HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 20:31

Idézet: Yep - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 21:25

ha bejelentkezéskor kódot kér a mobil net, akkor az biztonságosan használható bárhol a városban...ugye?

Most mi is a kérdés? Milyen szempontból, micsoda? Mobilodról neteznél, aztán félsz, hogy valaki a villamoson a számládra fog netezni, vagy mi?
Make love not Wor.

#322 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 22:39

En sem ertem mi a kerdes...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#323 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 20:04

Idézet: Yep - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 21:25

Mobil internet:  Szeretném leírva látni..mert nem hisznek nekem....ha bejelentkezéskor kódot kér a mobil net, akkor az biztonságosan használható bárhol a városban...ugye?

:think:  :respect:

?

felhasználóként az azonosításod a sim kártya alapján történik. ha a sim kártyádat nem adod ki a kezedből, akkor nem lehet leklónozni, így nem jelent kockázatot, hogy más használja esetleg.

ha magára a kapcsolat felépítésére gondolsz, akkor a mobilnet biztonságosabb kapcsolatot biztosít, mint a wi-fi, alapesetben dinamikus titkosítást alkalmaz, 3G-n ez 128 bites tudtommal, így elméletileg a sima http vagy ftp forgalom is védett elemzés, jelszólopás ellen, szemben a wi-fivel, ahol wpa-psk kulcsokkal kell legalább dolgozni, de még akkor is ajánlott a https.

a jelszavazás lényegtelen.

#324 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 21:07

Bazz, belefáradtam az ÁSZF-ek meg weboldalak túrásába. Kérlek segítsetek.
Megtehetem, én, Gipsz Jakab, besétálok valamelyik szolgáltatóhoz és kisétálok egy sim kártyával meg egy modemmemel úgy, hogy olyan tarifacsomgagot kapok, amit nem kötnek meglévő előfizetéshez, nem kell telefonálásért (azt nem is akarok) is alapdíjat fizetni, stb?

Helyzet:

Van egy Pannon előfizetésem, de céges, bármilyen előfizu módosításhoz szopni kell napokat (ügyvezetőt odarángatni, céges papírok, satöbbi). Amire kell: tanyáról netezni (ott nincs net és értelme sincs fix havidíjasan köttetni, viszont Voda HDSPA szinte 100%, hogy van, Pannon necces)  a notebookomról (apropó, Mac OSX alatt megy vmelyik modem?).

#325 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 21:17

Idézet: special - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 21:04

?

felhasználóként az azonosításod a sim kártya alapján történik. ha a sim kártyádat nem adod ki a kezedből, akkor nem lehet leklónozni, így nem jelent kockázatot, hogy más használja esetleg.

ha magára a kapcsolat felépítésére gondolsz, akkor a mobilnet biztonságosabb kapcsolatot biztosít, mint a wi-fi, alapesetben dinamikus titkosítást alkalmaz, 3G-n ez 128 bites tudtommal, így elméletileg a sima http vagy ftp forgalom is védett elemzés, jelszólopás ellen, szemben a wi-fivel, ahol wpa-psk kulcsokkal kell legalább dolgozni, de még akkor is ajánlott a https.

a jelszavazás lényegtelen.

Nagyon köszönöm.... :respect:

#326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 21:24

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 22:07

Megtehetem, én, Gipsz Jakab, besétálok valamelyik szolgáltatóhoz és kisétálok egy sim kártyával meg egy modemmemel úgy, hogy olyan tarifacsomgagot kapok, amit nem kötnek meglévő előfizetéshez, nem kell telefonálásért (azt nem is akarok) is alapdíjat fizetni, stb?

Vodafont megveheted simán személyivel, aztán kész, becsettegsz, kifizeted, havi 5ezer, csókolom. Vagy meglesem, oszt adjak egyet?
Make love not Wor.

#327 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 21:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 22:24

Vodafont megveheted simán személyivel, aztán kész, becsettegsz, kifizeted, havi 5ezer, csókolom. Vagy meglesem, oszt adjak egyet?

Na, ilyen kell nekem. Megdumáljuk, ja.
Itt meg van Hüvely E220 OSX driver: http://www.business.vodafone.com/site/bus/...atest/p_mac.jsp
:smoker:

Szerkesztette: FakeJack 2007. 08. 12. 21:43 -kor

#328 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 22:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 22:24

Ja.. csak vigyen magával egy közüzemi számlát is mert kérik. Bátyám cégesen akarta megvenni, oszt kinyögték, hogy kenje a hajára a cégkivonatát, mert csak a három hónapnál nem régebbit fogadják el. Noh aszongya, hogy akkor tojik az Áfa-ra oszt megveszi a saját nevére, akko meg benyögték, hogy kőne egy közüzemi számla. Csodálkozom, hogy nem rendezett ott emberhalált, simán hazakocsikázott érte a budaörsi Tescoból Albertfalvára.

Szóval nem olyan eccerű a dolog.

#329 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 22:40

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:36

oszt kinyögték, hogy kenje a hajára a cégkivonatát, mert csak a három hónapnál nem régebbit fogadják el.

Nabaz, erremondtam azt, hogy ott van online cégtár, kérjék le. Ááá, ezt nem lehet, meg pénzes, meg bigyó. Sebaj, kifizetem, csak haladjunk. Áááá, azt sem lehet. Ok, tudnak netet adni, megveszem magamnak, kinyomtatják? Azt sem lehet.

Ezek ilyenek, múltkor is kellett céges papír, nekem meg pont elfogyott, kezébe nyomtam a pendriveot, hogy itt van, ki lehet nyomtatni. Nézett furán, majd közölte, nem lehet. Ok, akkor itt egy link a tárhelyemről, ott van minden. Azt sem lehet, nyomtassam ki, hozzam be. Áááááá...

Meghatalmazás jó, be kell menni közösen a meghatalmazottal, aztán ott helyben aláírn, kitölteni, mert az jó. Ennyi erővel el is intézem a dolgom...
Make love not Wor.

#330 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 22:51

Nincs is közüzemi számlám.  :think:

#331 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 02:03

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:51

Nem is nagyon kell, vagy közlöd, akkor mész máshova megvenni. Esetleg bankszámlakivonat, és/vagy fizetési papír.
Make love not Wor.

#332 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:05

Helyzet:

Van egy Pannon előfizetésem, de céges, bármilyen előfizu módosításhoz szopni kell napokat (ügyvezetőt odarángatni, céges papírok, satöbbi). Amire kell: tanyáról netezni (ott nincs net és értelme sincs fix havidíjasan köttetni, viszont Voda HDSPA szinte 100%, hogy van, Pannon necces)  a notebookomról (apropó, Mac OSX alatt megy vmelyik modem?).

Pannonnál előfizetésesként: ha nem írsz alá hűséget akkor nem kapsz ezközt, de a 6 havi kedvezményt megkapod, új sim kártyát is kapsz. Semmilyen kötöttséged nem lesz, bármikor felmondhatod az előfizetést. Az első hónap havi díját helyben ki kell fizetni.

#333 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:07

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:36

Bátyám cégesen akarta megvenni, oszt kinyögték, hogy kenje a hajára a cégkivonatát, mert csak a három hónapnál nem régebbit fogadják el. ..

vodkafon?
pannon nem foglalkozott vele, 1.5évesek a céges papírjaim

#334 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:10

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:51

hát az ciki :)

pannonnál: mivel új előfizetést veszel ezért ahhoz kellenek bizonyos dolgok

pannonnál nyerő lehetsz: személyi, jogsi/útlevél, adókártya elég ha jól olvasom
http://www.pannon.hu/egyeni/ugyfelszolgala...nyok/uj_ugyfel/

#335 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:25

Helyzet:

szerintem mindhárom szolgáltatónál van ma már önálló internet csomag, a t-mobile-nál biztosan. és mondjuk  ahol voda 3g van, ott szerintem a másik kettőből is biztosan:D

#336 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 13:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 9:05

Pannonnál előfizetésesként: ha nem írsz alá hűséget akkor nem kapsz ezközt, de a 6 havi kedvezményt megkapod, új sim kártyát is kapsz. Semmilyen kötöttséged nem lesz, bármikor felmondhatod az előfizetést. Az első hónap havi díját helyben ki kell fizetni.

Ahogy nezem, ez uj csomag vasarlasara is ervenyes. Ez meg a "legolcsobb". 5GB-os csomag eseten 3k/ho 6 honapig (aztan 6k, de addig tuti lesz jobb ajanlat valamelyik cegnel) + 30e a modem es barmikor felmondhatod.

#337 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 19:23

Azonkivúl, hogy beüzemeltem a voda usb modemet, nem nagyon olvastam el a tájékoztatót. (nem igen tartózkodok a budaörsi üzletünkben). Az volna a kérdés, hogy ahol nem érhető el 3G vagy HSDPA, ott használható gprs modemként? Hétvégén olyan helyen leszek, ahol szükségem lenne a netre, de feleslegesen nem cipelném a laptopot. Ja és, ha műxik vele a gprs, akkor az ugyanúgy benne van az öt rugós havidíjban? Nem kell külön fizetni a gprs forgalomért?

#338 Felhasználó inaktív   messzála 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 20:21

Igen ,ha van GPRS hálózat akkor átvált és nem szakad meg. Csak lassabb lesz..  :p

De ott ahol csak GPRS van vigyázni kell. Nehogy az is ne legyen mert annál lejjebb nem tud már váltani. :smoker:

#339 Felhasználó inaktív   gyorbiro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:07

Sziasztok!
Nagy problémám van. Pénteken előfizettem egy Vodafone-os mobilinternetre, szerdáig van lehetőségem vissza vinni, ha nem felel meg, NEM felel meg! A sebessége 400-800 között ingadozik, nem erre fizettem elő.
Ezek után átmentem a Pannonhoz, hogy kipróbáljam azt is, de náluk nem lehet visszavinni, ha nem tetszik. Mellesleg azt mondták, hogy a lakásomban nincs beltéri lefedettség (lX. ker.), a szomszédban meg van  :) . Érdekes.
Ha van valaki, aki rendelkezik Pannonos mobilinternettel és segítene nekem, kérem jelentkezzen!
Meg kéne nézni, van-e beltéri lefedettség a lakásban. Tudom, nagyon nagy kérés, de már nem jutott jobb az eszembe  :(
Előre is köszi

#340 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:20

Idézet: gyorbiro - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:07

A sebessége 400-800 között ingadozik, nem erre fizettem elő.
Ezek után átmentem a Pannonhoz, hogy kipróbáljam azt is, de náluk nem lehet visszavinni, ha nem tetszik. Mellesleg azt mondták, hogy a lakásomban nincs beltéri lefedettség (lX. ker.),

Pannonnal sem biztos, hogy jobban fogsz járni, szóval csak ezért nem érdemes visszavinni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.