HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 10. 13:34

És teszem hozzá, hogy ha UTP-vel összekötöttem a gépet, és 10.x-es helyi hálót csináltam, akkor minden gond nélkül rá tudtam a LAN-on csatizni a notira.

Szal nagyon úgy néz ki, hogy a bejövő TCP kapcsolatokat a voda tiltja!

#862 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 17:12

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 13:34

És teszem hozzá, hogy ha UTP-vel összekötöttem a gépet, és 10.x-es helyi hálót csináltam, akkor minden gond nélkül rá tudtam a LAN-on csatizni a notira.

Szal nagyon úgy néz ki, hogy a bejövő TCP kapcsolatokat a voda tiltja!

Hi,

A Connect Lite (vagy vmi hasonló nevű vodás programban) át kell állítani az APN címet standardnet.vodafone.net -re. Alapból az internet.vodafone.net van beállítva, de ezen adattömörítés van, és valszeg ezért nem mennek a direct kapcsolatok (pl torrent sem, csak passzív módban).
Szóval próbáljátok meg így.

#863 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 18:00

Köszi, ezt legközelebb kipróbálom!

#864 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:48

Mielott a hso driver forumjan kerdeznek, gondoltam megkerdezem itt is.  Csak nekem crashel a linux, ha az usb-s hsdpa cuccot hasznalva cisco vpn kliensen at forgalmazok?  A vpn felepul rendesen ahogy kell, amint atmegy rajta az elso packet (ping, rdesktop, telnet stb) azonnal crashel a linux.  Azt meg nem tudom kiir-e valamit a konzolra (oops vagy valami), logba mar nincs ideje irni.

hso verzio 1.1,
cisco vpn kliens verzio 4.8,
kernel verzio 2.6.20-16-generic

#865 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:50

Annak van értelmes magyarázata, hogy a 1777-es számot hívva amikor engedélyezni akarom a net-szolgáltatást, akkor miért a "szolgáltatás átmenetileg nem elérhető" választ kapom? Átmenetileg már több hete... Zseton van a kártyán bőven...

#866 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 17:25

Ki próbálat már SIP VoIP-ot (pl.:Neophonex) HSDPA-n keresztül ? Mik a tapasztalatok ? Nagyon szakadozik ?

Szerkesztette: trec 2008. 04. 17. 17:26 -kor

#867 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 12:32

hallo

Pannonnal _kartyas_ ugyfelkent van lehetoseg 1 honapra elofizetni netre?

Z

#868 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 13:15

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 9:48

Mielott a hso driver forumjan kerdeznek, gondoltam megkerdezem itt is.  Csak nekem crashel a linux, ha az usb-s hsdpa cuccot hasznalva cisco vpn kliensen at forgalmazok?  A vpn felepul rendesen ahogy kell, amint atmegy rajta az elso packet (ping, rdesktop, telnet stb) azonnal crashel a linux.  Azt meg nem tudom kiir-e valamit a konzolra (oops vagy valami), logba mar nincs ideje irni.

hso verzio 1.1,
cisco vpn kliens verzio 4.8,
kernel verzio 2.6.20-16-generic

Én win alatt használtam ugyanezt, semmi gondom nem volt vele.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#869 Felhasználó inaktív   RedCactus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 15:29

Idézet: Zolien - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 13:32

hallo

Pannonnal _kartyas_ ugyfelkent van lehetoseg 1 honapra elofizetni netre?

Z

Igen!

#870 Felhasználó inaktív   nghost 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 15:31

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 13:24

Nod32 van fent de még 1-el meg kellene nézni gondolom. Mi az ami ingyenes és jó is?
Azt ugyan nem írtam, de két gép van a lakásban és mindkettő ezt produkálja! A gépek nincsenek összekötve.

FőDudu:

Azt a szoftvert használja, amit a szolgáltatáshoz adtak. Azt nem néztem, hogy az akarja-e magát frissíteni, de meglesz ez is, thx.

avast!

ingyenes, személyes használatra szabadon regisztrálható.. különösebben nem ajnároznám, tökátlagos, azonban eddig nem nagyon talált komoly fertőzést nálam (már amikor fent volt a gépen). napi frissítés és sokoldalúan konfigurálható - és nem zabálja fel a gépet annyira..

és szorri az  :offtopic: ért

ha vodás mobilnetet akarsz, kösd fel a gatyád.. a guide, amit adtak a modemnek nevezett kütyühöz egy kalap lócitromot sem ér, amíg le nem cseréled a firmware-t.. a progi meg egy másik kalappal kaphatna, nem beszélve arról, hogy mihelyst eléred az esetlegesen beállított forgalmi korlátot, ledob a hálózatról - amit amúgy is elég sűrűn csinál.. ha működik, relatíve gyors.. összértékelés nálam: 40% maximum..

Szerkesztette: nghost 2008. 04. 26. 15:34 -kor

#871 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:00

"mobil" internet: viccnek is rossz

jöttem szombathelyre, valahol 86os úton megálltam, gép elő, hajrá pannon
csak edge van, de gyakorlatilag nem működik
sebaj, van antenna (kb. 10cm lapos "vonalzó")
ezzel full térerő, de csak edge, net viszont használhatatlan

ennyit a mobil netről  :(

#872 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:12

Sziasztok! Arról szeretnék infókat gyűjteni, hogy melyik szolgáltató mobilszélessávú nete mondható most a legstabilabbnak ha utazás közben használom. Tehát nekem nem is igazán az lenne a fontos, hogy nagyon gyors legyen, egyhelyben úgysem sűrűn használnám, inkább az, hogy folyamatos legyen a szolgáltatás. Néztem lefedettségi adatokat, de azért a gyakorlatban mindig más tükröződik. Ha valakinek valamelyik szolgáltatóval kapcsolatban vannak tapasztalatai, hogy pl. vonatozás közben mennyire használható folyamatosan, megírná nekem? Köszi előre is!

#873 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:18

Idézet: JFS83 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 11:12

Tehát nekem nem is igazán az lenne a fontos, hogy nagyon gyors legyen, egyhelyben úgysem sűrűn használnám, inkább az, hogy folyamatos legyen a szolgáltatás. Néztem lefedettségi adatokat, de azért a gyakorlatban mindig más tükröződik.

Egykutya, próbálj ki egyet. Én Vodás vagyok, egyszer működött, vettem még 3-at, kár is nézegetni, hogy hol melyik lene gyorsabb, mert teljesen változnak, hol a PGSM megy simán GORS-el, ahol van 3G Voda, hol a többiek működnek jobban. Összevissza van, jót senki nem tud mondani, főleg ha Makkoshotyka, Kossuth u 7. alatt szeretnéd használni, ott meg senkinek nincs tapasztalata.
Make love not Wor.

#874 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:22

Idézet: JFS83 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 10:12

Sziasztok! Arról szeretnék infókat gyűjteni, hogy melyik szolgáltató mobilszélessávú nete mondható most a legstabilabbnak ha utazás közben használom. Tehát nekem nem is igazán az lenne a fontos, hogy nagyon gyors legyen, egyhelyben úgysem sűrűn használnám, inkább az, hogy folyamatos legyen a szolgáltatás. Néztem lefedettségi adatokat, de azért a gyakorlatban mindig más tükröződik. Ha valakinek valamelyik szolgáltatóval kapcsolatban vannak tapasztalatai, hogy pl. vonatozás közben mennyire használható folyamatosan, megírná nekem? Köszi előre is!

Szerintem egyik szolgáltató sem lehet rossz ezen a téren.
Én azt szoktam játszani, hogy a Budapest - Etele tér->M7->Érd vonalon közlekedő volánbuszon pda+mobillal netezek és néha szoktam pingelni folyamatosan szervereket és alig van késleltetés-ingadozás (késleltetés olyan 170 ms általában, mivel a mobil HSDPA képes). Simán működik az, hogy az Etele téren elindítom az adatkapcsolatot és amikor Érden a célomhoz érek, kikapcsolom a pda-t (~20 perc). Nincs szakadozás.  Nyilván a webezés szintén jól működik. És mindez vodafone-nal. A kapcsolatod nem szakad meg attól, ha véletlen csak olyan helyre érsz, ahol csak GPRS van.
Vonaton is használtam már levelek letöltésére a netet a Budapest-Pozsony vonalon (mondjuk akkor még csak GPRS képes telefonom volt), a dolog teljesen korrektül működik. Nem kell tartani semmiféle szakadozástól. Bár tuti, hogy van ellenvélemény, én ezeket tapasztaltam.

#875 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:24

Köszi az infókat! Én kimondottan azt tervezem, hogy vonatozás/autózás közben használnám, viszont kb fél éve próbáltam a pannonosat, de szinte amint Pestről kiértünk nem sok értelme volt próbálkozni vele behozni weblapokat. Na most ilyenre nem igazán érné meg költsek, mert sok haszna nem lenne, ha tudnék netezni a 2,5 órás útból 5 percet Csabán, 5 percet meg Szolnokon :) viszont ha valamilyen sebességgel útközben is menne, akkor már jó volna. Annak idején a GPRS net ilyen szempontból teljesen jó volt, lassú volt, de nem igazán szakadozott... viszont most már olyan áron szélessávút is lehet kapni...

#876 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:27

Idézet: JFS83 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 10:24

Köszi az infókat! Én kimondottan azt tervezem, hogy vonatozás/autózás közben használnám, viszont kb fél éve próbáltam a pannonosat, de szinte amint Pestről kiértünk nem sok értelme volt próbálkozni vele behozni weblapokat. Na most ilyenre nem igazán érné meg költsek, mert sok haszna nem lenne, ha tudnék netezni a 2,5 órás útból 5 percet Csabán, 5 percet meg Szolnokon :) viszont ha valamilyen sebességgel útközben is menne, akkor már jó volna. Annak idején a GPRS net ilyen szempontból teljesen jó volt, lassú volt, de nem igazán szakadozott... viszont most már olyan áron szélessávút is lehet kapni...

Szélessáv (HSDPA) nem lesz egész végig az úton egyik szolgáltatónál sem, jó esetben EDGE, rossz esetben GPRS. Persze youtube-ozni nem lehet GPRS-szel, de szerintem egy kis kompromisszummal webezni igen.

#877 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:32

Igen, ezzel így minden OK is, tehát azzal beérném, ha legalább a GPRS meg lenne egész úton, viszont én azon lepődtem meg, amikor azt a pannonosat próbáltam, hogy azon egy idő után semmi nem jött be, lassan sem. Ha gond nélkül át tudna állni GPRSre és amikor lehetőség van rá megfogna egy gyorsabb kapcsolatot, mindeközben nem szakad meg a net, akkor jó volna.

#878 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:42

Idézet: NAron - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 11:22

Nincs szakadozás.  Nyilván a webezés szintén jól működik. És mindez vodafone-nal. A kapcsolatod nem szakad meg attól, ha véletlen csak olyan helyre érsz, ahol csak GPRS van.

Akkor cisnáld meg Boráros tér - Csepel közt a HÉVen. Szabadkikötőnél megszűnik minden létezni, néha újra is kell kapcsolódni.
Make love not Wor.

#879 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:46

Hát valamennyire ez is problémás, hogy akkor tudja meg az ember, hogy szakadozik vagy nem, amikor először próbálja... lehet, hogy máshol semmi baj nincs azzal a nettel, csak pont ott, ahol használni akarom :D

#880 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:48

Idézet: JFS83 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 11:32

Igen, ezzel így minden OK is, tehát azzal beérném, ha legalább a GPRS meg lenne egész úton,

Annyi meg mindennel van, szoftverben lehet tiltogatni, hogy erőltesse-e a gyorsabb kapcsolatot, ha létezik. Ez unpipálod, akkor nem váltogat felfelé, aztán lefelé minden méteren.

Ekkora úton meg teljesen mindegy melyiket veszed, egyik itt lesz nyűgös, a másik meg odébb, nagy átlagot le merem fogadni, hogy mindegyik szolgáltatónál hasonlóra fog kijönni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.