HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 06:58

Engem is ledobál mostanában, de újra fölenged. A sebesség ugyanolyan, mint az első napon. Megbízhatatlan, pedig a térerő továbbra is fullon van. Egyik pillanatban 10-20 kbyte/s utána 200. Ugyanazon fájl letöltése közben.

Nekem is baromira melegszik, szinte süt. Az a műgyantás réteg az elején, amin szitázva van a logó, elég büdöset árasztott magából az első napokban. Gondolom a hő miatt.

Újra csatolom a pinges chartot, nem ment valami sokat a gép, de ennyiből is látszik, hogy sajnos már-már katasztrófa :(
Ez egy átlagolt ábra, de volt már 1500ms-os pingem is...

Csatolt fájl:

Szerkesztette: mucsoo 2007. 07. 24. 07:01 -kor

#242 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 14:51

Sziasztok !

Nálam is ez a probléma 3-4 napja kezdődött. Felkapcsolodom és utána már nem akar kapcsolodni.
Szerintem nem a forró modem a hibálya. Nálam hideg modemnél is produkálja. 3-4 napja már folyamatosan ez a hiba. Én nem erre szerződtem  :reklamacio:

#243 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 14:52

Akkor nem vagyok egyedül a problémával... mivel a helyzet mit sem változott, ezért holnap reggel besétálok a szervizbe, de csak azért, mert gondolom mindenféle komolyabb reklamáció előtt illik végigjárni a szamárlétrát. Majd beszámolok mit mondtak.

Esetleg ha addig másvalakinek van még tapasztalata...

Sziasztok!

#244 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:00

GERGŐ 66 !

Hol lehet letölteni a modem eredeti softwerét?

Ha nem megy szélessávon akkor én is probálom gprs en  :confused:

Ha ezt tudom akkor nem füzetek elő  :reklamacio:

Ja különben a vodafone tól e-mail ben is lehet kérdezni.    ugyfelszolgalat@vodafone.hu

2 napon bellül válaszolnak. :D

#245 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:09

Ez kisertetiesen hasonlit arra, mint amikor a GPRS csomagok bejelentesekor szet lett terhelve a rendszer, pontosan ugyanezt csinalta. Koszonjetek a 19 gigabajtos forgalmat generalo bithuszaroknak...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#246 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:30

Idézet: mucsoo - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 7:58

Engem is ledobál mostanában, de újra fölenged. A sebesség ugyanolyan, mint az első napon. Megbízhatatlan, pedig a térerő továbbra is fullon van. Egyik pillanatban 10-20 kbyte/s utána 200. Ugyanazon fájl letöltése közben.

Várható volt, ilyen olcsón nincs ilyen mobil sávszélt kiszolgáló technológia. Meg persze azok, akik 24 órában letöltenek a mobil nettel. Egyszerűen nem erre van kitalálva, csak a júzerek és a markating nem hajlandó elismerni, egy rendesebb IT vagy mérnök ugye nem ebben gondolkozik mobilnet címszó alatt.
Make love not Wor.

#247 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:49

Akkor a voda miért hirdeti úgy ahogy. :think:

Nekem 2 hónapja van meg. Addig nagyon jó volt ameddig nem csinálta ezeket a problémákat.
Azt már most kijelenthetem ,ha lejár a 2 év akkor felmondom és előfizetek 9000 ft adsl -t a t-com nál.

Amikor érdeklöttem a t-com nál az internetért. Azt mondta a néni ,hogy elöször meg kell nézni hogy tudnak e internet kapcsolatot létesiteni nálunk ,mert a belváros már nagyon le van terhelve. :confused:

Na ehez mit szólsz: krinyó :cool:

#248 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:52

Azt szolom, hogy valoszinuleg lesz kapacitas a belvarosban. Egyebkent meg az is valoszinu, hogy csak atmeneti para ez a Vodanal es hamarosan helyrejon.

A Voda azert hirdeti ugy ahogy, mert altalanossagban tudna ezt nyujtani. Csak ugye a sok okos kitalalja, hogy ha FTP-rol toltom a filmeket, akkor az nem filecsere. Ennek az lesz a vege, hogy ezeket a szolgaltatasokat elobb-utobb korlatozni fogjak a normalis, halozatot nem hulyere terhelo userek erdekeben.

Krinyo

#249 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:53

Idézet: messzála - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:49

Akkor a voda miért hirdeti úgy ahogy. :think:

Hirdetés az marketing, mondtam nem értenek hozzá. Másrészt mit hirdet? Nesez paraszt, online szélessáv, ezzel lehet havi 40 gigát tölteni occsóért?

Én mindig mondtam, nem erre való. Aztán nem hisznek az embernek. Elején tán írtam is, lesz ebből még lerokkanás.
Make love not Wor.

#250 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:54

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:52

Egyebkent meg az is valoszinu, hogy csak atmeneti para ez a Vodanal es hamarosan helyrejon.

Bővítenek ezerrel, aztán meglássuk, GPRS-nél is ez volt, szép lassan túléltük, az már működget, most a szélesevv sáv jön. Ez ilyen.
Make love not Wor.

#251 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 16:00

Alighanem az, hogy ki mit gondol az ár-érték arányról, meg a műszaki részéről a dolognak, ebben az esetben mellékes. A Vodafone meghirdetett egy szolgáltatást (egy terméket), amire vevők vannak, így velük szemben teljesítési kötelezettség is.

Írtam az ügyfélszolgálatra, mert mielőtt bemennék a szervizbe, írásban is látni akarom a javaslatukat és választ kapni néhány kérdésemre. Meglátjuk miként kezelik a problémákat és mi lesz ebből az egészből. Én bízom a Vodában, korábban hosszú ideig az ügyfelük voltam (igaz, nem netes) és sosem volt bajunk egymással. Remélem ezt a helyzetet is normálisan, európai módon meg lehet oldani, mindenki megelégedésére.

#252 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 16:12

Idézet: dr zaius - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 17:00

A Vodafone meghirdetett egy szolgáltatást (egy terméket), amire vevők vannak, így velük szemben teljesítési kötelezettség is.

Csak nehogy bezsopjunk, aztán mindenkinek a minimumot teljesíti, mint pld. az az internetszolgáltató, aki az első gateway-ig saját hálózatán belül ígért 64 kilobitet, meg 30% losst, monsván ez van aláírva minimumnak a szerződésben. ADSL-nél már ismerős a kifogás, ha minimummal eldöcög, akkor már jó.

Többit tudja a fene, 1 éven belül tuti működni fog, egyelőre gondolom nézegetik a felhasználói szokásokat, aztán ennek függvényében szakértenek. Persze szólni kell, mert ha mindenki elégedetten kussol, akkor a hiba sem jut vissza, de megoldásnak nem kellene holnapra fullos működő netet várni.
Make love not Wor.

#253 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 16:13

Igy van, egyetertek. Ugyanakkor az ASZF-ben tuti ki van kotve, hogy aki a halozat biztonsagat veszelyezteti, repul...

Krinyo

#254 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 16:14

nah mostmár engem is csak harmadjára engedett fel...

#255 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 16:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 17:13

Igy van, egyetertek. Ugyanakkor az ASZF-ben tuti ki van kotve, hogy aki a halozat biztonsagat veszelyezteti, repul...

Ez a megfoghatatlan dolog, igazából security dolog szokott lenni, feltört kliensek, trójais cuccok, meg ilyesmik ellen van kitalálva, meg sim kártya másolók, lopott loginosok ellen.

Aztán ha azt mondják, havi 40 giga forgalommal veszélyezteted a biztonságos működést, akkor Ij kártya. Az meg általában már nem biztatja a júzert, ha Voda 4 év múlva kap 3milliós bírságot, de nekem legalábnb stabilan menni fog az a havi 1-2 gigányi dolog, amikor kellene valamire...
Make love not Wor.

#256 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 17:14

Én egyébként két 3G-s nagyváros között ingázok, ezért választottam ezt, de alighanem nagyon átlagos igényű felhasználónak számítok, hiszen nem szoktam letölteni... a fájlcserélőkről meg csak a hírekből ismerem. :) De a pénzemért elvárom amit el szokás. Egyelőre optimista vagyok... :)

#257 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:58

Nálam is feltünt 3-4 napja, hogy egyszer-egyszer menetközben ledob a hálóról a Voda. Olyankor simán újra kapcsolódok (elsőre sikerül is), és minden megy tovább.

A másik ami volt, hogy 1 hete a kártya menetközben nagyon váltogatni kezdett GPRS és HSDPA között, ahogy néztem ez is hülyítette meg a számlálóját a kártya kliensének ami miatt itt már írtam is korábban.

Ezt megelégelve úgy állítottam be a kártya kliensében a kapcsolatot, hogy kizárólag HSDPA-t használhat, azóta meg is szűnt minden anomália, a térerő stabil, a pingek 98-115ms között vannak, nincs idióta forgalom számlálás, és a napi egyszeri ledobáson kívül minden teljesen ok.

Ja, olyan meg még nem volt, hogy ne engedett volna be elsőre a Voda amikor csatlakoztatni akartam.

Egyébként a tapasztalatom az így 2 heti Vodázás után, hogy semmivel nem rosszabb, mint a T-Mobile 2 gigás NET elérése. Leszámítva azt az őrületet, hogy a Vodánál működik az a transzparens proxy, ami először csak rossz minőségben húzza le a képeket, és ha SHIFT+R-t nyomok a képre akkor tölti le a teljes képet. :)
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#258 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 12:14

Hali. A hibajelenség tegnap óta nem jelentkezett, úgyhogy megint optimista vagyok.

A voda ügyféltől gyorsan visszaírtak, a kérdéseimre nagyjából válaszoltak (pl: "Ügyfélszolgálatunk nem rendelkezik arra vonatkozó információval, hogy az Ön által észlelt jelenséget esetleg általános készülék vagy hálózati hiba okozza." :) és persze ilyeneket is le bírtak írni, gondolom a belső ajánlásoknak megfelelően: "A Vodafone-nál alkalmazott szervizelési folyamatok kapcsán a hatályos ide vonatkozó kormányrendeletek figyelembe vételével járunk el. Ezek a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről illetve a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (2) az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról."), és az alábbi adatokat kérték be:

Pontos időpont, amikor a jelenség tapasztalható volt:
A hibajelenség leírása:
A jelenség Időszakos vagy állandó?
A cím, ahol a jelenséget tapasztalta:
Connect Now vagy tárcsázó segítségével állította be a számítógépet?
Milyen operációs rendszert használ?
Tűzfalat, vírusirtót vagy adatszinkronizációs programot telepített a gépre?
Használ Internet plusz kliens programot?

:) Úgyhogy jobb, ha naplóztok... érdeklődve várom mit sütnek ki.

#259 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 10:26

hali

en elofizetnek voda vagy pannon szelessavu szolgaltatasara de nincs most penzem kulon kulso USB modemre illetve elofizetest(huseget)sem szeretnek kotni.
jelenleg csak GPRS-kepes telefonom van, ezzel mennek-e ezek a szolgaltatasok? ha igen gondolom ugyanugy tudom hasznalni csak a GPRS szabta sebessegkorlat jatszik be.

#260 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 13:19

Idézet: Zolien - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 10:26

hali

en elofizetnek voda vagy pannon szelessavu szolgaltatasara de nincs most penzem kulon kulso USB modemre illetve elofizetest(huseget)sem szeretnek kotni.
jelenleg csak GPRS-kepes telefonom van, ezzel mennek-e ezek a szolgaltatasok? ha igen gondolom ugyanugy tudom hasznalni csak a GPRS szabta sebessegkorlat jatszik be.

Nem kell, hogy pénzed legyen külön USB modemre, ugyanis pl. a Vodánál a szerződéskötés alkalmával nem kell semmit sem fizetned (azaz de: jelképes 1Ft-ot). Tudtommal a hűségszerződést nem kerülheted meg a szélessávú szolgáltatások igénybevétele esetén. A Vodánál ez két év, egy év tarifamegtartási kötelezettséggel.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.