HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 22:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 21:17

Engem meg nem érdekel, ha kell, akkor úgyis használni kell, majd számlánál egyben fogom a szívem, oszt kész, nem kell minden netezéskor aggódnom, mert yáááy, 1 guga felett vagyok.

Hát nem vagyunk egyformák, mert én meg nem utólag akarom fogni a szívem. :) Már csak azért is, mert töltőkártyánál nincs mese, ha elfogyott, akkor istenhátamögött hiába kellene a net, mehetek keresni töltést.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#402 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 07:52

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 23:02

Hát nem vagyunk egyformák, mert én meg nem utólag akarom fogni a szívem. :) Már csak azért is, mert töltőkártyánál nincs mese, ha elfogyott, akkor istenhátamögött hiába kellene a net, mehetek keresni töltést.

off:
posta szokott lenni..

#403 Felhasználó inaktív   jszilard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 12:13

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 18:19

Én nem tapasztaltam, hogy a felhasználsától függene a dolog. Sok helyen rendesen hsdpa van "végig", ha éppen semmit sem csinálok, akkor is.  (pannon)

A 3.5MB/s az hol, mivel jön össze neked?

Nekem t-mobile Option mobiltrotter http://www.option.co...gt_max_72.shtml kártyával, és egy 10DBi tetőantennával jött össze. (erről korábbi beszolásaimból többet is megtudhatsz)
A pannon mobil internettéről nincs információm.

#404 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:54

Nagyon szar nekem ez a vodafonos hires akció! Huawei E220 csoda!

Nem is a sebesség az jó lenne, de nem birok napközben felcsatlakozni, 3G-ben.
kék lámpa ég, nem vált át, erős a jel is, mindennel próbáltam már
Éjjel és reggel persze jó!
Ha meg sikerül akkor is leszakad, és vagy visszatalál vagy nem...

Valószinű vissza fogom vinni nekik, nem erre szerződtem.. Ez nem szolgáltatás
Másnak nincs ilyen problémája?
pannon, t-mobil milyen? Az fellép rendesen? szakad az is, vagy azok jók?
Mert ha az legalább megy akkor inkább hozzájuk megyek.
hemo

#405 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:58

Korabban mar jelzett itt valaki ilyen problemat. Ugyfelszolgalatnak jelezni, rendszeresen, lehet, hogy helyi kapacitasproblema, amin esetleg tudnak nemi konfigolassal segiteni... ha ejjel es reggel jo, egyertelmuen halozati gond.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#406 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 17:07

Idézet: hemo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 15:54

Nagyon szar nekem ez a vodafonos hires akció! Huawei E220 csoda!

Nem is a sebesség az jó lenne, de nem birok napközben felcsatlakozni, 3G-ben.
kék lámpa ég, nem vált át, erős a jel is, mindennel próbáltam már
Éjjel és reggel persze jó!
Ha meg sikerül akkor is leszakad, és vagy visszatalál vagy nem...

Valószinű vissza fogom vinni nekik, nem erre szerződtem.. Ez nem szolgáltatás
Másnak nincs ilyen problémája?
pannon, t-mobil milyen? Az fellép rendesen? szakad az is, vagy azok jók?
Mert ha az legalább megy akkor inkább hozzájuk megyek.

Azzal én is szívtam, de már korábban elmeséltem a sztori egy részét, ezért azt még1x nem, keresd vissza, ha érdekel. Azóta történt: a hiba megint jelentkezett. Hát többször is beszéltem az ügyféllel, sok droid lökte a gépi dumát, de egyszer egy türelmesebb srác (ő azért nem droid, mert meglepő módon az újraindítgatások és egyéb szünetekben dumálgatni lehetett vele!!!) másfél órán keresztül segített kb. háromfajta felkapcsolódási mód (manuális, régebbi klienssel, újabb klienssel) letelepítésében és tesztelésében - igaz, eredménytelenül. Másnap bementem a szervizbe, az ügyfeles gyerek tanácsát követve, hogyaszondja rossz a modemem.

És most jön az X Akta, aki nem hisz az ezotériában (ahogy én sem), az ne olvasson tovább. A szervizben nagyon készségesek és megértőek voltak (nekem ez mindig gyanús). Kábé a "megoptad, öreg, de azért jó fejnek tűnsz, ezért együttérzek veled"-nézésüket vették elő, de segíteni ők sem tudtak. Bevittem a notebook-ot, modemet, mindent. Mondom nekik, hogy időszakosan nem tudok csatizni, néha netezés közben rohad le, aztán "a távoli számgép nem válaszol" üzivel jegel. Szervizes gyerek megnézte (amint én csatlakoztatom a cuccot és próbálom használni), majd kapásból ajánlotta, hogy bár már júniusban vettem, ő azonnal cseréli a modemet. Milyen szerencse, gondoltam én, meg már dörzsöltem a kezem, hogy lesz szép új szappantartóm (E220).

Csakhogy mint kiderült nem a modem a ludas... legalábbis látszólag. ?erthogy... hozta a srác a saját belső modemjüket, azzal neteznek az irodában - mondta ő. Belső vodacsodamodem felnyom, és az én gépemről ugyanúgy nem csatizott az sem. Bezzeg az enyém az ő gépükön (bár nem láttam, de miért hazudott volna) működött. No, ekkor jött az, hogy ugye... biztos szoftveres probléma és telepítsem újra a windowst. Arra a kérdésre, hogy miként lehet akkor, hogy egyszer működik, aztán néha nem - nem tudtak válaszolni.

Most jön a még izgalmasabb. Ugye... csalódottan távoztam, bár az ügyfelesek, meg a szerviz hozzáállása is bíztató volt. Beültem egy kávézóba közel a lovasszoborhoz és a dzsámihoz (aki megmondja melyik város, annak küldök egy virtuális sört), és gondoltam tovább próbálkozom - letöltöttem a Vista-hoz ajánlott frissítést (XP-m van, csak gondoltam az új letöltéshez van firmware frissítés is, hát megpróbálom), na.. telepít, és persze ugyanúgy nem működött azzal sem. Mivel a szoftveres/beállítás probléma nekem is gyanús volt, falból kiléptem a profilomból és bejelentkeztem egy gyorsan megkreált másikkal, csak úgy: sugallatra. Mi történt? Azonnal feleengedett a netre... Gondoltam akkor megvan. Csakhogy. Egyrészt emlékeztem, hogy itt a fórumon más is jelezte a hibát (ettől persze lehet szoftveres probléma még), de újabb pofilváltás után a sajátommal is felengedett. Na, was? Akkor most mi van? Véletlen egybeesés és a szolgáltatással volt valami gond, vagy hívjam Scully ügynököt?

Máig nem tudom mi van. Most megint működik. Saját profillal, Voda Mobile Lite progival és frissített firmware-rel. Miután órákat beszéltem az ügyféllel, mindent kipróbáltam velük a telefonszex kivételével, és a szervizben is "megállapították", illetve közösen megállapítottuk, hogy nem a modem a gond, hát most várok november-december körülig, amikor is új notebook lesz a kezeim alatt, akkor azonban már MacOs-vel. Alig várom... már látom, hogy újabb kalandokban lesz részem.

#407 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 17:11

És akkor még 1x szeretném kihangsúlyozni, hogy a vodafone részéről mind a telefonos ügyfélszolgálatnál, mind a kirendeltségénél igen korrektül, érzésem szerint ügyfélbarát módon viselkedtek és ez mindenképpen pozitív jelenség.

#408 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 18:04

Mac-es szoftver letezik egyaltalan hozza? :)

Krinyo

#409 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 19:25

http://www.pannon.hu/letoltes/huawei_e220_...egedlet_mac.pdf

Pannonnál megy vele.

#410 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 01:22

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 18:04

Mac-es szoftver letezik egyaltalan hozza? :)

Krinyo

Igen, létezik, Voda honlapjáról tölthető. Direkt ezért választottam az usb-s modemet az adatkártyával szemben. Ebből már készültem :D

Itten van ni, Mac OS tizes (vagy higher) verzió: http://www.vodafone....letoltesek.html

#411 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 06:49

Ql. 

Újabb 3 gigabájttal gazdálkodhatnak a T-Mobile mobilinternetes előfizetői
https://www.hwsw.hu/hirek/34125/T-Mobile_mo...havi_limit.html

#412 Felhasználó inaktív   Vinakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 16:25

Üdv!

Valaki segítsen hogy lehet működésre bírni T-mobile-os Huawei E220-at Vista alatt???
AMD X2 4000+ 2100Mhz@2.8Ghz; Asus M2N SLI Deluxe; Geil Ultra 800@900Mhz CL4; Inno 7900GT; Seagate 120GB; Samsung 200GB; WD 320GB; NEC 7173 DVD-RW; Creative Audigy2 ZS; Creative Gigaworks S750; Samsung 172X; Thermaltake Xaser II 6000A; Chieftech 410W ATX2.0 Táp; Logitech Cordless MX3200 + G7; Innovatek vízhűtés

#413 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 21:02

Idézet: dr zaius - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 16:07

Azzal én is szívtam, de már korábban elmeséltem a sztori egy részét, ezért azt még1x nem, keresd vissza, ha érdekel. Azóta történt: a hiba megint jelentkezett. Hát többször is beszéltem az ügyféllel, sok droid lökte a gépi dumát, de egyszer egy türelmesebb srác (ő azért nem droid, mert meglepő módon az újraindítgatások és egyéb szünetekben dumálgatni lehetett vele!!!) másfél órán keresztül segített kb. háromfajta felkapcsolódási mód (manuális, régebbi klienssel, újabb klienssel) letelepítésében és tesztelésében - igaz, eredménytelenül. Másnap bementem a szervizbe, az ügyfeles gyerek tanácsát követve, hogyaszondja rossz a modemem.

És most jön az X Akta, aki nem hisz az ezotériában (ahogy én sem), az ne olvasson tovább. A szervizben nagyon készségesek és megértőek voltak (nekem ez mindig gyanús). Kábé a "megoptad, öreg, de azért jó fejnek tűnsz, ezért együttérzek veled"-nézésüket vették elő, de segíteni ők sem tudtak. Bevittem a notebook-ot, modemet, mindent. Mondom nekik, hogy időszakosan nem tudok csatizni, néha netezés közben rohad le, aztán "a távoli számgép nem válaszol" üzivel jegel. Szervizes gyerek megnézte (amint én csatlakoztatom a cuccot és próbálom használni), majd kapásból ajánlotta, hogy bár már júniusban vettem, ő azonnal cseréli a modemet. Milyen szerencse, gondoltam én, meg már dörzsöltem a kezem, hogy lesz szép új szappantartóm (E220).

Csakhogy mint kiderült nem a modem a ludas... legalábbis látszólag. ?erthogy... hozta a srác a saját belső modemjüket, azzal neteznek az irodában - mondta ő. Belső vodacsodamodem felnyom, és az én gépemről ugyanúgy nem csatizott az sem. Bezzeg az enyém az ő gépükön (bár nem láttam, de miért hazudott volna) működött. No, ekkor jött az, hogy ugye... biztos szoftveres probléma és telepítsem újra a windowst. Arra a kérdésre, hogy miként lehet akkor, hogy egyszer működik, aztán néha nem - nem tudtak válaszolni.

Most jön a még izgalmasabb. Ugye... csalódottan távoztam, bár az ügyfelesek, meg a szerviz hozzáállása is bíztató volt. Beültem egy kávézóba közel a lovasszoborhoz és a dzsámihoz (aki megmondja melyik város, annak küldök egy virtuális sört), és gondoltam tovább próbálkozom - letöltöttem a Vista-hoz ajánlott frissítést (XP-m van, csak gondoltam az új letöltéshez van firmware frissítés is, hát megpróbálom), na.. telepít, és persze ugyanúgy nem működött azzal sem. Mivel a szoftveres/beállítás probléma nekem is gyanús volt, falból kiléptem a profilomból és bejelentkeztem egy gyorsan megkreált másikkal, csak úgy: sugallatra. Mi történt? Azonnal feleengedett a netre... Gondoltam akkor megvan. Csakhogy. Egyrészt emlékeztem, hogy itt a fórumon más is jelezte a hibát (ettől persze lehet szoftveres probléma még), de újabb pofilváltás után a sajátommal is felengedett. Na, was? Akkor most mi van? Véletlen egybeesés és a szolgáltatással volt valami gond, vagy hívjam Scully ügynököt?

Máig nem tudom mi van. Most megint működik. Saját profillal, Voda Mobile Lite progival és frissített firmware-rel. Miután órákat beszéltem az ügyféllel, mindent kipróbáltam velük a telefonszex kivételével, és a szervizben is "megállapították", illetve közösen megállapítottuk, hogy nem a modem a gond, hát most várok november-december körülig, amikor is új notebook lesz a kezeim alatt, akkor azonban már MacOs-vel. Alig várom... már látom, hogy újabb kalandokban lesz részem.

Hihi, nagyon nagy történet!

És azóta tökéletes neked?
Különben nálam is az a probl.
Próbáltam én már mindennel. Vista, Xp, vodás driver, bios, külföldi vodás, egyedi beállitás, eredeti Huawei, eddig nem jó.
Most fél 10-kor engedett fel először, kb 7-től próbálom...  2* szakadt, hogy helyi kapcsolat, de kb 5 perc múlva visszatalált.
Különben  csak 2G-ben enged és kemény modemes sebességgel szárnyalok.. de az mindig jó

Szerintem nem itt van a hiba, hanem tele van a hálózatuk, pedig itt lakom  BP alatt Gyálon...
itt a torony, full 5-ös kijelzőm van, letöltéssel nincs is probl. 100-300 között töltene..
Csak hát nem igazán enged fel, éjjel állt, 11-től reggel 8-ig tökéletes, egyből felmegy, nem is nagyon szakad...
Már beszéltem egy ismerőssel is, vodánál dolgozik ők is keresik a hiba okát, ma irt, hogy na milyen,? mondtam, hogy még szar. Meg irtam is nekik, és irtak egy nagy listát, hogy mikor, hogy kivel stb válaszoljak a sok-sok kérdésükre..
Valahogy lehet, hogy belül náluk tudnak valahogy állitani, nem tudom..
Most szakadtam pont le, helyi kapcsolat, ahogy visszatalál küldöm a levelet

Az is egy érdekes dolog, hogy azt mondták, hogy a telefonosoknak elsőbbségük van ha tehát terhelt a rendszer akkor engem kapcsolnak le amig valaki beszél mindeszt 5.000-ért...
hemo

#414 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 23:29

Idézet: hemo - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 21:02

És azóta tökéletes neked?

Hát, igazából azóta nem volt gondom, de ezt mondtam másfél hónappal ezelőtt is, amikor ugyanez a hiba lépett fel, majd szűnt meg. Szóval egyelőre jó, de szerintem stay tuned everyone, mert érzésem szerint lesz még ennek folytatása.

Majd beszámolunk egymásnak, hogy kinek mi történt a szappantartós netjével. Kiváncsi vagyok mi lesz a te sztoriddal.

#415 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 08:10

Idézet

Az is egy érdekes dolog, hogy azt mondták, hogy a telefonosoknak elsőbbségük van ha tehát terhelt a rendszer akkor engem kapcsolnak le amig valaki beszél mindeszt 5.000-ért...

Tudnod kellene, hogy ez ilyen, ezert senki sem reklamalhat, a technologiabol adodik.

Krinyo

#416 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 22:20

Gondoltam megosztom azokkal, akit érdekel. T-Mobile-nál aki nem akar kifutni a 2-5-15 GB (most akciósan +3GB) forgalomból, és kíváncsi arra, hogy eddig mennyit forgalmazott annak van lehetősége azt lekérdezni.

Aki nem akarja megvárni az üzeneteket amit ők küldjenek automatikusan, azoknak egy SMS-t kell küldeniük a 1730-ra, amiben összesen egy G betű szerepeljen. Erre a központ megküldi az eddig bonyolított forgalmat egy válaszüzenetben. Arra viszont érdemes ügyelni, hogy minden lekérdezés 54 forintba kerül!

(Egyébként a T-Mobile ügyfélszolga szerint nem gigánként küldik az SMS-t a forgalomról automatikusan, hanem csak amikor a rendelt csomag felét eléri a forgalom... Van erre tapasztalat ?)

Azt nem tudom, hogy töltőkártyás usereknél is működik-e ez a lehetőség, mert most éppen EFI-n van aktiválva a csomag.

Szerkesztette: iNTi 2007. 09. 05. 22:21 -kor

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#417 Felhasználó inaktív   Zoley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 11:15

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 21:20

(Egyébként a T-Mobile ügyfélszolga szerint nem gigánként küldik az SMS-t a forgalomról automatikusan, hanem csak amikor a rendelt csomag felét eléri a forgalom... Van erre tapasztalat ?)

Azt nem tudom, hogy töltőkártyás usereknél is működik-e ez a lehetőség, mert most éppen EFI-n van aktiválva a csomag.

Valoban nem gigankent megy az sms, hanem a csomag felenel, feltoltokartyan is megy, de elesben nem lattam, mivel az 5os csomagom felet sem birom elerni a savszelhianyom miatt....
(amugy option gtmax, forgalom lekerdezest meg kiprobalom amint hazaertem, azzal ugye van sms kuldes/fogadas)

#418 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 19:43

Idézet: dr zaius - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 23:29

Majd beszámolunk egymásnak, hogy kinek mi történt a szappantartós netjével. Kiváncsi vagyok mi lesz a te sztoriddal.

Szia te Pécsen lakozol. Nyertem egy virtuális sőrt.  :) Én a lóvas szobortól kb 600 m re lakom a konzum mellett. És nekem a vodás netem jónak mondható. Néha ,ritkán fordult elő hogy nem tudok felcsatlakozni. Azért működik.

#419 Felhasználó inaktív   baez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 23:32

Sziasztok, segítségre lenne szükségem!

Tud-e valaki egy olyan adattömörítő progit ajánlani, mint amilyen a vodánál a bytemobile optimization client, amit a t-mobilos kapcsolatomhoz használhatok? A bytemobillal tökéletesen elég volt (munkavégzés, levelezés, átlagos netezés) a havi 200M, de most váltottam t-mobilos 50+150M csomagra, és irgalmatlan gyorsan fogy a keretem. Vagy: esetleg meg lehet-e buherálni valahogy a bytemobilt, hogy menjen a t-mobilos kapcsolattal is (nekem eddig nem sikerült, gondolom a voda kódolta valahogy, mivel ők licenszelik)?
Előre is köszi!

#420 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 08:41

A vodast termeszetesen csak vodas halorol tudod hasznalni. Szerintem is eleg gaz, hogy a T-mobile-nal nincs ilyen, a masik kettonel meg igen. :(

Ha jol tudom ehhez hasonlo cuccot fel lehet varrni egy linuxos szerverre, ami proxykent mukodhet... google a te baratod is.

Krinyo

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »