HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   vadcitrom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 01. 15:41

Idézet: danielh - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 15:54

Emberek van itt (főleg régebbi) Raiffeisen ügyfél?

Mert én kaptam egy levelet, h van lehetőségem kedvezményes pannon díjcsomagra előfizetni:
- Pannon 120 vagy nagyobb havi 1000 perc hálón belüli csúcsidőn kívüli ingyenes dumával 6 hónapig
- Mobil internet 5G havi 990-ért 6 hónapig

Rákérdeztem a panninál és azt mondták hogy lehet csak internetet is kötni és akkor is ez az ár érvényes. Dec 31-ig lehet előfizetni vmi kóddal amit a bank küldött.

Valaki kapott még rajtam kívül ilyen levelet? Mert ha igaz amit a pannon mondott (h csak netet is kérhetek havi 990-ért) akkor rohanok előfizetni. Már csak a használt equipmentet kell hozzá megvennem és hadd szóljon...

Helló!

Én is raiffeisen ügyfél vagyok és pont ilyen 5Gb-s pannon internetre lenne szükségem.
Mit tettél hogy ilyen ajánlatot kaptál?
Nem akarok úgy járni hogy megveszem és rá nemsokra kapok egy ajánlatot.

#502 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 01. 15:54

Idézet: vadcitrom - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 15:41

Helló!

Én is raiffeisen ügyfél vagyok és pont ilyen 5Gb-s pannon internetre lenne szükségem.
Mit tettél hogy ilyen ajánlatot kaptál?
Nem akarok úgy járni hogy megveszem és rá nemsokra kapok egy ajánlatot.

Hát az az igazság, h kb azóta van náluk számlám amióta a R* retail banking üzletága létezik (2000-ben valamikor). Meg eléggé aktívan is használtam. De sztem lehetséges h minden raiffesnek küldtek ilyen levelet. Ma voltam egy pannon boltban, és kiderült, h azért ennyire nem király, hanem az van hogy:
Pannon 120+1000 perc feltételes ingyenduma+5G=4500 Ft/hó (mindez 6 hónapig)
Nagyobb efiknél értelemszerűen több.
Sztem azért ez is jó ajánlat, este 6 után megyek kötni.
Mondjuk én is +szívtam, mert gondolkodtam egy Nokia 6120-on efivel, de végül egy másik mobilt vettem feltöltővel a hordozott számomra (leginkább azért mert azt mondták, h a 3000 Ft-os net csak külön simmel él, ha beszéd mellé veszem meg akkor 6000, és így már annyira nem érte volna meg az efi). Ha 1 nappal előbb kapom a levelet, akkor tuti h ezt kötöm és aláírok 2 évet és kihasználom az 5000-el olcsóbb készüléket is (ha veszek használtan egy régi mobilt és azt számíttatom be, akkor a használtmobil ára + az utánajárás stb. simán kitesz 5000-t)
Most hűség nélkül fog menni 6 hónapig, utána +látjuk.
Mindenesetre az hassle lesz külön, h a mostani mobilom nem HSDPA-s, tehát a simet mobilból ki, modembe be ha netezni akarok, és azalatt nem tudnak rajta hívni (huawei e220-at fogok venni, azon nincs ilyen funkció, asszem csak az e6xx sorozaton)

#503 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 02. 19:10

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 16:26

Vodafone E630-as adatkártyához milyen külső antennát lehet szerezni és hol?
Ha jol láttam akkor van rajta külső antenna csatlakozás!

Előre is köszönöm a segítséget!

pl. vodafone üzletek  6780-Ft

#504 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 19:18

Idézet: freeone - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 18:03

Nem tudja valaki, kijött már a web'n'walk 3.6-hoz a 7.2-es firmware? A rózsaszíneknél nem látom nyomát a webodalon, pedig már meg kellett volna jelennie... :think:

Erről tud valaki valamit? Eleinte nagyon ígérgették ezt a frissítést :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#505 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 20:48

Most is igerik. A jelek szerint kesik, az Option valoszinuleg meg nem keszult el vele.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#506 Felhasználó inaktív   Nemigazmárhogymindennévfoglalt 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 03. 18:41

Idézet: freeone - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 19:18

Erről tud valaki valamit? Eleinte nagyon ígérgették ezt a frissítést :think:

Nah, sziasztok!
Végül a rózsaszinekkel kötöttem egy 2GBos internetet, ami ha jol értem 5 amig nem jár le a hűség meg amugy is :D . Ez a 7.2 es valamit amiről beszéltek nem tudom mi de nekem olyat adtak, mármint ha a kis modemről van sző ha nem akkor bocsi:)
Az elmult egy óra tapasztalatai jelenleg még csak a játék oldalról, lehet nem sok embert érint de talán beesik valaki akit érdekel ez is:
1 óra 8Mb forgalom (ez jobb mint reméltem bár voip nélkül)
lag: hát van :D Most voltunk egy eye-ba és lagzik, ha 6-7 ember nyomja, amugy questelni simán jó nem lagzik, már városokban sem.
Egyszer nem lett dc, tehát nem szakadt meg a net sem, eggyelőre ennyi, ma benézek valami 5 fős instába azokat mennyire lehetséges igy tolni.

#507 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 19:12

November 1-tol 5 gigas a 2 gigas csomag.

#508 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 21:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 20:48

Most is igerik. A jelek szerint kesik, az Option valoszinuleg meg nem keszult el vele.

Krinyo

:respect:
Már azt hittem lemaradtam róla :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#509 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 15:34

Na, ezt beszoptam. T. Üffél holnap jön tengerentúlról, aztán kb. annyi ideje van, hogy iroda előtt lassít, majd kell egy mobilos net előfizut installni. Ráadásul 99%, hogy Vistája van, de még nem bírtam megtudni, lényeg, az előfizu működjön külföldön is, de csak 3 napig kellene, azt is occsóért, 3x10 perc használat... Szerintem a hűségtől be fog fordulni, utána meg az adatforgalmi díjaktól, én meg a Vista installtól. Lehet veszek egy olyan SIM kártyás LinkSys 3G routert, vagy valamit, tudja a fene még mi lesz, ma éjjel van időm beszerezni, meg kipróbálni, oszt tuti ami biztos alapon szlovák határig is el kellene mennem vele...
Make love not Wor.

#510 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 16:04

Ocsoert kulfoldi elofizu? Olyan nincs. Amugy t-mobilos usb box (hsupa-s), vista alatt is megy pikkpakk, 1 perc telepiteni es go.

#511 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 16:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 17:04

Ocsoert kulfoldi elofizu? Olyan nincs. Amugy t-mobilos usb box (hsupa-s), vista alatt is megy pikkpakk, 1 perc telepiteni es go.

Ez jó info, bár Tmobil most kért valami 30ezres előleget, mert 1 hónapon belül vettünk vagy 6 előfizus sim kártyát, mint új előfizető :-) De micsinázzon az ember, ha mobilra is fejleszt a cég...

Akkor ebből Tmobil lesz, köszöntem, megyek is megvenni, Yodáról olvastam, hogy szopolós.
Make love not Wor.

#512 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 20:46

Na, jelentkezem Vodafonról, meg Vistáról. Eleve az egyenlegfeltöltés mókás volt, de sikeredett, bankkártya, SMS a 1270-re, 5G, csókolom, hozzáírták, feléledt XP alatt a régóta nem használt modem. Aztán:

http://www.vodafone....bfrissites.html

Értelemszerű, XP alatt először FW-t frissít, majd az alkalmazást, ami aztn Vistán telepíthető. Nekem Vistára úgy a 4. kihúz/bedugra sikerült is, de tárcsázni nem akart.

Amúgy semmi extra ez a konnektizé, létrehoz egy user/jelszó nélküli kapcsolatot a hüvely modemre, ilyen számmal: *99***16# Aminél ez volt a baj. Ezen jobb gomb, tulajdonságok, *99#-re átjavít, majd csókolom, katt rá, tárcsáz is, ezt éppen csoda VodaGPRSről írom.
Make love not Wor.

#513 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 20:52

Még ennek a *99-nek kell utánajárnom, lehet a másik csatlakozás a 3G, vagy a tökömtudja, mert itt éppen csak telefon van. A laptop sima modemjének is adott valami hasonlót, de első körben működni látszik. Kérdés fel bírom-e tölteni 100-200ezer pénzzel külföldi kollégának, mert az alig 100-200 megára elég, így érdekes lesz, aki több 10 megás netekhez szokott úton/útfélen.
Make love not Wor.

#514 Felhasználó inaktív   SunTime 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:37

Én Vodafone-t használok (Vistán), Budaörsön teljesen jó a 3G - folyamatos kapcsolat, általában nem nagyon szakad meg (folyamatos ping teszteket nyomattam). Az Alföldön is próbáltam egyébként (Solt környékén), ott is folyamatos volt, bár a latency 600-800ms körül ugrált.

Eddig meg vagyok vele elégedve. A 3G-t szerintem mindenki úgy válassza, hogy a lakóhelyén van-e adott pillanatban, vagy nincs. Egyébként meg akármelyikkel akárhova utazol, szinte csak GPRS lesz (persze, városokban esélyes a 3G is).

No adatkorlát rulz. Nekem bejövős a Vodafone.
NE ESS PÁNIKBA!!!
/DNA: Galaxis útikalauz stopposoknak/

#515 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:45

http://index.hu/tech/hsdpatura/

Aztán Vodával most mennék külföldre, weben alig igazodom ki. Kérdés, ha feltöltöm az , akkor ugye 5G sms kóddal hozzáíródik az adatforglaomhoz, de kintfelé az fizetős. Adathoz kell hozzáírni jó sokat, vagy hagyni a beszédforgalomnál?

Az is vicces lesz, hogy bankkártyámnak nincs ekkora napi fedezete, most akkor valahol vennem kell 40 darab feltöltőkártyát :-D
Make love not Wor.

#516 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 15:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 14:45

Kérdés, ha feltöltöm az , akkor ugye 5G sms kóddal hozzáíródik az adatforglaomhoz, de kintfelé az fizetős. Adathoz kell hozzáírni jó sokat, vagy hagyni a beszédforgalomnál?
Az is vicces lesz, hogy bankkártyámnak nincs ekkora napi fedezete, most akkor valahol vennem kell 40 darab feltöltőkártyát :-D

Lehet már egyáltalán a Vodafone PrePaid díjcsomagjaival külföldön internetezni? Úgy két hónapja én megjártam, mert nem hogy 3G Roaming, de még vacak GPRS roaming sem volt elérhető remek Vodafone feltöltőkártyás előfizuval külhonban.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#517 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 15:58

Idézet: SunTime - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 14:37

.. Egyébként meg akármelyikkel akárhova utazol, szinte csak GPRS lesz (persze, városokban esélyes a 3G is).
..

Azért a másik kettőnek ott van az edge-e is.

#518 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 16:43

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 16:37

Lehet már egyáltalán a Vodafone PrePaid díjcsomagjaival külföldön internetezni? Úgy két hónapja én megjártam

Lásd FAQŰ: http://www.vodafone....lszolgalat.html

1270-re írsz SMS-t, ROA tartalommal, aztán meg is van rendelve. Nem occsóért. Csak ugye kell írni egyet, hogy 5G, akkor levonódik 5ezer, oszt 1 hónapot kapsz ingyénetet, így remélem, ha ész nélkül nekilátom feltölteni, akkor abból majd vonja a roaming tarifát.
Make love not Wor.

#519 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 18:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 17:43

Lásd FAQŰ: http://www.vodafone....lszolgalat.html

1270-re írsz SMS-t, ROA tartalommal, aztán meg is van rendelve. Nem occsóért. Csak ugye kell írni egyet, hogy 5G, akkor levonódik 5ezer, oszt 1 hónapot kapsz ingyénetet, így remélem, ha ész nélkül nekilátom feltölteni, akkor abból majd vonja a roaming tarifát.

A fene sem igazodik ki a weboldalaikon, az http://www.vodafone....3g_roaming.html oldalon ezt írják:

Idézet

3G Roaming szolgáltatásunk segítségével számos országban, akár 384 Kbit/s sebességgel kapcsolódhatsz az internethez.

A Vodafone havi díjas előfizetői a Vodafone szolgáltatásait 2004. november 10-től már külföldi 3G hálózatokon is igénybe vehetik! Így lehetőséged nyílik, hogy külföldön szélessávon, ADSL sebességgel kapcsolódj internetre, és a GPRS sebességnél 7-szer gyorsabban böngéssz a weben, le- és feltölts fájlokat vagy e-mailezz.
...
A 3G Roaming során igénybe vett szolgáltatások ára megegyezik a már megszokott Vodafone World, GPRS és MMS Roaming árazással.

Itt "havi díjas előfizető"-ről írnak, árakat meg semmit, csak hogy megegyezik a GPRS árakkal, így megnéztem a GPRS-nél (http://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/inte..._kulfoldon.html) mit írnak, hát ezt:

Idézet

A Vodafone GPRS Roaming szolgáltatása egyelőre csak a Vodafone havidíjas ügyfelei számára teszi lehetővé, hogy meglévő GPRS szolgáltatásaikat ne csak Magyarországon, hanem külföldön is igénybe tudják venni.

Na akkor most ebből okoskodd ki, van-e 3G roaming feltöltőkártyás előfizukra, vagy sem. Nekem két hónapja kellett volna sürgősen net melóra külföldön, még vacak gprs is jó lett volna, egy ssh-t még 9600-on is átrugdosok, de sehogy nem akart összejönni.  Azt sikerült szereznem egy "bennszülött" telenor simkártyát (kész szerencse hogy nem simlockos a mobilkütyüm), azt megoldottam a dolgot.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#520 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 22:20

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 19:19

Na akkor most ebből okoskodd ki, van-e 3G roaming feltöltőkártyás előfizukra, vagy sem.

Egyik helyen azt írták, hogy Vitamaxos cuccra alapban engedélyezve van, de utazás előtt azért győződjek meg róla. Én most jöttem odaátról tesztelésből, jelentem "működik".

Amúgy vagy ez a Vodafonos izé utál engem, vagy szar az egész technológia, de nagyon nem bírja a sok fel/le csatlakozást, néha a magyar hálózat is belémrúgott, hogy nem vagyok jogosult, külföldön meg ment a szokásos izé, ami a T-vel olaszban is, hogy fél perc után megáll az adatforgalom, újracsatlakozni nem enged, vagy várni kell egy csomót, vagy reboot után egyből megy tovább. Nem is folyamatos, sshra is abszolút használhatatlan, hol meglódul, alacsony ping, jön az adat ezerrel, de inkább 2ezres pingek, néha 20 másodpercig 1 karakter nem jön át, aztán megint megy szép lassan 10 kilobittel.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.