HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 13:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 12:19

Annal nincs ujabb. Pontosan mi nem megy vele?

Krinyo

Gyakorlatilag felcsatlakozni nem lehet vele, mert hibaüzenettel leál. Így forgalmat sem mér, igaz más programmal megoldható. Az SMS küldés-fogadás az okés.
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#222 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 13:11

Adminisztrator modban probaltad futtatni?

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#223 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 15:13

Helló!

Lenne egy kérdésem. Én egy Sierra AirCard-al netezek, és annak a 3GWatcher programját használom. Eléggé korrekt a cucc, veri a GlobeTrotterek T-Mobilos szörnyüségét, pláne a Voda ConnetMe cuccát.

Kipróbáltam az elmúlt időben töltökártyás előfizukon a T-Mobile, és most a Voda hálózatát is. A T-Mobile valamivel stabilabb volt, viszont nem egyszer volt este, hogy kihagyott teljesen, olyankor még az egyenleget sem lehetett lekérdezni. Viszont most a Vodával eléggé ki lettem ütve. Ez a nyomorult 2 napja folyamatosan nyűglődik, váltogat a 2G (EDGE), és a 3G (UMTS/HSDPA) között folyamatosan.

Ami viszont eléggé gáz, hogy tegnap a Watcher program szerint 3 óra alatt 1.3 gigát forgalmaztam. Nos, mivel erre fele nálunk általában 1.8Mbit megy max, a 3.6 szerintem csak nagyon ritkán, azért eléggé furcsálnám ezt a forgalmat. Nem tudom eldönteni, hogy ennyit tényleg forgalmazott-e a noti ez alatt a 3 óra alatt, vagy csak rossz a számláló. Nincs valami lehetőség a Vodánál lekérdezni az általuk mért eddig bonyolított forgalmat ? Mert gyak. lassan ott tartok, hogy 5 nap alatt ki fogom végezni az 5 gigát a számláló szerint. Ami csak azért érdekes, mert amíg a T-Mobile kártyáján neteztem, nem volt megülyülve a számláló.

Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#224 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 20:11

Szia,

Ezt a programot nem ismerem, de egy sima dumeterrel, vagy hasonlo programmal raellenoriznek...

Krinyo

#225 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:19

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 14:11

Adminisztrator modban probaltad futtatni?

Krinyo

Ezért szeretek én idejárni! :D
Úgy működik.
Az zavart meg, hogy a T-mobilnál mindjárt azzal kezdték, hogy Vista alatt nem használható a forgalommérés, és nem tudsz vele felcsatlakozni.
Ennyit értenek hozzá. :down:
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#226 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:38

Sok XP ala irt program van, ami csak igy hajlando helyesen mukodni. Ha siman nem megy, probald meg adminisztrator modban es voila, elindul. :D

Krinyo

#227 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:52

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 21:11

Szia,

Ezt a programot nem ismerem, de egy sima dumeterrel, vagy hasonlo programmal raellenoriznek...

Krinyo

Igen, a DUMeter-re én is gondoltam, csak sajnos az már nem tudja megmondani, hogy múltkor tényleg elment-e 1.2 giga. :( Ezek szerint a Voda-nál nincs lehetőség valahogy leinformálni a forgalmat. Köszi!

#228 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 14:05

Szerintem a szamlainformacios 1751 erre is valaszt ad.

#229 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 21:28

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 15:05

Szerintem a szamlainformacios 1751 erre is valaszt ad.

Köszi, akkor lehet náluk rákérdezek.

#230 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 20. 22:36

Sziasztok. Vodafone vezeték nélküli netem van. Pécs en lakom a belvárosban.
Tudjátok az az új fix es 5000 ft ért. (extrém használat nem megengedett) :)

Ha erről a netről bármit is akartok kérdezni megtehetitek maga a vodafone tól is.
itt:  ugyfelszolgalat@vodafone.hu

Én 2-3 napon bellül kaptam választ.

Ja és azt mondják ,hogy ha extrém felhasználó vagy akkor küldenek egy téritvevényes levelet.
Amelyben felszólitanak az extrém használat befejezésére. Nos nekem már 1 hónap és 10 napja van ilyen netem és még felszólitást nem kaptam. (Első hónap ingyé van.)  19 gigabájtot töltöttem le eddig.
Fájcserélős programokat nem használok. Csak http ről töltök.  (rapid) Jó sok fílmet. Eddig még nem piszkáltak. 

Elég jó a sebesség:  95 kbit/s  töltök rapidról.   http://forum.sg.hu

Szerkesztette: messzála 2007. 07. 20. 22:40 -kor

#231 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 02:31

Csak gratulalni tudok...

#232 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 05:40

Idézet: messzála - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 23:36

Sziasztok. Vodafone vezeték nélküli netem van. Pécs en lakom a belvárosban.
Tudjátok az az új fix es 5000 ft ért. (extrém használat nem megengedett) :)
...

Ez fizetett voda reklám lenne?

Eléggé rosszul hangzik  :cool:

#233 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 21. 07:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 5:40

Ez fizetett voda reklám lenne?

Eléggé rosszul hangzik  :cool:

Ez csak vicc akar lenni ügyé ?!

Én sima egyszerű kis ember vagyok. Semmi közöm a vodafone hoz. Csak előfizetője vagyok.

De azért izgulok ,hogy milyen számlát küldenek majd. :eek:

Persze ha megkapom azt is megosztom veletek. Hogy mindenki lásson tisztán ezzel az új előfizetési akcióval. Tanuljunk belőle. Ha 5000ft számlát küldenek ,úgy hogy már majdnem 20 gigát letöltöttem akkor királyság. Ha 40000 ft számlát kapok akkor  :reklamacio: így jártam. De én ezt beválaltam és vállalom a következményét. :D

UI: Remélem pozitiv lesz. A számla várható időpontja augusztus 13-16 között. (Szoritsatok nekem  ;) )

Szerkesztette: messzála 2007. 07. 21. 07:53 -kor

#234 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 09:48

Szorit neked a fene, te sem arra hasznalod a mobil netet, amire valo. Remelem az ilyen ugyfeleket leszorjak a halozatrol, ne mas lehetosegeit rontsak.

Pecs belvarosaban siman kapsz ADSL-t, inkabb azon toltogessel, ne a mobilhalozaton.

Krinyo

#235 Felhasználó inaktív   gergo66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 12:36

Hát bizony a belvárosban nem vagy rászorulva, hogy mobil internettel töltsél le. Én is töltögetek rapidról, de nekem nincs más lehetőségem, ide a külvárosba (Mecsek lábánál) nem kötnek be más netet. Nekem már megjött az első számla, semmi baj nem volt vele, 5000Ft ahogy ígérték.

#236 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 19:47

Az igaz hogy a belvárosban lakom.

T-com.  (internet+telefon 9000ft  Még mindig jobb a vodafone !!!)

UPC.  Társasházban lakom 4 család lakik itt az egyikek mi vagyunk a másik 70 éves a másik kettő nem is lakik itt ,de még csak albérletbe se adják ki. Itt ebben a házban semmilyen vezeték vagy kábel vagy t com os vezeték nincs. A UPC válasza :Nem érik nekik meg beépiteni a házba a vezetéket. Na ez is kilőve.

Digi tv.  Itt az Internet kábelen megy. Ez is kilőve. Ja és ide se vezetnék be a kábelt az életbe soha.
Mert nem érné meg. Peddig ez jóval ólcsóbb lenne. 2500ft/hó korlátlan.

Mikró Internet. Mikróhullámon keresztül. Kint voltak mérték és nem megfelelő mert nincs elég erős jel. Körbe vagyunk véve épületekkel. Itt 2900ft lett volna a net korlátlanul persze. Ez is kilőve.

Vezetékes telefonunk nincs. Mert mobilt használunk. Miért fizessek én 8 - 9 ezret a netért amikor a voda 5000 ft ad. Magyarázd már el nekem KRINYO WAZZE !!!

#237 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 20:08

Azert, mert a voda nem 19 gb-nyi adat letoltesere valo? Kit erdekel, hogy nem akarsz kiadni plusz 4e-et... akkor sem arra valo. Nem veletlenul korlatozzak a P2P-t. 19 gb-ot toltsel le ADSL-lel, ne HSDPA-n. Aztan majd ha tobbi bithuszar is beindul, meg a vodafone nekiall jobban korlatozni a normalis netezok erdekeben, megint jon itt a siras, mint a GPRS-nel.

Krinyo 

#238 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 20:14

Egyebkent meg egy 1 megas ADSL ma brutto 3400 Ft (van kevesebbert is), plusz a T-Com telefondija 3200, az 6600, 1600-zal tobb. Es stabil 1 mega, amit a Vodaval nem mindig ersz el.
Szoval nem kell itt a rizsa, hogy nincs jobb alternativa.

Krinyo

#239 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 23:44

Hali! Nekem sajnos egyelőre nincs jó tapasztalatom a Vodával, bár még csak egy hete használom. Nekem is a korlátlan, havi ötezer pénzes csomagom van a Huawei USB modemmel...

Úgy pár napig semmi gondom nem volt, most azonban többször rossz, mint jó. A sebesség okés... de sajna nemrég elkezdödött a probléma: időnként, és egyre sűrűbben nem hajlandó felcsatlakozni, az authentikálási folyamatnál megáll, aztán visszadob egy hibaüzit, hogy nem tudott csatlakozni a távol számgéphez...

Olyan is van, hogy netezés közben egyszerűen meghal. Az oldalak többé nem töltődnek be, stb. Utána ha bontom a csatlakozást és újra fel akarom építeni, jön a szokásos hibaüzi. Ilyet utoljára egy-két éve produkált a sima ADSL-es szolgáltatóm... azóta ők kinőtték ezt a gyerekbetegséget. De vajon itt ennek mi baja?

Felhívtam az ügyfelet, az is kész mutatvány volt, mire elértem egy operátort. Már kívülről tudom a zenéjüket, annyit kellett várakoznom. Mindegy. A csaj a probléma vázolása után eltűnt, majd pár perc múltán visszatért és jött a szokásos duma... húzzam ki, installáljam újra a progit, stb. Mondtam, hogy ezt már megtettem többször is és alkalmasint ugyanaz a hiba. Megint eltűnt, majd azzal jött vissza, hogy vigyem be a modemet a szervizbe (egy hetes modem... friss előfizu). Jelenleg itt tartunk, hogy egy hét után vissza kell menjek a Vodába és bemutatom a szervizben a cuccot. Én nem hiszem ugyan, hogy a modem lenne rossz.

Nektek mi a véleményetek? Tapasztalt valaki hasonlót?

Másrészt a modem roppant mód melegszik. Szinte forró. Ezt más is tapasztalta?

Előre is köszi a válaszokat!

#240 Felhasználó inaktív   gergo66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 06:52

Nálam szóról szóra pontosan ugyanez a helyzet! Nem a modemünk hibás, egyszerűen 3 napja folyton ezt csinálja. Én nem a voda szoftvert használom, hanem a huawei eredeti szoftverét, ahol át lehet váltani 3G és GPRS között. Ha egy ilyen megszakadásnál átváltok, utána simán csatlakozik a nethez, persze csak a kellemes 53 kbps-os sebességgel. A múlt hónapban csak egyszer volt ilyen hiba, most viszont állandóan. Lehet, hogy ez náluk is a meleggel függ össze.  :) Valóban forró a modem, de eddig nem okozott problémát.

Szerkesztette: gergo66 2007. 07. 24. 06:55 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.