HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1131 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 14. 14:26

Idézet: Zolt - Dátum: 2008. nov. 14., péntek - 13:46

használható mobilinternetet keresek az ADSL/Kábelnet bevezetésének időpontjáig. Azaz, tud valaki jó (árú és minőségű) hűségnyilatkozat nélküli mobilinternetet ajánlani?

Végy valami használt T/PGSM/Voda modemet, aztán bele egy SIM-et. Innentől ha Voda modem van 5ezresért, akkor abba 6ezer a feltöltősvitamax SIM, meg havi 6ezer a netezés. Ha a PGSM ingyé van havertól, akkor annak nézd meg az előfizuját. 3 szolgáltató nem olyan sok paraméter.
Make love not Wor.

#1132 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 17. 15:20

Remélem, jó helyen érdeklődöm!

Adott egy Voda Instant Net csomag, friss, ropogós. Van két modemem is (Hauakármi E220 és egy ZTE MF630). Mindkettővel azt vettem észre, hogy valahogy szétcsúszik egy-két oldal. Pl a Bolha alján van egy kiló krix-krax, PH! aprónál a középső rész üres, és valahova jobbra, a menü alá kerül be a hozzászólás rész, meg ilyenek. Gondoltam, hogy valami tömörítési gubanc lehet, de nem találtam erre vonatkozó beállítási lehetőséget a progamokban.

Mitől lehet ez, és mit lehetne tenni ellene?

#1133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 00:03

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 15:20

Gondoltam, hogy valami tömörítési gubanc lehet, de nem találtam erre vonatkozó beállítási lehetőséget a progamokban.

APN opciónál lehet belőni, nekem Vitamaxom van, tudja a fene Neked az melyik csomag, de nekem a vitamax. snet.vodafone.net kiválóan működik.
Make love not Wor.

#1134 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 01:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 1:03

APN opciónál lehet belőni, nekem Vitamaxom van, tudja a fene Neked az melyik csomag, de nekem a vitamax. snet.vodafone.net kiválóan működik.

Nyert, Mester :). Köszönöm! Eddig a vitamax.internet.vodafone.net APN-en voltam, ahogy a manual írta, a vitamax.snet.vodafone.net-tel pedig jól megy. Jó lenne tudni, hogy pontosan mi a különbség, úgyhogy megyek guglizni.

Szerk.: ahogy látom, jól sejtettem, hogy tömörítéssel lehet a gubanc, az internet. gondolom tömörítgetett, a másik nem.

Szerkesztette: szucsati 2008. 11. 18. 01:03 -kor

#1135 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 18:30

Kipróbáltam:  Linksys Wrt54G3G-EM  3g router + Merlin XU870   (Merlin XCA-3 adapterrel).
pannon, bp. rákospalota, speedtest:  ping 193ms   (ez érezhető is rendesen)
1411/253 kb/s sebesség

A routert egyszerű beállítani, semmi extra (azt leszámítva, hogy élből zároltam a sim-et, mert rossz pint adtam meg.. :D  ).  Most 3g net "jön" és wifin "megy" tovább.

Van rajta 3g connect gomb, azzal (is) lehet 3g-n csatlakozni ill. leválasztani.

Szerkesztette: pgyafi 2008. 11. 20. 18:45 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 11:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 18:30

Kipróbáltam:  Linksys Wrt54G3G-EM  3g router + Merlin XU870 (Merlin XCA-3 adapterrel).
pannon, bp. rákospalota, speedtest:  ping 193ms (ez érezhető is rendesen)
1411/253 kb/s sebesség

A routert egyszerű beállítani, semmi extra (azt leszámítva, hogy élből zároltam a sim-et, mert rossz pint adtam meg.. :D  ).  Most 3g net "jön" és wifin "megy" tovább.

Van rajta 3g connect gomb, azzal (is) lehet 3g-n csatlakozni ill. leválasztani.

Én a T-Mob box IV. es wifi routerét használom, a XIII. kerület Béke tér magasságában:
Kép

Mondjuk mértem már letöltés irányban 6 Mbit/s ot is :D

#1137 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 23:23

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 11:18

Pannon korlátlan mobilinternetjéről kinek mi a véleménye?
Érdemes rá előfizetni havi br. 5.990Ft-ért?
http://www.pannon.hu/egyeni/tarifak/mobil_...forgalmi_keret/

Én előfizettem rá, mert itt nálunk csak nekik van 3G lefedettségük. Ma aktiválták, úgyhogy még sokat nem tudok róla írni. 1.4Mbps a max amit eddig a kis e220-as modemmel ki tudtam hozni belőle (frissített fw-s, elvileg bírná a 7.2Mbps-t is). Ezt kicsit furcsállom, de holnap majd megnézem mit bír a toronyhoz közelebb, mert itt csak egy-két csík jelenik meg a térerő jelzőben, szóval ha ezt nézem nem olyan rossz.
Kép

Akinek nincs más lehetősége szélessávra, vagy sokat utazik, mint én, annak megéri. Persze a p2p forgalmat a Pannon is korlátozza.

Szerkesztette: Laci082 2008. 11. 21. 23:27 -kor

#1138 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 22. 00:12

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 23:23

Én előfizettem rá, mert itt nálunk csak nekik van 3G lefedettségük. Ma aktiválták, úgyhogy még sokat nem tudok róla írni. 1.4Mbps a max amit eddig a kis e220-as modemmel ki tudtam hozni belőle (frissített fw-s, elvileg bírná a 7.2Mbps-t is). Ezt kicsit furcsállom, de holnap majd megnézem mit bír a toronyhoz közelebb, mert itt csak egy-két csík jelenik meg a térerő jelzőben, szóval ha ezt nézem nem olyan rossz.
Kép

Akinek nincs más lehetősége szélessávra, vagy sokat utazik, mint én, annak megéri. Persze a p2p forgalmat a Pannon is korlátozza.

Attól is függhet, hogy milyen építésű házban laksz, nekem a munkahelyem tetőtere olyan, hogy hiába van közelebb az adótorony mint otthon 1-2 csíkot mutat a modem és jellemzően 1-1.5 megabit van...... otthon meg simán jön a 4-6mega...

#1139 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 08:53

T-Mobilos netnél lehet valahol nézni a forgalmat?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1140 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 14:48

Este 6-7 körül mérd meg, mert akkor terheltebb a hálózat...

#1141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 16:19

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 14:48

Este 6-7 körül mérd meg, mert akkor terheltebb a hálózat...

Attól függ merre. Mobilnettel most volt egy online videóközvetítésünk, ami 22 órán keresztül ment fel mobilnettel egyhuzamban. Előtte is ment vagy 10-et, de útközben eldobott 50 kockát :-)

Aztán 2 sör közt megfejtettük, hogy hétvégén éjjel valszínű a Westel székház mellett van elég kapacitás, mert a kutya sem dolgozik, de a cellát csúcsidőre méretezik, mert olyan nincs, hogy egy főnöknek ne működjön a valamije.
Make love not Wor.

#1142 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:54

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy Bicskén mikor lesz voda 3G?

A tervezeten rajta van, év végére, de mikor legutóbb ott voltunk még csak gprs volt....

Köszi!
István

#1143 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 28. 15:32

Sziasztok!

Most december 31-én lejár a hűségszerződésem az UPC Chello előfizetésemre, s amennyiben nem tudnak valami hűségszerződés nélküli korrekt ajánlatot nyújtani, úgy váltanom kell.

Mennyire jó döntés, ha egy mobilinternet előfizetés mellett teszem le a voksomat?

Nekem nem kell brutális sebesség, a jelenlegi 1 Mbit-es letöltési sávszélesség tulajdonképpen elég. Az viszont fontos, hogy megbízható, stabil és állandó legyen a kapcsolat.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1144 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 28. 15:33

Sziasztok!

Most december 31-én lejár a hűségszerződésem az UPC Chello előfizetésemre, s amennyiben nem tudnak valami hűségszerződés nélküli korrekt ajánlatot nyújtani, úgy váltanom kell.

Mennyire jó döntés, ha egy mobilinternet előfizetés mellett teszem le a voksomat?

Nekem nem kell brutális sebesség, a jelenlegi 1 Mbit-es letöltési sávszélesség tulajdonképpen elég. Az viszont fontos, hogy megbízható, stabil és állandó legyen a kapcsolat.

#1145 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 15:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 15:32

Attól függ merrefelé vagy, de sebessége jóval ingadozóbb. Torrentet mobilnetnél kibasszák, meg gigában korlátosra teszik, de állandó kábeles kapcsolatot nem helyettesíti. Most éppen egész jól megy itt nekem az Andrássy út elején, de múlt hét közepén 50 kilobitekkel csorgadozott, mert olyan kedve volt, vagy sok bolond telefonált a cellában.
Make love not Wor.

#1146 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 15:45

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 16:33

Úgy tudom a jelenlegi csomagoknál már nincs hűségszerződés a upc-nél. Az biztos, hogy a mobil internet technológiájából adódóan kevésbé stabil ill. kevésbé állandó mint egy vezetékes megoldás, cserébe viszont mobil. Ha a stabilitás ill. a megbízhatóság a fontos számodra, fix/vezetékes internetet válassz, ha a rugalmasság/mobilitás, mobil netet, ha mindkettő fontos, vezetékes netet használj és vegyél mellé mobilnetet is - valami kissebb csomagot :)
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#1147 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 28. 18:52

Hát, közben a nővérem a pár napja vásárolt ASUS Netbook-jához vásárolt egy VODAFONE korlátlan mobilnetet is. Így össze tudom vetni a kettőt. (Ha az UPC-nél van normális, hűségszerződés nélküli csomag, akkor szerintem maradok náluk.)

Hivatalosan 7,2 Mbit/sec a sebessége, de ahogyan eddig leteszteltem, az alapján éppen most jóval lassabb. (Persze egy hagyományos modemnél gyorsabb; úgy 50-60 Kbyte adatot töltött le másodpercenként. Mint a régi, 384-es ADSL.)

Van is mindjárt pár kérdésem ehhez:

- Az első használatkor miután telepítette magát a VNC program nem akart kapcsolódni a hálózathoz; kiírta, hogy az APN beállításokkal van gond.

Én ezt automatikusra állítottam, de megpróbáltam utána "Egyedi APN beállításokkal" is, amit a modemhez adott gyorstelepítési útmutató alapján írtam be. Ezzel sem kapcsolódott. Aztán visszaraktam automatikusra, s azzal működött.

Párszor újraindítottam, több felhasználói profilból is kipróbáltam, jelenleg működik. De mi okozhatta a fenti hibát? S melyik a helyes beállítás jelen esetben? Mert nem tudtam egyértelműen eldönteni.

- A másik, hogy egyszer a VNC szoftver, a mobil hálózat hibával "elszállt". Szoftverhibáról van szó? Milyen gyakran fordul ez elő? Tekintettel arra, hogy egy gyakorlatilag "szűz", gyári telepítésű Windows XP SP3 Home rendszerről van szó, amire gyakorlatilag még semmi extra nem lett telepítve, furcsálom, hogy az első használat alatt, fél óra elteltével ilyen gond jelentkezik. Ez a Windows SP3 hibája, vagy a VNC szoftver kiforratlan?

-  A harmadik kérdésem pedig arra irányul, hogy kell-e külön telepíteni ezt a HUAWEI E220 USB modemet? Mert az XP (ráadásul nem is rögtön a VNC automatikus települése után) optikai meghajtóként, USB storage-ként ismerte fel.
A modemen van egy telepítő (gondolom a modemé, mert SetupE220.exe a neve), próbáltam elindítani, de nem fut végig a telepítése. Egyáltalán szükség van rá, hogy külön telepítsem a driverét?

(A gyári használati útmutató szerint XP-re egészen máshogy kellett volna települnie a VNC programnak, valami saját felhasználó profil létrehozását kellett volna felajánlania, ahol a modem típusa pontosan megadásra kerül. Ilyen ablakokkal a nővérem - elmondása szerint; ugyanis nem várt meg a modem első használatával, pedig nem nagyon ért a PC-hez - nem találkozott.)

A fenti gondolataitokhoz... nem torrentezem, így ez a korlátozás nem érint, ellenben a jó ping fontos, mert időnként hálózatos játékra is használom a gépet. Ilyen téren mit lehet várni az elvben gyors mobil interneteléréstől?

#1148 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 00:14

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 18:52

- Az első használatkor miután telepítette magát a VNC program nem akart kapcsolódni a hálózathoz

Ááááá, először azt hittem, hogy a http://www.realvnc.com/ cuccra gondolsz :-)

Szóval amikor bedugod a modemet, akkor az maga egy flash meghajtó, azon van a szoftver, meg a driver, bedugáskor települ, aztán arról fut. APN-t meg kézzel beállítod, aztán kész is. Bár ezek szerint sikerült, automatán nem is szabadna működnie :-)

Nekem semmi baj nincs vele, működik rendesen akár 1 napot is egyhuzamban, több megabittel, de van amikor megmakacsolja magát, akkor lecsatlakozik/felcsatlakozik opciót kell csinálni, aztán kész.

Most állandóan terepen melózom, én is egy netbookon tolom ezerrel.
Make love not Wor.

#1149 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 09:55

egyrészt nem garantálnak 7.2mbtet, up to 7.2mbitet csak. szóval ez helyfüggő. én még nem találkoztam 5mbitnél nagyobb sebességgel.

viszont felejtős, mert a ping szar. esténként 150 fölött is lehet magyar szerverekre, de napközben, reggel is csak olyan 80 körűl van ami igencsak gyenge. külföldre meg értelemszerűen még magasabb.
JóSebesség

#1150 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 19:55

Két nap óta használok egy T-Mobile 3G-os csomagot és pozitívan csalódtam. A sávszélesség a tesztek szerint 5 Mbs-t is eléri, de a 4Mbs általában megvan, a stick 7.2-es HSDPA-t jelez. Nemcsak weboldalon mértem, hanem FTP letöltésénél is. Van viszont egy negatívum is. Egy új Vista Business HP laptopon nem jeleníti meg a My T-Mobile és T-Home titkosított oldalakat belépés után. Már mindent kipróbáltam egyesével (bővítmények, viruskezelő, biztonsági beállítások állítása), de a hiba megmaradt. Érdekes, az OTP hasonlóan titkosított oldalára minden további nélkül be lehet lépni. Találkozott már valaki ilyennel?
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.