HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 13. 15:17

Nezegetem a pannon feltoltos netjet, de rohej, hogy ilyen szemet szabalyt bele mertek rakni: "Ha a 45 nap lejárta előtt új adatcsomagot rendelsz, a korábban rendelt adatcsomagból fennmaradó adatmennyiség elvész." - azontul hogy neha-neha megcsapolhatjak a felhasznalot a tulhasznalat miatt, mi ertelme van ennek? Erdemes ilyen feltetellel rombolni a ceg amugy is siralmas imidzset?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1402 Felhasználó inaktív   megmondtam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 20. 09:37

Erről az új T-s zeneletöltő szolgáltatásról tud valaki valamit? Milyen? Használja valaki? Tényleg nem számol adatforgalmat, csak fix havidíj és annyi? Vagy nagyon rossz helyen kérdezem?  :think:
Nemmegmondtamneked hogy negyereide meg nyegyereerre he?!?

#1403 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 09:51

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 14:17

Nezegetem a pannon feltoltos netjet, de rohej, hogy ilyen szemet szabalyt bele mertek rakni: "Ha a 45 nap lejárta előtt új adatcsomagot rendelsz, a korábban rendelt adatcsomagból fennmaradó adatmennyiség elvész." - azontul hogy neha-neha megcsapolhatjak a felhasznalot a tulhasznalat miatt, mi ertelme van ennek? Erdemes ilyen feltetellel rombolni a ceg amugy is siralmas imidzset?

Samott

Az idióta számlázási időszakos marhaságuk feltöltős netnél ugyanígy átverés, én ezért dobtam őket.

#1404 Felhasználó inaktív   vienman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 13:00

Idézet: megmondtam - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 9:37

Erről az új T-s zeneletöltő szolgáltatásról tud valaki valamit? Milyen? Használja valaki? Tényleg nem számol adatforgalmat, csak fix havidíj és annyi? Vagy nagyon rossz helyen kérdezem?  :think:

Én úgy tudom (egyik haverom használja), hogy nem számol adatforgalmat...tehát annyit töltesz, amennyit csak tudsz :)

#1405 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 13:12

Van valahol topicja, de egy kalap szar az egesz: evi harminc rugoert, keszulekhez, szolgaltatohoz lancolt DRM-es, agyontomoritett zene... 2009-ben ezt meg el lehet adni? Van olyan hulye, aki megveszi? ;) Raadasul nehany hulyegyerek anno spammelve kezdte hirdetni itt a forumban... na, kb. olyan mint azok akik erre kepesek. Ne ugorjatok bele, van internetetek, van torrentkliensetek. Hajra.

Samott

Szerkesztette: Samott 2009. 11. 20. 13:13 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1406 Felhasználó inaktív   megmondtam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 14:42

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 13:12

Van valahol topicja, de egy kalap szar az egesz: evi harminc rugoert, keszulekhez, szolgaltatohoz lancolt DRM-es, agyontomoritett zene... 2009-ben ezt meg el lehet adni? Van olyan hulye, aki megveszi? ;) Raadasul nehany hulyegyerek anno spammelve kezdte hirdetni itt a forumban... na, kb. olyan mint azok akik erre kepesek. Ne ugorjatok bele, van internetetek, van torrentkliensetek. Hajra.

Samott

Agyon tömörített zene? Ezt hogy érted? Egyáltalán milyen kódolást használnak? Gondolom nem MP3-at, de akkor mit? És milyen a minősége? Mondjuk azt gondolom, hogy nem veszteségmentes audió CD minőség, de annyira sem jó, hogy egy telefonon hallgatva buszozgatás közben élvezni tudja az ember?
Persze nem olcsó, nem olcsó, de a díja hozzácsapódik a telefonszámlához, akkor azt bátyám leírja költségnek, szóval ez a legkevesebb  :cool:
Az mondjuk nekem is furcsa, hogy miért csak SE készülékekre tudták aktiválni ezt a szolgáltatást... vagy csak ezekkel reklámozzák, és működik más telefonnal is?
Nekem tetszene egy ilyen lehetőség, mert rohadtul kényelmes (és lusta) vagyok, szóval ha tudnátok ehelyett valami mást ajánlani, annak nagyon tudnék örülni. Azt tudom, hogy a Vodafone-nak is van, de arról túl sok jót nem hallottam, ismerőseim már próbálták, és csak a szívás volt vele.
Torrentet meg már nagyon unom, egyre több a fake, meg macera: vissza kell osztani, addig nem törölhetem, stb. Persze "ócsó oszt jó" de mint mondtam, az ára annyira nem érdekel, megoldjuk okosba.
Na?

#1407 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 14:50

Idézet: megmondtam - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 14:42

Agyon tömörített zene? Ezt hogy érted? Egyáltalán milyen kódolást használnak?

Fura, egy hete szoltal hozza a szaktopickhoz, megse olvastad el a nyito cikket? Ott le van irva minden.

Samott

#1408 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 21. 16:42

Sziasztok!

Nekem nagy problémám van a T-mobile-os "korlátlan" internet előfizetésemmel (3GB adatforgalmú).
Másvalakitől átíratva lett meg az előfizetésem, így már csak kb. 1 évig van.

Az első pár hétben tökéletesen működött a HSDPA hálózatra csatlakozva, jó gyors is volt.
Aztán néhány hét után hirtelen már csak az EDGE hálózatra tud kapcsolódni, és ott is jó lassú...
(Fix állandó helyen van a szobában).

Bementem a helyi, vidéki T-mobile-os ügyfélszolgálatra, ahol mondták, hogy valószínűleg eszközhiba (T-mobile web'n'walk Stick Model: GI0225), adjam be és megnézik. Kérték hogy adjam oda a jótállási jegyet, vagy számlát vagy micsodát. :confused:
Csak hogy nekem olyanom nincs, csak szerződés. Ahogy ugye átírattam. Ekkor viszont nem tud mit csinálni.

A kérdésem pedig, hogy ilyenkor nem lehet valamit tenni? :rolleyes:
Mert elég igazságtalannak érzem, hogy van egy érvényes előfizetésem, ami kb. még 1 évig fizetek, de lényegében nem tudom igénybe venni a havi díjért járó szolgáltatást! :mad:

Gyártási vagy IMEI szám alapján nem tudják beazonosítani, hogy hozzám tartozik, vagy hasonló? :rolleyes:

Kérlek adjatok tanácsot, most mi van! Mert így egyszerűen lehetetlenség internetezni, a pénzt meg fizetnem kell... :(
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#1409 Felhasználó inaktív   kulilajos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 09:46

Idézet: megmondtam - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 14:42

Agyon tömörített zene? Ezt hogy érted? Egyáltalán milyen kódolást használnak? Gondolom nem MP3-at, de akkor mit? És milyen a minősége? Mondjuk azt gondolom, hogy nem veszteségmentes audió CD minőség, de annyira sem jó, hogy egy telefonon hallgatva buszozgatás közben élvezni tudja az ember?
Persze nem olcsó, nem olcsó, de a díja hozzácsapódik a telefonszámlához, akkor azt bátyám leírja költségnek, szóval ez a legkevesebb  :cool:
Az mondjuk nekem is furcsa, hogy miért csak SE készülékekre tudták aktiválni ezt a szolgáltatást... vagy csak ezekkel reklámozzák, és működik más telefonnal is?
Nekem tetszene egy ilyen lehetőség, mert rohadtul kényelmes (és lusta) vagyok, szóval ha tudnátok ehelyett valami mást ajánlani, annak nagyon tudnék örülni. Azt tudom, hogy a Vodafone-nak is van, de arról túl sok jót nem hallottam, ismerőseim már próbálták, és csak a szívás volt vele.
Torrentet meg már nagyon unom, egyre több a fake, meg macera: vissza kell osztani, addig nem törölhetem, stb. Persze "ócsó oszt jó" de mint mondtam, az ára annyira nem érdekel, megoldjuk okosba.
Na?

Ennyi kérdést egy írásba... :D
Szóval.: Eléggé tömörített, m4a, 28kbit/sec, vagy 48, Minősége elmegy, de gépre is le lehet tölteni, ott meg cd közeli, lehet élvezni a buszon, azért csak SE, mert vele van szerződése a T-nek, más nagyon nincs a piroson kívül :)

#1410 Felhasználó inaktív   megmondtam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:24

Idézet: kulilajos - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 9:46

Ennyi kérdést egy írásba... :D
Szóval.: Eléggé tömörített, m4a, 28kbit/sec, vagy 48, Minősége elmegy, de gépre is le lehet tölteni, ott meg cd közeli, lehet élvezni a buszon, azért csak SE, mert vele van szerződése a T-nek, más nagyon nincs a piroson kívül :)

Eléggé tömörített :D:D:D ilyet se hallottam még.. de az a 28 kbit/s az az nem gyengén rossz minőség :s Mondjuk kis füldogóval nem biztos hogy észlelhető, de az nagyon gyenge... ÉS a PC-s az hogy müködik, mert ha PC-re is le lehet tölteni ott hogy érvényesül a DRM? Ha nem kötöd rá a telót akkor sosem törlődnek le, vagy elég ha az órát visszaállítom? ÉS ez a legjobb 17 számról eltünik a DRM ez hogy van tehát ha a gépen is és a telon is másmás 17 szám lesz a legjobb akkor 34-ről tünik el a DRM?

#1411 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:28

Van ennek szaktopikja, ott hamarabb kapsz valaszt erre, nem er ez a "szolgalatas" annyit hogy osszeszemeteljuk vele az osszes topikot. Az emeldijas sms-re is van olyan kreten aki elofizet, erre is lesz olyan kreten aki elofizet.

Samott

#1412 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:05

Idézet: donee - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 17:42

Gyártási vagy IMEI szám alapján nem tudják beazonosítani, hogy hozzám tartozik, vagy hasonló? :rolleyes:

Kérlek adjatok tanácsot, most mi van! Mert így egyszerűen lehetetlenség internetezni, a pénzt meg fizetnem kell... :(

Ha nagyon akarják, meg tudnák oldani.  De nem akarják.

Vegyél egy másik eszközt. Így jártál, máskor rendes boltban veszed.

#1413 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:29

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 17:05

Ha nagyon akarják, meg tudnák oldani.  De nem akarják.

Vegyél egy másik eszközt. Így jártál, máskor rendes boltban veszed.

Szerződés az előfizetős szolgáltatásra vonatkozik, garilevél meg az eszközre.
Make love not Wor.

#1414 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 10:10

Az új adójogszabályok minden cafeteriat megvágnak, szinte csak az internet marad. Sajna ezt feltöltős mobil net fizetésre sehol sem lehet használni, pedig léteznek csak netezésre használható csomagok.

Továbbra is rugalmatlanok a társaságok.

Egy kérdésem is volna Vodafone ügyfelekhez. Voltam már pannon, és t-mobile is, és konkrétan az érdekelne mennyire valóságos a térképen megadott beltéri lefedettség , különösen a Balaton északi partja érdekel, illetve ez milyen sebességet jelent?

Szerkesztette: erdeklodo 2010. 01. 15. 10:10 -kor

#1415 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 23:08

T-mobile -os mobilnetnel lehet valahogy korlatozni, hogy csak magyar halozaton menjen? Routerbe lenne dugva a modem es nem igazan tudom hogy lehetne ott szabalyozni a dolgokat.. pannonnal szerencsere lehet tiltani a dolgot, de nem tudom itt van-e ra megoldas..?

#1416 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 17. 23:17

Idézet: Bal - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 23:08

T-mobile -os mobilnetnel lehet valahogy korlatozni, hogy csak magyar halozaton menjen?

Roamingot letiltatod.
Make love not Wor.

#1417 Felhasználó inaktív   Tento 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 21:56

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen mobil internetet válasszak. Az internetet kizárólag játékra (word of warcraft) használnám, és szeretnék egy megbízható, stabil netet mellé. Nézelődtem a szolgáltatók között, de nem tudom igazából melyik lenne a legjobb választás. Első problémám az az hogy fogalmam sincs hogy mennyi az adatforgalma a játéknak, illetve mekkora sebesség kell ahhoz hogy kis latency-m legyen (gondolok itt 4-500ms-re legnagyobb igénybevétel mellett).

Remélem valaki tud válaszolni,
üdv, Tento

#1418 Felhasználó inaktív   Gbit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 15. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Tento - Dátum: 2010. 03. 15. 22:56

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen mobil internetet válasszak. Az internetet kizárólag játékra (word of warcraft) használnám, és szeretnék egy megbízható, stabil netet mellé. Nézelődtem a szolgáltatók között, de nem tudom igazából melyik lenne a legjobb választás. Első problémám az az hogy fogalmam sincs hogy mennyi az adatforgalma a játéknak, illetve mekkora sebesség kell ahhoz hogy kis latency-m legyen (gondolok itt 4-500ms-re legnagyobb igénybevétel mellett).

Remélem valaki tud válaszolni,
üdv, Tento

Szia !!

En T-mobilost vettem, mert szerintem most az a legjobb minosegu, az az lefedettsegben, ja es arban is, pedig 15 eve pannonos vagyok .

Azt nezd meg meg, hogy nalatok a kornyeken mi van a toronyokba, tudakold meg (HSDPA 7,2, umts 3,6 stb ) mert ha nincs a toronyban techika, akkor aztan nincs ertelme sok a mobilnetnek.

JUT ESZEMBE !!! CSINALD AZTAT HOGGY :--) SZEREZZEL VALAHONNAN KOLCSONBE HSDPA-S DUGOT, VAGY TELEFONT, SIMKARTYAKAT MIND A HAROM CEG TORNYAT PROBALD INKABB KI ELOSZOR. OLCSOBBAN JARSZ HA MEG IGY EGY KIS KOLTSEG LESSZ.

NEHOGY BEVALALJ VALAMI HUSEGSZERZODEST, MIELOTT KI NEM PROBALTAL MINDENT.

HIABA MONDJAK AZ ELADOK, HOGY LE VAN FEDVE A TERULET 3 G -VEL. HSDPA LEGYEN A TORONYBAN. AZT KERDEZD, HOGY MI VAN A TORONYBA EPITVE, AMIRE TOLED RA TUDSZ CSATLAKOZNI. DE TESZTELD LE.

ASSZEM AMUGY KOTELESSEK 3 NAPON BELLUL VISSZAVENNI A MODEMET, HA NEM TETSZIK !!!!

SZEMELYSZERINT 10 EV HASZNALOK MOBIL NETET.

Amugy szerintem nem lesz a jatek 100 %os , en is jatszok egy kis jatekot flash -es, neha szaggat kesik a kep, nincs szinkronban, bar ez a szerverterhelestol is fugg.

REMELEM SPOROLTAM NEKED EGY PAR TIZEZREST !!

#1419 Felhasználó inaktív   m2m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 21:14

Mobilnet lehet alternatíva vagy nem ebben a szemszögben?

Lenne egy olyan kérdésem mert nem először futok bele ebbe a problémába kis városunkban van ADSL kábelnet meg mobilinternet voda,pannon,t-mobile.
Igazából a probléma hogy már a második kis cégnél kell nagyobb méretű állományokat feltölteni az egyik grafikai cég a másik pedig a nappal elkészített állományokat kell felrakni csak épp marha sokáig tart!!! A vicc az egészben hogy mind a két helyen 2 megás adsl van aminek a max feltoltési sávja 192kbps amivel percenként 1,3 megát lehet feltolni ami vajmi kevés a vicc az egészben hogy nekik csak napi 100-150 megát kéne feltolni, de ez napközben
Nagyon sok időt elvisz pláne úgy hogy akkor senki sem vpn-zhet meg levelezhet.
Sajnos a cégek a város szélén vannak az egyiknél a kedves t-s csapat rendes volt már vagy 3 szór cseréltek modemet de nem lett gyorsabb a speed messze vannak a központhoz képest.
A kábelnetes sebesség már jó is lenne Vidanet mamut csomagja 11mega le 2 fel jó is lenne ha nem lenne szar a vonaluk per pill ki van kötve mert nem tolerálja a router! megjegyzem 3 félét is próbáltam már hol megy 2 hétig jól a net hol meg szarakodik 3 napon keresztül ez egy cégnél ma nem engedhető meg!.
Persze a kedves t-s emberek erősen ajánlanak különböző shdsl meg hasonló lehetőségeket szó szerint arany áron.
Tehát van mobil internet de nincs az ismerősi körben olyan akinek gyors új modeme lenne mert papíron látom hogy írják HSDPA le- és feltöltés 7,2 Mbps / 5,76 Mbps a sebesség.
Mennyi a valóságos sebesség feltöltésnél mert a marketingnek nem hiszek.
Ténylegesen van HSDPA a városban csak épp mennyi a feltöltési sebesség a ti tapasztalatok szerint?!? nem mindegy hogy 5,76 helyett jó ha 0,576 megy vagy 1,5 megát terheltségtől függően.

Tehát kéne a tapasztalatotok mennyi az annyi ténylegesen.
Ha néha fel kell tölteni nagyobb méretű állományokat!?

#1420 Felhasználó inaktív   farkaska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 09:23

Attól függ hogy ezt a 100-150 megát ezt minden nap fel kell-e tölteni. A mobilnetnél inkább a letöltés a gyorsabb mivel feltöltéshez a mobilnetnek a kis antennájával kell feltölteni ami nyílván lasabb mint a nagyteljesítményű adótornyok sebessége. Bár lehet hogy még ígyis jobban járnál mint a nem működő vonalassal:D

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó