HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 19:26

Idézet: Hassan - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 13:29

Pannonál van Éjjel-nappalom: VPN, RDP, torrent(titkosítva, random porttal megy, eddig nem vettem észre, hogy lenne sebességkorlátozás).
Konkrétan milyen port érdekel?

Pannonnál csinálhatsz torrent titkosítást, de nem fogja érdekelni őket.....a dinamikus hálózatfüggő korlátozás, hasonlóan a vodánál egy nagy kamu.....üfszes elkottyintotta, hogy adatmennyiséget figyelnek, ha sok az adat korlátoznak (elvben 250kb-re, de nekem már 5 napja 100-120 kb a max).....szóval a minimum vállaltat se éri el, állítólag ilyenkor egy hétre korlátoznak, a hálózat védelmében....hát vatdefákk???
Jó persze most nagy divat a szolgáltatók körében minél nagyobbat mondani, de már a másodszor szívom meg egy korlátlannnak hirdetett csomaggal, pedig nekem a munkámhoz kellene, nem érdekel a torrent, ftp szerverről kell leszednem a munkámhoz az anyagokat.

Ja igen, megszabadulhattam kötbér megfizetése nélkül a vodás szerződéstől, de még a vezérigazgatónak is e-mailt küldtem (ezt utána az üfsz-es aki felhívott, hogy megkapták!), hogy ez így nem túl korrekt.

Szóval a korlátlan mobilszélessáv fogalma egyenlőre egy vicc, pedig tényleg nem a fél netet akarom letölteni, hanem a munkámhoz kellene.

T-mobilos korlátlanságról tapasztalatok???

Szerkesztette: Mosolygyár 2008. 12. 08. 19:33 -kor

#1162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 19:42

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 19:26

T-mobilos korlátlanságról tapasztalatok???

Mondom vedd meg mind a hámat, aztán kész, ennyivel csak el leszel. Bár érdekes, én is rendszeresen használom oszt működik mindegyik. tmobil néha küldött sms-t, mikor még 50 megás csomagom volt, azt megemetem valami rengetegnagyra, aztán kész is. Vodáson is napi 15 órában lógok, holnaptól wlan routerbe fog belekerülni, oszt fél iroda lóg rajt, ahogy előzőleg.

Lehet az a titka, hogy nem kell nézni az adatfogalmat :-)
Make love not Wor.

#1163 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 20:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 19:42

Mondom vedd meg mind a hámat, aztán kész, ennyivel csak el leszel. Bár érdekes, én is rendszeresen használom oszt működik mindegyik. tmobil néha küldött sms-t, mikor még 50 megás csomagom volt, azt megemetem valami rengetegnagyra, aztán kész is. Vodáson is napi 15 órában lógok, holnaptól wlan routerbe fog belekerülni, oszt fél iroda lóg rajt, ahogy előzőleg.

Lehet az a titka, hogy nem kell nézni az adatfogalmat :-)

Hát látod, a vodánál csak jogosnak tartották a dolgot, több mint másfél év hűség helyett engedtek el..... és tartok tőle, hogy most sem optikai csalódás a speedtest.net szerinti 110kb-es sűvszélem...az index címlap is betöltődik alig 3 perc alatt. Amúgy nem hinném, hogy olyan irtózatos lenne az adatforgalmam, a havi átlag olyan 25-40 giga, és mondjuk nagyon jól jön egy stúdiós forgatás esetén, ha a greenbox hátteret egyenesen ott a helyszínen tudom letölteni.....hát ennyi. Persze az mindenkinél relatív, hogy mi a sok....de kérem, ez biza nem korlátlan ebben a formában....

#1164 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 20:54

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 20:26

Pannonnál csinálhatsz torrent titkosítást, de nem fogja érdekelni őket.....a dinamikus hálózatfüggő korlátozás

....

Pont most akartam pontosítani a tapasztalatokat :)
8 GB-nál lekorlátoztak 130kb-ra. Ebben kb. 1 GB torrent volt(3 sorozat epizód mert függő vagyok:)).
Ami érdekes, hogy torrentezés közben nem volt semmi sebesség csökkenés(meg is lepődtem volna), és a legfájóbb, hogy akkor sem szünteti meg a korlátozást, ha nem megy torrent.
Olyan jól sikerült korlátoznia hogy 10-ből oldal time-outol :(
Szerintem hálózat fejlesztéssel javulni fog a helyzet(remélem). Ez azért elég gáz, 2 hét alatt 8 GB nem igazán extrém forgalom. Ha hétvégén dolgoznom kellett volna eléggé mellbe vágott volna a korlátozás(VPN, RDP, 3-4 grafikus konzol, 2 nap alatt meg van simán minimum 2 GB).

Egy másik fórum a témában

#1165 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:24

Idézet: Hassan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 20:54

Pont most akartam pontosítani a tapasztalatokat :)
8 GB-nál lekorlátoztak 130kb-ra. Ebben kb. 1 GB torrent volt(3 sorozat epizód mert függő vagyok:)).
Ami érdekes, hogy torrentezés közben nem volt semmi sebesség csökkenés(meg is lepődtem volna), és a legfájóbb, hogy akkor sem szünteti meg a korlátozást, ha nem megy torrent.
Olyan jól sikerült korlátoznia hogy 10-ből oldal time-outol :(
Szerintem hálózat fejlesztéssel javulni fog a helyzet(remélem). Ez azért elég gáz, 2 hét alatt 8 GB nem igazán extrém forgalom. Ha hétvégén dolgoznom kellett volna eléggé mellbe vágott volna a korlátozás(VPN, RDP, 3-4 grafikus konzol, 2 nap alatt meg van simán minimum 2 GB).

Egy másik fórum a témában

Ezt hívják magyarán átverésnek......

idézzük csak: "A Pannon Internet Éjjel-nappal vagy Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni. A Szolgáltató ugyanakkor garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél-, illetve minimál-értékeket."

Lássuk csak, hát valóságalap az nulla.....mindenestre a tapasztalatom szerint a nevetséges célérték (150k) is picikét odébb van.

Lehet újabb levélkét írok....:-s

#1166 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:56

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 20:41

Hát látod, a vodánál csak jogosnak tartották a dolgot, több mint másfél év hűség helyett engedtek el.....

Vagy csak 2 viszki közt olvasták a leveled, oszt azt mondta magában, legyen már egy jó napja ennek a parasztnak :-)
Make love not Wor.

#1167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 21:58

Idézet: Hassan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 20:54

Ha hétvégén dolgoznom kellett volna eléggé mellbe vágott volna a korlátozás(VPN, RDP, 3-4 grafikus konzol, 2 nap alatt meg van simán minimum 2 GB)

Napi 1 gigát ilyenre? Elég merész, nálam ez rendesen megy jóval többet is, de kábelesen sem forgalmazok ennyit.
Make love not Wor.

#1168 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 22:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 21:56

Vagy csak 2 viszki közt olvasták a leveled, oszt azt mondta magában, legyen már egy jó napja ennek a parasztnak :-)

Hááát majd egy hétig tartott a meccs mire sikeredett....:)

#1169 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 20:15

Sziasztok.
Lenne egy-ket kerdesem. Mobilnetet szeretnenk venni, de meg nem dontottunk egyik szolgaltatonal se. Az lenne a kerdesem, hogy jelenleg melyiknek van a legjobb lefedettsge? BPen a Blahan kellene es Felsopakonyon (azon belul passz).
Igazabol mind1, hogy t,,v vagy p lesz a befuto. Torrent nem kell, tenyleg csak netre tehat ilyen havi 3-5GB boven eleg, mivel van rendes kabeles net a letoltesekre.
A valaszt elore is koszi.

#1170 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 20:24

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 20:15

BPen a Blahan kellene es Felsopakonyon (azon belul passz).
Igazabol mind1, hogy t,,v vagy p lesz a befuto. Torrent nem kell, tenyleg csak netre tehat ilyen havi 3-5GB boven eleg,

Blahánál mindegyik fullos, Felsőizén meg inkább ki kell próbálni.
Make love not Wor.

#1171 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 20:26

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 20:15

BPen a Blahan kellene es Felsopakonyon (azon belul passz).
Igazabol mind1, hogy t,,v vagy p lesz a befuto. Torrent nem kell, tenyleg csak netre tehat ilyen havi 3-5GB boven eleg,

Make love not Wor.

#1172 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 21:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 20:26

Hmm....az zsir, a videken ugyse nekem kellene.... :omg:  :D esetleg ha nagyon rossz van erre valami visszavetel ? :rolleyes:

#1173 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:05

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 21:39

Hmm....az zsir, a videken ugyse nekem kellene.... :omg:  :D esetleg ha nagyon rossz van erre valami visszavetel ? :rolleyes:

Ha ez a helyzet akkor a pannon a legjobb megoldás, országosan 90% az EDGE lefedettsége....nem olyan észvesztő az a 230k sebesség, de például a vodánál max gprs mellett kinő a szakállad....

#1174 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:08

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 21:39

Vodának volt valami próbaidős megfejtés. De csak létezik valami haver, akivel ki lehet próbálni.
Make love not Wor.

#1175 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:09

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 22:05

Ha ez a helyzet akkor a pannon a legjobb megoldás, országosan 90% az EDGE lefedettsége....

Én vidéken mindig beleestem abba a 10%-ba :-(
Make love not Wor.

#1176 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:13

Hat kb. egy embert ismerek akinek van T-Mobileos nete...de azzal se vagyok ilyen kapcsolatban, hogy egy pentek-hetfoig ideadja az elofizeteset. Mondjuk nem holnap kell donteni, de remelem azert nem bukjuk be. 

#1177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:44

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 22:13

Hat kb. egy embert ismerek akinek van T-Mobileos nete...

Ez itt van Gyál alatt? Most nézem a térképet. Holnap arrafelé leszek, legfeljebb nézzél egy közelebbi helyet. Trémobil és Voda egy kicsit fentebb simán 3G-s, Mende is tuti, így lehet beleesel a szórásba.
Make love not Wor.

#1178 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 22:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 22:08

Vodának volt valami próbaidős megfejtés. De csak létezik valami haver, akivel ki lehet próbálni.

Vodánál elvileg 3 napig visszaviheted, persze az apróbetűt el kell olvasni...mert pl a 3 nap alatt max 500 mega lehet az adatforgalmad, különben nem viheted vissza.... jobb tényleg ha van vmi haver

#1179 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 23:17

Igen Gyal korul van asszem. Elore is thx a tesztet.  :respect:

#1180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 23:42

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 22:55

Vodánál elvileg 3 napig visszaviheted, persze az apróbetűt el kell olvasni...mert pl a 3 nap alatt max 500 mega lehet az adatforgalmad, különben nem viheted vissza.... jobb tényleg ha van vmi haver

Hümm, Vodánál megnéztem a tarifáim, ami azért érdekes.

5 gigás csomag : 5ezer
10 gigás csomag: 10ezer

Kettő közt meg egy "Normál felhasználás mellett korlátlan" csomag 6 pénzért. Gondolom apróbetűst kellene olvasni, aztán akkor kiderülni mit meddig tolerálnak.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.