Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone
Elküldve: 2009. 11. 13. 15:17
Samott
Elküldve: 2009. 11. 20. 09:37

Elküldve: 2009. 11. 20. 09:51
Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 14:17
Samott
Az idióta számlázási időszakos marhaságuk feltöltős netnél ugyanígy átverés, én ezért dobtam őket.
Elküldve: 2009. 11. 20. 13:00
Idézet: megmondtam - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 9:37

Én úgy tudom (egyik haverom használja), hogy nem számol adatforgalmat...tehát annyit töltesz, amennyit csak tudsz

Elküldve: 2009. 11. 20. 13:12

Samott
Szerkesztette: Samott 2009. 11. 20. 13:13 -kor
Elküldve: 2009. 11. 20. 14:42
Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 13:12

Samott
Agyon tömörített zene? Ezt hogy érted? Egyáltalán milyen kódolást használnak? Gondolom nem MP3-at, de akkor mit? És milyen a minősége? Mondjuk azt gondolom, hogy nem veszteségmentes audió CD minőség, de annyira sem jó, hogy egy telefonon hallgatva buszozgatás közben élvezni tudja az ember?
Persze nem olcsó, nem olcsó, de a díja hozzácsapódik a telefonszámlához, akkor azt bátyám leírja költségnek, szóval ez a legkevesebb

Az mondjuk nekem is furcsa, hogy miért csak SE készülékekre tudták aktiválni ezt a szolgáltatást... vagy csak ezekkel reklámozzák, és működik más telefonnal is?
Nekem tetszene egy ilyen lehetőség, mert rohadtul kényelmes (és lusta) vagyok, szóval ha tudnátok ehelyett valami mást ajánlani, annak nagyon tudnék örülni. Azt tudom, hogy a Vodafone-nak is van, de arról túl sok jót nem hallottam, ismerőseim már próbálták, és csak a szívás volt vele.
Torrentet meg már nagyon unom, egyre több a fake, meg macera: vissza kell osztani, addig nem törölhetem, stb. Persze "ócsó oszt jó" de mint mondtam, az ára annyira nem érdekel, megoldjuk okosba.
Na?
Elküldve: 2009. 11. 20. 14:50
Idézet: megmondtam - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 14:42
Fura, egy hete szoltal hozza a szaktopickhoz, megse olvastad el a nyito cikket? Ott le van irva minden.
Samott
Elküldve: 2009. 11. 21. 16:42
Nekem nagy problémám van a T-mobile-os "korlátlan" internet előfizetésemmel (3GB adatforgalmú).
Másvalakitől átíratva lett meg az előfizetésem, így már csak kb. 1 évig van.
Az első pár hétben tökéletesen működött a HSDPA hálózatra csatlakozva, jó gyors is volt.
Aztán néhány hét után hirtelen már csak az EDGE hálózatra tud kapcsolódni, és ott is jó lassú...
(Fix állandó helyen van a szobában).
Bementem a helyi, vidéki T-mobile-os ügyfélszolgálatra, ahol mondták, hogy valószínűleg eszközhiba (T-mobile web'n'walk Stick Model: GI0225), adjam be és megnézik. Kérték hogy adjam oda a jótállási jegyet, vagy számlát vagy micsodát. :confused:
Csak hogy nekem olyanom nincs, csak szerződés. Ahogy ugye átírattam. Ekkor viszont nem tud mit csinálni.
A kérdésem pedig, hogy ilyenkor nem lehet valamit tenni?

Mert elég igazságtalannak érzem, hogy van egy érvényes előfizetésem, ami kb. még 1 évig fizetek, de lényegében nem tudom igénybe venni a havi díjért járó szolgáltatást!

Gyártási vagy IMEI szám alapján nem tudják beazonosítani, hogy hozzám tartozik, vagy hasonló?

Kérlek adjatok tanácsot, most mi van! Mert így egyszerűen lehetetlenség internetezni, a pénzt meg fizetnem kell...

Elküldve: 2009. 11. 23. 09:46
Idézet: megmondtam - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 14:42
Persze nem olcsó, nem olcsó, de a díja hozzácsapódik a telefonszámlához, akkor azt bátyám leírja költségnek, szóval ez a legkevesebb

Az mondjuk nekem is furcsa, hogy miért csak SE készülékekre tudták aktiválni ezt a szolgáltatást... vagy csak ezekkel reklámozzák, és működik más telefonnal is?
Nekem tetszene egy ilyen lehetőség, mert rohadtul kényelmes (és lusta) vagyok, szóval ha tudnátok ehelyett valami mást ajánlani, annak nagyon tudnék örülni. Azt tudom, hogy a Vodafone-nak is van, de arról túl sok jót nem hallottam, ismerőseim már próbálták, és csak a szívás volt vele.
Torrentet meg már nagyon unom, egyre több a fake, meg macera: vissza kell osztani, addig nem törölhetem, stb. Persze "ócsó oszt jó" de mint mondtam, az ára annyira nem érdekel, megoldjuk okosba.
Na?
Ennyi kérdést egy írásba...

Szóval.: Eléggé tömörített, m4a, 28kbit/sec, vagy 48, Minősége elmegy, de gépre is le lehet tölteni, ott meg cd közeli, lehet élvezni a buszon, azért csak SE, mert vele van szerződése a T-nek, más nagyon nincs a piroson kívül

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:24
Idézet: kulilajos - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 9:46

Szóval.: Eléggé tömörített, m4a, 28kbit/sec, vagy 48, Minősége elmegy, de gépre is le lehet tölteni, ott meg cd közeli, lehet élvezni a buszon, azért csak SE, mert vele van szerződése a T-nek, más nagyon nincs a piroson kívül

Eléggé tömörített

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:28
Samott
Elküldve: 2009. 11. 23. 17:05
Idézet: donee - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 17:42

Kérlek adjatok tanácsot, most mi van! Mert így egyszerűen lehetetlenség internetezni, a pénzt meg fizetnem kell...

Ha nagyon akarják, meg tudnák oldani. De nem akarják.
Vegyél egy másik eszközt. Így jártál, máskor rendes boltban veszed.
Elküldve: 2009. 11. 23. 17:29
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 17:05
Vegyél egy másik eszközt. Így jártál, máskor rendes boltban veszed.
Szerződés az előfizetős szolgáltatásra vonatkozik, garilevél meg az eszközre.
Elküldve: 2010. 01. 15. 10:10
Továbbra is rugalmatlanok a társaságok.
Egy kérdésem is volna Vodafone ügyfelekhez. Voltam már pannon, és t-mobile is, és konkrétan az érdekelne mennyire valóságos a térképen megadott beltéri lefedettség , különösen a Balaton északi partja érdekel, illetve ez milyen sebességet jelent?
Szerkesztette: erdeklodo 2010. 01. 15. 10:10 -kor
Elküldve: 2010. 01. 17. 23:08
Elküldve: 2010. 01. 17. 23:17
Idézet: Bal - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 23:08
Roamingot letiltatod.
Elküldve: 2010. 03. 15. 21:56
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen mobil internetet válasszak. Az internetet kizárólag játékra (word of warcraft) használnám, és szeretnék egy megbízható, stabil netet mellé. Nézelődtem a szolgáltatók között, de nem tudom igazából melyik lenne a legjobb választás. Első problémám az az hogy fogalmam sincs hogy mennyi az adatforgalma a játéknak, illetve mekkora sebesség kell ahhoz hogy kis latency-m legyen (gondolok itt 4-500ms-re legnagyobb igénybevétel mellett).
Remélem valaki tud válaszolni,
üdv, Tento
Elküldve: 2010. 03. 15. 22:45
Idézet: Tento - Dátum: 2010. 03. 15. 22:56
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen mobil internetet válasszak. Az internetet kizárólag játékra (word of warcraft) használnám, és szeretnék egy megbízható, stabil netet mellé. Nézelődtem a szolgáltatók között, de nem tudom igazából melyik lenne a legjobb választás. Első problémám az az hogy fogalmam sincs hogy mennyi az adatforgalma a játéknak, illetve mekkora sebesség kell ahhoz hogy kis latency-m legyen (gondolok itt 4-500ms-re legnagyobb igénybevétel mellett).
Remélem valaki tud válaszolni,
üdv, Tento
Szia !!
En T-mobilost vettem, mert szerintem most az a legjobb minosegu, az az lefedettsegben, ja es arban is, pedig 15 eve pannonos vagyok .
Azt nezd meg meg, hogy nalatok a kornyeken mi van a toronyokba, tudakold meg (HSDPA 7,2, umts 3,6 stb ) mert ha nincs a toronyban techika, akkor aztan nincs ertelme sok a mobilnetnek.
JUT ESZEMBE !!! CSINALD AZTAT HOGGY :--) SZEREZZEL VALAHONNAN KOLCSONBE HSDPA-S DUGOT, VAGY TELEFONT, SIMKARTYAKAT MIND A HAROM CEG TORNYAT PROBALD INKABB KI ELOSZOR. OLCSOBBAN JARSZ HA MEG IGY EGY KIS KOLTSEG LESSZ.
NEHOGY BEVALALJ VALAMI HUSEGSZERZODEST, MIELOTT KI NEM PROBALTAL MINDENT.
HIABA MONDJAK AZ ELADOK, HOGY LE VAN FEDVE A TERULET 3 G -VEL. HSDPA LEGYEN A TORONYBAN. AZT KERDEZD, HOGY MI VAN A TORONYBA EPITVE, AMIRE TOLED RA TUDSZ CSATLAKOZNI. DE TESZTELD LE.
ASSZEM AMUGY KOTELESSEK 3 NAPON BELLUL VISSZAVENNI A MODEMET, HA NEM TETSZIK !!!!
SZEMELYSZERINT 10 EV HASZNALOK MOBIL NETET.
Amugy szerintem nem lesz a jatek 100 %os , en is jatszok egy kis jatekot flash -es, neha szaggat kesik a kep, nincs szinkronban, bar ez a szerverterhelestol is fugg.
REMELEM SPOROLTAM NEKED EGY PAR TIZEZREST !!
Elküldve: 2010. 03. 21. 21:14
Lenne egy olyan kérdésem mert nem először futok bele ebbe a problémába kis városunkban van ADSL kábelnet meg mobilinternet voda,pannon,t-mobile.
Igazából a probléma hogy már a második kis cégnél kell nagyobb méretű állományokat feltölteni az egyik grafikai cég a másik pedig a nappal elkészített állományokat kell felrakni csak épp marha sokáig tart!!! A vicc az egészben hogy mind a két helyen 2 megás adsl van aminek a max feltoltési sávja 192kbps amivel percenként 1,3 megát lehet feltolni ami vajmi kevés a vicc az egészben hogy nekik csak napi 100-150 megát kéne feltolni, de ez napközben
Nagyon sok időt elvisz pláne úgy hogy akkor senki sem vpn-zhet meg levelezhet.
Sajnos a cégek a város szélén vannak az egyiknél a kedves t-s csapat rendes volt már vagy 3 szór cseréltek modemet de nem lett gyorsabb a speed messze vannak a központhoz képest.
A kábelnetes sebesség már jó is lenne Vidanet mamut csomagja 11mega le 2 fel jó is lenne ha nem lenne szar a vonaluk per pill ki van kötve mert nem tolerálja a router! megjegyzem 3 félét is próbáltam már hol megy 2 hétig jól a net hol meg szarakodik 3 napon keresztül ez egy cégnél ma nem engedhető meg!.
Persze a kedves t-s emberek erősen ajánlanak különböző shdsl meg hasonló lehetőségeket szó szerint arany áron.
Tehát van mobil internet de nincs az ismerősi körben olyan akinek gyors új modeme lenne mert papíron látom hogy írják HSDPA le- és feltöltés 7,2 Mbps / 5,76 Mbps a sebesség.
Mennyi a valóságos sebesség feltöltésnél mert a marketingnek nem hiszek.
Ténylegesen van HSDPA a városban csak épp mennyi a feltöltési sebesség a ti tapasztalatok szerint?!? nem mindegy hogy 5,76 helyett jó ha 0,576 megy vagy 1,5 megát terheltségtől függően.
Tehát kéne a tapasztalatotok mennyi az annyi ténylegesen.
Ha néha fel kell tölteni nagyobb méretű állományokat!?
Elküldve: 2010. 05. 04. 09:23