehet letölteni: http://thebat.freeweb.hu/ a lap alján keresd.

#1010 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:26

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 16:14

Pontosan hol lehet a forgalmat látni a pannon online-ban? Nekem csak a forintos egyenleget sikerült megtalálnom.

pannonline almenu , szolgaltatasinformaciok, azon belul a szolgaltatasod soraban  jobbra kint egy zold forgalmi adatok gomb
ha nincs ilyen menu, akkor lehet hogy aktivalnod kell a kartyad

csak akkor szivok ezek a progamok, ha linuxot hasznalsz, vagz tobb gepen hasznalod a neted. akkor semmit nem ernek

Szerkesztette: tamaske 2008. 07. 15. 08:27 -kor

#1011 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 12:31

Nem akarok abszolút idiótának tunni, de vagy atejtettek, mint kulát a palánkon vagy nem olvastam el valahol a kisbetűs részt...
Mult honapban vettem meg ezt a Pannon feltöltős mobilinternetet a külföldi vendégeimnek, és pár napja lejárt az egy hónap. Mondtam nekik, nem gond, csak rá kell rakni pénzt a kártyara. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondták, legalább 5990 forintnak kell rajta lennie. OK, akkor csak rá kell rakni... Persze a feltöltés 5000 forintos vagy 10000 forintos címletekben történhet... Sebaj, rakjunk rá 10000-et, megtörtént.
Még mindig nem tudtak csatlakozni, ráadásul nem is a program dobta a hibaüzenetet, hanem az oprendszer.
Felhívtam megint a pannont, kiderült, hogy ha az egy hónap lejárta után nincs pénz a kártyán, akkor azonnal deaktiválódik a szolgáltatás, és újra kell indítani. Persze ez még nem minden, mert - ha újra akarom indítani a szolgáltatást - plusz pénzt számolnak fel naponta (attól a naptól, amikor lejárt az egy hónap, addig a napig, amíg újraaktiváltatom a szolgáltatást). Na most, ez a 3-4 napos szarakodás 900 forintba került. Ezt elhiszi valaki?
Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan, mintha hűségszerződés lenne, vagyis ha nem akarom minden hónapban használni, akkor keményen csengetni kell a szüneteltetett napok után. LOL?

#1012 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 13:17

Idézet: ion - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 11:31

Nem akarok abszolút idiótának tunni, de vagy atejtettek, mint kulát a palánkon vagy nem olvastam el valahol a kisbetűs részt...
Mult honapban vettem meg ezt a Pannon feltöltős mobilinternetet a külföldi vendégeimnek, és pár napja lejárt az egy hónap. Mondtam nekik, nem gond, csak rá kell rakni pénzt a kártyara. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondták, legalább 5990 forintnak kell rajta lennie. OK, akkor csak rá kell rakni... Persze a feltöltés 5000 forintos vagy 10000 forintos címletekben történhet... Sebaj, rakjunk rá 10000-et, megtörtént.
Még mindig nem tudtak csatlakozni, ráadásul nem is a program dobta a hibaüzenetet, hanem az oprendszer.
Felhívtam megint a pannont, kiderült, hogy ha az egy hónap lejárta után nincs pénz a kártyán, akkor azonnal deaktiválódik a szolgáltatás, és újra kell indítani. Persze ez még nem minden, mert - ha újra akarom indítani a szolgáltatást - plusz pénzt számolnak fel naponta (attól a naptól, amikor lejárt az egy hónap, addig a napig, amíg újraaktiváltatom a szolgáltatást). Na most, ez a 3-4 napos szarakodás 900 forintba került. Ezt elhiszi valaki?
Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan, mintha hűségszerződés lenne, vagyis ha nem akarom minden hónapban használni, akkor keményen csengetni kell a szüneteltetett napok után. LOL?

Én ma kérdeztem erre rá a 1220-on, és nekem azt mondták a "kihagyásnak" nincs plusz költsége.
Adott esetben lehet érdemesebb egy új csomagot venni.
Egyébként én is átvertnek érzem magam a következők miatt.

kifizeted a 30 napot ( 5GB-ot)  és azt hiszed, most 30 napig van neted, ha belül maradsz az 5GB-on.
Hát nem.
Van egy önkényesen kiválasztott periódusa a csomagnak, és a 30 nap ezen fordulónapok között él (persze 30 napokból így nem rakható ki egy folyamatos év, de ez másik kérdés)

Ha aktiválod mondjuk 5.-én, és a fordulónapod 10.-e lesz, akkor 10-éig használhatod, DE csak az erre az időszakra arányosított forgalmat (tehát kb 840MB-ot) használhatod fel. Ez volna a törthónap. Ezután ha tovább szeretnéd használni a kifizetett (!!!) 30 napból maradó részt, akkor be kell fizetned a törthónapra (5/30 részt azaz kb 1000Ft-ot) különben nem tudják leemelni a következő időszakra a teljes árat.

Hát erősen átb$$$szás szaga van az ügynek, mert azt nem hiszem, hogy ilyen ócska elszámoló rendszert lehet írni a XXI. században.  (ha meg lehet, akkor adják ajándékba a tört hónapot)

Tehát ha az a terved, hogy 2 hetes nyaralásra veszel egy ilyen csomagot, akkor szinte biztosan nem férsz bele a 30 napba, mert közbe jön egy periódus és pengetned kell. Ha pedig másnap valami nagyot szeretnél letölteni (jött egy fontos munka), ami azért simán elférne az 5GB mellett, akkor az sem fog összejönni, mert kimeríted az önkényesen szétszabdalt keret tört hónapra eső részét.

Kifizetek 30 napot és 5GB-ot, és az se nem 30 nap, se nem 5GB.

Egyébként műszakilag a szolgáltatás rendben van.

#1013 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 17:34

Ez valami totál hülyeség a pannyon részéről.  Direkt szivatásra van.

Ez a priódosusos dolog a számlás előfizetéseknél lévő számlazárásból jön. Ráerőszakolták a gagyi számlázó rendszerükre a feltöltős netet, ez lett belőle.

Számlásnál is elég hülyeség ez. Most cseréltem le 5gb-s csomagomat az 500mb-sre. A cserénél szóltak, hogy vigyázzak, mert az előző számlazárás és a felmondás között, ha sokat neteztem, akkor azt kiszámlázzák (időarányosan 5gb/hó) így inkább várjam meg a számlazárást és utána mondajm fel.  Az újnál meg megint szóltak, hogy a számlázárásig inkább ne használjam, mert megszívhatom. Tehát arra a 6 napra nem használhatom 500mb/30 *6 = 100mb-nél többet mert azt kiszámlázzák.

Szar az egész rendszerük.

#1014 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 17:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 18:34

...

A T-nél ugyanez van ... Vodát nem ismerem.
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1015 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 19:17

mennyire láttok létjogosultságot a következő elképzelésemben? :

a hagyományos hívások eltűnnek, a mobiltelefonszolgáltatók (mobil)internet szolgáltatókká válnak, és az összes (hang/kép/akármilyen)hívás (VO)IP-alapú szoval interneten keresztül menő és digitális lesz. emiatt nem lesz többé szükség a hagyományos hanghívások frekvenciasávjainak használatára, és azokat is internetes átvitelekre lehet majd használni, igy kiküszöbölve a problémát, hogy kevés a szabad frekvenciatartomány egy olajozottan müködö globális mobilinternet lefedettséghez. egész egyszerüen kb ott lehetne netezni, jól, ahol most van sima GSM térerő. erre az egészre az átállást ugy képzelem el mint ahogyan az analóg tv-ről átállnak viulágszerte a digitális/HD adásra, többlépcsősen és fokozatosan

ez úgy jutott eszembe hogy vannak tudtommal oylan készülékek amin fut a skype és akkor csak fizetsz egy netet, és minden hivásod ingyen van, vagyis illetve a skypenak fizetsz ha olyan irányba hívsz. de ahogyan a skype megoldotta, "mobil"szolgáltatók is kérhetnek majd pénzt néhány voip hivásért.....
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1016 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 19:24

Idézet: FireShadow - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 20:17

Valamennyire biztos, de a sima GSM alapú hívás azért nem mai darab, elég nehéz lenne nagy hirtelen lecserélni. Mert legyen a telefonon futó OS, meg voip készülék, meg net képes hálózat? Hanghívás még mindig kisebb erőforrást zabál.

HD adásra is csak sz é p  l a s s a n  fogunk átállni, egyelőre ez a digit TVzés is döcögősre sikeredett, Skype meg hiéba van, mindenki nem fog áttérni, ráadásul ahhoz net kell, meg infrastruktúra, aminek az előfizuja/percdíja nem lesz olcsóbb, mint a sima mobilosoknak.

Kontinensek közt meg egy csomó hívás már voip, legfeljebb nem tudsz róla. Kapcsolt dologért többet kell fizetni, mint a fix díjas netért, meg túloldali providernek a hívásokért.
Make love not Wor.

#1017 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 20:49

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 13:17

Én ma kérdeztem erre rá a 1220-on, és nekem azt mondták a "kihagyásnak" nincs plusz költsége.

Nem rádförmedni akarok (ezt mostmár egyszer meg fogom tenni az ügyfélszolgálaton), de szerintetek, akkor miért volt 900 forint ez a pár nap "kihagyás"?

#1018 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 21:03

Idézet: FireShadow - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 19:17

a hagyományos hívások eltűnnek, a mobiltelefonszolgáltatók (mobil)internet szolgáltatókká válnak, és az összes (hang/kép/akármilyen)hívás (VO)IP-alapú szoval interneten keresztül menő és digitális lesz. emiatt nem lesz többé szükség a hagyományos hanghívások frekvenciasávjainak használatára, és azokat is internetes átvitelekre lehet majd használni, igy kiküszöbölve a problémát, hogy kevés a szabad frekvenciatartomány egy olajozottan müködö globális mobilinternet lefedettséghez. egész egyszerüen kb ott lehetne netezni, jól, ahol most van sima GSM térerő. erre az egészre az átállást ugy képzelem el mint ahogyan az analóg tv-ről átállnak viulágszerte a digitális/HD adásra, többlépcsősen és fokozatosan

ez úgy jutott eszembe hogy vannak tudtommal oylan készülékek amin fut a skype és akkor csak fizetsz egy netet, és minden hivásod ingyen van, vagyis illetve a skypenak fizetsz ha olyan irányba hívsz. de ahogyan a skype megoldotta, "mobil"szolgáltatók is kérhetnek majd pénzt néhány voip hivásért.....

Teljes mértékben így lesz, ezek a folyamatok már elkezdődtek, a 4. generációs mobil hálózatok all-IP hálózatok lesznek vagyis minden IP alapon fog zajlani, csomagkapcsoltam. A 4. generációs mobilhálózatok előhírnöke az LTE, amiről ebben a topicban is már többször olvashattál. Világszerte az LTE 2010-11 felé fog legkorábban elindulni, idehaza is megjelenik majd szerintem 2011/12 felé, de természetesen az elterjedésének/kiépítésének ugyanúgy meglesz az evolúciós folyamata mint akár pl. most a HSPA-nak.

Ugyanúgy ahogy az első generációs mobil hálózatokat is már lekapcsolták, idővel ugyanez a sors vár majd a második generációs GSM hálózatokra is a hanghívásaikkal. Persze ez nem holnap lesz majd, inkább egy évtized múlva. Az átállás persze folyamatos és párhuzamos lesz, ugyanúgy ahogy TV váltásnál az analógról a digitálisra. De ez ugyanígy volt az analóg első generációsról a digitális 2. generációs mobil technológiára is. Csak mivel idehaza későn indult az analóg így viszonylag kicsi előfizetőtömeget kellett átmigrálni így kevésbé volt olyan látványos a váltás itthon. A nyugati országokban ahol viszont jóval nagyobb analóg mobil ügyfélkör volt, ott is eltartott egy ideig az átmigrálás 2. generációs digitálisra.

A frekvencia azért már nem olyan 1xű, az újabb generációs eszközök sávszélessége úgy növelhető hogy a felhasznált frekvenciát is növelik. Pl. a 3G HSPA hálózatoknál 5 Mhz széles frekit használtak, az LTE-nél már 20-at, a 4. generációs hálózatoknál pedig már 100 Mhz-et akarnak. Az egyre szélesebb frekiket, főleg ha sok szolgáltató van egyre nehezebb az alsó 1 Ghz alatti tartományba bezsúfolni, hisz ott nincsnek ekkora szabad tartományok. A GSM 900Mhz-es tartománya szűkös alig 25 Mhz széles a szabad freki, ebbe már a LTE sem fér bele, de még a HSPA is szűkösen. A 4. generációs hálózatok 100 Mhz széles sávját már elég problémás lesz az alsó tartományokba bezsúfolni, pedig azok előnyösebbek mert átmennek a falon így beltéri lefedettséget is adnak és az időjárásra is kevésbé érzékenyek, ráadásul a bázisállomásokat sem kell olyan sűrűn pakolni így költséghatékonyabbak is.

Szerkesztette: shabba 2008. 07. 17. 21:25 -kor

#1019 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 09:38

Idézet: ion - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 19:49

Nem rádförmedni akarok (ezt mostmár egyszer meg fogom tenni az ügyfélszolgálaton), de szerintetek, akkor miért volt 900 forint ez a pár nap "kihagyás"?

Csak tippelek, de lehet a következő periódus kezdetéig az arányosított költség. Nézd meg pannononline-on mennyi a felhasználható forgalom, amit szintén arányosan csökkentenek (szerintem ez a legkevésbé sem jogos)    az kb 5*900/5990 = 750MB kéne legyen.

#1020 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 09:59

Idézet: ion - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 13:31

plusz pénzt számolnak fel naponta (attól a naptól, amikor lejárt az egy hónap, addig a napig, amíg újraaktiváltatom a szolgáltatást). Na most, ez a 3-4 napos szarakodás 900 forintba került. Ezt elhiszi valaki?

Ez kizárólag netezésre való kártya? A pannont nem ismerem, a t-mobile-nál van netkártya, amit hasonló okok miatt nem szabad használni. Telefonálásra alkalmas dominóval netezek, és úgy kerülöm ki az 5 és 10 ezer ft-os feltöltéssel járó kellemetlenséget, hogy két kártyát használok. Ha például x kártyán van 8 rugó, akkor lebeszélem 6 ezerig, és utána indítok 5 gb-os netet, ezt használom 30 napig (ha esetleg túllépem az 5 gigát, akkor gyorsan leszopja az 5700 és a 6000 ft különbözetét, nem probléma). 30 nap után izzítom a másik kártyát, amit időközben szintén lebeszéltem 6 ezerig, és így tovább. Ezzel a módszerrel tudom elkerülni a forgalom-túllépéssel járó extra költséget (nem kell monitorozni a forgalmat), és tetszés szerint szünetet hagyhatok két netezés között.

Szerkesztette: Miki2 2008. 07. 18. 10:04 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.