HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:50

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 14:34

És teszem hozzá, hogy ha UTP-vel összekötöttem a gépet, és 10.x-es helyi hálót csináltam, akkor minden gond nélkül rá tudtam a LAN-on csatizni a notira.

Szal nagyon úgy néz ki, hogy a bejövő TCP kapcsolatokat a voda tiltja!

Na, hirtelen Voda netezős gépről kellett netet osztanom, default beállítások, két gép közt 192.168.x.x hálózat, ment csont nélkül. Mi is volt a kérdés?
Make love not Wor.

#882 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:53

Ezen a megoldáson én is gondolkodtam, hogy rákapcsolom egy fix GPRS-re, viszont abban a pillanatban bevillant az is, hogy akkor már célszerűbb, ha a meglévő voda előfizetésemen bekapcsoltatok egy GPRS-t és akkor még hűségidőt se kell aláírnom, meg azzal már tapasztalatom is van, hogy a céloknak megfelelt annak idején. Ha meg mégse kell, akármikor le lehet mondani.

#883 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:57

Idézet: JFS83 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 11:53

ha a meglévő voda előfizetésemen bekapcsoltatok egy GPRS-t és akkor még hűségidőt se kell aláírnom, meg azzal már tapasztalatom is van, hogy a céloknak megfelelt annak idején. Ha meg mégse kell, akármikor le lehet mondani.

Aztán ki sem bír a telefon 2 órát :-)
Make love not Wor.

#884 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 10:59

Annyit csak kibír a jó öreg 6230i :)

#885 Felhasználó inaktív   Gbit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 05. 04:56

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 21:00

"mobil" internet: viccnek is rossz

jöttem szombathelyre, valahol 86os úton megálltam, gép elő, hajrá pannon
csak edge van, de gyakorlatilag nem működik
sebaj, van antenna (kb. 10cm lapos "vonalzó")
ezzel full térerő, de csak edge, net viszont használhatatlan

ennyit a mobil netről  :(

Szia !

Anno en meg (Pannonos) gprs internetet hasznaltam vagy 6 evig. Jol mukodott sok helyen. Az Edge meg gyorsabb. Szerinetem mennie kellett volna.
Amugy nem tudom hasznalod e a pannon snet szerveret, meg az adattomoritő szoftveret. Ezzel igen gyorsa lehet varazsolni a bongeszest. Latszatra gyors mint a villam, mert kb hetedere tomoriti az adatokat. Persze a fotok ragyassak.
Szoval ha felteszed a tomorito szoftvert, akkor szerintem elegedett leszel a bongeszes sebessegevel.
Ja !!
IE 7-es verziojaval nem igazan megy a InternetExpressz_2_6_531, ie 6 ra optimalizaltak a szoftvert.
Na midegy, ha gondolod segitek, hogy elvezheto legyen szamodra a netezes.

Udv

#886 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 11:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 11:42

Akkor cisnáld meg Boráros tér - Csepel közt a HÉVen. Szabadkikötőnél megszűnik minden létezni, néha újra is kell kapcsolódni.

Én úgy tudom készülékfüggő is ez.. Van olyan készülék, ami beszélgetés esetén is elbontja a hsdpa-t, a Sony Ericsson pl nem.

#887 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 10. 14:14

Pannon HSDPA City Tour May 2008

Bp II. ker beltér:
Kép

Ugyanez szabadban:
Kép

Belváros Szabó Ervin tér (SZ.E. könyvtár)
Kép

Közgáz új épület (Czuczor-Mátyás u. sarok)
Kép
(az épületben egyébként eléggé változó a pannon térerő, bizonyos készülékekkel nincs is, HSDPA sem volt mindig, inkább UMTS vagy EDGE)

ELTE Múzeum körút:
Kép

Mammut 2 aula:
Kép

Huawei E220, változóan vagy a beépített szoftjával, vagy a Mobile Data Monitoring-al (ex E620 tool)

#888 Felhasználó inaktív   Dorcicamica 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 12. 17:44

Sziasztok!
Az új laptopomon Vista van és azzal nem kompatibilis a HUAWEI web'n'walk box compact. Tudtok esteleg ajánlani hozzá egy programot aminek segítségével tudom használni az új gépen is a netet? Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!  :)

#889 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 09:22

Kulfoldi vendegeimnek szuksege lenne a nyaron Siofokra internet, tehat csak ket-harom honapra. Mindenhol csak husegnyilatkozatos csomagokat latok, tudna valaki a figyelmembe ajanlani egy olyan megoldast, ami nem csak helyi lakosoknak van kitalalva? Sebesseg annyira nem szamit, csak webezesre fogjak hasznalni.
Gondolkodtam adsl-en is, de akkor azt be kell kottetni.

Szerkesztette: ion 2008. 05. 14. 09:24 -kor

#890 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 09:54

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 10:22

Kulfoldi vendegeimnek szuksege lenne a nyaron Siofokra internet, tehat csak ket-harom honapra. Mindenhol csak husegnyilatkozatos csomagokat latok, tudna valaki a figyelmembe ajanlani egy olyan megoldast, ami nem csak helyi lakosoknak van kitalalva? Sebesseg annyira nem szamit, csak webezesre fogjak hasznalni.

Érdekes. A Ténél nézted? Szerintem ott nincs a csomagokra hűség, csak az eszközök miatt kell hűséget kötni, hogy kedvezményt adjanak belőle. Hűség nélkül viszont sajnos teljes áron kell megvenni azokat, 40-60 ezer forint.

#891 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:00

Idézet: ion - Dátum: 2008. May. 14., Wednesday - 10:22

Hello

Én ezt ajánlom, nekem is ez van:
http://www.pannon.hu/egyeni/szolgaltatasok...ternet_azonnal/

20e-ért veszel egy csomagot, benne lesz 1 db Huawei E220, és az első hónapra elég internetszolgáltatást (5gb) tartalmazó feltöltős (prepaid) simkártya. Ezt általában notebook boltokban lehet megvenni (pl. a mammut pannon melletti n***book.hu)
Ha megvetted, akkor fel kell hívni egy számot, ahol aktiválják, bekérnek pár adatot, és azzal kiküldenek az általad megadott címre egy levelet, amiben lesz egy szám. Ezt a számot visszaküldöd SMS-ben és már véglegesítve is van a cucc, más szerződésre nincs szükség. Ha lejárt az 1 hónap, akkor meg töltöd ahogy egy normál prepaid kártyát.
Siófokon valószínűleg van HSDPA a pannonnál is, amúgy vidéken lehet h jobb a P mert mindenhol van edge

De ha T-mobilosat akarsz:
http://www.t-mobile.hu/dominonet/
Erről nem tudok sokat, csak h 25e a kezdőcsomag, modemmel, plusz valamennyi egyenleget tartalmazó simkártyával.

Minden jót!

#892 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:01

Idézet: ion - Dátum: 2008. May. 14., Wednesday - 10:22

Hello

Én ezt ajánlom, nekem is ez van:
http://www.pannon.hu/egyeni/szolgaltatasok...ternet_azonnal/

20e-ért veszel egy csomagot, benne lesz 1 db Huawei E220, és az első hónapra elég internetszolgáltatást (5gb) tartalmazó feltöltős (prepaid) simkártya. Ezt általában notebook boltokban lehet megvenni (pl. a mammut pannon melletti n***book.hu)
Ha megvetted, akkor fel kell hívni egy számot, ahol aktiválják, bekérnek pár adatot, és azzal kiküldenek az általad megadott címre egy levelet, amiben lesz egy szám. Ezt a számot visszaküldöd SMS-ben és már véglegesítve is van a cucc, más szerződésre nincs szükség. Ha lejárt az 1 hónap, akkor meg töltöd ahogy egy normál prepaid kártyát.
Siófokon valószínűleg van HSDPA a pannonnál is, amúgy vidéken lehet h jobb a P mert mindenhol van edge

De ha T-mobilosat akarsz:
http://www.t-mobile.hu/dominonet/
Erről nem tudok sokat, csak h 25e a kezdőcsomag, modemmel, plusz valamennyi egyenleget tartalmazó simkártyával.

Minden jót!

#893 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:02

sorry, valamilyen fórum hiba miatt 2-szer ment el.

#894 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:19

Koszonom, ez elkerulte a figyelmemet.

Szerkesztette: ion 2008. 05. 14. 11:35 -kor

#895 Felhasználó inaktív   Dorcicamica 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 14:39

Nekem nem tud senki segíteni?  :mad:

#896 Felhasználó inaktív   rackett 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 22:29

Engem az érdekelne mennyibe kerül a mobil internet, tudom, hogy lfedettség és felhasználási idő függvénye , de mégis.Sajnos elköltözöm Bp-ről és ahol átmenetileg lakni fogunk mob.netet szeretnék használni, néztem a netet, körülötte mindenhol van csak pont Kapuváron nem találtam, ilyenkor mi van? :kakukk:

Csatolt fájl:

#897 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 23:51

Idézet: rackett - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 23:29

Sajnos elköltözöm Bp-ről és ahol átmenetileg lakni fogunk mob.netet szeretnék használni, néztem a netet, körülötte mindenhol van csak pont Kapuváron nem találtam, ilyenkor mi van? :kakukk:

Már nem idő, hanem inkább adatmennyiség alapján. Többinél nézd meg a szolgáltatókat, Vodánál most éppen 6ezer/hót tejelek, Westeles előfizusak meg asszem 3ezresért vannak, 5 vagy 8 giga forgalommal. Tudja a fene, annyit használok, hogy kezdek elveszi köztük.

Kapuvár meg jól áll térerőileg, most éppen Vitnyéden lepődtünk meg, mert kollégának alig van Pannon térereje Vitnyéden, meg néha beszélni sem lehet, de USB modemjével 200k/sec a letöltés. Vodafon odalent mintha vitt volna nekem 3 megabitet, de Júni 28 környékén megyek legközelebb, kipróbálhatom.
Make love not Wor.

#898 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 16:17

:cool:
Budaörs, panel

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Miki2 2008. 05. 20. 16:17 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#899 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 10:55

Sziasztok

Nézelődtem a mobil internet szolgáltatók ajánlatai közt és egy szerintem általános problémára semmilyen megoldást nem kínálnak, ez pedig a napi, vagy adatforgalmi használat. Tehát pl. néhány száz forintért neteznék 1 napig, vagy adott összegért mondjuk 5GB forgalom keretig.

Szerintem ez valós igény, mert cégnél van net, otthon van adsl, de hétvégén ha valamilyen munkához kéne net hozzáférés akár néhány levél erejéig, vagy egy kicsit fórumozni, akkor hiába lapul a 3G-s telefon a zsebemben, csak havi néhányezer fontos fix előfizetéssel használhatnám, ami igen drága néhány napi használatért.

régebben láttam a pannonnál valami napijegyet, ami minimális forgalmat, és azon felül 10Kbyte-onkénti árazást kínált, ami azért az utonállás minősített esete (10Kb, az ész megáll, a XXI. században).

Szóval tudtok valami jó megoldást erre a nyári/hétvégi problémára?

#900 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:10

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:55

azon felül 10Kbyte-onkénti árazást kínált, ami azért az utonállás minősített esete (10Kb, az ész megáll, a XXI. században).

Nekem az is jó lenne, csak írjanak mögé jóóóóó kicsi számot, mint tarifa.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.