HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1001 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 05. 18:54

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 19:38

Ha mar szobakerult, hogy mennyire "szetalazza" a dual opteron a 2 giagas G5-ost:
képképkép

Kérhetünk "komoly" de nem Adobe programokat is(bár ps-ben még a szar win változatos ps-ben is nyer)? Adobe programokról mindenki tudja, jobban fut mac-en. Nem hajlandóak win-re normálisan megírni. Ezért fut lasabban opteronon. Persze, ha MacOSX -be volt rakva az opteron, akkor nem szóltam. :rolleyes:  :D  :D  :D

Hja és H. Andras... elolvastam a Pixar press realase-t... Ez remek:) Ez ki nem zárja azt, amit én mondok. Avid system-et persze, hogy G5-ön fogják használni. Kompozit és más utómunkában jó a Mac.

Szerkesztette: Boba 2004. 09. 05. 19:01 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1002 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 19:14

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 17:54

Kérhetünk "komoly" de nem Adobe programokat is(bár ps-ben még a szar win változatos ps-ben is nyer)? Adobe programokról mindenki tudja, jobban fut mac-en. Nem hajlandóak win-re normálisan megírni. Ezért fut lasabban opteronon. Persze, ha MacOSX -be volt rakva az opteron, akkor nem szóltam. :rolleyes:  :D  :D  :D

Hja és H. Andras... elolvastam a Pixar press realase-t... Ez remek:) Ez ki nem zárja azt, amit én mondok. Avid system-et persze, hogy G5-ön fogják használni. Kompozit és más utómunkában jó a Mac.

Vazz a felso linked 2001 szeptemberi cikk, az also meg 2002 februar.. :) azota valtoztak kicsit a dolgok.

Milyen komolyabb keresztprogramokra gondolsz? Shake mar csak Linuxra van (hehe 2000 dollaral dragabban) meg OS X re, videovago progik meg total masok, Quicktime konvert meg baromi lassu Win alatt. Majd gondolom lesz Maya unlimited teszt is.

#1003 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 05. 19:15

Idézet: Naranek - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 19:47

"A pc az origo, olcso, szep, gyors, fut rajt a windows, a kedvenc jatek"

Az iMac ugyan draga es ronda, de legalabb a jatekok sem futnak rajta, de nyugodjunk meg a dock az igaz nem olyan gyorsan es finoman mint a G5-on, de kepes animalodni rajta.. Igy Gizike kedvesen el tud melazni a szep szines kepecskeket nezegetve, bar goze nincs rola, hogy mi micsoda, mert a csodamasina nem beszel madzsar..

"Pistike nagyon boldog lehet a 150e forintnyi kacat szemetdombjaval, 1 ev mulva a jatekokhoz elavult szar lesz, 2 ev mulva pedig mar az uj windows sem fog futni rajt, ha egyeltalan sikerul 2 ev alatt, valami mukodokepeset kiadniuk"

Igen am, de ekkor pistike parezer forinter vesz egy uj processzort es videokartyat es ismet boldog lesz, es karorvendoen nezi Mac-es szomszedjat, akinek a komplett gepet kell szemetre dobni, mert nem lehet boviteni, igy gazdagitva Jobs bacsi lelkes csapatat.. :)

"addig pedig szorgosan toltogetni a frissiteseket, virus definiciokat, patcheket, upradgeket, hogy a rendszeret ne kelljen 2 hetente ujratelepiteni a gepet szorgosan tamado programok/emberek miatt."

Mac-es szomszedja ugyanigy lelkesen upgradeli a rendszeret, hiszen nehany aprosag utolag kerul bele, nehany dolgot meg mindig nem tud (ugye azok a franya ekezetek, hat nem szegyen egy DTP-s platformtol?) es a legujabb ablakcsavarodos trukkot is fel kell tolteni, mert anelkul nem elet az elet..

--

A biztonsagos Mac-rol:

"A Full Diclosure biztonsági levelezőlista egyik szakértője szerint az Apple legújabb operációs rendszere jelszavas védelme megkerülhető. Egy 1300 karakternél hosszabb jelsorozat bevitele összeomlasztja a képernyővédőt, és ezzel a beloggolt felhasználó valamennyi adata hozzáférhetővé válik."

"Az Apple végre befoltozta az elmúlt héten nagyobb nyilvánosságot kapott, körülbelül február óta létező két súlyos biztonsági rést, melyek segítségével bármilyen kártékony kód futtatható a webes eléréssel rendelkező, Mac OS X operációs rendszert futtató Macintosh számítógépen. A biztonsági rés kihasználásával vírust is lehetett írni, melyet egyszerű webes link segítségével lehetett eljuttatni a felhasználók számítógépére."

"Egyes szakértők szerint az Apple hiába készítette el nagy ütemben a nemrég kiderült sebezhetőségeket foltozó javítást, nem sikerült tökéletes védelmet kreálniuk."

" A biztonsági hiányosság kihasználásával a támadó jogosultságokat szerezhet Virtual PC for Mac rendszereken."

"A Microsoft bejelentette, hogy népszerű Office irodai programcsomagjának Macintosh gépekre készült változatában komoly biztonsági rést találtak, mely védtelenül hagyja a gépeket a rosszindulatú felhasználókkal szemben."

"Súlyos biztonsági rés az MRJ 2.2.3-ban! 
Egy hiba következtében a illetéktelen személyek elérhetik a merevlemez(ek), illetve csatlakoztatott hálozati meghajtók teljes tartalmát. A hiba csak az Macintosh Runtime for Java legujabb 2.2.3-as verziójában van."

"Az iDefense szakértõi a RealPlayer és a Quicktime munlimédia alkalmazások biztonsági réseire figyelmeztetnek. A támadók mindkét alkalmazás esetében manipulált adatok küldése után hozzáférhetnek a rendszerhez."

Ez csak par kiragadott cimszo, aki kivancsi irja be a Google-be "Apple biztonsagi res"..

Tenyleg biztonsagos, tenyleg nincsenek javitasok..

Es ezt Ti tenyleg el is hiszitek?

--

De elkezdhetnek idezni Mac-es forumokrol, ahol ketsegbeesve kernek tanacsot az osszedolt, vagy hibasan mukodo rendszer osszevakarasahoz..

Ehehe. Annyira jellemzoen gyermeteg modon, "az en apukam akkor is erosebb" modon reagaltal.. :p
Latom tudod hasznalni a googlet. Azt viszont eszrevehetted volna, hogy az iMac is G5 ES amig a macet csak hallomasbol szagolgatod ne irkalj okor bromsagokat. Az pedig, hogy nem beszel magyarul nem igaz. Igaz a magyaritas 10.2-re irodott de a kesobbi verziokkal is mukodik, de nem hinnem, hogy az lenne a legfontosabb erv egy operacios rendszer mellett, hogy magyaritottak (lasd ms-eknel a magyar verzio regen kevesbe volt stabil mint a US englis). Aki pedig 2 ev mulva kidob egy ma vasarolt macet.. Nos ot nem gizikenek hivjak. Egy 5 eves mac meg ma is jol hasznalhato, otthon.
A biztonsagos macrol meg annyit, hogy a kepernyovedohoz _fizikai_ hozzaferes kell, a windowsod eleg ha halozatrakotod, ES mig windows biztonsagi resekrol neha hetente jonnek jelentesek es tobb szaz gyorsjavitas van jelenleg is, addig osx-hez osszes van par darab, ES a biztonsagi resek 99,9% NEM az operacios rendszerben van, hanem az azon futo szoftverekben!
Az pedig, hogy newbie windows "elokepzetseggel" rendelkezo userek elve a "root" felhasznalo lehetosegeivel szetbarmoljak az oprendszeruk, hat igazan nem az osx hibaja.
Inkabb egyszer nezned meg milyen minthogy hulyesegeket irkalsz rola.. erm.

Boba: igazan nem szukseges, hogy a Boxxtech gepeddel emberkedj, imho azt nem igazan fedi le az Apple Mac OS X topic, talan probalkozz meggyozni masokat, hogy neked hudejo azt hasznalni, a nagyok regota furtozott szamitogepekkel jatszadoznak nem pedig single pckkel..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1004 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 19:35

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 20:14

Shake mar csak Linuxra van...

Nincs nekem bajom a Linuxos shake-el:)

Maya teszt is jo lesz. Arra majd hamarosan adok egy linket. Eleg jo, es akkor azt sem elhet mondani, hogy elfogult teszt, vagy mittomen.

hybris: mondtam... dual opteron gép(ek)hez szeptember 28ika után férek. Akkor leszek ujra back, de  addíg marad ez.

Arról, hogy a nagyok min játszadoznak, az engem nem különösebben érdekel. Sajnos nem tartozom közéjük... De lemerem fogadni, nálad 128 gép van clusterezve, igaz-e? ;)  :D

Amúgymeg, tudnám ki is emberkedik kettőnk közül. :omg:

#1005 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 19:56

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 20:35

Nincs nekem bajom a Linuxos shake-el:)

Maya teszt is jo lesz. Arra majd hamarosan adok egy linket. Eleg jo, es akkor azt sem elhet mondani, hogy elfogult teszt, vagy mittomen.

hybris: mondtam... dual opteron gép(ek)hez szeptember 28ika után férek. Akkor leszek ujra back, de  addíg marad ez.

Arról, hogy a nagyok min játszadoznak, az engem nem különösebben érdekel. Sajnos nem tartozom közéjük... De lemerem fogadni, nálad 128 gép van clusterezve, igaz-e? ;)  :D

Amúgymeg, tudnám ki is emberkedik kettőnk közül. :omg:

128 gep otthonra. Szep nagy szam lenne. Nekem csak 4 van, es egyik sem eppen high-end :( . Szivas, de azt szivesen megmondom ki emberkedik: te. Az erveitekkel, pedig elmehettetek volna nyugodtan hegyikerekpar topikba is, legalabb annyira kapcsolodtak ehhez a topikhoz, mint kapcsolodtak volna ahhoz.
Ennyit reszemrol. Legalabbis mara.
I don't believe it.
-- DNA

#1006 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 19:59

Ennyiből nagy vagyok, a 4 gépes cluster megvan... ennyit az emberkedésről.

És igen... apple-ről beszéltünk és MacOs-ről is. Bántja az önérzetedet, hogy nem istenítem a dolgot? Megmondtam, titkárnőnek, netezésre és 2d-s dtp és utómunkákra remek. Arra amire én használom, arra meg nem.

Használtam már MacOSX-et, úgy mondom mindezt. Nem, nem adtam meg a neki járó időt. KB 2-3 napíg volt itthon egy single G5-ös mac. Barátkoztam vele, majd utána döntöttem egy másik gép mellett. Nem a levegőbe beszélek. Én bárkinek megmondom, a géphez nem értek. Felhasználó vagyok, és az is maradok... én csak olyan szemmel nézhetem.

Amúgy ebben a topicban volt már több hasonló vita is... mind1ik azzal zárulz, hogy aki nem használja és nem isteníti a Mac-et és az OSX-et, az lépjen le. Struccpolitika rulz...

Szerkesztette: Boba 2004. 09. 05. 20:00 -kor

#1007 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 20:24

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 18:59

Amúgy ebben a topicban volt már több hasonló vita is... mind1ik azzal zárulz, hogy aki nem használja és nem isteníti a Mac-et és az OSX-et, az lépjen le. Struccpolitika rulz...

Nem, nem az a baj ezzel a topiccal, hogy lépjen le, aki nem isteníti a mac-et. Az a baj, hogy itt sokan foggal körömmel védik az érveiket, mintha az életük függne tôle. Tök felesleges viták és "emberkedések" (ez a szó nagyon tetszik :D ) vannak. Kinek ez jobb kinek az. Senkit sem kellene itt "térítgetni" vagy terelgetni az egyik vagy a másik oldal irányába. Nem attól jobb az egyik vagy másik gép, hogy milyen benchmark mit mond róla, vagy milyen cikk mit ír róla, hanem kizárólag attól jó egy gép, hogy az adott feladatra megfelel-e annak aki használja. Tök felesleges ily módon az összehasonlítgatás. Itt nagyon eltérô igények (és halkan jegyzem meg valószínüleg eltérô méret? pénztárcák vannak) igy ennek a fényében is tök felesleges az összehasonlítás.  Más igények és más lehetôségek mellet persze, hogy mindenkinek más a jó. De ez így is van rendjén. Elég szomorú lenne, ha nem lehetne választani mac és pc közül, amd és intel közül, ati és nvidia közül.
És kár lenne, ha ez a topic megint elmenne egy anyázós fikázós topicba.

ps: minek vitatkozni, amikor verekedni is lehet :D  :D  :D
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#1008 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 20:42

Idézet

Az a baj, hogy itt sokan foggal körömmel védik az érveiket, mintha az életük függne tôle.

De en ezt csak az egyik oldalrol latom. :) Elismerjuk, hogy szep meg jo a mac, de kozel sem olyan jo, mint allitjatok. A csavarodo ablakoktol meg a 60 fps-es exposetol nem lesz hasznalhato egy rendszer. Egyelore nem mi istenitjuk a PC-t...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1009 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 20:59

"Azt viszont eszrevehetted volna, hogy az iMac is G5"

Es ki allitott mast??

"Az pedig, hogy nem beszel magyarul nem igaz."

Tenyleg? Akkor mutasd meg, hogy mikent telepitesz fel egy magyar OSX-et, de ugy, hogy a helptol kezdve az utolso rendszerhez adott programig minden magyar legyen..

"Igaz a magyaritas 10.2-re irodott de a kesobbi verziokkal is mukodik"

10.3-hoz irodott es a kesobbi frissitesek torlik egyreszrol a magyaritast, masreszrol fel se mennek miatta..

"de nem hinnem, hogy az lenne a legfontosabb erv egy operacios rendszer mellett, hogy magyaritottak"

Az operacios rendszer tulajdonsagait valoban nem befolyasoljak, de egy magyarorszagon elo leendo vasarlo donteset igen..

"Aki pedig 2 ev mulva kidob egy ma vasarolt macet.. Nos ot nem gizikenek hivjak. Egy 5 eves mac meg ma is jol hasznalhato, otthon."

Ma az emberek 80% jatekra veszi az otthoni gepet, az uj iMac pedig nem 2 es nem 5 ev mulva avul el, hanem maris elavult, koszonhetoen az ultragagyi fejleszthetlen videoalrendszerenek..

"ES mig windows biztonsagi resekrol neha hetente jonnek jelentesek es tobb szaz gyorsjavitas van jelenleg is, addig osx-hez osszes van par darab"

Ami a hirek szerint nem igazan mukodik..

De a nem az a lenyeg, hogy mikent jon letre egy biztonsagi res, hanem a meglete, es nem en aradoztam arrol, hogy OSX-re NINCSENNEK ilyen problemak..
Ezt en kodositesnek hivom.. Ezert ideztem be ezeket a szosszeneteket..

"Az pedig, hogy newbie windows "elokepzetseggel" rendelkezo userek elve a "root" felhasznalo lehetosegeivel szetbarmoljak az oprendszeruk, hat igazan nem az osx hibaja."

Az OS hibaja, ha erre nem hivja fel a figyelmet, vagy nem probalja megakadalyozni..

#1010 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 21:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 19:42

De en ezt csak az egyik oldalrol latom. :) Elismerjuk, hogy szep meg jo a mac, de kozel sem olyan jo, mint allitjatok. A csavarodo ablakoktol meg a 60 fps-es exposetol nem lesz hasznalhato egy rendszer. Egyelore nem mi istenitjuk a PC-t...

Krinyo

Látom ismét sikerült a legfontosabb mondanivalóját megtalálnod és kiemelned a hozzászólásomnak.. :D
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#1011 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 21:46

Idézet: Naranek - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 21:59

"Azt viszont eszrevehetted volna, hogy az iMac is G5"

Es ki allitott mast??

"Az pedig, hogy nem beszel magyarul nem igaz."

Tenyleg? Akkor mutasd meg, hogy mikent telepitesz fel egy magyar OSX-et, de ugy, hogy a helptol kezdve az utolso rendszerhez adott programig minden magyar legyen..

"Igaz a magyaritas 10.2-re irodott de a kesobbi verziokkal is mukodik"

10.3-hoz irodott es a kesobbi frissitesek torlik egyreszrol a magyaritast, masreszrol fel se mennek miatta..

"de nem hinnem, hogy az lenne a legfontosabb erv egy operacios rendszer mellett, hogy magyaritottak"

Az operacios rendszer tulajdonsagait valoban nem befolyasoljak, de egy magyarorszagon elo leendo vasarlo donteset igen..

"Aki pedig 2 ev mulva kidob egy ma vasarolt macet.. Nos ot nem gizikenek hivjak. Egy 5 eves mac meg ma is jol hasznalhato, otthon."

Ma az emberek 80% jatekra veszi az otthoni gepet, az uj iMac pedig nem 2 es nem 5 ev mulva avul el, hanem maris elavult, koszonhetoen az ultragagyi fejleszthetlen videoalrendszerenek..

"ES mig windows biztonsagi resekrol neha hetente jonnek jelentesek es tobb szaz gyorsjavitas van jelenleg is, addig osx-hez osszes van par darab"

Ami a hirek szerint nem igazan mukodik..

De a nem az a lenyeg, hogy mikent jon letre egy biztonsagi res, hanem a meglete, es nem en aradoztam arrol, hogy OSX-re NINCSENNEK ilyen problemak..
Ezt en kodositesnek hivom.. Ezert ideztem be ezeket a szosszeneteket..

"Az pedig, hogy newbie windows "elokepzetseggel" rendelkezo userek elve a "root" felhasznalo lehetosegeivel szetbarmoljak az oprendszeruk, hat igazan nem az osx hibaja."

Az OS hibaja, ha erre nem hivja fel a figyelmet, vagy nem probalja megakadalyozni..

Megis ideevett a fene.. :)

Olvasd el az elozo irasod lusta vagyok idezni imac g5 temaban.
A magyaritas temarol annyit, hogy aki nem tud angolul manapsag, vagy eppen ehenhalo felben van, vagy pedig mar oreg roka a szamitogepekhez btw nem celpiac. Aki imacet vesz az nem elsosorban jatszani akar a szamitogepevel es ha (tegyuk fel) ebben igazam van, miert kellene fejlett "videoalrendszer"? Nem kell, draga, folosleges.
A biztonsagi resek lehet vannak a hirek szerint megsem latom, hogy virusok szazai zabalnak a gepem eroforrasait mikozben lopjak az adataimat es leterhelik a mail servereket, hozzateszem en sem aradoztam arrol, hogy nincsenek biztonsagi resei az osxnek..
Azt pedig tovabbra is fenntartom, hogy az emberi hulyeseg nem az OS hibaja. Nem igazan tudok olyan elterjedt operacios rendszerrol, amit 0 uiddel ne lehetne percek alatt gallyra vagni.

Szerintem nem istenitette senki a macet. Kicsit torz az a szemuveg, amin keresztul olvassatok ezt a topikot. Egyebkent sem ertem, miert kellene az alapjan, hogy a pc olcsobb mindenkinek belatni, hogy a windows jobb mint az OSX?! Szerintem eleg beteg elgondolas. Inkabb irnatok le, hogy az OSX-ben milyen hibak vannak, ami miatt akkora hulladek, hogy vele egyutt az egesz mac platformot, a userektol, a gepeken at a szoftverekig le lehetne huzni az informatika sullyesztojeben, ill. hogy ez miert lenne nektek jo, akik nem is hasznaljatok ezt a rendszert maximum varjatok, hogy ms vegre lemasolja ezt (is).. Tobbek kozott, lasd nemreg peldaloztatok, hogy 20 evig nem volt multitask. Meg az elejen szoltam, hogy volt. Azzal nem peldaloztok, hogy pc-n 10 evvel ezelott meg hasznalhato gui nem volt. Jobb esetben egy unix szeru shellt x-el, rosszabban dos promptot 16 bites (!!!) windowsal lehetett bamulni, persze volt os/2 is, ami akar nagyon jo lehetett volna, de a microsoft halalraitelte, konkurencia volt. ugyan a winnt-vel sikerult 32 bites oprendszert csinalni, de amire az elterjedt, eltelt 8 hosszu ev. Kozben persze volt ket sikeres rendszer, de (meg mindig fenntartom) aki hasznalta oket, az tudja, hogy sem a gui, sem a multitasking meg sem kozelitette a konkurenciak egyik (macos), masik (unix-szeru os-ek) rendszeret. A pc platform szep lassan szetesik otthoni ill professzionalis felhasznalokra (a jelenleginel is jobban), ez a baja a microsoftnak ugyanis az o profiljukkal egyiket sem igazan fogjak tudni kiszolgalni. Az otthoni felhasznalok, pici a gep rom-jaba beagyazott rendszerek irant fognak erdeklodni (amin tudnak filmet nezni, zenet hallgatni, jatszani, bongeszni..), a komolyabb felhasznalok pedig gyors es megbizhato rendszereket keresnek, amik igazan nagy teljesitmenyuek. Ugy gondolom a windows egyikre sem illik ra. Persze a windows alapveto problematikaja meg a szoftverek illegalis hasznalata is (ez persze jelen van osx-nel is, de nem olyan nagy mertekben talan), de azt majd a tcpa orvosolni fogja, amely persze ujabb felhasznalok elvesztesehez vezet es ujabb piaci szegmensek fognak atcsuszni az alternativ operacios rendszerek piacara es ez talan szep lassan valtozasokat fog hozni a szoftverpiacon. Gondolok itt arra, hogy talan a jovoben nem memoria/cpuido/savszelessegzabalo os-ek fognak futni az intel pentium 5-on ill a g6-on :p

Ehh. Na nem errol akartam irni, de mar ugyis offtopikvolt, meg hulyesegek voltak felemlegetve, ugyhogy imho ez is belefert.
Amugy is elsodlegeskent ydl indul a gepemen nem osx. Ja es a 4 gepem nem cluster, es egyik nem is az enyem.. :p
Kicsit szetszort vagyok.
I don't believe it.
-- DNA

#1012 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 23:30

ahogy en a pearpc-n keresztul latom (nekem csak egy szakadt :) athlon64-em van), az osx igen jol megakadalyozza, hogy a root user elbarmolja a masinat. Defaultbol a root nincs engedelyezve, ezt csak egy menuopciobol lehet, ha jol hallottam -> viszont a su(do) eddig minden ilyenre megfelelne, ha kellene. Maskeppen : hulyeseg ellen nincs orvossag.

Az OSX biztonsagi hibai kihasznalasahoz viszont mindegyikehez lokalis hozzaferes kell a gephez. Komoly problemak, de aki egy bsd alapu unix rendszerre be tud torni, nem hiszem, hogy a java vrm biztonsagi hibait akarja majd kihasznalni. Nem a hibak szama a lenyeg, hanem a komolysaga. Az igazi problemak egyebkent is a m$ programjaival vannak (outlook es egyeb makrovirusok) szerintem, azt pedig windowson is orvosolja a mozilla es mas remek programok

A lenyeg : Windowson kivul mas OS-re meg nem lattam olyan virust, ami kepes lenne ugy megfertozni egy rendszert felhasznaloi kozremukodes nelkul (pl. kattints ide, ez egy jo kis *** kep) Ez az igazi virus, az makrovirusok ehhez kepest csak apro problemak.

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1013 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 23:47

a winnt kijovetelekor minimum 12 mega kellett az nt4-nek (most az NT 3.x-et hagyjuk, ahhoz kellett a p5, es alkalmazas is alig volt), ami egyszeruen aranyarban volt akkor.  A kooperativ multitaskra kepes OS7 ill OS8 kb az akkori eroforrasokhoz (foleg memoria)  boven megfelelt, ahogy felig-se 32 bites Win95 (a kernel maradt 16 bites, csak irtak ele egy Win32API interface-t, ezenkivul talan a memoriakezeles, a fontkezelest irtak 32bites kodban), raadasul a kernel bizonyos reszei nem voltak ujrahivhatoak, ha mar meghivta egy mas taszk (lasd : reentrant modules), ilyenkor a rendszer egy win16mutex-et hasznalt, hogy megakadalyozza az ujrahivast -> magyaran bizonyos rendszerfunkciokat egyszerre csak egy taszk hasznalhatott, addig a tobbi taszk allt. (latvanyosan Pl. DirectX surface lock, vagy floppykezeles)

Memoriavedelemrol meg annyit, hogy Win9x alatt oda irtal a memoriaban, ahova akartal. Egy memoria, Egy szelektor, Egy flat address space :)

Azonkivul a Mac ekkoriban elte a legnehezebb korszakat, valtani kellett ket teljesen eltero processzor arch kozott, es az OS nemely reszei 68K emulacioval futottak a PPCn.

Tom#
lehet, hogy oreg vagyok, vagy csak nekem tunik ugy, hogy a windows media player 10 borzalmas lett ?
Hallowed are the Ori !

#1014 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 07:08

"Megis ideevett a fene.. :)"

Ha mar ilyen szepen hivnak :)

"A magyaritas temarol annyit, hogy aki nem tud angolul manapsag, vagy eppen ehenhalo felben van, vagy pedig mar oreg roka a szamitogepekhez btw nem celpiac. "

Ha ma magyarorszagon otthonra szandekozol gepet eladni, marpedig az iMac-nek ez a celpiaca, akkor tudnod kene, hogy az otthoni gepek javat nem guruk hasznaljak, hanem diakok, apukak, anyukak, akiknek meg a magyar rendszerben is gondodt okoz neha a navigalas..

"Aki imacet vesz az nem elsosorban jatszani akar a szamitogepevel es ha (tegyuk fel) ebben igazam van, miert kellene fejlett "videoalrendszer"?"

Egy otthonra szant gep, amivel nem lehet jatszani :)
De legalabb jol mutat az aszatalon igy el lehet dicsekedni vele a szomszedasszonynak :)

"Szerintem nem istenitette senki a macet. "

Dehogynem.. Andras meg azt is kijelentette, hogy mindenki hulye aki PC-t hasznal...

"windows jobb mint az OSX"

Ezt en nem irtam..
Egyszeruen ar/teljesitmeny szerint a Mac vesztes ebben a versenyben..

Arrol nem beszelve, hogy _NEKEM_ nem jon be az OSX gusztustalan kinezete..

"Tobbek kozott, lasd nemreg peldaloztatok, hogy 20 evig nem volt multitask. Meg az elejen szoltam, hogy volt."

Volt bizony, de ha kettonel tobb alkalmazast el mertel inditani, akkor 10 percen belul jo esetben fagyi volt..

A MacOS multitasking kepessegeinel meg a Windows 3.1 is tobbet tudott..

"Gondolok itt arra, hogy talan a jovoben nem memoria/cpuido/savszelessegzabalo os-ek fognak futni az intel pentium 5-on ill a g6-on"

Tekintve, hogy az XP-nek es az OSX-nek nagyjabol hasonlo elvarasai vannak a hardverre nezve, igy ez a kijelentesed humorosra sikerult :)

Szerkesztette: Naranek 2004. 09. 06. 07:09 -kor

#1015 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 08:00

Idézet: Naranek - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 8:08

"Megis ideevett a fene.. :)"

Ha mar ilyen szepen hivnak :)

"A magyaritas temarol annyit, hogy aki nem tud angolul manapsag, vagy eppen ehenhalo felben van, vagy pedig mar oreg roka a szamitogepekhez btw nem celpiac. "

Ha ma magyarorszagon otthonra szandekozol gepet eladni, marpedig az iMac-nek ez a celpiaca, akkor tudnod kene, hogy az otthoni gepek javat nem guruk hasznaljak, hanem diakok, apukak, anyukak, akiknek meg a magyar rendszerben is gondodt okoz neha a navigalas..

"Aki imacet vesz az nem elsosorban jatszani akar a szamitogepevel es ha (tegyuk fel) ebben igazam van, miert kellene fejlett "videoalrendszer"?"

Egy otthonra szant gep, amivel nem lehet jatszani :)
De legalabb jol mutat az aszatalon igy el lehet dicsekedni vele a szomszedasszonynak :)

"Szerintem nem istenitette senki a macet. "

Dehogynem.. Andras meg azt is kijelentette, hogy mindenki hulye aki PC-t hasznal...

"windows jobb mint az OSX"

Ezt en nem irtam..
Egyszeruen ar/teljesitmeny szerint a Mac vesztes ebben a versenyben..

Arrol nem beszelve, hogy _NEKEM_ nem jon be az OSX gusztustalan kinezete..

"Tobbek kozott, lasd nemreg peldaloztatok, hogy 20 evig nem volt multitask. Meg az elejen szoltam, hogy volt."

Volt bizony, de ha kettonel tobb alkalmazast el mertel inditani, akkor 10 percen belul jo esetben fagyi volt..

A MacOS multitasking kepessegeinel meg a Windows 3.1 is tobbet tudott..

"Gondolok itt arra, hogy talan a jovoben nem memoria/cpuido/savszelessegzabalo os-ek fognak futni az intel pentium 5-on ill a g6-on"

Tekintve, hogy az XP-nek es az OSX-nek nagyjabol hasonlo elvarasai vannak a hardverre nezve, igy ez a kijelentesed humorosra sikerult :)

Te meg mindig nem erted. A windows vs osx ar/teljesitmeny csatat _magasan_ az osx nyeri meg (ha geppel egyutt "veszed meg", tod ingyert van), az megint mas kerdes, hogy windows fut olcsobb hardveren is, mig az osx nem (persze ez sem allja meg a helyet, hasznaltan olcso es jo macet is lehet venni..). ES nem ertem miert nyilatkozol a classic os multitaskjaral, ha nem hasznaltad soha?!
En hasznaltam, tobb mint 3 evig, ugyan volt vele problemam, de nagyon ritkan. Es az itunes, a ps, a quark tokeletesen futott egyszerre. Raadasul nem volt olyan otvar ronda mint az akkoriban "nyomulo" windows 98, nem volt ra annyi virus etc etc. Nezz utana a temanak mielott hulyesegekkel dobalozol, fejletlen volt az az os (classic), de hasznalhato.
Aki pedig otthonra vesz maganak 150-ert pc-t, az eleg valoszinu, hogy illegalis szoftverekkel fogja hasznalni btw meg az ms-nek SEM celpiac, max par taiwani hardveres cegnek es fizetos ftp szolgaltatonak, tehat ne emlegesd egy lapon giziket es pistiket mert az eg egy adta vilagon kivul SEMMI kozos nincs a szamitogepeikben.
I don't believe it.
-- DNA

#1016 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 08:34

Srácok! Nem lehetne abbahagyni ezt a partatlan vitát? Semmi értelme... Eddig ez egy viszonylag jól működő fórum volt, de ha megint csak anyázás lesz, akkor pont az érdemi infók fognak elsikkadni!

#1017 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 09:38

Idézet: consono - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 9:34

Srácok! Nem lehetne abbahagyni ezt a partatlan vitát? Semmi értelme... Eddig ez egy viszonylag jól működő fórum volt, de ha megint csak anyázás lesz, akkor pont az érdemi infók fognak elsikkadni!

Anyazni.. de. Talan annyira nem lowlevel a vita. ;)
I don't believe it.
-- DNA

#1018 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 09:56

Annyira MÉG nem, de jobb is lenne azt elkerülni... Meg nem is értem, hogy miért kell még kétszázadszor is végigrágni ugyanazt.

#1019 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 10:12

Idézet: consono - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 10:56

Annyira MÉG nem, de jobb is lenne azt elkerülni... Meg nem is értem, hogy miért kell még kétszázadszor is végigrágni ugyanazt.

Egyeseknek nagyon faj minden egyes mac felhasznalo. NEM a mac felhasznalok akarjak meggyozni a pc-seket, hanem forditva (nekunk nem jo macet hasznalni, mert pc olcsobb, gyorsabb etc.). Erre nincs szukseg _itt_.
I don't believe it.
-- DNA

#1020 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 10:58

Na eleg az offbol, beszeljunk az OS X rol, hatha erdekel par embert, hogy mit fog tudni a jovo tavasszal megjeleno Tiger.

Spotlight:
metadata-s keresomotor, tizedmasodpercek alatt megtalal barhol barmit, file-on belul is, rendszerezheto csoportositas tipusok szerint, minden alkalmazassal osszefugg. Ez volt az egyik ficsor ami legjobban tetszett, mikor kiprobaltam a Tigert. Gyakorlatilag el lehet felejteni a browsolast a konyvtarak kozott, egyszerubb beirni mondjuk azt, hogy iMac, es a kereso kidobja az osszes arajanlatot, pdf-et, stb, amiben valami iMac-el kapcsolatos szoveg van. Az indexeles eszrevehetetlen, nem foglal eroforrast. Rakas kriterium megadhato, peldaul, hogy csak az RGB kepeket keresse, csak 2004 marciusnal regebbit, es csak 1600*1200-nal nagyobbakat. csinalunk egy smart foldert, es az a folder folyamatosan begyujti az osszes kepet, ami megfelel ezeknek a kriteriumoknak.

Dashboard:
+ expose funkcio, gombnyomasra felhoz egy iroasztalt, kalkulator, notepad, ora, address book, barmit amit beallitunk, igy nem kell elinditani majd bezarni kulon kulon az "irodai" alkalmazasokat, eleg egy gombnyomas es elojonnek, ez is eleg hasznos ha valaki egesz nap a gep elott ul.

Automator:
Ez tulajdonkeppen egy script rendszer, de nagyon egyszeru hasznalni, nem kell irogatni, eleg drag and dropal osszerakosgatni a kivant funkciokat. Peldaul: megadom neki, hogy az osszes adott konyvtarba letoltott kepet, meretezze at 640*480-ra, tegye be az iPhotoba, onnan pedig toltse fel egy websitera, ugy, hogy csinalja is meg a thumbnail nezetes linkeket. Vagy megadhatjuk, hogy egy gombnyomasra, szedje le egy html oldalrol a belinkelt jpg-eket, es azokat tolja be egy konyvtarba automatikusan.

Safari RSS:
lesz RSS tamogatas a Safariban, baromi gyors, percre pontos, mert a gepeden indexel, aki szereti az RSS newsolvasast, az orulni fog, sok esetben egyszerubb lesz keresni igy egy hirt, mint google-ben.

iChat AV:
Videokonferencia lehetoseget kapott, raadasul a H.264/AVC tomoritesnek koszonhetoen akar HD minosegu video atvitelt tesz lehetove, persze ehez kell 2 Mbites internet. Ja es eleg durvan nez ki a tobb emberes dumalas :)
Kép

Core video:
Lehetoseguk lesz a szoftverfejlesztoknek arra, hogy kihasznaljak a videokartyak GPU-jat, igy peldaul videovagas kozben realtime bumpolhatom, vagy torzithatom, stb, a videot, megsporolva 10-20-30 perces renderelesi idoket. A Motion mar most tudja ezt Panther alatt, es istenkiraly igy dolgozni vele. Elvileg az osszes kepalkoto program elkeszul, es mondjuk a Photoshopban nem lesz szukseg preview nezetben bohozkodni, egybol a vegleges kepet latom, es a renderelest sem kell tobbe kivarni. Geforce 6800 ajanlott...

Kepernyo felbontastol fuggetlen megjelenites:

lehetőség nyílik majd a fejlesztőknek felbontástól független kezelői felület létrehozására. Ezzel meg lesz törve a szoftverek alap 72 pont per képkocka (DPI = dot per inch) felbontása.
Az új Quartz alapú technológia lehetővé teszi majd a felhasználók számára a részletesebb kép (több képkocka pontonként, de kevesebb pont a képernyőn), vagy nagyobb kezelői felület (kevesebb képkocka pontonként, de több pont a képenyőn) közti választást anélkül, hogy a képernyő felbontása változtatva lenne.

Fast logon fast logoff:

Eddig se volt ez lassu OS X alatt, de ezen is fejlesztenek, hogy pillanatok alatt megtortenjenek a mentesek kilogolas alkalmaval, es a belogolasok is pillanatok alatt zajlanak.

továbbfejlesztett Web Kit szerkezettel kerül majd forgalomba, mely teljesen új illesztő-program (plug-in) modelre fog épülni. Többekközt a Safari internetes büngésző is ezt a modelt fogja majd használatba venni.

Új Web Kit:
A Web Kit szerkezet nyújtja a Mac OS X-en fejlesztő programozóknak azokat a részeket, melyek az internetes oldalak megjelenítését és internetes böngészős irányíthatóságot engednek meg a szoftvereken belül. Az Appleinsider hírforrása szerint, a Web Kit új verziója HTML szerkesztési lehetőséget, DOM szintű elérést, az új Safari illesztő-program modelt fogja majd tartalmazni.

Ezek az eddig tudott uj ficsorok, lesz meg kb 140 finomsag, a beta verzio alapjan eleg kellemes lesz. A desktopot erinto valtozasokrol nincs szo, valszek nem lesz ultra 3D meg ilyesmi, egyedul az ikonmeretrol tudni, hogy 256*256-os meret beallitasra is lesz lehetoseg.

Mivel ezeknek az ujdonsagoknak a nagy reszet kiprobaltam, ha kerdes van, szivesen valaszolok.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.