HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 12. 14:29

Ezt boritekolni lehetett, nem valoszinu, hogy barki bibelodne ma mar egy ilyen kartya javitasaval. Cserelik.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#962 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 14:30

Egy viccet szeretnek elmeselni. Megvettem ezt a Pannon Expressz csomagot a kulfoldi vendegeimnek. A csomag tartalma eleg szukszavu, legalabbis ami a lenyeget illeti. A kis fuzetben van jo sok betu, de a halal se fog ennyit elolvasni.
Azt vartam, hogy lesz benne egy kis cetli, amira ra van irva, hogy:

1. Tedd bele a csomagban kapott SIM kartyat a telefonodba, es hivd fel a 171-es telefonszamot, ahol a szobeli szerzodest megkotod a Pannonnal...

Nos, mar az elso pont elott elakadtam, es joideig tartott rajonnom, hogy a 171-es szamot kizarolag pannonos keszulekrol lehet felhivni (sorry, mezei tremobilos vagyok), sot, kizarolag azzal a kartyaval, amit adtak. Es mert nincs se pannonos, se kartyafuggetlen telefonom, hiaba is kapalozom. Persze utolag mar valamennyire logikusnak tunik a dolog. Ugyhogy probaltam felhajtani ismerosoket. Tudom, hogy hulye vagyok, legalabb azert, mert fogyasztok, de eleg benasag, hogy ezt a dolgot csak igy lehet beinditani. Megkerdeztem, hogy hol tudnam meg ezt elintezni, de csak masodszorra kaptam valaszt: hat szemelyesen el lehet menni valamelyik Pannon uzletbe, es ott kolcsonadnak egy telefont...

Valoszinuleg ez a tremobilnal is igy van, csak azt nem vennem eszre, olyan mertekben nem erdekelnek a telefonok es a mobiltelefonalas ugy altalaban. Csak azert irtam le, hogy hatha sikerul megmosolygtatnom valakit, masok pedig esetleg megsporolhatjak ezt az apro bosszusagot, ha ugyanilyen szituba kerulnek.

Szerkesztette: ion 2008. 06. 12. 14:34 -kor

#963 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:11

Idézet: ion - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 13:30

Egy viccet szeretnek elmeselni. Megvettem ezt a Pannon Expressz csomagot a kulfoldi vendegeimnek. A csomag tartalma eleg szukszavu, legalabbis ami a lenyeget illeti. A kis fuzetben van jo sok betu, de a halal se fog ennyit elolvasni.
Azt vartam, hogy lesz benne egy kis cetli, amira ra van irva, hogy:

1. Tedd bele a csomagban kapott SIM kartyat a telefonodba, es hivd fel a 171-es telefonszamot, ahol a szobeli szerzodest megkotod a Pannonnal...

Nos, mar az elso pont elott elakadtam, es joideig tartott rajonnom, hogy a 171-es szamot kizarolag pannonos keszulekrol lehet felhivni (sorry, mezei tremobilos vagyok), sot, kizarolag azzal a kartyaval, amit adtak. Es mert nincs se pannonos, se kartyafuggetlen telefonom, hiaba is kapalozom. Persze utolag mar valamennyire logikusnak tunik a dolog. Ugyhogy probaltam felhajtani ismerosoket. Tudom, hogy hulye vagyok, legalabb azert, mert fogyasztok, de eleg benasag, hogy ezt a dolgot csak igy lehet beinditani. Megkerdeztem, hogy hol tudnam meg ezt elintezni, de csak masodszorra kaptam valaszt: hat szemelyesen el lehet menni valamelyik Pannon uzletbe, es ott kolcsonadnak egy telefont...

Valoszinuleg ez a tremobilnal is igy van, csak azt nem vennem eszre, olyan mertekben nem erdekelnek a telefonok es a mobiltelefonalas ugy altalaban. Csak azert irtam le, hogy hatha sikerul megmosolygtatnom valakit, masok pedig esetleg megsporolhatjak ezt az apro bosszusagot, ha ugyanilyen szituba kerulnek.

Szia

Ebben a "szóbeli szerződésben" van szó valamifelé hűség vállalásról?
Illetve ez a (asszem 19kFt-os) modemes csomag? A modem független?

#964 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:13

ezzel en is igy jartam, mondtam is az ugyfelszolgalatnak, hogy legalabb a weboldalukra tegyek fel a lepesrol lepesre utasitast. ( ne vagjanak mar ki meg tobb fat a bena kis fuzetkek miatt )
meg a rendszerkovetelmenyek koze is irjak be hogy pannon kepes mobiltelefon szukseges az aktivalashoz.

a modem fuggetlennek latszik, de nem tudtam kiprobalni level nincs masik mobilnet csomagom / kartyam. de a lengyel e220 toro program fuggetlennek irja ( valami kukuli )

huseg vallalas nincs, csak azt kene kideriteni, hogy ha szunetelteti az ember akkor van e ujraaktivalasi dij.

Szerkesztette: tamaske 2008. 06. 13. 09:15 -kor

#965 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:44

Idézet: tamaske - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 9:13

huseg vallalas nincs, csak azt kene kideriteni, hogy ha szunetelteti az ember akkor van e ujraaktivalasi dij.

Huseg valoban nincs. Ma bemegyek egy pannon boltba aktivalni ezt a cuccot, es megkerdezem, hogy ujraaktivalasi dij van-e szuneteltetes eseten.

#966 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 09:59

fcseh: :up:

#967 Felhasználó inaktív   telobetyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 11:10

elkezdődött a kamerás telefonok új korszaka, ennek bizonyítéka ez a videó is--->  szaguldas

Baromi jó ez az új LG telefon :)

#968 Felhasználó inaktív   szaszkvacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 16:08

tényleg jo képe van, de vajon mennyibe kerül?  :confused:

#969 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 16:50

Idézet: telobetyo - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 12:10

elkezdődött a kamerás telefonok új korszaka

Isten faszát baze, Ti ezért mennyit kaptok? Minden fórumon ezt olvasom, ha oda való, ha nem.
Make love not Wor.

#970 Felhasználó inaktív   veresnorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 17:00

Külföldről érkeznek nyáron ismerőseim két hónapra nyaralni, erre az időre (mobil) internet kellene nekik (kapcsolattartás az otthon maradottakkal, skype, fotók elküldése nekik, stb.). Notebook-ot hoznak magukkal, de kellene valami USB-s HDSPA modem meg prepaid kártya netezésre. Nézegettem a szolgáltatókat, és a T-Mobile webshop-ban ráakadtam egy ajánlatra, a Motorola v3xx domino csomagban 20e Ft, és a speckója szerint  3,6 Mb/s HSDPA képes. Utánnaolvastam, a Mobilarena-n találtam egy tesztet (http://mobilarena.hu...xx_raduplazunk), ahol azt írják, hogy

Idézet

Legyen elég annyi, hogy a letöltés szupergyors, valóban meghaladja az elvárásainkat. Viszont van egy hibája: ilyenkor a telefon merülőforralóként is alkalmazható, annyira melegszik az akkumulátor környékén. Inkább az az igazság, hogy irdatlan forró ugyan sosem lesz, de fél perc alatt elér egy olyan üzemi hőfokot, hogy simán mehetne Szibériába kézmelegítőnek.
...
Tovább vizsgálgatva a külsőt bal oldalon felfedezhetjük a hangerő-szabályozó és a kamera ezüst színben pompázó gyorsgombját, valamint a töltő, headset és adatkábelcsatlakozót, ami elsőre sima USB portnak tűnik, azonban a gyártó annyira furmányos, hogy a készülék csak a saját töltőjével hajlandó töltődni, másik USB-s töltővel nem.
...
Alapállapotban, kevés telefonálással, és sok internetezéssel két napot bírt a készülék, de sikerült egy alkalommal 6 óra folyamatos netezéssel is lemerítenem.

Ebből azt vettem le, hogy HSDPA kommunikáció közben eszi az akkut, ami nem is lenne gond, hisz a Notebook-on lóg majd, ami inkább aggaszt, az a "adatkábelcsatlakozót, ami elsőre sima USB portnak tűnik, azonban a gyártó annyira furmányos, hogy a készülék csak a saját töltőjével hajlandó töltődni, másik USB-s töltővel nem" megjegyzés. Ez azt jelenti, hogy a telefon nem töltődik mikor PC-vel össze van USB-n kötve, akkor is az akkuját használja, és max ~ 6 óra alatt lemerül? Ráadásul ha jól vettem ki a leírásból, a mini usb csatin keresztül lehet tölteni is, tehát ha számítógépről mégsem töltene, nem tudom az adatkábel mellé párhuzamosan bedugni a töltőt is, szóval a netezés erőssen korlátozná így az akku teljesítménye.

Használ valaki ilyen V3xx készüléket HSDPA "modemként" PC-n? Úgy számoltam, hogy ez a Motorola V3xx telefon + Domino Net 5 GB (2 hónapra) páros lenne a legolcsóbb megoldás, csak nem tudom meg merjem-e venni ezt a telefont, jó lesz-e "olcsó HSDPA modemnek"?

Nagyon örülnék, ha írnának V3xx tulajok, és megosztanák tapasztalataikat velem, leginkább hogy tölt-e a telefon, ha a számítógéppel USB-n össze van kötve?

#971 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 19:25

+5e az USB-s HSDPA-modem, imho meger annyit... de van egy elado 7.2-esre frissitett wnw netkartya 3.6-om 20-ert (:kacsint:), en is USB-sre cserelnem, mert leendo uj notin nincs picimaci...

#972 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 12:09

Independent Trials Show Vodafone UK to be Most Reliable and Fastest Network for Mobile Broadband
http://www.thinkbroadband.com/news/3593-20...-broadband.html

Angoloknál készült broadband teszt. 28 ezer mérést végeztek 10 hét alatt 140 helyszínen anglia szerte, repülőtéreken, vasútállomásokon, hotelekben, bevásárlóközpontokban és egyéb helyszíneken az 5 legnagyobb mobil szolgáltató 3G hálózatán. A tesztek eredménye alapján az átlagsebességek a különböző szolgáltatóknál ~0.7-1.2 Mbps között szórtak.

Ez egész jó eredmény, egyre közelítenek a mobil sebességek a vezetékesekhez. Egy ismert angol broadband portál 138 ezer mérésen alapú tesztje a az angol vezetékes szélessávú átlagos úgy ~3.2 Mbps körülire teszi. Ennek a mobil átlagok úgy harmada-negyede.

#973 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 15. 10:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. Jun. 13., Friday - 17:50

Isten faszát baze, Ti ezért mennyit kaptok? Minden fórumon ezt olvasom, ha oda való, ha nem.

OMG, már itt is ?  :(
Mondjuk azt nem értem, h a "talmahasit" aldomaint mért kellett bejegyezni, amikor pár napja még a "talmagabigyors" is jó volt nekik (nem, nem törölték ki)

Ami a prepaid netet illeti, pannonnál (http://www.pannon.hu...ernet_azonnal/) az van, h első honapban benne van a díj (5GB csomag) a kezdőcsomag árában, az aktiválástól számított 1 hónapig jó asszem. Nem kell rátölteni egy pennit sem, akkor is működik az első hónapban. Hűség nincs. Ha nem akarod tovább fizetni, akkor vagy lemondod a pannonline-on, vagy nem töltesz rá, és auto kikapcsol.

#974 Felhasználó inaktív   RedCactus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 15:15

Idézet: veresnorbi - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 18:00

Ez azt jelenti, hogy a telefon nem töltődik mikor PC-vel össze van USB-n kötve, akkor is az akkuját használja, és max ~ 6 óra alatt lemerül? Ráadásul ha jól vettem ki a leírásból, a mini usb csatin keresztül lehet tölteni is, tehát ha számítógépről mégsem töltene, nem tudom az adatkábel mellé párhuzamosan bedugni a töltőt is, szóval a netezés erőssen korlátozná így az akku teljesítménye.

Igen, tölti akkor is, amikor össze van kötve az adatkábellel. Bár ha csak notbookkal használod, az úgysem bír hat órát hálózati töltés nélkül. Viszont ha bloototh-on keresztül netezel, akkor közben lóghat a telefon a töltőjén is.

#975 Felhasználó inaktív   Ti-bi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 15:10

Új korszak mi ? :)  Nesze neked 3g meg izé !  Modem bedug a telepités kurva gyors...ja megégett az összes piritos itthon wazze de net még nincs ! 
Na mostmá(n) van ! Csak a sebesség brutál 1 freemail elolvasása 14 perc !  na PFF pannon 3g ! Köszi

#976 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 20. 11:48

Idézet: Ti-bi - Dátum: 2008. Jun. 18., Wednesday - 16:10

Új korszak mi ? :)  Nesze neked 3g meg izé !  Modem bedug a telepités kurva gyors...ja megégett az összes piritos itthon wazze de net még nincs ! 
Na mostmá(n) van ! Csak a sebesség brutál 1 freemail elolvasása 14 perc !  na PFF pannon 3g !   Köszi

Helyszín?

#977 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 12:47

Idézet: trec - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 8:45

Mobil internet az Enternettől, az első magyar virtuális mobilszolgáltatótól

https://www.hwsw.hu/hirek/33686/enternet_hs...l_internet.html

Ezt nem hittem volna.............

Aztán eltelt egy év, és még mindig semmi... Talán most, hogy az NHH is észbekapott, történik majd valami.

Idézet

Jön, vagy nem jön a negyedik mobilszolgáltató? - origo, június 16

Négy év alatt négy vállalatról terjedt el a hír, hogy úgynevezett virtuális mobiltársaságként piacra lépne Magyarországon, azonban eddig egyik sem indította el szolgáltatását.

Az Index májusi híre szerint két vállalkozás is próbálkozik a piacralépéssel, mint mobilszolgáltató. Az egyik cég a HVG szerint részben a Pesti Csoport nevű cég, részben amerikai befektetők által gründolt Telekom 4, a másik már ismertebb szereplő: az Invitel. Mindkét társaság úgynevezett virtuális mobilszolgáltatóként lépne piacra, azaz nem építene önálló hálózatot, hanem a már meglévő három másik társaság (a Pannon,  T-Mobile vagy a Vodafone) infrastruktúráját használná.

A Voda is így kezdte

A konstrukció nem ismeretlen Magyarországon: a Vodafone 1999-es piacralépésétől kezdve 2002-ig a Pannon hálózatát használta azokon a területeken, ahol még nem működtek a saját hálózati lefedettséget biztosító eszközei. Ebből a "vodás" ügyfelek mit sem éreztek, számukra mindig a Vodafone-hálózat mutatkozott a telefonon, és a számlát is a saját cégüktől kapták. 2002-ben a Pannon felmondta az infrastruktúrát biztosító szerződést, ekkor kezdett gyors ütemű hálózatépítésbe a Vodafone, hogy a lefedettségi lyukakat mihamarabb eltüntesse.

2004-ben röppent fel a hír, hogy a brit Primus virtuális mobilszolgáltatóként lépne piacra. Állítólag a speciális, csak erre a piacra készített készülékek menüjét már lefordították magyarra, majd csendesen elhalt a projekt. 2007 közepén jelentette be az Enternet, hogy heteken belül részletes információkkal szolgálnak a virtuális mobilszolgáltatás mibenlétéről. Az Enternet ügyvezetője elmondta: nem hang, hanem 3G-s internetszolgáltatással készülnek piacralépni. A bejelentés azonban elmaradt, és a szolgáltatás nem jelent meg a vállalat kínálatában sem.

Belize, Washington, Pest

2007 végén derítette ki a Heti Világgazdaság, hogy a Pesti Csoport Kft.,  egy washingtoni és egy belizei székhelyű vállalat közösen bejegyezték a Telekom 4 Magyarország Távközlési Zrt-t, hogy virtuális mobilszolgáltatásba kezdjenek. Az Index néhány hónappal később arról értesült, hogy az Invitel is előrehaladott tárgyalásokat folytat, ám erről a telefontársaság nem nyilatkozott bővebben.

A lehetőséggel most először a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) is foglalkozott. A Napi Gazdaságnak a napokban adott interjújában Pataki Dániel az NHH elnöke jelezte: júliusban nyilvános meghallgatást terveznek a témában. Ezen eldőlhet, hogy a hatósági beavatkozásra van-e szükség ahhoz, hogy négy évnyi kínlódás után megjelenhessen az első virtuális szolgáltató. Mindemellett az NHH elnök más megoldási lehetőséget is lát a negyedik mobilszolgáltató megjelenésében: emlékeztetett, hogy a 450 megaHertzes frekvencia szabad, de előfordulhat az is, hogy a már frekvenciával rendelkező cégek használhassák másra a hálózatukat.

Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#978 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 23. 19:55

Idézet: Renwick - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 13:46

Globetrotter GTM378 modemmel firmware és driver upgrade után:

Kép

Pestlőrinc, családi ház, beltérben...

A helyszín és az eszköz változatlan, ezúttal a Pannonnál vagyunk:

Kép

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#979 Felhasználó inaktív   perovics 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 05:31

Sziasztok!

Hosszas vacilálás után előfizettem a Pannon 500 Mb-os csomagjára. " év hűségért adnak egy ingyen USB modemet havi 1990 ft-ért.
Nekem otthon van ADSL, ez csak a balatoni hétvégékre kell. Úgy számoltam, hogy havi 500 Mb elég is lesz, mivel azért elsősorban nyaralni szoktam a Balcsin, csak néha kell kicsit melózni.
A túlhasználat nagyon drága: 1200 HUF/100 Mbyte. Vettem ezért 7000-ért egy 5 Gbyte-os Praktikum csomagot, ehhez jár egy másik SIM kártya. A két hetes szabim alatt ezt is be fogom vetni. Ez ráadásul úgy működik, hogy amennyiben az első hónap lejárt, akkor nincs további költsége, amíg egy másik hónapot nem aktiválok (persze ehhez előtte fel kell tölteni az egyenleget).
Erre azért van szükség, mert disznó a Pannon: a 500 Mb-os csomagról 860 Ft díjért át lehet térni az 5 G-ás 5990 Ft-osra (csak számlázási időszak végén), de nem lehet utána visszalépni! A havi állandó 5990 két évig azért borsos.

Eddigi tapasztalataim:
- 2 perc alatt feltelepült a modem, nincs driverlemez se hozzá, mert saját memóriájában tárolja. Ha bedugod, akkor USB háttértárnak felismeri a Windows. Ezen van az install progi, install után pedig már modemként is megy.
- Bp. 12 kerületében max sebességgel ment
- Balatonon (Ábrahámhegy) is teljesen jó a sebesség

Csatolt fájl:

#980 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 10:06

Idézet: perovics - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 4:31

Sziasztok!

Hosszas vacilálás után előfizettem a Pannon 500 Mb-os csomagjára. " év hűségért adnak egy ingyen USB modemet havi 1990 ft-ért.
Nekem otthon van ADSL, ez csak a balatoni hétvégékre kell. Úgy számoltam, hogy havi 500 Mb elég is lesz, mivel azért elsősorban nyaralni szoktam a Balcsin, csak néha kell kicsit melózni.
A túlhasználat nagyon drága: 1200 HUF/100 Mbyte. Vettem ezért 7000-ért egy 5 Gbyte-os Praktikum csomagot, ehhez jár egy másik SIM kártya. A két hetes szabim alatt ezt is be fogom vetni. Ez ráadásul úgy működik, hogy amennyiben az első hónap lejárt, akkor nincs további költsége, amíg egy másik hónapot nem aktiválok (persze ehhez előtte fel kell tölteni az egyenleget).
Erre azért van szükség, mert disznó a Pannon: a 500 Mb-os csomagról 860 Ft díjért át lehet térni az 5 G-ás 5990 Ft-osra (csak számlázási időszak végén), de nem lehet utána visszalépni! A havi állandó 5990 két évig azért borsos.

Eddigi tapasztalataim:
- 2 perc alatt feltelepült a modem, nincs driverlemez se hozzá, mert saját memóriájában tárolja. Ha bedugod, akkor USB háttértárnak felismeri a Windows. Ezen van az install progi, install után pedig már modemként is megy.
- Bp. 12 kerületében max sebességgel ment
- Balatonon (Ábrahámhegy) is teljesen jó a sebesség

Pont hasonló okok miatt gondolkozom én is a megoldáson. Azt elmondanád miért van döntöttél az elkötelezettség mellett, ha télen valszeg nem is fogod használni? Nem elég csak az 5GB-os csomag?

Ilyen kombinált megoldásnál a 500MB-ot netezel az egyik sim-el, majd (honnan tudod mikor jár le) átváltasz a másikra?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.