HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1151 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 29. 20:55

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 19:55

Két nap óta használok egy T-Mobile 3G-os csomagot és pozitívan csalódtam. A sávszélesség a tesztek szerint 5 Mbs-t is eléri, de a 4Mbs általában megvan, a stick 7.2-es HSDPA-t jelez. Nemcsak weboldalon mértem, hanem FTP letöltésénél is. Van viszont egy negatívum is. Egy új Vista Business HP laptopon nem jeleníti meg a My T-Mobile és T-Home titkosított oldalakat belépés után. Már mindent kipróbáltam egyesével (bővítmények, viruskezelő, biztonsági beállítások állítása), de a hiba megmaradt. Érdekes, az OTP hasonlóan titkosított oldalára minden további nélkül be lehet lépni. Találkozott már valaki ilyennel?

Internet Explorer7 a hiba neve  :D

#1152 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 21:07

Idézet: csucsregop - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 20:55

Internet Explorer7 a hiba neve  :D

Firefox szintén zenész.
"Légy szerény mint én..."

#1153 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 30. 12:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 0:14

Ááááá, először azt hittem, hogy a http://www.realvnc.com/ cuccra gondolsz :-)

Nem arra gondoltam, de ez a modemhez adott szoftver neve is. (Gondolom... Vodafone Net Connect?  :think: )

Idézet

Szóval amikor bedugod a modemet, akkor az maga egy flash meghajtó, azon van a szoftver, meg a driver, bedugáskor települ, aztán arról fut.

Ez rendben is van, de a - képekkel illusztrált - telepítési útmutató nem egészen egyezett azzal, ahogyan valójában települt.

Ráadásul a meghajtón lévő tartalmat böngészve, elindítottam a modem telepítőjét, de nem megy végig, s nem tudom miért.

Mégegyszer kérdem, hogy egyáltalán kell azt nekem külön telepítenem, ha működik?  :confused:

Idézet

APN-t meg kézzel beállítod, aztán kész is. Bár ezek szerint sikerült, automatán nem is szabadna működnie :-)

Ettől függetlenül azóta is automatán működik. Miközben a magyar nyelvű - szintén képekkel illusztrált - segédletben leírtakkal ellentétben, a megadott címet APN-ként beírva nem működik.

Na ezt rakja össze valaki!  :think: Ezt mi okozza?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1154 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 30. 12:47

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 9:55

viszont felejtős, mert a ping szar. esténként 150 fölött is lehet magyar szerverekre, de napközben, reggel is csak olyan 80 körűl van ami igencsak gyenge. külföldre meg értelemszerűen még magasabb.

Akkor az tényleg felejtős az én esetemben.

Azóta egyébként megnéztem, van olyan UPC csomag, amire áttérhetek, s nem kell hűségszerződést kötni (már a TV-s csomagjaikhoz sem... talán túl sok előfizetőt veszítettek a DigiTV/Kábel miatt?).

Más kérdés, hogy arra azért "ügyeltek", hogy a jelenlegi csomagnál azért csak drágább 900 forinttal a legolcsóbb Chello csomag. Szóval nem úszom meg költségnövekedés nélül a váltást.  :reklamacio:

De mivel kell internet, ezért nincs más lehetőségem.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1155 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 13:13

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 17:09

Tud valaki valami konkrétumot, hogy a T-Mobile korlátlan internetje menyire korlátlan?
Torrent/file cserélők , nagy mennyiségű adat le és feltöltés, stb.

A T-Mobilenál van korlátlan?

#1156 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 15:16

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 14:50

Igen, van.
5GB vagy a fölötti csomagoknál lehet igénybe venni, +1000/hó -ért a korlátlan opciót.
De engemet a technikai része érdekelne:
- sebesség,
- korlátozások,
- tiltott softwarek
- tiltott protokolok
- tiltott portok

Sajnos nem publikus.
"Légy szerény mint én..."

#1157 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 16:19

Idézet: Hassan - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 13:13

A T-Mobilenál van korlátlan?

Harapdálom a kefét, mert én egy nappal a hír megjelenése előtt vállaltam be egy évet a Pannonnál. Egyébként úgy látom hogy 1 év hűség esetén elengedik az 1000 Ft-ot, tehát 5790 Ft marad az 5 GB-os csomag.

#1158 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 21:31

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 17:09

Tud valaki valami konkrétumot, hogy a T-Mobile korlátlan internetje menyire korlátlan?
Torrent/file cserélők , nagy mennyiségű adat le és feltöltés, stb.

Szerintem pont annyira, mint a többinél.
A technológia továbbra sem alkalmas nagymennyiségű adat fel/ le töltésére.
Hiába nem írják, hogy akármit nem szabad, de pl. vodánál sem hasít a rapidshare.com érdekes módon... Pedig az ugye nem p2p.

#1159 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 13:29

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 15:50

Igen, van.
5GB vagy a fölötti csomagoknál lehet igénybe venni, +1000/hó -ért a korlátlan opciót.
De engemet a technikai része érdekelne:
- sebesség,
- korlátozások,
- tiltott softwarek
- tiltott protokolok
- tiltott portok

Pannonál van Éjjel-nappalom: VPN, RDP, torrent(titkosítva, random porttal megy, eddig nem vettem észre, hogy lenne sebességkorlátozás).
Konkrétan milyen port érdekel?

#1160 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 09:25

Ma este 19:30-kor a HírTV-én a Panaszkönyv című műsorban a Vodafone mobil netszolgáltatásáról lesz szó:
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_pe...=1&i_where_tv=1

#1161 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 19:26

Idézet: Hassan - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 13:29

Pannonál van Éjjel-nappalom: VPN, RDP, torrent(titkosítva, random porttal megy, eddig nem vettem észre, hogy lenne sebességkorlátozás).
Konkrétan milyen port érdekel?

Pannonnál csinálhatsz torrent titkosítást, de nem fogja érdekelni őket.....a dinamikus hálózatfüggő korlátozás, hasonlóan a vodánál egy nagy kamu.....üfszes elkottyintotta, hogy adatmennyiséget figyelnek, ha sok az adat korlátoznak (elvben 250kb-re, de nekem már 5 napja 100-120 kb a max).....szóval a minimum vállaltat se éri el, állítólag ilyenkor egy hétre korlátoznak, a hálózat védelmében....hát vatdefákk???
Jó persze most nagy divat a szolgáltatók körében minél nagyobbat mondani, de már a másodszor szívom meg egy korlátlannnak hirdetett csomaggal, pedig nekem a munkámhoz kellene, nem érdekel a torrent, ftp szerverről kell leszednem a munkámhoz az anyagokat.

Ja igen, megszabadulhattam kötbér megfizetése nélkül a vodás szerződéstől, de még a vezérigazgatónak is e-mailt küldtem (ezt utána az üfsz-es aki felhívott, hogy megkapták!), hogy ez így nem túl korrekt.

Szóval a korlátlan mobilszélessáv fogalma egyenlőre egy vicc, pedig tényleg nem a fél netet akarom letölteni, hanem a munkámhoz kellene.

T-mobilos korlátlanságról tapasztalatok???

Szerkesztette: Mosolygyár 2008. 12. 08. 19:33 -kor

#1162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 19:42

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 19:26

T-mobilos korlátlanságról tapasztalatok???

Mondom vedd meg mind a hámat, aztán kész, ennyivel csak el leszel. Bár érdekes, én is rendszeresen használom oszt működik mindegyik. tmobil néha küldött sms-t, mikor még 50 megás csomagom volt, azt megemetem valami rengetegnagyra, aztán kész is. Vodáson is napi 15 órában lógok, holnaptól wlan routerbe fog belekerülni, oszt fél iroda lóg rajt, ahogy előzőleg.

Lehet az a titka, hogy nem kell nézni az adatfogalmat :-)
Make love not Wor.

#1163 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 20:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 19:42

Mondom vedd meg mind a hámat, aztán kész, ennyivel csak el leszel. Bár érdekes, én is rendszeresen használom oszt működik mindegyik. tmobil néha küldött sms-t, mikor még 50 megás csomagom volt, azt megemetem valami rengetegnagyra, aztán kész is. Vodáson is napi 15 órában lógok, holnaptól wlan routerbe fog belekerülni, oszt fél iroda lóg rajt, ahogy előzőleg.

Lehet az a titka, hogy nem kell nézni az adatfogalmat :-)

Hát látod, a vodánál csak jogosnak tartották a dolgot, több mint másfél év hűség helyett engedtek el..... és tartok tőle, hogy most sem optikai csalódás a speedtest.net szerinti 110kb-es sűvszélem...az index címlap is betöltődik alig 3 perc alatt. Amúgy nem hinném, hogy olyan irtózatos lenne az adatforgalmam, a havi átlag olyan 25-40 giga, és mondjuk nagyon jól jön egy stúdiós forgatás esetén, ha a greenbox hátteret egyenesen ott a helyszínen tudom letölteni.....hát ennyi. Persze az mindenkinél relatív, hogy mi a sok....de kérem, ez biza nem korlátlan ebben a formában....

#1164 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 20:54

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 20:26

Pannonnál csinálhatsz torrent titkosítást, de nem fogja érdekelni őket.....a dinamikus hálózatfüggő korlátozás

....

Pont most akartam pontosítani a tapasztalatokat :)
8 GB-nál lekorlátoztak 130kb-ra. Ebben kb. 1 GB torrent volt(3 sorozat epizód mert függő vagyok:)).
Ami érdekes, hogy torrentezés közben nem volt semmi sebesség csökkenés(meg is lepődtem volna), és a legfájóbb, hogy akkor sem szünteti meg a korlátozást, ha nem megy torrent.
Olyan jól sikerült korlátoznia hogy 10-ből oldal time-outol :(
Szerintem hálózat fejlesztéssel javulni fog a helyzet(remélem). Ez azért elég gáz, 2 hét alatt 8 GB nem igazán extrém forgalom. Ha hétvégén dolgoznom kellett volna eléggé mellbe vágott volna a korlátozás(VPN, RDP, 3-4 grafikus konzol, 2 nap alatt meg van simán minimum 2 GB).

Egy másik fórum a témában

#1165 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:24

Idézet: Hassan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 20:54

Pont most akartam pontosítani a tapasztalatokat :)
8 GB-nál lekorlátoztak 130kb-ra. Ebben kb. 1 GB torrent volt(3 sorozat epizód mert függő vagyok:)).
Ami érdekes, hogy torrentezés közben nem volt semmi sebesség csökkenés(meg is lepődtem volna), és a legfájóbb, hogy akkor sem szünteti meg a korlátozást, ha nem megy torrent.
Olyan jól sikerült korlátoznia hogy 10-ből oldal time-outol :(
Szerintem hálózat fejlesztéssel javulni fog a helyzet(remélem). Ez azért elég gáz, 2 hét alatt 8 GB nem igazán extrém forgalom. Ha hétvégén dolgoznom kellett volna eléggé mellbe vágott volna a korlátozás(VPN, RDP, 3-4 grafikus konzol, 2 nap alatt meg van simán minimum 2 GB).

Egy másik fórum a témában

Ezt hívják magyarán átverésnek......

idézzük csak: "A Pannon Internet Éjjel-nappal vagy Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni. A Szolgáltató ugyanakkor garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél-, illetve minimál-értékeket."

Lássuk csak, hát valóságalap az nulla.....mindenestre a tapasztalatom szerint a nevetséges célérték (150k) is picikét odébb van.

Lehet újabb levélkét írok....:-s

#1166 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:56

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 20:41

Hát látod, a vodánál csak jogosnak tartották a dolgot, több mint másfél év hűség helyett engedtek el.....

Vagy csak 2 viszki közt olvasták a leveled, oszt azt mondta magában, legyen már egy jó napja ennek a parasztnak :-)
Make love not Wor.

#1167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:58

Idézet: Hassan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 20:54

Ha hétvégén dolgoznom kellett volna eléggé mellbe vágott volna a korlátozás(VPN, RDP, 3-4 grafikus konzol, 2 nap alatt meg van simán minimum 2 GB)

Napi 1 gigát ilyenre? Elég merész, nálam ez rendesen megy jóval többet is, de kábelesen sem forgalmazok ennyit.
Make love not Wor.

#1168 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 22:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 21:56

Vagy csak 2 viszki közt olvasták a leveled, oszt azt mondta magában, legyen már egy jó napja ennek a parasztnak :-)

Hááát majd egy hétig tartott a meccs mire sikeredett....:)

#1169 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 20:15

Sziasztok.
Lenne egy-ket kerdesem. Mobilnetet szeretnenk venni, de meg nem dontottunk egyik szolgaltatonal se. Az lenne a kerdesem, hogy jelenleg melyiknek van a legjobb lefedettsge? BPen a Blahan kellene es Felsopakonyon (azon belul passz).
Igazabol mind1, hogy t,,v vagy p lesz a befuto. Torrent nem kell, tenyleg csak netre tehat ilyen havi 3-5GB boven eleg, mivel van rendes kabeles net a letoltesekre.
A valaszt elore is koszi.

#1170 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 20:24

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 20:15

BPen a Blahan kellene es Felsopakonyon (azon belul passz).
Igazabol mind1, hogy t,,v vagy p lesz a befuto. Torrent nem kell, tenyleg csak netre tehat ilyen havi 3-5GB boven eleg,

Blahánál mindegyik fullos, Felsőizén meg inkább ki kell próbálni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.