HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 18. 12:01

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 9:59

Ez kizárólag netezésre való kártya? A pannont nem ismerem, a t-mobile-nál van netkártya, amit hasonló okok miatt nem szabad használni. Telefonálásra alkalmas dominóval netezek, és úgy kerülöm ki az 5 és 10 ezer ft-os feltöltéssel járó kellemetlenséget, hogy két kártyát használok. Ha például x kártyán van 8 rugó, akkor lebeszélem 6 ezerig, és utána indítok 5 gb-os netet, ezt használom 30 napig (ha esetleg túllépem az 5 gigát, akkor gyorsan leszopja az 5700 és a 6000 ft különbözetét, nem probléma). 30 nap után izzítom a másik kártyát, amit időközben szintén lebeszéltem 6 ezerig, és így tovább. Ezzel a módszerrel tudom elkerülni a forgalom-túllépéssel járó extra költséget (nem kell monitorozni a forgalmat), és tetszés szerint szünetet hagyhatok két netezés között.

ez trükkös :) :up:
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1022 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 14:53

Idézet: FireShadow - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 11:01

ez trükkös :) :up:

Erre a jó a pannonál (igaz, ez részben áremelést is jelent, mert a kedvezmények csökkentek), hogy van az új rendszerben 1000, 3000, 5000, 10000, és 15000 forintos feltöltés, tehát max 999Ft mehet rá "feleslegesen".

#1023 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 15:08

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 15:53

Erre a jó a pannonál (igaz, ez részben áremelést is jelent, mert a kedvezmények csökkentek), hogy van az új rendszerben 1000, 3000, 5000, 10000, és 15000 forintos feltöltés, tehát max 999Ft mehet rá "feleslegesen".

De a pannonnál meg lehet azt csinálni, hogy megrendelsz január 15-én egy havi netet (ami lejár feb 15-én), és utána legközelebb csak szept 1-jén indítasz újra netet? Közben meg sima praktikumként használod a kártyát? Nem tudom, kérdezem.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1024 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 15:23

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 14:08

De a pannonnál meg lehet azt csinálni, hogy megrendelsz január 15-én egy havi netet (ami lejár feb 15-én), és utána legközelebb csak szept 1-jén indítasz újra netet? Közben meg sima praktikumként használod a kártyát? Nem tudom, kérdezem.

Nem tudom. Illetve "megrendelsz január 15-én egy havi netet (ami lejár feb 15-én)" ilyen nincs, mert közbe szól a számlázási periódus (vagyhogyafrancbahívják), ezért az időszak hosszabb lesz, és rá kell fizetni (erről panaszkodtam is néhány hozzászólással korábban).

#1025 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 21:11

Üdv!

Üldögélek most este az erkélyen Csepelen, na mondom itt az ideje kiprószálni ezt a hires mobilnetet. Nokia 6120c, pannon, már eleve rajta voltak a beállítások: Pannon Internet, Pannon MMS, Pannon W@P GPRS. Ezek közül gondolom az első a mobilnet-szélessáv. Semmilyen beállításon nem változtattam. Operával vagy a beépitett böngészővel semmi sem történik, 2 perc után lejött 320 B és felment 60 B. GPRS-t választva megyeget, gondolom a GPRS-hez mérten. Szóval én baltázok el valamit, vagy ez még mindig ilyen f*s, hogy centizni kell hova állok, mert méterenként változik, hogy van-e 3gumtshsdpa vagy sem? Telefon kijelzi, hogy 3G és tele a csík, plusz el is kezd valamit animálni szaggatott vonalakkal 3,5G meg nyilak, aztán annyi. Illetve: GPRS-t választva csak az a sebesség elérhető vagy az EDGE is? Bocs, nem vagyok ezekeben otthon igazán. Köszönöm.

#1026 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 23:28

Idézet: glugi - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 21:11

Üdv!

Üldögélek most este az erkélyen Csepelen, na mondom itt az ideje kiprószálni ezt a hires mobilnetet. Nokia 6120c, pannon, már eleve rajta voltak a beállítások: Pannon Internet, Pannon MMS, Pannon W@P GPRS. Ezek közül gondolom az első a mobilnet-szélessáv. Semmilyen beállításon nem változtattam. Operával vagy a beépitett böngészővel semmi sem történik, 2 perc után lejött 320 B és felment 60 B. GPRS-t választva megyeget, gondolom a GPRS-hez mérten. Szóval én baltázok el valamit, vagy ez még mindig ilyen f*s, hogy centizni kell hova állok, mert méterenként változik, hogy van-e 3gumtshsdpa vagy sem? Telefon kijelzi, hogy 3G és tele a csík, plusz el is kezd valamit animálni szaggatott vonalakkal 3,5G meg nyilak, aztán annyi. Illetve: GPRS-t választva csak az a sebesség elérhető vagy az EDGE is? Bocs, nem vagyok ezekeben otthon igazán. Köszönöm.

szerintem meg kell rendelni, alapból nincs semmi tudtommal max az adathívásos fos
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1027 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 12:45

Megrendeltel valami csomagot? Anelkul nehezen menne... :)
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1028 Felhasználó inaktív   Gabal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 19. 14:11

Akkor én is kérdeznék valamit trükköset. Adott a következő helyzet: van egy 3G/HSDPA/mindre képes PDA (HTC TyTN II by the way) és egy laptop. A cél, hogy úgy kéne beszerezni egy mobilinternetet - vagy úgy kéne beállítani - hogy mind a kettőn lehessen használni, attól függően melyik van épp az embernél. 

Az nyilvánvalóan (nyilvánvaló?) megoldás lehet, hogy ha PDA-ban csücsülő SIM-en lévő számlához fizetek elő a mobilnetre, akkor ugye a PDA-val lehetne mobilinternetezni. Ekkor a PDA-t használhatnám a laptophoz modemként, de ez állandó használathoz kényelmetlen.

Viszont ha ugyanezt az előfizetést szeretném párhuzamosan használni a laptophoz is, akkor gondolom az csak úgy volna lehetséges, ha a külön USB modemben, amin csak a mobilinternet előfizetést biztosító SIM van, ugyanazok a mobilinternet előfizetési adatok lennének, ami meg valószínűleg nem működhet.

Vagy működhet, vagy van más?

... és a bónuszkérdés: próbált valaki magyar szervereket pingetni mondjuk Pannonszélessávval? Mondjuk egy hwsw-nek milyen a pingje? Csak mert sokat lehetne spórolni a hagyományos GSM-es telefonáláson, ha lehetne VoIP funkciókat is használni a PDA-n.

Köszi előre is a választ

#1029 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 15:48

Idézet: Gabal - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 15:11

Akkor én is kérdeznék valamit trükköset. Adott a következő helyzet: van egy 3G/HSDPA/mindre képes PDA (HTC TyTN II by the way) és egy laptop. A cél, hogy úgy kéne beszerezni egy mobilinternetet - vagy úgy kéne beállítani - hogy mind a kettőn lehessen használni, attól függően melyik van épp az embernél. 

Az nyilvánvalóan (nyilvánvaló?) megoldás lehet, hogy ha PDA-ban csücsülő SIM-en lévő számlához fizetek elő a mobilnetre, akkor ugye a PDA-val lehetne mobilinternetezni. Ekkor a PDA-t használhatnám a laptophoz modemként, de ez állandó használathoz kényelmetlen.

Viszont ha ugyanezt az előfizetést szeretném párhuzamosan használni a laptophoz is, akkor gondolom az csak úgy volna lehetséges, ha a külön USB modemben, amin csak a mobilinternet előfizetést biztosító SIM van, ugyanazok a mobilinternet előfizetési adatok lennének, ami meg valószínűleg nem működhet.

Vagy működhet, vagy van más?

... és a bónuszkérdés: próbált valaki magyar szervereket pingetni mondjuk Pannonszélessávval? Mondjuk egy hwsw-nek milyen a pingje? Csak mert sokat lehetne spórolni a hagyományos GSM-es telefonáláson, ha lehetne VoIP funkciókat is használni a PDA-n.

Köszi előre is a választ

Tegyél fel valami progit a PDA-ra, amivel AP-ként tudod használni, mintha router lenne, és akkor a notebookod wifi-n csatlakozik majd hozzá, és azon keresztül netezhetsz. Sokkal gyorsabb, mint a bluetooth. Nokia telefonokra is van ilyen cucc egyébként.

#1030 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 20. 01:19

Idézet: olinka - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 16:48

Tegyél fel valami progit a PDA-ra, amivel AP-ként tudod használni, mintha router lenne, és akkor a notebookod wifi-n csatlakozik majd hozzá, és azon keresztül netezhetsz.

Hümm, ez engem is érdelne. Tudsz valami konkrétumot?
Make love not Wor.

#1031 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 08:07

Idézet

Megrendeltel valami csomagot? Anelkul nehezen menne... smile2.gif

Értem. Azt hittem erre is vonatkozik a Mobil Internet Start meg Napijegy csomag, de akkor ezek szerint nem, hanem csak a gprs internethez lehet ezeket használni.

#1032 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 09:04

De azokat is meg kell rendelni, nem? Most hirtelen nemtom pannonnal hogy van ez...

#1033 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 10:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 2:19

Hümm, ez engem is érdelne. Tudsz valami konkrétumot?

Itt van Symbian és WM verzió is:
http://www.joiku.com/?action=products&mode...&category_id=14
A Symbianos Joiku ingyen van, a WM-re való cuccot nem ismerem...

#1034 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 11:25

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 23:12

Milvel érdemes követni a felhasznált forgalmat, hogy az ember képben legyen, és ne érje váratlanul ha kifut az 5GB-ból?
...

Ha novatel merlin kártyád van, annak a szoftvere méri oda-vissza, beállítható, hogy mikor 0-zzon, és naplózza folyamatosan a forgalmat.

#1035 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 13:50

Idézet

De azokat is meg kell rendelni, nem? Most hirtelen nemtom pannonnal hogy van ez...

A Start-ra azt irja, hogy az megrendelés nélkül automatikusan rendelkezésre áll, viszont van egy külön szélessáv menüjük, na ott nincs ilyen, most néztem. Akkor valószínűleg csak külön csomaggal lehet ezt kiprobálni is. De majd holnap beugrom egy pannon boltba, tisztázni.

#1036 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 15:10

Krinyo!

Szívesen olvasnék egy teszt-cikket itt a hwsw-n a T-Mobile új Web'n'walk Box IV routeréről, mert sehol nem találtam róla bővebb infót.
(Tudtommal szoktatok tesztelni ilyen kütyüket)

#1037 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 21:45

Hali, lassan 1 honapja nem dolgozom a HWSW-nel, a tobbieket kell keresned ez ugyben. :D

#1038 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 10:45

Ezzel mi a helyzet?

Én hívtam a szolgáltatómat, de azt sem tudták mit beszélek.... :omg:
T-mobile

#1039 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 19:15

Vodafone internet kérdésem lenne.
Huawei modemmel próbáltuk egy laptopon (IBM T23-as, meg több asztali gépen), de sehogy nem ment. Pontosan hogyan kéne ezt beállítani?
Az elején még felismerte modemként az XP, de nem telepítette a VMC lite-ot.
Azt telepítettük kézzel, de nem tudtunk csatlakozni.
Hívogattuk az ügyfélszolgálatot, leszedtük, újraraktuk, állítgattuk, de sehogy nem ment. Uninstalálltunk DameonTools-t, semmi.
Most ott tartunk, hogy ha bedugom az USB-be modemként már fel sem ismeri, csak mint CD meghajtó. Mi a fene baja van?
Hogy lehet ezt életre kelteni?
Nincs ennek egy bibliája?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1040 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 08:05

Ha települt mint cd rom meghajtó, akkor be tudsz lépni az eszközön található mappákba és onnan manuálisan kell telepítened a meghajtóját, sajna a nevére nem emléxem. , tököl vele egy csomót, áll, mintha nem csinálna semmit, stb, de ezek után szépen feltelepedik és jó lesz... :cool:

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.