HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1021 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 06. 11:25

Idézet: hybris - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 9:12

Egyeseknek nagyon faj minden egyes mac felhasznalo. NEM a mac felhasznalok akarjak meggyozni a pc-seket, hanem forditva (nekunk nem jo macet hasznalni, mert pc olcsobb, gyorsabb etc.). Erre nincs szukseg _itt_.

Igazad lehet, én még soha senkit nem akartam meggyőzni, hogy Mac-et használjon... Ennek ellenére egy csomó kolléga irigyel az elavult gépemért, asszonykám meg hallani sem akar arról, hogy másmilyen legyen a következő gépünk :) Ja, és hangsúlyoznám, hogy kb 10 éve PC-s rendszergazdaként dolgozom... Azt hiszem ezzel én a platformvitát részemről lezártam.

Szerkesztette: consono 2004. 09. 06. 11:26 -kor

#1022 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 06. 11:47

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 16:40

Nem tudom van-e magyar szövegszerkesztő rá MAC-re.

Viszont irodai alkalmazásra elengedhetetlen, mivel a hivatalos leveleket nem szokás ékezet nélkül írni.
Ha van is akkor nem biztos, hogy a titkárnő szeretné keresni az ékezetes betű bill.-jét, mivel a bill. gondolom nincsen ráírva.

Látom igencsak tisztában vagy a Macintoshokhoz kapható hardware kiegészítô elemekkel. :D :D
Megjegyzem... itthon minden Apple disztibútor cég magyar billentyüzettel szállít. :rolleyes: :p

És jár hozzá alapban, mielött ebbe is belekötnél. :D

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 09. 06. 11:48 -kor

RDaneel_hu

#1023 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 06. 11:58

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 16:55

Szerintem is általában csak azok a gépek fagynak és működnek szarul, amik dzsunkából lettek összerakva.Nincs hozzá rendes driver, max valami helyettesítő. Noname, származási helyét inkább ne firtassuk cuccokból. De aki ilyet vesz, az meg is érdemli.

Nálunk most "omlott" össze egy vadiúj IBM Workstation és egy IBM Fileserver (SCSI RAID-5 rendszerrel)... ezek nem dzsunka szarok, hanem egyenként legalább 6 kilós gépek. A RAID rendszer külön volt vagy 5 kiló a merevlemezekkel együtt. Mindegyiken Windows XP Pro van. (magyar)

4 napot szívtunk vele, mire minden müködött. :(
Föleg a RAID cuccal.

Van emelett 1db Linuxos gép és 3db Mac (egy duál G4, és 2db duál G5-ös)
Ezeknek soha semmi bajuk nem volt.
RDaneel_hu

#1024 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 12:09

Az eddigi mac guru barataimnak (cukrozott takony, no multitask etc.) ajanlanam azert szives figyelmebe: http://www.apple.com/ http://www.apple.com/macosx/ http://www.apple.hu/ azt gondolom joparan meg ezeket sem lattatok es tanulsagos, persze lehet ra kozhelyeket mondani, hogy marketing, 10-20 kiegeszito programmal ezt az xp is tudja es, hogy a kdeben/gnomeban is van ilyen, de nem kell. En is szeretnem kiprobalni, de ahhoz xpostfacto kellene es nem tudom, hogy az rendesen tamogatja e a 10.4-et, ill hogy tamogatja e egyeltalan.
Asszem utananezek.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1025 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 13:42

H.Andras: megneztem en is a keynote videot, a spotlight tenyleg nem samli lesz, meg a tobbi ujitas sem. Az OS tenyleg ott van a szeren, de ez tovabbra sem valtoztat azon, hogy szerintem aranytalanul dragan adja az Apple a hw-t. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1026 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 15:08

nem aranytalan. csak a markas gepek szokasos aran.  ahhoz kepest, hogy a legtobb markas gep semmi kulonoset jelent, a G5 mar csak a design es a hutes miatt is erdekesebb.

Hja, hogy idehaza nem igazan lehet 'nagyker' aron ilyesmihez hozzajutni :)

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1027 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 06. 15:49

Idézet: TomPP - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 16:08

nem aranytalan. csak a markas gepek szokasos aran.  ahhoz kepest, hogy a legtobb markas gep semmi kulonoset jelent, a G5 mar csak a design es a hutes miatt is erdekesebb.

Na ennyi... igen.
Az Apple cuccok egál vannak egy jó Brand PC árával.
Mivel az Apple is egy Brand stuff.

Kíváncsi vagyok, az urak ezek után mivel fognak jönni... :D
RDaneel_hu

#1028 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 15:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 12:42

H.Andras: megneztem en is a keynote videot, a spotlight tenyleg nem samli lesz, meg a tobbi ujitas sem. Az OS tenyleg ott van a szeren, de ez tovabbra sem valtoztat azon, hogy szerintem aranytalanul dragan adja az Apple a hw-t. :D

Krinyo

Orulok, hogy tetszett :)

Teny, hogy dragabb a HW, de aki beleszeret az OS X-be, annak megeri. En egy zsak penzt koltottem mar az Apple cuccaimra, de nem bantam meg, jo erzes ilyen cuccon dolgozni, igy valamilyen szinten megterul a befektetes.

Szerencsere most mar az Apple-nel is latszik a tendencia, hogy igyeksznek lefele tornazni az arakat, iPodok is lementek, az uj iMac is barati, es a Dual G5-osoket is mar fele annyiert meg lehet kapni mint 1 evvel ezelott. Az iBook kifejezetten olcso, es a Powerbookok is kozelitenek a PC-s arakhoz. Multkor egyik ismerosomnek 380-ert szereztunk egy dual 1.8-as G5-ost, az eleg barati ar volt.

PS:
Ma Balagee lenyulta a dual 2 gigas gepet tordelni, most egy 1,5 os Powerbookrol irogatok, azert ez nem ugyanaz mint a G5, bar hasznalhato :) lassu vinyo, keves ram...

#1029 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 16:00

Idézet

Ma Balagee lenyulta a dual 2 gigas gepet tordelni

:offtopic: Szegenyt mar teljesen megfertozted, a multkor is jot vitaztunk a PearPC kapcsan, akkor mondtam neki, hogy mar atmostad az agyat. Ez csak vicc, komolyan ne vedd... :D

Brand vs. nem brand: nem Tescoban kell gepet venni, egy normalis kereskedo is ossze tud rakni brand geppel megegyezo minosegu PC-t, olcsobban. A multkor (kb. fel eve) baratnomek szuleinek raktam ossze egy konfigot, LCD-moncsival 250 bruttoban allt meg a szett. Markas haz, bill, eger, fekete minden, korrektul nez ki az asztalon. Emellett nincs semmi hangja, atomstabilan mukodik es teszi, ami a dolga, pedig PC...

Krinyo

#1030 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 06. 16:03

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 16:50

En egy zsak penzt koltottem mar az Apple cuccaimra, de nem bantam meg, jo erzes ilyen cuccon dolgozni, igy valamilyen szinten megterul a befektetes.

Hamarabb megtérül mint gondolná az ember.

Tizedannyit nem kell foltozgatni, törödni a rendszerrel mint egy win-es gép esetében.
Ráadásul nincs virus, spyware, férgek és egyéb nyalánkságok. Ami nem elhanyagolható.

A windows is jó, csak naprakésznek kell lenni, törödni vele, ápolgatni, hogy semmi baja ne legyen.
Nekem erre nincs idôm, tehát marad az OSX.
RDaneel_hu

#1031 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 16:16

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 17:03

Hamarabb megtérül mint gondolná az ember.
Tizedannyit nem kell foltozgatni, törödni a rendszerrel mint egy win-es gép esetében.

Mert a torodes a penzbe kerul, draga letolteni az ingyenes frissitest (ami osx-hez is ugyanugy jon), meg feltenni egy ingyenes viruskergetot, hogy a szolgaltaton esetleg atszivargo virusokat elkapja. :) Nagyon sok penzbe kerul mindez. :D

http://www.apple.com...port/downloads/

Itt nem sokkal kevesebb frissitest latok, mint ami az XP-hez jonni szokott, ha up-to-date akarsz lenni, te is frissithetsz eleget. :D

Krinyo

#1032 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 16:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 15:16

Mert a torodes a penzbe kerul, draga letolteni az ingyenes frissitest (ami osx-hez is ugyanugy jon), meg feltenni egy ingyenes viruskergetot, hogy a szolgaltaton esetleg atszivargo virusokat elkapja. :) Nagyon sok penzbe kerul mindez. :D

http://www.apple.com...port/downloads/

Itt nem sokkal kevesebb frissitest latok, mint ami az XP-hez jonni szokott, ha up-to-date akarsz lenni, te is frissithetsz eleget. :D

Krinyo

Frissítgetni tényleg lehet, meg kell is :) Azt hiszem ezt kénytelen megszokni az ember. De legalább az Apple tesz ki combo update-eket, nem kell egyesével egymás után felpakolni a peccseket, ha újrahúzod a gépet. Az azonban többet elmond, hogy a gépem nem lett újratelepítve azóta, hogy kijött a 10.3... (És akkor is csak azért, mert mindenki azt mondta, hogy a clean install után gyorsabb, mintha ráinstallnék a Jaguárra)

#1033 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 16:32

Nekem meg az XP-m nem lett ujrahuzva amiota kijott (2001 oktober!) :) Pariban vagyunk. :D

Mielott valaki gunyolodna ezen, mukodik, stabil, tobb hetes uptime-mal -- ha akarom -- es egy teljes konfigcseret is atelt vesz es problema nelkul. Hizik az teny es az SP2 miatt ujra fogom huzni, de csak azert, mert merevlemezt is cserelek, szegeny 40 Gbyte-os Quantumomban 22 ezer ora uzemido van lassan, ki lehet szamolni hany napot ment folyamatosan. :) Igen, az tobb mint 2,5 ev kikapcsolas nelkul...

Krinyo

#1034 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 17:31

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 17:03

Ráadásul nincs virus, spyware, férgek és egyéb nyalánkságok. Ami nem elhanyagolható.

Pc =/ Windows.

Én pl linuxot is használok a gépemen. 80%ban kb. Ezekre szintén elmondható, hogy kevesebb virus, spyware, féreg és egyéb nyalánkság van. Persze tűzfalat és ilyeneket illik (kötelező) felrakni és lehetőségeinkhez képest jól bekonfigolni.

Amúgy én szintén brand gépem dolgozom, a feeling itt is megvan. Egyedül az zavar, hogy nem fekete a monitorom. Minden más fekete, arany színű vagy fa színű a környezetemben. (Állítólag valamilyen környezetvédelmi szabvány nem engedi manapság a fekete crt-k gyártását. lcd-re meg nemfogok váltani mert _számomra_ nem megfelelő megoldás.)

Amúgy én sem szidtam a mac-et, csak mondtam _nekem_ nemjó. Megemlítettem azt is, hogyha 90+ százalékban 2d-s meló (dtp, kompozit vagy vágás és egyéb utómunkálatok) futna a gépen, a mac-et választottam volna. De nekem a 3d-s része volt a fontosabb. Szelá zsizny.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1035 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 17:32

Ehh, azt hiszem H.András megelőzött. Notit szeretnék valamikor év vége fele venni, és ma délután átnyálaztam az apple oldalait, és legnagyobb meglepődésemre tapasztaltam: az iBook és a PowerBook árai nem is rosszak! Ha az ember PC-alapú notit nézeget, a megbízható szériából (ami nem melegszik nagyon, nem 1 év a gari, és van hozzá jó support, pl. Ibm T41, Toshiba Sattelite pro, HP nc4000...) hát az is megvan brutto 500e, sőt. Ennyiért 12"-os PBook-van 1.33Ghz procival, gyárilag 256 ram, (de +512mega ram alig több mint 30 rugó), Fx5700 kari, Firewire, Airport Extr, stb. + egy tonna szoftver. Szóval korrekt.
Amúgy az asztali gépek tényleg túlárazottak, és totál értelmetlen ez az Xp cseszegetés meg flame ami itt folyik (néhe :) ), normálisan belőve, márkás hw-el stabil. Legalábbis nálam :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#1036 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 06. 17:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 17:16

Hehe. :D :D

Nálam se viruskeresô, se spyware írtó nincs.
Ugyanis nem kell.

Igen... az idô pénz.
Én nem akarok azzal foglalkozni, hogy már megint miért nem megy úgy a gép ahogy akarom.
Félre ne értsd, nekem nem a PC-vel mint vassal van bajom, hanem a Windows-zal.

A fenti BRAND cuccoknál sem a vassal volt a gond, hanem a teleszemetelôdött, széthullott rendszerrel.
:(
RDaneel_hu

#1037 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 06. 17:57

Idézet: Naranek - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 8:08

Arrol nem beszelve, hogy _NEKEM_ nem jon be az OSX gusztustalan kinezete..

Fasza lehet az ízlésed. :D :D
De legalább már egy ilyen véleményt is hallotam a sok százból.

De attól tartok itt megint "Pistike és a homokozólapát" esete forog fenn.
Ha már nincs, akkor nem is kell! :D  :respect:

Óóóóóóóóóóóóó  :p
RDaneel_hu

#1038 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 17:59

Nem csak neki nem jön be... Bár remélem lehet változtatni. (win-nél is vannak skinező progik, linux alá is pl kde gnome)
(homokozó lapátról... 4 napíg volt itt single G5. utána köldtem vissza, hogy köszönöm nem kell.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1039 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 18:06

az viszont egy erdekes adalek, ha notit akarsz venni, hogy a G4 normal uzemben kb. 30W-ot fogyaszt. Uzemidot jotekonyan erinti :)

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1040 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 18:14

Idézet: TomPP - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 19:06

az viszont egy erdekes adalek, ha notit akarsz venni, hogy a G4 normal uzemben kb. 30W-ot fogyaszt. Uzemidot jotekonyan erinti :)

Tom#

upsz. Ez most sok vagy kevés? Állítólag (netes leírások) olyan 3 órát bír menni normál használattal, dvd-zve, hajtva, 2 körül... Ennyit a centrinosok tudnak.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.