HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   gs52 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:06

nálam levették számlazáráskor a korlátot.. 22:45kor, reggel 7kor ismét korlátozva voltam..
És még meg is írták levélben, hogy legközelebb majd febr. 9.én.. :D..

Rákérdeztem, lehet-e a kötbért részletekben fizetni..azért fizessek 6000-et, hogy a vodafone-al veszekedjek??:Dhát a faszom..

#1262 Felhasználó inaktív   superlamer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 21:50

Kép]http://www.speedtest.net/index.php[/URL]
sprlmr

#1263 Felhasználó inaktív   superlamer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 12:00

Ja, bocsi: Bp. 13.ker.-ben. Néha jobb is. Elégedett vagyok vele.

( Mi a csudák azok a piros kockák a nickem alatt? Valami trágárt irtam?)
sprlmr

#1264 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 09:38

Ezt a mobil netet igazán a jelenlegi körülmények között csak böngészésre lehet használni szerintem!
Letölteni otthon kell a vezetékes netről!
Sokan valóban "az egész internetet" le akarják tölteni :mad: !
A jelenlegi műszaki feltételek valóban csak ezt teszik lehetővé!
Mindenki csak panaszkodik, hogy ilyen szar meg olyan szar!
Lehet magába kellene nézni egyes usereknek!
Persze mindenki úgy van vele, nehogy már majd én ne töltsek le 1000-el, mikor mindenki ezt csinálja!
DC 4ever!!!

#1265 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 09:45

Idézet: beers - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 10:38

Ezt a mobil netet igazán a jelenlegi körülmények között csak böngészésre lehet használni szerintem!
Letölteni otthon kell a vezetékes netről!
Sokan valóban "az egész internetet" le akarják tölteni :mad: !
A jelenlegi műszaki feltételek valóban csak ezt teszik lehetővé!
Mindenki csak panaszkodik, hogy ilyen szar meg olyan szar!
Lehet magába kellene nézni egyes usereknek!
Persze mindenki úgy van vele, nehogy már majd én ne töltsek le 1000-el, mikor mindenki ezt csinálja!

Ebben teljesen igazad van, viszont akkor nem így, megtévesztően kellene reklámozni. Sokan a vezetékest cserélik le, mart a reklámokban nem szerepel, hogy csak böngészésre használható;  stb...

#1266 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 14. 12:25

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 10:45

Ebben teljesen igazad van, viszont akkor nem így, megtévesztően kellene reklámozni. Sokan a vezetékest cserélik le, mart a reklámokban nem szerepel, hogy csak böngészésre használható;  stb...

Ez így van, csak akkor a kutyáak sem kellene :) !
DC 4ever!!!

#1267 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 01:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 9:45

Ha jobban belegondolsz, a csaj a reklámban azt kérdezi, hogy megnézheti-e az e-mailjeit, és nem azt, hogy lehúzhatja-e a Star Wars összest 1080p-ben, tehát gyakorlatilag megmondták, mire jó :).

#1268 Felhasználó inaktív   Tibet27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 05:48

Hi All!

Használ itt valaki Vista alatt Vodafone Internet Plus képoptimalizáló progit és ha igen műxik normálisan?Merhogy én telepíteni sem tudtam :mad: Illetve egy alkalommal igen,de akkor is leállt az alkalmazás,mihelyt csatlakoztam a netre!XP-nél ilyen gondom nem volt.
Kérlek segítsetek, ha tudtok!Eddig egy infós ismerősöm sem vágta,h. mi van, mi lehet a probléma..v. csak lusták voltak vele komolyabban foglalkozni!Mind1 már nem is izgat,csak végre működne,mert nincs kedvem hosszútávon Ctrl+F5özni minden kép ,,normális" megtekintéséhez..

Előre is kössz! :respect:
Szép napot mindenkinek! ;)

#1269 Felhasználó inaktív   hun005 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 17:37

Január 4.-e óta próbálok megrendelni egy 5Gb-os T-mobile internetet.
Tegnap érvénytelenítették a megrendelésem!
De rögtön elindítottam egy újabb megrendelést.
Hívogatnak telefonon én meg nem veszem fel mivel nem jelzi ki a telefon a számot.
A webshop írogatja az emileket hogy nem tudnak elérni:)
Én meg visszaírok hogy amíg a telefonom nem jelzi ki a hívó fél számát addig nem veszem fel.
Jól elvagyunk egymással :)
Nem lehet kötelezni őket hogy ne titkosítsák a telefonszámot amiről hívnak?
Ennyit nem képesek megtenni az ügyfelekért.

#1270 Felhasználó inaktív   gs52 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 10:05

Idézet: hun005 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 17:37

Január 4.-e óta próbálok megrendelni egy 5Gb-os T-mobile internetet.
Tegnap érvénytelenítették a megrendelésem!
De rögtön elindítottam egy újabb megrendelést.
Hívogatnak telefonon én meg nem veszem fel mivel nem jelzi ki a telefon a számot.
A webshop írogatja az emileket hogy nem tudnak elérni:)
Én meg visszaírok hogy amíg a telefonom nem jelzi ki a hívó fél számát addig nem veszem fel.
Jól elvagyunk egymással :)
Nem lehet kötelezni őket hogy ne titkosítsák a telefonszámot amiről hívnak?
Ennyit nem képesek megtenni az ügyfelekért.

Addig örülj, míg nem tudod megrendelni:)...szerintem hagyd a francba..

#1271 Felhasználó inaktív   hun005 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 21:39

Idézet: fcseh - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 10:34

Pannon sem jobb.
Ezt írták a levelemre:

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Mobil Internet szolgáltatás jellegénél fogva több szempontból különbözik a vezetékes szolgáltatók által nyújtott internet szolgáltatástól, mind a hálózat, mind annak üzemeltetése tekintetében. Az egyik fontos különbség – amely többek között az előnye is ennek a szolgáltatásnak - éppen a szolgáltatás mobilitásából fakad, melynek számos olyan vonzata van, amit korábban a vezetékes hálózatokban az előfizetők nem tapasztaltak. A fentiekben felmerült sávszélesség-korlátozás szükségessége is ezen sajátosságokból adódik, mivel a szolgáltatás mobil jellegéből következően egy adott földrajzi területen dinamikusan változhat a hálózat terheltsége, attól függően, hogy adott időpontban hány felhasználó van feljelentkezve a területet ellátó cellára és azon milyen sávszélességgel, mennyi adatot forgalmaz.

A fentiek okán előfordulhat, hogy a szolgáltatást több felhasználó használná, mint amennyit a hálózat jó minőségű szolgáltatással el tud látni. Ezt a problémát sajnos leginkább egyes előfizetők extrém internethasználata okozza, amikor speciális alkalmazások segítségével a cella teljesítményének nagy részét kihasználva, folyamatos adatletöltéssel foglalja a hálózat kapacitását, mely miatt más előfizetők a szolgáltatást nem vagy jelentősen gyengébb minőségben tudják csak igénybe venni.

Ezzel szemben olyan fájlcserélő, fájlmegosztó vagy nagymennyiségű adatátvitellel járó alkalmazások, pl. peer-to-peer, file transfer protocol, egyes multimédia-alkalmazások használatával, filmek, videók vagy más nagyméretű fájlok folyamatos – órákon, napokon keresztül történő - letöltésével olyan alapterhelést róhat a Mobil Internet hálózatra, amely veszélyezteti a szolgáltatás minőségének folyamatos, Általános Szerződési Feltételekben vállalt fenntartását, abban az esetben is, ha ez utóbbi forgalmat az előfizetők csekély hányada bonyolítja.  Nem általános, előre meghatározott szabályok mentén történő lassításról van tehát szó, hanem az adott területen, az adott hálózati viszonyok védelméről, a szolgáltatások valamennyi előfizető által történő rendeltetésszerű igénybevételének a biztosításról.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a Mobil Internet Éjjel-Nappal szolgáltatás meghirdetésében vállalt, fix havidíjért a korlátlan adatmennyiség letöltését ugyanúgy biztosítjuk előfizetőinknek a sávszélesség leszűkítésének ideje alatt is, csupán az adatátviteli sebességet lassítjuk, természetesen az Általános Szerződési Feltételek 6. számú mellékletében foglalt, a Pannon által vállalt, adat fel- és letöltésére vállalt célértékek biztosításával.

A Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeiben a Mobil Internet szolgáltatás rendeltetésszerű igénybevételéről, ezen szolgáltatással kapcsolatos kiemelt hálózatvédelmi megfontolásokról részletesebb információ a 2009. január 11-étől hatályos verzióban található (például: Általános Szerződési Feltételek Törzsszöveg VI.2.2. pontja, A szolgáltatás rendeltetésszerű használata). Ezen közlemények a megjelenés első napjától elérhetőek a Pannon Értékesítési Pontjain, valamint honlapján, illetve arról kérésre a Telefonos Ügyfélszolgálatunk részletes felvilágosítással szolgál.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a fentiekben hivatkozott Általános Szerződési Feltételek rendelkezésben rögzítésre kerül, hogy a Pannon mindössze a sávszélesség tekintetében alkalmaz intézkedéseket. Az Általános Szerződési Feltételek 6. sz. mellékletében rögzített célértékek az esetleges lassítás esetében is maradéktalanul teljesülnek és ezen keretek között az „átalány havidíjért” cserébe továbbra is bármekkora adatmennyiség letölthető.

A szolgáltató a korlátozást a következő számlaciklus kezdő időpontjával tudja csak feloldani, amelynek az az oka, hogy a tömeges szolgáltatások nyújtása esetén nem lehetséges minden egyes operációt egyedi paraméterek figyelembe vételével végrehajtani.

Reméljük, hogy kérdését illetően sikerült megfelelő információval szolgálnunk.

Ez a történet arról szól hogy mindhárom mobilszolgáltató megpróbált bekebelezni minél több mobilinternetezőt 1 meg 2 éves szerződésekkel,most meg jönnek itt a süket dumával így terhelt úgy terhelt.
Beböffentették a "korlátlan" szócskát aztán most meg korlátoznak orba szájba.
Fejlesszék a hálózatot piszkos rabló banda mind.

#1272 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 22. 23:36

Idézet: hun005 - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 21:39

Fejlesszék a hálózatot piszkos rabló banda mind.

Ejjj, érgi szép idők 8 évvel zeelőtt, mikor hozta az elvi maximumot geci drágán, de legalább működött, oszt nem kellett a piachoz igazodniuk :-(

Ez van, meg a műszaki indokok, csak hülye júzer nem hajlandó tudomásul venni.
Make love not Wor.

#1273 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 19:56

Huhhh g@ci!

fosafone.net lefedettség térképe:)

• Valkó-n lakom, igaz ott nincs de mellette a mezőgazdasági területen és az erdőben van kültéri lefedettség.
• Sőt jövőre a mezőn és az erdőben is lesz beltéri lefedettség.
• Szomszéd falvakban ugyanaz a helyzet
• EZT HÍVJÁK PARASZTVAKÍTÁSNAK!!!
• Hiába a magyarnak minden jó, ha nem az is jó.

Azt amit üzennék nekik azt nem merem ide írni, a munkahelyen (XIV ker) a 7,2 -s sebességnek simán van a 1/10-e. Nem mondanám, hogy korrekt, de azt igen hogy gusztustalan!

Na megyek megnézem a Tankos videót, ez mindíg megnyugtat. Nem is anniyra béna, szerencsétlen p@raszt, birka ez a magyar!

#1274 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 02:29

Idézet: idanka - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 19:56

• Valkó-n lakom, igaz ott nincs de mellette a mezőgazdasági területen és az erdőben van kültéri lefedettség.
• Sőt jövőre a mezőn és az erdőben is lesz beltéri lefedettség.
• Szomszéd falvakban ugyanaz a helyzet
• EZT HÍVJÁK PARASZTVAKÍTÁSNAK!!!

Most mi is a bajod konrétan? Ott lesz nagyobb a térerő, ha nem mező lenne, hanem ház, akkor jól lehetne netezni, meg a többi.
Make love not Wor.

#1275 Felhasználó inaktív   baloghl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 22:53

Voltam pannon ügyfélszolgálaton csekkbefizetni. Közli ember, hogy nem is tartozom :) ejj, mondom, akkor ezt írd le de gyorsan, pecséttel. Erre gépel kicsit és kihozta, hogy 12e helyett 27 a számlám. Mondom neki, hogy az nem lehet, mert van nekem papíralapúm, azon 12, pannonline-on 12, akkor nálad miért 27? Telefonál, mert megmutattam neki pannonline (van náluk wifi, érted, nem 3g, wifi!), mondja, hogy számlázáson esküsznek hogy az annyi, pedig ő látja itt hogy nem annyi, de ha nem fizetek 27 akkor kikapcsolnak. Most mehetek telefonos ügyfélszolgálatra reklamálni, mert ő nem telefonos, "csak" személyes, nála hiába. Erra varjatok gombot! Kiváncsi vagyok látom-e még a pénzem, vagy azt csak úgy benyelték karácsonyra.

#1276 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 11:15

T-Mobile ÁSZF módosítás március 1től:

A hálózat korlátos erôforrásainak a túlzott mértékû igénybevétele esetére vonatkozó rendelkezés módosul: Szolgáltató a hálózat túlzott mértékû használatának minôsíti, ha az Elôfizetô
adatforgalma hét egymást követô naptári nap alatt meghaladja a 20 GB-ot. Túlzott mértékû használat esetén a Szolgáltató jogosult 14 napra az Elôfizetô letöltési sebességét lassítani.

#1277 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 12:50

Idézet: csucsregop - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 11:15

adatforgalma hét egymást követô naptári nap alatt meghaladja a 20 GB-ot. Túlzott mértékû használat esetén a Szolgáltató jogosult 14 napra az Elôfizetô letöltési sebességét lassítani.

Nem is durva.
Make love not Wor.

#1278 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:30

Amennyire utáltam a T-t, most az az egyetlen, ami egyáltalán szóba jöhet a 3 szolgáltató közül mobilnetre... ez a módosítás ha tényleg így is lesz, nagyon korrekt (a többiekhez képest mindenképp).
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1279 Felhasználó inaktív   gs52 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 19:45

Idézet: HavocS - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:30

Amennyire utáltam a T-t, most az az egyetlen, ami egyáltalán szóba jöhet a 3 szolgáltató közül mobilnetre... ez a módosítás ha tényleg így is lesz, nagyon korrekt (a többiekhez képest mindenképp).

vodánál is így van már..legalábbis a sebességemből ítélve..korlát alatt vagyok, és eddig megvolt a max. 22kB/s..most este felmegy 300-ig is..
Mivel automatikus volt a korlátozási rendszer, nemhiszem, hogy magától visszaállítja számlazárás előtt:)
Mert kb. 10napja jó már...

Szerkesztette: gs52 2009. 02. 03. 19:45 -kor

#1280 Felhasználó inaktív   gs52 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 07:29

Idézet: fcseh - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 15:10

T-Mobile új akciójáról mi a véleményetek?
Használja valaki? Mik a tapasztalatok?
http://www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/ak...atlan_adatopcio

Attól függ, mire akarod használni :)..

Fontos! Az internet-hozzáférés a felhasználók által megosztottan használt korlátos hálózati erőforrásokra (elsősorban rádióspektrum) épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott igénybe vétele minden más felhasználó számára negatív felhasználói tapasztalatokat eredményezhet a szolgáltatás igénybevétele során. A hálózati erőforrások túlzott igénybevétele ronthatja a hálózat teljesítményét és ezzel a szolgáltatás minőségét.

A fentiek figyelembe vételével az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott hálózathasználati irányelvekkel összhangban a T‑Mobile fenntartja magának a jogot az adatforgalom időszakos vagy állandó lassítására. A lassítás nem jelenti a letölthető adatforgalom mennyiségének korlátozását. A számlázási ciklusban fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata esetén a T‑Mobile rugalmasan, a hálózat aktuális terheltségétől függően lassíthatja az adatforgalmat. A lassítás mértéke nem akadályozhatja a szolgáltatás rendeltetésszerű használatát, az esetek 80 %-ában garantált le- és feltöltési sebességek biztosítását. A számlázási ciklus lezárultával a T‑Mobile megszünteti a forgalomlassítást.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.