Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone
Elküldve: 2008. 12. 10. 01:27
Idézet: special - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 1:14
Enyémnél eddig sosem érdekelt, de most bebillentettem a mérést, aztán meglátjuk. Még sosem korlátoztak, azért állok értetlenül, közben ma már több, mint 16 órája lógok fent a Vodanettel.
Tegnap egy fél DVDnyi videó linkje is lementődött, míg hülye levelekre válaszoltam. Előző héten 600 megát letöltöttem, azóta 3 gép közt szinkronizálgatom a pár meg változásokat.
Igaz ez kiemelkedő dolog, mert rendesen terepen vagyok, de volt amikor otthonról mobilnettel hallgattam mp3-at, vagy múlt héten közel 30 órányi streaming videót toltunk fel, céges VPN-t is médiaszerverekkel teszteljük, meg a többi.
Ezek néha szerintem bőven túlmutatnak az átlag használaton, meg amire a mobilnetet kitalálták, hiszen van mikor havi 35 napot is online fent lógok, aztán szögelek, vagy irodába viszem komplett lant updatelni, beállogatni.
Szerintem sosem értem el az 50 gigát. Tán csak 1 valamit nem csináltam, a torrentes baszkodást.
Elküldve: 2008. 12. 10. 13:36
Idézet: special - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 1:14
A csavar csak ott van, hogy korlátan adatforgalmúként hirdetik.
Amúgy meg a relative nagy adatforgalomhoz nem kell letölteni a fél netet warez formájában, nekem munkához kellene, hogy például egy forgatás alatt a grafikustól mobilneten keresztül letölthessem a greenbox hátteret meg ilyesmik... szóval továbbra is talány, hogyhogy ilyen korlátolt ha valami korlátlan?
Elküldve: 2008. 12. 10. 14:46
Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 13:36
Aztán aznap ott helyben terepen napi szinten 5-8-10 gigákat kell letölteni? Az amúgy is jönne fél napig. Annyira parázol úgyis, hogy itten meló van, akkor lesz 3 mobilnet, csókolom, annyival azért simán ki lehet húzni bármit.
Elküldve: 2008. 12. 10. 17:44
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 14:46
Hát ez roppant fantasztikus megoldásnak ígérkezne, gratula hozzá......de nem mondom el újra, hogy mi zavar ebben a történetben, mert látom a jó istennek sem érted meg.
Mindenesetre például egy 30-50 másodperces greenbox háttéranyag olyan 1 giga körül van, amit nagyjából fél óra alatt lehet letölteni normális, korlátozás nélküli helyzetben, és megesik, hogy közvetlenül a helyszínre kell kikóldeni az új anyagot, példának okáért ha bármi olyan hiba van az eredetiben, ami már csak a forgatáson derül ki.
Amúgy meg ha valakit érdekel az üfsz szerint 6 giga elérése után korlátoznak egy hétre.....
Elküldve: 2008. 12. 10. 19:59
Csak úgy kíváncsiságból körbe akartam nézni a pannon honlapján - szolgáltatás meg készülékfelhozatal terén... Csak én nem tudom a helyes címet, vagy tényleg karbantartás van pannonéknál? Így karácsony előtt...?
Elküldve: 2008. 12. 10. 23:50
http://itcafe.hu/tema/korlatos_a_korlatlan...sz_351-400.html
http://tudlak.net
--
Elküldve: 2008. 12. 10. 23:52
Idézet: moji - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 23:50
--
Én csak nézelődtem...
Elküldve: 2008. 12. 10. 23:53
Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 17:44
Azért van 10 gigás csomag? Meg mégis, minden héten legalább 2szer szükséged van ilyenre terepen? Kicsit nem hegyezed ki a dolgokat?
Elküldve: 2008. 12. 10. 23:53
Meg T-t se, meg Vodát se?
Elküldve: 2008. 12. 10. 23:57
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 23:53
Azt nem tudom, de ha valakinek Pannonos kell, inkább vegye át az enyémet. Had szabaduljak ebből a rettenetből. 120kb/s hasítok
Elküldve: 2008. 12. 11. 11:23
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 23:53
Először is, ismeretlenül lovagolsz egy dolgon (mikor és hol használnám). Ez kezd kicsit unalmas lenni.
Akkor leírom összefoglalva, hogy végre megértsd. A történetben az a legzavaróbb, hogy a szolgáltatás megrendelése előtt több üzletbe bementem, felhívtam az üfsz-t és mindenhol mélyen hallgattak mindennemű korlátozásról, kivéve azt a szöveget ami a hirdetéseken is szerepel (torrent időtartamára korlátozhatnak blabla), ezt tudomásul vettem, bár igazából nem is érdekel mert fájlcserélőkkel nem élek. Most akkor ízlelgesd kicsit a promóció szövegét: KORLÁTLAN mobilszélessáv......még mindig nem dereng mi a gondom?
Elküldve: 2008. 12. 11. 11:43
Én érdeklődnék, hogy tudtok-e valamit, amivel ki lehetne játszani a vodás mobilnet sávszél. korlátozását.
Internet Szabadon csomagom van. És mint sokan mások, Én is félrevezetve érzem magam, mivel az eddig 4-500KB/s letöltési sebességem max. 22KB/s lett.
Állítólag minden számlazárás után, helyreáll a sebesség..mindaddig, amíg a letöltött mennyiség, el nem éri az 5 vagy 10GB-ot.
Ugyan a letölthető adatmennyiség így is korlátlan maradt, de ember legyen a talpán, aki ekkora sebességgel töltöget..
Elküldve: 2008. 12. 11. 13:33
--
Pannon nem gyengén nyomja. Már tegnap el-eltűnt, mára viszont totál megszűnt létezni az itteni 3G hálózatuk. Az adótorony közlében se érzékeli egy készülék se. Felhívom az ügyfélszolgálatot, erre a csaj: "hát akkor át kell állni EDGE, vagy GPRS hálózatra". Mondom, akkor most visszafele fejlesztenek, vagy mi van? Ő nem tud semmit mondani, de HIBÁNAK SE TUDJA EZT FELVENNI, mert az EDGE/GPRS hálózat továbbra is elérhető, tehát biztosítva van a szolgáltatás. Más kérdés, hogy az EDGE-en is ma az első GPRS-es időkre emlékeztető 20-50kbit/s volt a maximum amit el tudtam érni.
Magyarul várjam meg amíg valaki észreveszi ott a központban, hogy leált itt a 3G, és kijön megjavítani.
Szerkesztette: Laci082 2008. 12. 11. 13:34 -kor
Elküldve: 2008. 12. 11. 13:37
Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 11:23
akkor ízlelgesd kicsit a promóció szövegét: KORLÁTLAN mobilszélessáv......még mindig nem dereng mi a gondom?
Megszoktam, hogy a júzerek abszolút nem reális és éeltszerűtlen dolgopkon anyáznak.
Promóciós szöveg meg olyan, amilyen. Elvileg felnőtt ember vagy, erre csak a klasszikus is lehet idézni, és még hiszel a mesékben?
korlátlan: havi kb. 30-31 napot tudod használni, és folyamatosan jön az adat, nem vágják el a drótot. Melyik opció nem igaz? Tudom, szökőévkor a 30-31 nap
Többi apróbetűs, és/vagy kérdése. Fájtolj meg a PGSM-el, aztán a Tvel, aztán rájössz, hogy nincs opció a megfejtésedre, vagy picit drágábban. Ez is elég unalmas már.
Elküldve: 2008. 12. 11. 15:38
"Tisztelt Ügyfelünk! GPRS forgalma meghaladta a(z) 5242880.00KB-ot. GPRS szolgàltatàsàt kikapcsoltuk. Vodafone"
Asszem holnapután járt volna le az egy hónap is, így írtam SMS-t a 1270-re, aztán ismét van 1 hónap/5 gigám.
Elküldve: 2008. 12. 11. 18:14
Ami még nagyon bosszont ill. aggaszt, az az ÁSZF-nek a "Hálózat veszélyeztetéséről" szóló részének untalan előcitálása. Ez a passzus egész más dolgot jelentett régen és ma sem hinném hogy mást takarna, mint a hálózat technikai működését zavaró, akadályozó eszközök, megoldásaok elleni fellépés lehetőségét. Tehát ha előkaparok valami távolkeleti 3G-s noname kütyüt, beletuszkolom a szolgáltató SIM kártyáját, azt az eszköz meg elkezd teljesen idiótán, nem szabvány szerint kommunikálni az adóval, esetleg zavarja a rendeltetésszerű mákódését, akkor legyen olyan pontja a szerződésnek ami alapján két lábbal rúghat ki a szolgáltató.
De egy adatkapcsolt hálózatot adatforgalommal veszélyeztetni, ez butaság. Egy kis wlan "szolgáltató" esetében már ki is mondta ezt az nhh, és a wlan hálózat lényeges elemeiben, mint az osztott erőforrások, broadcast üzenetszórási mód, stb. nagyon is hasonlít a mobil hálózatokhoz, sőt, sokkal inkább érzékenyebb a wlan hálózat ill. korlátozotabbak az erőforrásbeli tartalékai, mint a 3G hálózatoknak. egyszer leírhatné egyik szolgáltató műszakilag alátámasztva, hogyan is került veszélybe a hálózatuk azért, mert valaki letöltött 30GB-ot?! , meg hogyis van az, hogy ha "korlátlan csomaggal" töltök 20GB-ot, akkor ott már nagy veszélyek vannak, de ha ugyan ezt teszem azt 5GB-os csomaggal tenném, és a plusz 15GB-os forgalomért meg keményen fizetnék mint a katonatiszt, akkor gondolm rögtön nem lenne veszélyben szegény hálózat?!
Ha lesz kis időm majd év elején, lehet írok egy beadvényt az NHH-hoz, hogy nézzenek már körbe a szolgáltatóknál, jogosan használják-e ezt a "hálózat veszélyeztetése" részt az ászf-ből szinte mindig, amikor nekik úgy jó. Tudom persze hogy eléggé szélmalomhar ez, de valamit tenni kell a korrekt feltételekért. Írják szépen le, hogy 5GB után félgáz, 10G után annyise, és akkor tudja az ember mire számít, de ne ilyen "gumiparagrafusokkal" mahináljanak. Ugyan ez igaz a drótos szolgáltatókra is, ne ködösítsenek hogy priorizálnak, meg osztott erőforrás, FUP, akármi, bármi.
Ezt írta a hatóság még szeptemberben, az RLAN Internet Távközlési Szolgáltató Kft.-vel szemben hozott HS-17229-8/2008 számú határozatában, igaz nem mobil 3G hálózatra, hanem 2.4G wlan hálóra, meg nem 5-10-20Gb hanem 150Gb-ra! de pont ezaz, hogy ha a "gagyi" wlan-on rendeltetésszerű használat a full töltikézés akár 150Gb is, akkor a modernebb 3G-n sem veszélyeztetheti a hálótazot 10Gb!.
"A Szolgáltató úgy nyilatkozott, hogy kapacitásesés miatt is történhet sávszélesség-csökkenés. Ilyen esetekben a jellemzően alacsony számú, de irreálisan nagy forgalmat bonyolító ügyfelek sávszélességét ideiglenesen korlátozzák, amely segítségével a többi ügyfél szolgáltatása helyreáll."
"A Szolgáltató szerint a több mint 150 Gbájt forgalmat bonyolító előfizető veszélyezteti a hálózat biztonságát. A Hatóság álláspontja ezzel ellentétben az, hogy egy adott sávszélesség mellett korlátlan hozzáférés állandó használata rendeltetésszerű működtetés, ezért az előfizető állandó 24 órás használata nem veszélyeztetheti a Szolgáltató hálózatának biztonságát. A Szolgáltatónak úgy kell megterveznie hálózatát, hogy a szerződésnek megfelelő állandó használat ne jelentsen veszélyt más előfizetőkre nézve."
Meg írt ilyet is az nhh, ugyanebben a határozatában, ahol meg azt mondja, hogy a picike kis felhasználó meg a "nagy" szolgáltató nem egy kategória, és hogy a tv. megpróbálja pici felhasználót védeni, szóva lszolgáltató nem korlátozht ész nélkül:
"Tekintettel a felek közötti szakmai és gazdasági egyenlőtlenségre (aszimmetriára), a jogalkotó a szolgáltatás korlátozásának alkalmazási lehetőségeit taxatíven (zárt felsorolásban) határozta meg, vagyis a szolgáltatás korlátozására kizárólag az Eht. 137. § (1) bekezdés a-c) pontjaiban megszabott valamely feltétel fennállása esetén kerülhet sor."
Bár lehet hogy tanulnom kellene a szolgáltatóktól, és úgy kötni szerződést a felhasználókkal, hogy beleveszek egy ilyen "Érdekeim veszélyeztetése" részt, oszt ha sörital fogyasztás közben csörögnek rám hogy jujnemmegysemmi, akkor majd hivatkozom én is a szerződésünk 3/a pontjára, hogy most nem supportolok, mert memmelegszik ez a finom sörital, és így sulyosan sérülnének az érdekeim :Đ
Elküldve: 2008. 12. 11. 20:29
Szerkesztette: Andreas 2008. 12. 11. 20:41 -kor
Elküldve: 2008. 12. 12. 14:11
Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 18:14
Na hát nagyjából kifejtetted amit gondolok...thnx
Elküldve: 2008. 12. 12. 19:22
Szal megveszem ezt a 15ezres pakkot és ha havi 50megán belül maradok (ami kb reális, mert minimális emailnézésre meg msn-re lenne a cucc), akkor 0 azaz nulla Ft-ba kerül a net? Nem találom az apróbetűt:D

Súgó
A téma zárva.