Idézet: dr zaius - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 16:07
Azzal én is szívtam, de már korábban elmeséltem a sztori egy részét, ezért azt még1x nem, keresd vissza, ha érdekel. Azóta történt: a hiba megint jelentkezett. Hát többször is beszéltem az ügyféllel, sok droid lökte a gépi dumát, de egyszer egy türelmesebb srác (ő azért nem droid, mert meglepő módon az újraindítgatások és egyéb szünetekben dumálgatni lehetett vele!!!) másfél órán keresztül segített kb. háromfajta felkapcsolódási mód (manuális, régebbi klienssel, újabb klienssel) letelepítésében és tesztelésében - igaz, eredménytelenül. Másnap bementem a szervizbe, az ügyfeles gyerek tanácsát követve, hogyaszondja rossz a modemem.
És most jön az X Akta, aki nem hisz az ezotériában (ahogy én sem), az ne olvasson tovább. A szervizben nagyon készségesek és megértőek voltak (nekem ez mindig gyanús). Kábé a "megoptad, öreg, de azért jó fejnek tűnsz, ezért együttérzek veled"-nézésüket vették elő, de segíteni ők sem tudtak. Bevittem a notebook-ot, modemet, mindent. Mondom nekik, hogy időszakosan nem tudok csatizni, néha netezés közben rohad le, aztán "a távoli számgép nem válaszol" üzivel jegel. Szervizes gyerek megnézte (amint én csatlakoztatom a cuccot és próbálom használni), majd kapásból ajánlotta, hogy bár már júniusban vettem, ő azonnal cseréli a modemet. Milyen szerencse, gondoltam én, meg már dörzsöltem a kezem, hogy lesz szép új szappantartóm (E220).
Csakhogy mint kiderült nem a modem a ludas... legalábbis látszólag. ?erthogy... hozta a srác a saját belső modemjüket, azzal neteznek az irodában - mondta ő. Belső vodacsodamodem felnyom, és az én gépemről ugyanúgy nem csatizott az sem. Bezzeg az enyém az ő gépükön (bár nem láttam, de miért hazudott volna) működött. No, ekkor jött az, hogy ugye... biztos szoftveres probléma és telepítsem újra a windowst. Arra a kérdésre, hogy miként lehet akkor, hogy egyszer működik, aztán néha nem - nem tudtak válaszolni.
Most jön a még izgalmasabb. Ugye... csalódottan távoztam, bár az ügyfelesek, meg a szerviz hozzáállása is bíztató volt. Beültem egy kávézóba közel a lovasszoborhoz és a dzsámihoz (aki megmondja melyik város, annak küldök egy virtuális sört), és gondoltam tovább próbálkozom - letöltöttem a Vista-hoz ajánlott frissítést (XP-m van, csak gondoltam az új letöltéshez van firmware frissítés is, hát megpróbálom), na.. telepít, és persze ugyanúgy nem működött azzal sem. Mivel a szoftveres/beállítás probléma nekem is gyanús volt, falból kiléptem a profilomból és bejelentkeztem egy gyorsan megkreált másikkal, csak úgy: sugallatra. Mi történt? Azonnal feleengedett a netre... Gondoltam akkor megvan. Csakhogy. Egyrészt emlékeztem, hogy itt a fórumon más is jelezte a hibát (ettől persze lehet szoftveres probléma még), de újabb pofilváltás után a sajátommal is felengedett. Na, was? Akkor most mi van? Véletlen egybeesés és a szolgáltatással volt valami gond, vagy hívjam Scully ügynököt?
Máig nem tudom mi van. Most megint működik. Saját profillal, Voda Mobile Lite progival és frissített firmware-rel. Miután órákat beszéltem az ügyféllel, mindent kipróbáltam velük a telefonszex kivételével, és a szervizben is "megállapították", illetve közösen megállapítottuk, hogy nem a modem a gond, hát most várok november-december körülig, amikor is új notebook lesz a kezeim alatt, akkor azonban már MacOs-vel. Alig várom... már látom, hogy újabb kalandokban lesz részem.
Hihi, nagyon nagy történet!
És azóta tökéletes neked?
Különben nálam is az a probl.
Próbáltam én már mindennel. Vista, Xp, vodás driver, bios, külföldi vodás, egyedi beállitás, eredeti Huawei, eddig nem jó.
Most fél 10-kor engedett fel először, kb 7-től próbálom... 2* szakadt, hogy helyi kapcsolat, de kb 5 perc múlva visszatalált.
Különben csak 2G-ben enged és kemény modemes sebességgel szárnyalok.. de az mindig jó
Szerintem nem itt van a hiba, hanem tele van a hálózatuk, pedig itt lakom BP alatt Gyálon...
itt a torony, full 5-ös kijelzőm van, letöltéssel nincs is probl. 100-300 között töltene..
Csak hát nem igazán enged fel, éjjel állt, 11-től reggel 8-ig tökéletes, egyből felmegy, nem is nagyon szakad...
Már beszéltem egy ismerőssel is, vodánál dolgozik ők is keresik a hiba okát, ma irt, hogy na milyen,? mondtam, hogy még szar. Meg irtam is nekik, és irtak egy nagy listát, hogy mikor, hogy kivel stb válaszoljak a sok-sok kérdésükre..
Valahogy lehet, hogy belül náluk tudnak valahogy állitani, nem tudom..
Most szakadtam pont le, helyi kapcsolat, ahogy visszatalál küldöm a levelet
Az is egy érdekes dolog, hogy azt mondták, hogy a telefonosoknak elsőbbségük van ha tehát terhelt a rendszer akkor engem kapcsolnak le amig valaki beszél mindeszt 5.000-ért...