HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 04. 08:24

egyik ismerosnel leszedtek a pannonos tomoritos dolog, de sajnos nem megy, azaz a program megy, csak nem tomorit semmit... xp sp2 + ie 7, lehet az 7es ie a baj?

#302 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 04. 10:20

Talán érdekesnek találja az, akinek nincs HSDPA netje, meg talán az is, akinek van. Ma reggel letöltöttem egy nagyobb, ~42 MB-os állományt egy hazai szerverről, ahonnan az irodai 18 megabites neten 8 megabit felett szokott jönni az anyag, vagyis nem valószínű, hogy útközben van szűk keresztmetszet.

A grafikon jól mutatja a HSDPA technológia működésének természetét: nem stabilan magas átvitelre tervezték a terminál felé, hanem nagysebességű rövid burstökre. Az átvitel legmagasabb pontja 1,3 megabit (1,8-as HSDPA) nagyjából, az átlag pedig 700-800 kilobit körül, vagyis kb. 8-9 perc alatt jön le egy ekkora file egy szerintem nem túl terhelt cellában -- szombat reggel a westendtől a duna felé 200 méterre. Ha pontosabb kell le tudom stopperelni.

Amit tehát mondani akarok, hogy a HSDPA elméleti maximumát ha 2-vel, de inkább 3-mal elosztjuk, akkor nagyjából nem érhet minket csalódás a tekintetben, hogy átlagosan mekkora átviteli sebességet kapunk. Az 1,8-as HSDPA szerintem egy 768-as ADSL-lel egyenértékű letöltési sebességben életszerű környzetben (lakásban, irodában, vonaton, kocsiban) -- amit persze helyén kell tudni értékelni, mert lesznek olyan esetek, mikor 1 jó vétel is üres cella mellett bőven 1 megabit feletti átlagot kapunk, és lesznek, mikor rosszabbat.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: special 2007. 08. 04. 10:27 -kor

#303 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 11:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 10:47

Es kb. harmadara csokken a forgalmazott adatmennyiseg kozepes keptomorites beallitasnal. Az csak plusz, hogy a felfele irany is tomoritve van.
Erdemes hasznalni 3G/HSDPA-n is, kar, hogy a T-Mobile-nal nincs ilyen. :(

Krinyo

Pannonnál van?
A progijuk gprs-re volt, vagy az mindegy?

#304 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 14:11

Ha GPRS-re van proggijuk, annak HSDPA-n is mennie kellene. Elmeletileg. Gyakorlatilag nem tudom.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#305 Felhasználó inaktív   sasipasi35 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 05. 13:45

Van Internetexpres a neve .A pannon oldalárol -internet beállitások cim alat 4.4mb progi.Mostpróbálom edge-nél

#306 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 21:14

:o hi.

Ma voltam a havernál. Rapidról tölt  430 kb/sec  7000 ft internete van a t-com nál.

ÉN vodafone fix hscsd rapidról  95 kb/sec 5000 ft vezeték nélküli.

Oda viszem ahova akarom ;)

A haver meg csak marad a seggén  :D

#307 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 08:29

hscsd?

#308 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:24

siófok, hotelszoba, pannon
este volt umts, nappal csak edge van

#309 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:33

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:24

siófok, hotelszoba, pannon
este volt umts, nappal csak edge van

Te folyton Balatonon lóg? Vonyarcon tudok jó borozót, hoznál nekem jóféle anyagot? Balatonparton meg itt-ott Vodafon reklám, mondván Baaltonra le, internetre fel. Ahamm, feltéve, ha működik  :cool:
Make love not Wor.

#310 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:33

Te folyton Balatonon lóg? Vonyarcon tudok jó borozót, hoznál nekem jóféle anyagot? Balatonparton meg itt-ott Vodafon reklám, mondván Baaltonra le, internetre fel. Ahamm, feltéve, ha működik  :cool:

keszthelyi vagyok, tudok hozni, ha kell.

#311 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:39

Idézet: special - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:37

keszthelyi vagyok, tudok hozni, ha kell.

De jársz Pesten, meg így télleg, meg minden? Már itt logisztikázom, hogy miféleképpen lehet ezt feltranszportálni ide a nagy faluba, vagy van-e esetleg boltban vehetős verziójuk. Legfeljebb beszélünk a problémáról, tegnap hoztam 12 litert, az most elég 1 darabig, olyan hét közepe felé jelentkezem  :cool:
Make love not Wor.

#312 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:33

logmeinnel dolgoznék, kb. 20 perc után rendszeresen megszakad
persze a net miatt..

#313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:47

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:46

logmeinnel dolgoznék, kb. 20 perc után rendszeresen megszakad
persze a net miatt..

Be kell állogatni valami konkrét GPRSre, akkor legalább lassú lesz, de stabil marad, oszt nem szakad. Sok választás nincs, ezek ilyenek :-/
Make love not Wor.

#314 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:39

De jársz Pesten, meg így télleg, meg minden? Már itt logisztikázom, hogy miféleképpen lehet ezt feltranszportálni ide a nagy faluba, vagy van-e esetleg boltban vehetős verziójuk. Legfeljebb beszélünk a problémáról, tegnap hoztam 12 litert, az most elég 1 darabig, olyan hét közepe felé jelentkezem  :cool:

ja, pesten vagyok hétközben, hétvégente megyek általában haza.

#315 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:47

Be kell állogatni valami konkrét GPRSre, akkor legalább lassú lesz, de stabil marad, oszt nem szakad. Sok választás nincs, ezek ilyenek :-/

kijöttem erkélyre, itt van hsdpa/umts :)
most meg az otthoni netem ment el, ennyit a melóról  :(

#316 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 16:29

Idézet: special - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 8:29

hscsd?

HSCSD – High Speed Circuit Switched Data, nagysebességű áramkörkapcsolt adatátviteli megoldás, amelynek segítségével a GSM-modemmel ellátott és a hálózatra kapcsolt számítógép – jó adatátviteli viszonyok esetén – teljesértékű internet-oldalak böngészésére is alkalmas. Ennek az a feltétele, hogy megfelelő számú szabad beszédcsatorna álljon rendelkezésre. A HSCSD használatával a GSM telefonok a WAP-protokoll előírásaiknak megfelelő internet-oldalak olvasására képesek. A HSCSD protokoll a GSM adatátviteli megoldások első generációjához hasonlóan vonalkapcsolt szolgáltatás, azaz fizetni itt is a hálózaton eltöltött idő után kell. Sebessége maximum 43,2 kilobit/másodperc (3 szabad beszédcsatorna esetén), de ez a hálózat foglaltsága esetén 28,8 kilobit/másodpercre (2 szabad csatorna esetén), vagy akár 14,4 kilobit/másodpercre (1 csatornánál) is csökkenhet. Az egycsatornás üzemmód azonos a GSM adatátvitel alapsebességével.

Ja én evvel netelek rosszul írtam.

EDGE – Enhanced Data rates for GSM Evolution, a GSM rendszer csomagkapcsolt adatátviteli megoldásának továbbfejlesztése, amelynek felhasználásával a mobil eszközökön megvalósítható a teljes körű internet-elérés. Az EDGE-képes hálózat sebessége alapállapotban 112 kilobit/másodperc, de a beszédcsatornák összekapcsolásával a sebesség 400 kilobit/másodpercre is felemelhető, amely megfelel a szélessávú vezetékes hálózat alapsebességének, így a mobiltelefon-hálózat alkalmassá válik fénykép, zene, mozgókép, videoklipp továbbítására. Jelenleg (2003 decemberében) még csak néhány EDGE-hálózat működik, néhány országban – így Magyarországon is – folynak a bevezetési tesztek, de az országok legtöbbjében csak tervek léteznek az új hálózati szolgáltatás bevezetésére és elterjesztésére.

UMTS technológia – Universal Mobile Telecommunications Systems, a GSM-rendszer utódjának szánt, annak infrastruktúrájára épülő mobil távközlési rendszer, amely alkalmas fénykép, zene, mozgókép, videoklip és internetes tartalom továbbítására. Kidolgozását az EU az 1990-es évek elején indította el. Az UMTS épületen belül és a cella közelében – nem mozgó készüléket feltételezve – 2 megabit/másodperces, a városokban és környezetükben – lassú mozgás esetén – 384 kilobit/másodperces, míg a csak műholdon keresztül elérhető területeken – gyors mozgású készülékeknél – 114 kilobit/másodperces sebességet garantál. Az UMTS technológiai alapját a W-CDMA elnevezésű (Wideband Code Division Multiple Access – széles sávú kódosztásos többszörös hozzáférésű rendszer) szabvány adja, amelynél az adatok továbbítása nem egyetlen meghatározott csatornán zajlik, hanem az éppen rendelkezésre álló teljes frekvenciasávon. Az UMTS elterjedése a korábban vártnál lassúbb, mert számos szolgáltató reális anyagi lehetőségeinél többet fizetett, amikor a frekvenciákat pályázat útján értékesítették. Tervek szerint az UMTS része lesz az ITU által IMT-2000 néven tervezett és várhatóan 2010 körül megvalósuló egységes harmadik generációs (3G) mobiltelefon-rendszernek, amely az UMTS, a japán PHS és az amerikai PCS rendszereket egyesíti majd.

Szerkesztette: messzála 2007. 08. 07. 16:34 -kor

#317 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:02

Forrast is illene irni, nem csak plagizalni... :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#318 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:53

Idézet: messzála - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 16:29

...

Köszi :)

#319 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 19:34

Helyzetjelentés.

Budaörsi reptér melletti (a reptér teherbejáratával szemben, tesco-tól párszáz méterre) üzletünkben napok óta műxik a Voda 5000 Ft-os cucca. Letöltés átlag 1,2-1,5 megabit/s, webezés a Krinyó által belinkelt progi használatával gyorsnak mondható. Szóval pár nap távlatából jobbnak tűnik, mint amilyennek gondoltam. Vodamail beállításaival szívtam egy kicsinyt, de most már az is műxik. :)

#320 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 20:25

Mobil internet:  Szeretném leírva látni..mert nem hisznek nekem....ha bejelentkezéskor kódot kér a mobil net, akkor az biztonságosan használható bárhol a városban...ugye?

:think:  :respect:

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.