HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 15:59

A Balaton körül gyorsít a Vodafone
http://www.mobilport.hu/?r=14554

#942 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 16:08

Idézet: shabba - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 16:59

A Balaton körül gyorsít a Vodafone
http://www.mobilport.hu/?r=14554

Füreden akkor jól megpróbáljuk, ott elég vegyesen kellett használni mindhármat, ha működő netet akartam.
Make love not Wor.

#943 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 16:19

Eppen ideje a bovetesnek, eleg gyer volt arrafele e lefedettseg.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#944 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 03:42

Novatel Expedite EU740 beépített modullal szenvedett már valaki?!

Egy Dell XPS notiban van, és akármilyen (T-Mobil, Pannon) SIM-et dugok bele, simán felismeri a szolgáltatót/ elérhető szolgáltatásokat, csak épp "kitárcsázni" nem lehet vele, illetve az még megtörténik, csak nem connectel. Közli, hogy nézzem meg a profiladatokat, mert valami nem kóser. A profil mindkét SIM-nél "zárt" profil, csak megnézni engedi őket, szerkeszteni nem lehet.

Tippje valakinek? Az eszközhöz úgy tűnik, sem a Dellnél sem a Novatelnél nincs support, utóbbinál mert a cucc OEM, és menjek már ahoz, aki beépíti a készülékeibe... :(

Szerkesztette: Atomcsirke 2008. 06. 03. 03:45 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#945 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 07:22

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 4:42

Novatel Expedite EU740 beépített modullal szenvedett már valaki?!

Egy Dell XPS notiban van, és akármilyen (T-Mobil, Pannon) SIM-et dugok bele, simán felismeri a szolgáltatót/ elérhető szolgáltatásokat, csak épp "kitárcsázni" nem lehet vele, illetve az még megtörténik, csak nem connectel. Közli, hogy nézzem meg a profiladatokat, mert valami nem kóser. A profil mindkét SIM-nél "zárt" profil, csak megnézni engedi őket, szerkeszteni nem lehet.

Tippje valakinek? Az eszközhöz úgy tűnik, sem a Dellnél sem a Novatelnél nincs support, utóbbinál mert a cucc OEM, és menjek már ahoz, aki beépíti a készülékeibe... :(

Saját profilt kell készíteni!
Profilnév akármi lehet (értelem szerűen az adott szolgáltató nevév írd be), APN amit a szolgáltató megad. Felh.név/jelszó üresen marad.  Csatlakozásnál a saját profilt kell választani.

#946 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 08:30

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 8:22

Saját profilt kell készíteni!
Profilnév akármi lehet (értelem szerűen az adott szolgáltató nevév írd be), APN amit a szolgáltató megad. Felh.név/jelszó üresen marad.  Csatlakozásnál a saját profilt kell választani.

Hehehe... "kecsege" Pannon hozzávágott cimborámhoz futárral egy SIM-kártyát, "nesze, paraszt, internet!" felkiáltással, kanyi szál info vagy dokumentáció nélkül! Csak ezt nem tudom, egy mezei user ezt hogy üzemeli be, pláne ha nincs másik netje, hogy fórumokba rinyálhasson?!

Nem tudja valaki, Pannonnál mi az APN, mi kellhet még a profilba?
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#947 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 08:49

Pannon mindenfele trukkel probalkozik, hogy fenntartsa piaci reszesedet, prepaid kartyakat is osztogatjak millioszamra...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#948 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 11:38

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 9:30

Hehehe... "kecsege" Pannon hozzávágott cimborámhoz futárral egy SIM-kártyát, "nesze, paraszt, internet!" felkiáltással, kanyi szál info vagy dokumentáció nélkül! Csak ezt nem tudom, egy mezei user ezt hogy üzemeli be, pláne ha nincs másik netje, hogy fórumokba rinyálhasson?!

Nem tudja valaki, Pannonnál mi az APN, mi kellhet még a profilba?

pl. felhívja az ügyfélszolgálatot vagy megkérdez valakit aki látott már olyat :)
vagy keres szakembert! több mobil netes gép járt már nálam, mert hozzá nem értők üzemelték be és pár nap alatt elfogyott az 5gb pedig nem is használták  (win xp sp nélkül és társai..)

pannon apm:  net

Szerkesztette: pgyafi 2008. 06. 03. 11:41 -kor

#949 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 15:17

Cikk a HWSW-n:
https://www.hwsw.hu/hirek/36174/vodafone_mo...l_kabelnet.html

Idézet

Beck ismét hangot adott azon véleményének, hogy a hanghívásokat követően a mobilhálózatok az adatátvitel terén is kikezdik a vezetékes hozzáférések pozícióit, és a mobil internet megkezdi a jelenlegi vezetékes szélessávú kapcsolatok kiszorítását. Ezt alátámasztandó a vezérigazgató elárulta, hogy a hálózatra kapcsolódók nagy része asztali gépen és kifejezetten otthon használja a mobil internetet, és az otthoni felhasználást mutatja az is, hogy a forgalom az esti órákban csúcsosodik ki, nem napközben.

:D

#950 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 19:56

Jó tanács tré-mobil domino-neteseknek!

Kábé egy hónapja rendeltem meg a webnwalk sticket, meg is jött, volt egy kis nehézség a csomag beállításával, de az üfsz segített. Elkezdtem netezni, ment minden frankón, mígnem jött egy levél, hogy végezzek el egy hitelesítő műveletet a neten, ami azt ellenőrzi, hogy tuti, hogy én kaptam-e meg a sticket (és nem a szomszéd).
A levélben szerepelt egy link, begépeltem, de nem tudtam megadni a hitelesítő kódot, mert nem volt adatbeviteli ablak az oldalon. Próbáltam másik gépen is, hátha sp2 kell hozzá, úgysem ment. Aztán hagytam a fenébe az egészet, de amikor eljött a határidő, letiltották a sim-et. Hívom az üfsz-t, azt mondja, hogy ilyenkor személyesen be kell menni, blabla. Bemegyek, azonosítom magam, nézi a csaj a monitort, látom rajta, hogy fingja nincs az egészhez, de végül azt mondja, hogy megszüntette a lockolást. Megyek haza, még mindig le van tiltva a kártya. Másnap bemegyek a mammut tré-pontba, ugyanez lezajlik, megint látom a bizonytalanságot a csajon, és amikor azt mondja, hogy oké, fel van oldva a tiltás, akkor előadom neki, hogy jártam előző nap, szóval biztos-e abban, hogy sikerült a művelet. Megnyugtatott, hogy sikerült. Hazamegyek, semmi változás.
Berágok, felhívom az üfsz-t, azt mondja, hogy menjek be a központba, mert ott hozzáértők vannak. Bemegyek, tétovázás, szervizes kihív laptoppal együtt, telefonálás össze-vissza, jön mégegy szakértő, és arra a következtetésre jutnak, hogy töltsek még lóvét a kártyára, akkor összejön az unlock. Mondom: lófaszt.
Na mindegy, majd elintézem valahogy, mert 8 rugóm van a kártyán.

A tanácsom a következő: aki futárral rendel dominós mobilnetet usb modemmel (csak onnan lehet), az ne töltsön rá egyből pénzt, hanem netezze el a rajta lévő 2900 ft egyenleget, kábé akkorra jön a hitelesítő levél, és csak akkor tötse fel, ha sikerül a hitelesítés. Ellenkező esetben hajítsa el a kártyát, és szerezzen egy másik dominós simet, és azt tegye be a modembe. Most én is ezt csinálom.

Kurva életbe  :reklamacio:

Szerkesztette: Miki2 2008. 06. 03. 19:59 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#951 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 22:10

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 17:19

Eppen ideje a bovetesnek, eleg gyer volt arrafele e lefedettseg.

A jó édes nénikéjét az összesnek! Nógrád megyében mikor kezdenek már fejleszteni? Starjánon kívül sehol semmi egyiknél sem. Tiszta fehér folt az egész megye. Persze fizetőképes vásárló is itt van talán a legkevesebb..
Kábeles szolgáltatásban is le vannak maradva rendesen.
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#952 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 13:15

Már 76 Pest megyei településen elérhető a Pannon 3G/HSDPA
http://hirek.prim.hu/cikk/67647/

#953 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 17:44

Idézet: nitrousa - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 21:10

A jó édes nénikéjét az összesnek! Nógrád megyében mikor kezdenek már fejleszteni? Starjánon kívül sehol semmi egyiknél sem. Tiszta fehér folt az egész megye. Persze fizetőképes vásárló is itt van talán a legkevesebb..
Kábeles szolgáltatásban is le vannak maradva rendesen.

Balassagyarmaton mar megy a pannon 3G! videohivas is megy, illetve olyan 1,8 megaval tudtam tolteni. (egyébként még nem hivatalos a dolog, meg csak pár napja megy) A T-mobile nyár közepére ígérte erre a gyors netet...

#954 Felhasználó inaktív   Zed111 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 12:13

Sziasztok!
Nagyon láma vagyok ehhez az egész mobil internet dologhoz. Van egy notebookom, amihez kaptam egy Novatel EU870D-t. A kérdésem az, hogy ezzel (beszerelés) és telpítés után mit kell kezdeni? Elég-e venni hozzá valamiféle előfizetést vagy kell hozzá még valami más eszköz, ahhoz tudjam használni a netet?

Van-e olyan feltöltőkártya szerűség amivel csak 2-3 hónapig tudom használni a netet, tehát nem kell hűségnyilatkozozat?
"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat."
- Albert Einstein

#955 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:19

kiegésziteném azzal az előttem hozzászóló kérdését, hogy tudja e valaki , hogy ha egy pannonos prepaid praktikum expressz mobil internet 5GB csomag nem tudja lehuzni az előfizetés összegét, akkor ugye megszűnik a szolgáltatás.

mennyiért kapcsolják vissza? van valami extradíja a havidíjon felül?

#956 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 07:35

Idézet: tamaske - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 21:19

....ha egy pannonos prepaid praktikum expressz mobil internet 5GB csomag nem tudja lehuzni az előfizetés összegét, akkor ugye megszűnik a szolgáltatás....

Arra gondolsz, hogy mi van akkor, ha nem "fogyasztod el" az 5GB-ot? Szerintem lenyelik a pénzt, és várják, hogy rátölts 7200 ft-ot. Nem muszáj azonnal rátölteni, van rá egy éved. A feltöltéskor indul újra a hónap. A pannonnál is jól megvan csinálva, hogy legalább 7200 ft-tal kell indulni, mert amennyiben eléred az 5 gigát, a hátralévő 2200 ft "pillanatok" alatt eltűnik.

Szerkesztette: Miki2 2008. 06. 10. 07:36 -kor

#957 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 12:12

en ugy ertem a kerdesem, hoyg mi van ha letelik a honap es nem fizetem be a kovetkezot. kihagyhatok par honapot es akkor toltom fel ujra amikor nekem tetszik? ( es ilyenkor nem kell ujraaktivalasi dijat fizetni? )

#958 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 12:54

Idézet: tamaske - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 12:12

en ugy ertem a kerdesem, hoyg mi van ha letelik a honap es nem fizetem be a kovetkezot. kihagyhatok par honapot es akkor toltom fel ujra amikor nekem tetszik? ( es ilyenkor nem kell ujraaktivalasi dijat fizetni? )

A trémobilnál úgy működik, mint a feltöltőkártya. Az ucsó rátöltéstől számított egy évig érvényes. Annyi a különbség a telefonálásra szolgáló kártyákhoz képest, hogy amint megvásárolsz egy csomagot (mondjuk 5 gigásat), azonnal leszedik az ellenértéket az egyenlegről. De bármikor kiveheted a modemből, és átrakhatod telefonba, és dumálhatsz vele.
Gondolom, a pannonnál is így van, de kérdezz rá.

Szerkesztette: Miki2 2008. 06. 10. 12:57 -kor

#959 Felhasználó inaktív   DevilAlien 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 16:14

Üdv!

Lenne egy olyan gondom, hogy szeretnék átállni windows vistára, de állítólag a T-mobile -os Option Globetrotter Mobility Manager nem igazán kompatibilis vele (PCMCIA -os netkártyám van). ehhez kéne nekem egy frissités vagy vmi infó, hogy merre induljak neki, valaki tudna nekem segiteni ez ügyben ?
a választ előre is köszönöm!

#960 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 12:50

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:41

Hogy van az a Vodafone-nál, hogy magasról szarnak a javítási határidőre?

törvény adta lehetőségük

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.