HWSW Informatikai Kerekasztal: Ne írjam fel a jelszavaimat? Mégis, mit csináljak? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ne írjam fel a jelszavaimat? Mégis, mit csináljak?

#1 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 14. 23:05

Na de tényleg. Itt van ez a hitelkártya, USD alapú, megvan 1990 óta, azóta egyszer kellett a PIN kódja, mert gyakorlatilag  soha nem használom készpénzfelvételre. Jegyezzem meg?

Itt van a másik bankom telefonos jelszava. Minden páratlan szökőévben van rá szükség.

Az ön jelszava JsTbl3vM, kérjük jegyezze meg! Hogyne :D

#2 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 08:45

Idézet: bean - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 0:05

Na de tényleg. Itt van ez a hitelkártya, USD alapú, megvan 1990 óta, azóta egyszer kellett a PIN kódja, mert gyakorlatilag  soha nem használom készpénzfelvételre. Jegyezzem meg?

Itt van a másik bankom telefonos jelszava. Minden páratlan szökőévben van rá szükség.

Az ön jelszava JsTbl3vM, kérjük jegyezze meg! Hogyne :D

Nekem a mobilomban van egy olyan funkció, hogy egy egyedi pinkóddal elkódolja a beírt szöveget.
amikor le akarod kérdezni, akkor csak a helyes pinkód megadásával kapsz megfelelő eredményt, hibás pinkód megadása után hibás eredményt kapsz, nem pinkód hibát.

Ez valószínűleg elég hamar visszafejthető, de egy papírfecninél mindenesetre nagyobb védelmet ad.

Egyébként én szinte minden 3. hónapan elfelejtem az internetbankos jelszavam, mert mindig meg kell változtatnom. A telebankosakat meg se próbálom jegyezni. Egyedül a smartkártya pinkódja ami lényeges :)
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#3 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 10:37

Hy

Onnan kezdve, hogy tudnom kell a telefonom pin kódját, a pc-t védjem kóddal amit szintén tudjak, a munkahelyi belépési kódokat, egy csomó oldalon és fórumon a kódokat, az email kódokat ezekhez persze a legtöbbször nem tudom ugyanazt a felhasználónevet használni mert már foglalt ezért jegyezzem azt is melyik oldalra a nevem melyik verziója volt szabad, majd a bankos kódokat hitelkártya kódokat, meg a fene tudja mi minden kódot tudjak még.
Persze ezek legyenek bonyolultak ne utaljanak semmi személyesre kis-nagybetü-számok kombinációi és természetesen cseréljem őket 3 havonta a biztonság kedvéért.
Fel viszont nem irjam őket, mert az milyen rossz megoldás.
Jó kérdés. Mégis, mit csináljak?
Tároljam őket titkosított formában, amihez szintén tudjam a kódot?
Ehhez én kevés vagyok, mint a hires brummogás a sajtban.  :)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#4 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 15:27

Én a desktopon egy TXT fájlban tárolom az összes jelszavamat :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#5 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 15:31

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 16:27

:eek: :omg: :D :nevet2:
Nem rossz ötlet.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#6 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 15:46

de azert azoknak a dolgoknak is van egy biztonsagi sorrendje amiket lejelszavazunk. nyilvan egy bank, telefon, es hasonlo jelszavakra az emebr jobban vigyaz mint mondjuk egy artalmatlan emailcim (nyilvan nem uzleti email, hanem csak egy sima email cim), vagy egy forum illetve egyeb ilyen marhasagokra (youtube, stb). ezeknel en sose parazom hogy nehez jelszot valasszak. ide jo egy konnyen megjegyezheto rovid jelszo is. akar a gepem tarolva ,szem elott is lehet szerintem. megis mi baj lehet ha megszerzik. max csinalunk masik accountot ezekre az oldalakra. persze ha a nevunkben rossz dolgokat muvelnek az nyilvan nem jo, de meglehet (ki)magyarazni. nyilvan kellemetlen az ilyen de azert ez sem valoszinu azert. persze ha az embernek sok az ellensege, akkor felhet ettol is.  :D

nekem is a gepemen van sima txt-ben par regi (mar nem hasznalt) jelszavam. mar ideje nagy takaritast vegeznem a kulonbozo logfile-jaimban mert sok bennuk a false es szuksegtelen info. a mostani jelszavaimat meg eszben tartom mert egyszeruek.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#7 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 09:27

Egy tipp  a megváltoztatós jelszóhoz:

Kitalálsz magadnak egy jó kis jelszót, és havonta cseréled oly módon, hogy az aktuális hónap/negyedév/év számát/nevét valamiképpen beleilleszted.

Pl.:

januarjokisjelszo
01jokisjelszo

stb...

Így csak a jokisjelszo-t kell megjegyezned, a többi jön magától, mégis mindig más a végeredmény.

Szerkesztette: *Iguana* 2007. 07. 22. 09:28 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#8 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 10:03

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 15:27

szintén zenész  ;)  :D

#9 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:30

Én a bankkártyámra ráírtam a PIN kódom...így talán nem felejtem el :Đ

#10 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:51

En meg meg birok jegyezni 3-4 egyenkent 10+ mindenfele karakteres, krikszkrakszot :)
Mellesleg a 4 szamjegyu telefon pinkodomat nem tudom...
(Bankkartyaet is elfelejtettem mar egyszer)

Igaz a komoly jelszokat naponta irkalom 5szor. :D

Szerkesztette: padawan 2007. 07. 25. 11:52 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#11 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:14

A bankkártyáét én is elfelejtettem már, viszont emlékeztem rá hogy 5-tel osztható, meg hogy az egyik számjegy többszöröse a másiknak, meg hogy egy picit szimmetrikus + az első számjegyet tudtam. Úgyhogy az automata előtt elkezdtem matekozni, és harmadszorra sikerült. :Đ 

Szerkesztette: dash 2007. 07. 25. 13:20 -kor

For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#12 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:28

Nah kitaláltam egy tuti módszert, íme:

Egyszerű verzió:

Kitalálsz egy neked tetsző, könnyen megjegyezhető mondatot. Első jelszó: minden szó első betűje, második jelszó: minden szó második betűje, és így tovább.

Paranoia forever verzió:

Fogsz egy könyvet vagy egy doksit és kiválasztod az egyik szimpatikus oldalát. Lemásolod egy vagon helyre, elküldöd magadnak e-mailben stb. A módszer ugyanaz mint az előbb, csak fokozható azzal hogy pl. oszloponként vagy átlósan nézegeted a karaktereket. Esteleg írsz rá egy algoritmust.  :Đ A többit a fantáziátokra bízom.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#13 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 13:50

Nekem a régi bankkártyámnak volt nagyon könnyen megjegyezhető jelszava: 9280.

Hogy miért? Az akkori videókártyám egy ASUS V9280 8x volt. Hihetetlen, hogy néha milyen véletlenek vannak.  :)

#14 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 08:15

A kapott kódokkal, jelszavakkal, ha nem áll módomban megváltoztatni sajna nincs mit tenni (bár ilyen nem nagyon van már), ahol meg lehet, ott én pl. egy értelmes szót szoktam "elkódolni" úgy, hogy egyes betűket felcserélek a hozzá hasonló alakú számra. Pl. E->3 S->5 I->1 G->6, így egy lehetséges jelszó így nézne ki itt a HWSW-n: D31Hw5w (AMÚGY NEM EZ)
vagy két szóból állítom össze, az eleje pl. egy azonosítóm (saját év, nicknév) a másik része az adott oldalra jellemző (pl. ilyen lehetne a DelHwsw , megjegyzem NEM EZ a jelszavam :) )
Ezeknek előnye (és hátránya is egyben), hogy ismerve a szisztémát, szinte gond nélkül be tudom gépelni a jelszót.
-- Legyen egy jó napod! --

#15 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 08:40

Idézet: Delawer - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 9:15

A kapott kódokkal, jelszavakkal, ha nem áll módomban megváltoztatni sajna nincs mit tenni (bár ilyen nem nagyon van már), ahol meg lehet, ott én pl. egy értelmes szót szoktam "elkódolni" úgy, hogy egyes betűket felcserélek a hozzá hasonló alakú számra. Pl. E->3 S->5 I->1 G->6, így egy lehetséges jelszó így nézne ki itt a HWSW-n: D31Hw5w (AMÚGY NEM EZ)
vagy két szóból állítom össze, az eleje pl. egy azonosítóm (saját év, nicknév) a másik része az adott oldalra jellemző (pl. ilyen lehetne a DelHwsw , megjegyzem NEM EZ a jelszavam :) )
Ezeknek előnye (és hátránya is egyben), hogy ismerve a szisztémát, szinte gond nélkül be tudom gépelni a jelszót.

Ezzel semmivel nem vagy elore, a normalisabb szotaras dolgok ezt (meg az elejere vegere ragasztgatast) tudjak.

Ami jo, az amit dash mondott: nehany szavas mondat, esetleg egy vers (mert azt ugyis tudod), szavainak elso betuje. (En a tobbediket nem szoktam, mert tul nagy agytornat igenyel tolem, inkabb kitalalok mast) Illetve ezt meg lehet fejelni az altalad emlitett l33tesitessel, meg valami szisztema alapjan nagybetusitessel (pl. minden szamositott betu elott, vagy ilyesmi. Ha meg nem megy a megjegyzes akkor valami normalis password safe progit hasznalni, oszt csoki.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#16 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 13:22

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 9:40

Ezzel semmivel nem vagy elore, a normalisabb szotaras dolgok ezt (meg az elejere vegere ragasztgatast) tudjak.

Ami jo, az amit dash mondott: nehany szavas mondat, esetleg egy vers (mert azt ugyis tudod), szavainak elso betuje. (En a tobbediket nem szoktam, mert tul nagy agytornat igenyel tolem, inkabb kitalalok mast) Illetve ezt meg lehet fejelni az altalad emlitett l33tesitessel, meg valami szisztema alapjan nagybetusitessel (pl. minden szamositott betu elott, vagy ilyesmi. Ha meg nem megy a megjegyzes akkor valami normalis password safe progit hasznalni, oszt csoki.

A mondatos verzió valóban jó, ezt elismerem, de azért azt is tudni kell, hogy a jelszómezők többsége még mindig csak pár karaktert engednek be. Ha mondjuk a password mező hossza nincs maximalizálva, csak az adatbázisban van megadva egy limitált hossz de az egész inputmező tartalma valamilyen módon el van kódolva és így kerül be adatbázisba akkor nincs gond, de ha eleve egy limitált password mező hosszának megfelelő karaktermennyiséget konvertálok át, akkor a végére írt karakterek elvesznek.
-- Legyen egy jó napod! --

#17 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 18:32

Idézet: dash - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 14:28

Nah kitaláltam egy tuti módszert

5letes  :up:

A ".txt módszer" is jó, csak finomítva: hulyefajlnev.hulyekiterjesztes. Benne a jelszavak, majd valami random töltelékkel megnöveljük a file méretét. Ezt ezután valami rohadsokbites titkosítással megfűszerezzük, fájlrendszerbeli védelemmel megspékelve. Figyelni kell arra, hogy a fájlt a memóriába dekódoljuk ki, lemezre ne íródjon semmi. Ha jelszóbevitelnél mégis lemezre kéne írni, akkor a dekódolatlan file-t zerofill-ezzük. Tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#18 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 19:23

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 10:27

Egy tipp  a megváltoztatós jelszóhoz:

Kitalálsz magadnak egy jó kis jelszót, és havonta cseréled oly módon, hogy az aktuális hónap/negyedév/év számát/nevét valamiképpen beleilleszted.

Pl.:

januarjokisjelszo
01jokisjelszo

stb...

Így csak a jokisjelszo-t kell megjegyezned, a többi jön magától, mégis mindig más a végeredmény.

ilyet szotarbol pillanatok alatt fel lehet torni.

------------
Én bemagolom a jelszokat. Hát, ez van.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#19 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:19

Rátetováltatom a karomra a jelszót és utána elteszem lábalól a tetoválót is  :Đ :]

Amúgy..
Nekem van egy nagyon kedves filmem benne egy főszereplő. Na annak a filmbéli kábel(vezeték) vagy a feszület(keresznevét) jegyzem meg és mindig egy szám van a végén, ami random(saját, fater, muter, évszáma)

Szerkesztette: -=(Chrystopher)=- 2007. 10. 17. 22:19 -kor

Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#20 Guest_Dj.Kakukk_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:27

Vagy mindenre ugyanaz a jelszó.

Pl.: 5db 1 -es, csak a sorrendet kell megváltoztatni mindig...

:nevet:

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó