HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 26. 23:14

Idézet: I.T.E.M - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 19:10

Nemrég szerződtem a pannon-nal mobilinternet miatt, megy is rendesen ezzel nincs gond,na most jön a csavar, ugyanis egy Linksys WRT54G3G2-VF routerre van rákötve a modem, ez is megy rendesen van net meg minden. A routerre van kötve egy IP-kamera aminek a képét tudom nézni (magam adtam meg  a dyndns oldalon az aktuális IP-t most),van dyndns szolgáltatás is meg reggeltem egy myddns.com on is egyet. nya kivülről elérem a kamerát lásd megadtam az aktuális ip-t,de pl a kamera nem tudja az ip-címet frissíteni a dns szolgáltató felé,

Routernek kell frissíteni, nem a kamerának. Kamerának állandó belső IPje van, az nem változik, meg lanos IPvel a dyndns sem tud sokat kezdeni.
Make love not Wor.

#1382 Felhasználó inaktív   woid 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 03. 07:58

Üdv!

Pár kérdés. Mobilnet kell, albérlet miatt. T-Mobile, Vodafone jöhet képbe.
Nem előfizetéses, csak feltöltős. Árban ez a kettő majd ugyanott van,
abban a csomagban ami nekem kellene.

PGSM-nek még nem néztem utánna, de szinte csak rosszat olvastam róluk.
(Szerintem itt a világ végén SzSzB megye, Tiszalök, nincs nekik HSDPA
Ha mégis, valakinek van tapasztalat, írja meg :) )

Kérdések:

Vodát teszteltem épp egy SE V630i-vel, beltérben jó térerő, stabil átlag 55K,
de ez a teló csak 3G, HSDPA-t nem tud. Ha veszek modemet,
a HSDPA térerő/stabilitás is ilyen lesz? Szerintem igen, én úgy tudom hogy a 3G-HSDPA ugyanaz végülis, csak sebességben térnek el...

Érdemes 7.2-es modembe fektetni, vagy elég a 3.6? Mert a vodánál jó drága.
T-nél ott van ugye a T-Mobile web'n'walk USB stick 7.2 röpke 10-ért.

Vodánál: VMC USB stick K3715, ez 27 ezer, na persze...
Akkor, van még a VMC USB E220, ez ugyan csak 9990,
de eredetileg csak 3.6-os, és csak szoftfrissítéssel lenne 7.2.
Ami nem lenne gond, csak külföldi fórumok alapján, nem lesz az igazi...

És ennyi. Lenne még a VMC E172, E272, de ezek már hűséggel, na annyira hülye azért nem vagyok...
Nem szeretnék beleesni olyan dolgokba, mint amiktől hangos a net; pl. kijön 70-200 ezres számla... Nekem bőven jó ha lemegy az előre kifizetett csomag, és kikapcs.
Max újra feltöltöm és tudom követni.

T-Mobile. Nem tudom tesztelni, nincs T-mobilunk, eddig kerültem őket.
De a net miatt képbe került
Náluk ez tetszik, T-Mobile web'n'walk USB stick 7.2 röpke 10 ezerért.
(Bár a SIM meg drágább mint a Vodánál hm...)
Térerő, még kérdéses, de szerintem rendben lesz.

Ami még érdekel!!! Szoktam torrentezni, havi 25-85Mbyte!
NEM letöltés. Arra van egy ADSL elérésem távolról, + ADSL-FTP.
Csak így szoktam átküldeni vagy fogadni dolgokat haveroktól, stb.
Tehát nem egy nagy dolog. Jelenleg egy Vodás W200i van modemnek,
GPRS kapcsolat, 1G-s csomag. Bőven elég ez is.
(Tudom, innentől nem vagyok sikeres  )

Torrent megy szépen vodánál, gondolom azért nem korlátoznak mert eleve csak 1G-s csomagom van, meg nem letölteni szoktam (mit is lehetne ekkora csomagban wehe...)
hanem ha hirtelen valamit át kell dobni valakinek, akkor utorrent-ben van ilyen lehetőség...
Nem ugrik be a neve, de mint szerver tud lenni a gép, torrent file + IP átdob mailban, annyi.

Szóval, a Voda, nem korlátoz feltöltős csomagban, miért is tenné végülis...
Ha elcseszem az 1G-t, akkor elcseszem, nem előfizus.
T-nél is így van ez?

Utolsó kérdés. Van olyan USB Stick a Vodafone, T-Mobile ajánlatában, amit érdemesebb kikerülni/előtérbe hozni? Előny/hátrány...

Köszi a válaszokat előre is.

[OFF]
Jahno, ha erre jársz, alkoss véleményt légyszi.
Rendesen odamondós, de igazat írogatós ember vagy,
szeretem olvasni amiket írsz mert van benne tapasztalat.
Csípem amikor valaki konkrétan leírja amit gondol,
de mindezt teszi úgy hogy nem is sért senkit.
Legalábbis az elmúlt évek alatt ez jött le :)
[/OFF]

Szerkesztette: woid 2009. 10. 03. 08:05 -kor

Ha egy program nem válik be, akkor dokumentációt kell készíteni róla.

#1383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 03. 23:03

Köszönöm a mgetisztelést. 1 guga rohadt kevés, elég a 3 megabites modemes is, úgysem fog gyorsabban menni, minden csak parasztvakítás. A szolgáltatók közül meg ki kell próbálni, majd azt venni ami működik, mert arra elég durva a tényállás, volt T, ami még GPRS sem mindig ment.
Make love not Wor.

#1384 Felhasználó inaktív   mobiletrooper 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 08. 08:37

Én azon gondolkoztam, hogy szerintetek milyen csomagot (és programot) érdemes választani, ha online rádiókat szeretnék stream-elni? Egyáltalán mekkora adatforgalommal kell számolnom, ha átlagban napi 2-3 órán keresztül szeretnék zenét hallgatni? Elbírja az itthoni hálózat ezt akadás nélkül? Kit érdemes választnai? Milyen havi költségekkel kellene számolnom, hogy ezt megtehessem?
Van itt valaki, aki kicsit jobban képben van ezen a téren?
I hope so  :cool:

#1385 Felhasználó inaktív   magoripeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 09:38

Idézet: mobiletrooper - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 8:37

Én azon gondolkoztam, hogy szerintetek milyen csomagot (és programot) érdemes választani, ha online rádiókat szeretnék stream-elni? Egyáltalán mekkora adatforgalommal kell számolnom, ha átlagban napi 2-3 órán keresztül szeretnék zenét hallgatni? Elbírja az itthoni hálózat ezt akadás nélkül? Kit érdemes választnai? Milyen havi költségekkel kellene számolnom, hogy ezt megtehessem?

sztem nincs ilyen program, vagy nem tudok róla.. én letöltöm a netről és fölpakolom a zenét, de nagyon idegölő folyton várakozni, egy számot míg rátesz, megőszülök szinte.. 2-3 órán keresztül zenét hallgatni, mindig mást, azért az vagy 50 zeneszám sztem. sok idő..

#1386 Felhasználó inaktív   DzsoniDepp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 10:02

Idézet: mobiletrooper - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 8:37

Az adatforgalom attól is függ, hogy milyen minőségű zenét, rádiót adást szeretnél streamelni. Én mondjuk csak mobilinternettel próbáltam otthon netes rádiót, de néha az is megáll és várni kell amég betölt újra.

#1387 Felhasználó inaktív   mobiletrooper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 10:43

Idézet: DzsoniDepp - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 10:02

Az adatforgalom attól is függ, hogy milyen minőségű zenét, rádiót adást szeretnél streamelni. Én mondjuk csak mobilinternettel próbáltam otthon netes rádiót, de néha az is megáll és várni kell amég betölt újra.

Nem tudom, én már a 96 kbps-os minőséggel is elvagyok (persze csak mobiltelefon esetében, amúgy flac vagy egyéb losless), de az teljesen jogos, hogy még gépen is megakadnak a netrádiók, szóval mit várjak egy telefontól... meg ugye ott sem tudod kiválogatni, hogy pontosan mit akarsz hallgatni, de legalább a stílust kiválaszthatod, és nem ugyanazt a 30 számot tolják minden nap (mint a budapesti rádiók 70%-án).

#1388 Felhasználó inaktív   magoripeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 10:43

Idézet: DzsoniDepp - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 10:02

ja, nálam otthon az ADSL-lel is előfordul.. elkezd "pufferelni" vagy mit csinálni.. én inkább zeneszámokat hallgatok, bár nagyon időigényes letölteni és fölrakni a telóra, de az eredmény jó..:)

#1389 Felhasználó inaktív   DzsoniDepp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 11:03

Idézet: magoripeter - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 10:43

ja, nálam otthon az ADSL-lel is előfordul.. elkezd "pufferelni" vagy mit csinálni.. én inkább zeneszámokat hallgatok, bár nagyon időigényes letölteni és fölrakni a telóra, de az eredmény jó..:)

Szerintem egyenlőre időigényesebb telóval tölteni, mert nagyon lassú még jó minőségű zenéhez, persze jó lenne, ha útközben simán elérném ugyanazt a minőséget mobilról. Pár évet még várnunk kell ezzel szerintem.

#1390 Felhasználó inaktív   McElek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 11:31

Idézet: DzsoniDepp - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 11:03

Szerintem egyenlőre időigényesebb telóval tölteni, mert nagyon lassú még jó minőségű zenéhez, persze jó lenne, ha útközben simán elérném ugyanazt a minőséget mobilról. Pár évet még várnunk kell ezzel szerintem.

bezzeg az internet elérhető már mobilon lazán, erre meg még tényleg éveket kell várni.. de hátha felocsúdnak a mobilcégek és extraként előrukkolnak valami ilyesmivel, elvégre köztük is óriási a verseny, mindent ki kell aknázni! erre meg van igény, már itt vagyunk mi..

#1391 Felhasználó inaktív   Sunday 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 11:36

Idézet: DzsoniDepp - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 11:03

Időigényesebb és drágább is. Legalábbis mikor legutóbb töltöttem telóra zenét nem mondom, hogy örültem, mikor megláttam az egyenlegem... Szóval szerintem nem éri meg. De majd egyszer biztos bevezetnek valami fantasztikus, kihagyhatatlan ajánlatot, csak győzzük kivárni.

#1392 Felhasználó inaktív   magoripeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 11:40

Idézet: McElek - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 11:31

bezzeg az internet elérhető már mobilon lazán, erre meg még tényleg éveket kell várni.. de hátha felocsúdnak a mobilcégek és extraként előrukkolnak valami ilyesmivel, elvégre köztük is óriási a verseny, mindent ki kell aknázni! erre meg van igény, már itt vagyunk mi..

hát igen, jó lenne ha végre vmi hasznos szolgáltatással rukkolna elő vki. kit érdekel a kalória számláló, meg ez meg az a telefonban. én vmi ilyesmiért hajlandó lennék még fizetni is vmennyit.

#1393 Felhasználó inaktív   DzsoniDepp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 11:42

Idézet: magoripeter - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 11:40

hát igen, jó lenne ha végre vmi hasznos szolgáltatással rukkolna elő vki. kit érdekel a kalória számláló, meg ez meg az a telefonban. én vmi ilyesmiért hajlandó lennék még fizetni is vmennyit.

Engem mondjuk a zenék, hírek, max rövidebb videók érdekelnek, az alkalmazások nem, de ez így együtt nagyon megdobja a számlát, ha mobilon intézed...

#1394 Felhasználó inaktív   mobiletrooper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 12:32

Idézet: DzsoniDepp - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 11:42

Engem mondjuk a zenék, hírek, max rövidebb videók érdekelnek, az alkalmazások nem, de ez így együtt nagyon megdobja a számlát, ha mobilon intézed...

Ja, a telefon az zenehallgatásra még jó lehet, fényképezésre talán, de hogy azon nezetni??? Én nem értem, hogyan tudnak ilyen kis képernyőn böngészné emberek. Én sokszor még a 22"-t is kevésnek érzem  :cool:
Zene, zene, zene. Az kell. Más nem.
Továbbra is várom a tippeket!

#1395 Felhasználó inaktív   magoripeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 12:36

Idézet: mobiletrooper - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 12:32

Ja, a telefon az zenehallgatásra még jó lehet, fényképezésre talán, de hogy azon nezetni??? Én nem értem, hogyan tudnak ilyen kis képernyőn böngészné emberek. Én sokszor még a 22"-t is kevésnek érzem  :cool:
Zene, zene, zene. Az kell. Más nem.
Továbbra is várom a tippeket!

én Se-ra tenném a tippem, azon belül is a W995-re, nekem nagyon bejön. de az ár irányt is tudni kellene, mennyit szánsz rá...
de mindenképp walkman mobilt vegyél, ha tényleg ennyire fontos a zene.

#1396 Felhasználó inaktív   Sunday 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 13:33

Ha zene, akkor tényleg SE. Magasan veri a többi telefont. Nekem egyszer volt, azután Samsungot vettem (most is még az van) és ég és föld a különbség...még eléldegélek egy darabig ezzel, de már kezdek gyűjteni a következő SE-omra :)

#1397 Felhasználó inaktív   magoripeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:31

Idézet: Sunday - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 13:33

Ha zene, akkor tényleg SE. Magasan veri a többi telefont. Nekem egyszer volt, azután Samsungot vettem (most is még az van) és ég és föld a különbség...még eléldegélek egy darabig ezzel, de már kezdek gyűjteni a következő SE-omra :)

és van ötleted már, hogy milyet szeretnél?

#1398 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 22. 14:55

Meg tudná mondani valaki, hogy milyen sebességkülönbség van a 3G és a HSDPA között? Melyiknek mennyi a max letöltési sebessége?
T-nél kétféle Mobile Broadband Stick-et lehet kapni, a IV-es, valamint az V-ös számút. Elvileg a IV-es csak 3,3 mbit/sec körüli sebességmaximummal rendelkezik. Az V-ös tudja ennek a dupláját.

Kérdés az, hogy amit a IV-es tud, az a 3G sebességmaximum, amit az V-ös, az meg már a HSDPA?
Vagyis a IV-es nem tudja a HSDPA-t, csak és kizárólag a 3G-t?  :respect:

#1399 Felhasználó inaktív   bodros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 15:44

Idézet: Maksi - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 14:55

Meg tudná mondani valaki, hogy milyen sebességkülönbség van a 3G és a HSDPA között? Melyiknek mennyi a max letöltési sebessége?
T-nél kétféle Mobile Broadband Stick-et lehet kapni, a IV-es, valamint az V-ös számút. Elvileg a IV-es csak 3,3 mbit/sec körüli sebességmaximummal rendelkezik. Az V-ös tudja ennek a dupláját.

Kérdés az, hogy amit a IV-es tud, az a 3G sebességmaximum, amit az V-ös, az meg már a HSDPA?
Vagyis a IV-es nem tudja a HSDPA-t, csak és kizárólag a 3G-t?  :respect:

A 3G praktikusan 384 Kbps sebességet tud (trükközve megoldható a 2Mbps is, de azt egy operátor sem használja tudtommal).

A telefonokat különböző kategóriákba sorolják (HSDPA "tudás" szempontjából: http://en.wikipedia.org/wiki/High-Speed_Do..._Packet_Access). Szóval a IV-es modem HSDPA Category 6, az V-ös HSDPA Category 8.

#1400 Felhasználó inaktív   xen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 18:52

Hella all,1 hatalmas problémám!!!

Pannon hordozható netem van(Samsung SGH-Z810,7.2 mbit-es),és ha elkezdek játszani(WoW,de elég akármilyen nagyobb sávszélességet használó dolog,pl ma 1X-re keztem el 2 oldalt betölteni(citromail,hotmail,+1 pc bolt oldala,és már nem jött jel :mad: ),akkor egyszerűen megszünik a bejövő jel.
a net nem szakad meg,de bejövő jel nem jön,csak kifelé megy,és ilyenkor vagy lehúzom a modemet,vagíy várok 2-10 percet,még újra lesz jel.
mitől lehet ez?már sok midnent néztem,nem állítottam el semmit,és a térerő is maxon van,és már ott tartok,hogy kidobom!!!pls segitsetek,köszi!

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.